2010. augusztus 14., szombat

Darkness: hírek a nagyvilágból

Sokáig gondolkodtam a poszt címén. Ez a cím elég ilyen híradós lett.XD Bocsánat ezért, de kissé fáradt vagyok. Káin, ha esetleg neked eszedbe jut valami jobb, akkor csak nyugodtan javítsd.:D

A helyszín: Varallo Sesia (Olaszország)

Egy hét és fél ezres város polgármestere (Gianluca Buonanno) furcsa döntést hozott: 100 euróra büntetik meg azt az embert, aki köztereken káromkodik. Egyenlőre még nem hozta nyilvánosságra azokat a kifejezéseket, melyek büntetendőek.

"Intézkednem kellett, túl gyakorivá vált az utcai káromkodás. Varallo lakosai nem felejthetik, hogy a felettük magasodó hegyet szentnek nevezik!" - magyarázta az erkölcsi szigort a polgármester.

Még egyenlőre nem tudni, hogy hogyan is fogadták a hírt a lakosok. Buonanno-nak vannak még furcsa döntései, intézkedései. Például az egészségügy fejlesztése érdekében Piemonte tartományi székháza előtt úgy tiltakozott, hogy egy kórházi ágyon feszítette keresztre magát. Saját városában pedig tömeges diétát indított a túlsúlyos lakosság számára. Aki egy 1kg-nál többet fogyott egy háztartási gépet kapott.:D

Intézkedései

Tavaly nyáron Buonanno a muzulmán vallású nőknek megtiltotta az arcot és testet elfedő burka, burkini és nikáb viseletét. Varallóban táblák hirdették, hogy a város iszlámmentes.

-Buonanno ötlete volt az életnagyságú, keménypapírból kivágott rendőrök felállítása Varallo utcáin a KRESZ betartatására. Az a járművezető, aki Varallóban szabálysértést követ el, és itt fizeti ki a bírságot, egy csésze kávét és egy kaparós sorsjegyet kap ajándékba.

-A polgármester Benito Mussoliniről, az autóversenyző Ayrton Sennáról és egy olasz televíziós műsorról nevezett el utcát.

-Mosdócsapreklámban szerepelt, és városát a világrekordok közé is beírta: Buonanno találta ki, hogy Varallóban készítsék el a világ legnagyobb szalámiját.

Személyes vélemény: ez az ember nem tiszta.XD

3 megjegyzés:

  1. Meglepett hogy ezen az oldalon ilyen cikket olvassak,de tetszett:D
    Ez a tag kurvára nem százas,de egy dologban egyetértek vele még pedig abban hogy a bevándorlókat megfegyelmezi!!! Nálunk is ezt kéne csinálni és máris jobb lenne a helyzet...

    A káromkodás büntetés pedig elég meredek dolog főleg egy olyan országban ahol ez nem hogy minden napos hanem egyfolytában szitkozódnak XD
    Kb mintha Pesten akarnának ilyen rendeletet hozni-.-

    VálaszTörlés
  2. Valahogy el kell adja magát. Imidzs építésnek hívják. De kérem az egészségügy fejlesztését akadályozni? Mert gondolom kellet neki a luxus villája és nem futotta volna a település költség vetéséből. Manapság ilyeneket is megválasztanak külföldön, nálunk ez már bevett szokás, hogy hibbantak ülnek a parlamentünkben mióta megalakult csak a számuk egyre nagyobb arányban nő.
    ...és különben is nem szoktam már annyit káromkodni, ha már Pestnél tartunk...

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: