2010. augusztus 30., hétfő

Káin: Filmajánló

http://filmup.leonardo.it/posters/loc/500/pleasantville.jpg

Sziasztok!

Nagyon régen írtam nektek filmajánlót így itt az ideje. Most az emlékeimből kaparok fel egy filmet ami nem horror,hanem egy nagyon szép történet. Akinek tetszett a Tim Burton féle nagy hal, hasonló jellegű, vagy hangulatú filmet ajánlok most! Ezt kiskoromban láttam és többször is megnéztem az életem során. Bár a történet nem Magyarországon játszódik teljes mértékben tudja a magyar társadalmat kritizálni. Magyarország mostani szocialista felfogására (mert mindmáig az van) illik ez a film. Képzeljünk el egy világot, ami tökéletes, minden szürke és fehér vagy fekete színű. Az emberek életének menete is adott, hiszen ez egy tökéletesen monoton tv sorozat. Két fiatal gyermeket beszippant a tv és bekerülnek ebbe a tökéletes világba, de magukkal hozzák a világ romlását is, hiszen lassan a feketéből előbukkannak különböző színek!

http://cspv.hu/2/10/old14/grab2.JPG

Elsőként (ha jól emlékszem) egy alma, utána pedig más és más lesz egyre színesebb. Az emberek is színessé válnak és alapozót kell venniük azért hogy ne ítéljék el őket a másságuk miatt.

http://3.bp.blogspot.com/_ySdKkVVOcNQ/S73VSF-jUmI/AAAAAAAAB7I/xT8e5_f_2ek/s320/pleasantville8%5B1%5D.jpg

Az egyik kedvenc főszereplőm egy anyuka aki tökéletes 50-es évekbeli feleség, de mikor a kádban önkielégítést végez színesbe borul körülötte minden. Szerelmes lesz egy férfiba aki színesekkel kezd festeni, végül lefekszik vele és a bolt is (ahol történik az aktus) színekbe borul. A szürke emberek elítélik a színesebb egyéniségeket és a világuk két részre szakad és párviadal kezdődik így színes emberek és fekete fehér alakok közt.

http://4.bp.blogspot.com/_ySdKkVVOcNQ/S73VSQjTz9I/AAAAAAAAB7Q/MaEx9-rJhWU/s320/pleasantville%5B1%5D.jpg

Gondolom, nem kell kiemelnem hogy a mai társadalomra ez miként húzható rá. A mai emberek is mindent elítélnek ami más vagy érdekesebb mint önmaguk mert rettegnek tőle. A rend amit felborít az új félelmekkel teli dologgá válik. Ebben a filmben ez végül megoldódik, de nem spoilerezek többet. XD Jöjjön hát a csodálatos:

PLEASANTVILLE

http://www.mediacircus.net/pleasant__________2.gif

"David megszállott rajongója a "Pleasantville" című régi, fekete-fehér sorozatnak. Abban semmi probléma nincs, mindenki boldog, elégedett. Egyik este megjelenik egy fura tévészerelő, aki új TV-távirányítót ad a fiúnak. Mikor bekapcsolja vele a TV-t, nővérével együtt belekerül a sorozat fekete-fehér világába. Ők lesznek a filmbeli mintacsalád mintagyerekei, Bud és Mary Sue. Kiderül, hogy nem is olyan boldog az élet ebben a tökéletes városban. Davidék megjelenésével megváltozik az élet Pleasantville-ben.,,

http://cspv.hu/2/10/old14/p1.JPG

Nos ezzel a beharangozóval aligha nézi meg bárki is, mert a agyatlan tini sci-finek tűnhet, pedig nem az. Én megláttam benne a mélyebb mondanivalót és szerintem ez másnak is menni fog. A legjobb benne pedig a középkorú minta anyuka ~rawr~. XD

http://www.premiere.com/var/ezflow_site/storage/images/media/images/pleasantville/586438-1-eng-US/Pleasantville.jpg

-adatok: színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 124 perc, 1998

-rendező: Gary Ross

-forgatókönyvíró: Gary Ross

-szereplők:

-Joan Allen (Betty Parker)
-William H. Macy (George Parker)
-Tobey Maguire (David)
-Reese Witherspoon (Jennifer)
-Jeff Daniels (Mr. Johnson)

http://www.scriptgodsmustdie.com/wp-content/uploads/pleasantville-2-300x193.jpg

Tehát aki szeretne egy elgondolkodtató, vigasztaló jellegű, szívhez szóló történetet látni, akkor nézze meg ezt a filmet. Sokaknak tűnhet vígjátékként, de nekem igazából szívfacsaró történetként jött le... (lehet mert engem túl sok diszkriminálás ért, de nem baj).

Trailer:



A zenéje oscart nyert (én már bőgtem rá egyszer :Đ):



Remélem mindnekinek tetszeni fog a film, nézzétek meg a nagy halat is! :3 A kedvenc jelenetem pedig az mikor a lány oda adja a főhősnek az almát! ;D

10 megjegyzés:

  1. Jó filmnek tűnik.
    Amúgy a filmajánlóról jut eszembe. Láttátok az Eredetet? Tök jó film (nekem legalábbis tetszett) és szerintem illik a blog témáihoz is.

    MSE

    VálaszTörlés
  2. Ezt a filmet még évekkel ezelőtt láttam az HBO-n és már akkor tetszett persze a mondanivalóját egyáltalán nem értettem mert még kisgyerek voltam! Viszont mai fejjel visszagondolva egyből leesik hogy miről is szól valójában a film! Tobey Maguire nem a kedvenc színészem,de itt azért hozta a formáját rendesen. Anno mikor néztem az HBO fekete-fehéren volt fogható nálunk( mer' loptuk a szomszédtól XD) és a színes részek nálam éppen ezért kimaradtak :DDD

    VálaszTörlés
  3. -MSE:

    A hétvégén akartam megnézni de annyiba maradt mert inkább bepunnyadtam otthon :-/

    VálaszTörlés
  4. -Skinny:

    LOl, akkor nézzed meg újra XDDDDDDDDDDDDDDDD

    Amúgy ezt a színészt én sem szeretem de itt nem olyan nyálgép. :D

    VálaszTörlés
  5. Hát semmikép ne hagyd ki, feltétlenül nézd meg majd. :)

    MSE

    VálaszTörlés
  6. -MSE:

    oké oké! Köszi az ajánlót! ^^

    VálaszTörlés
  7. Na ezt még nem láttam, de azt hiszem még régen meg akartam nézni, mert tetszett az ajánlója!^^Majd letöltöm asszem.:)

    Ja és az Eredet tényleg nagyon jó! Én eléggé szkeptikus voltam vele kapcsolatban, de hatalmasat csalódtam pozitív értelemben!!!

    VálaszTörlés
  8. -Charlotte:

    Szerintem tuti letöltöd! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

    na akkor má tuti megnézem >_<

    VálaszTörlés
  9. Azta nem gondoltam volna, hogy hallok még erről a filmről és hogy pont itt :D
    Ezer éve még kicsiként láttam a TVben és utána meg is szereztem videókazin.
    Az elején mindig szarrá röhögtem magam aztán a végére lefele görbült a szám :D

    VálaszTörlés
  10. -Eszter:

    Igen, ez pont ilyen :D

    Oh hát itt még sok meglepetés fogja érni az olvasókat ;D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: