2010. augusztus 14., szombat

Black Regulator: Always Look On The Bright Side of Life

Oh kicsit úgy érzem magam mint egy újszülött. tudjátok ezek az első lépéseim, az első szárnycsapások. Meg kell hagyni kicsit izgatott is vagyok. Gondolatok ezrei járják ebben a percben is agyam apró nyúlványait, hogyan írjak, mit írjak? A kérdések és a kételyek halmazát félretéve, sarokba állítva vágjunk bele; az első lépés mindig bátortalan a többi meg már természetes....



Emberek vagyunk valamennyien, és mint minden emberi lény életünkben döntések halmazát hozzuk meg. Abban a pillanatban is amikor felébred és lenyomja az átkozott ébresztőóráját. Ezen döntések legtöbbje tudat alatt reflexben zajlik, és megy végbe. Agyunk olyan kifinomult számítógép mely egyszerre milliárdnyi apró programot képes kezelni, futtatni, és milliárdnyi döntéshelyzetben hozza meg villámsebességgel a legoptimálisabb döntést. Mint mondtam a legtöbbet úgy, hogy mi azt már észre sem vesszük.

Csodálatos gépezet meg kell hagyni. Ám mi van akkor ha hiba kerül a gépezetbe, amikor valamit rosszul dönt és a helyzet romlik.... Ebben az esetben mivel nem a tudatunk előtt zajlik észre sem vesszük az apró hibákat. Hogy mik lehetnek ezek a hibák? Hát negatív gondolatok, amik negatív dolgokat, eseményeket vonzanak maguk után. Az agy igyekszik úgy meghozni tudatalatti döntéseit, hogy ezzel vágyainkat, céljainkat és ezeknek elérését elősegítse. Ám az agy nem tud különbséget tenni a szigorú értelemben vett "jó" és "rossz" gondolatok között. Engedjétek meg, hogy tanácsoljak valamit. Tapasztalatból mondom, hogy ha pozitívan nézzük a világot akkor a világban velünk történő események is javulhatnak és pozitívabbakká válnak ergo pozitív energiákat vonz be az életünkbe. Egyik kedvenc mondásom is ehhez kapcsolódik,

"ha nyakig vagyok a szarban, akkor megfordulok, mert így már csak bokáig leszek abban"

vagy

"nem mindegy hogy a pohár félig üres vagy pedig félig tele van"

Eme két idézet értelme mind a pozitív életszemléletet sugározza. Jogosan felmerülhet a kérdés, hogy én ezt miből gondolom, és miért beszélek ily meggyőződéssel a témában. Nos barátaim, azért mert nekem működik. De a legjobb az ha egy egyszerű, átlagos, hétköznapi példával szemléltetem ezt, ami az esetek túlnyomó többségében velem is megesik. Képzeljük csak el azt a szituációt, hogy hivatalba kell mennünk, például egy vezetői engedély kiváltásához. Ez nyilván egy kellemetlen dolog mert az embernek nyűg, utánajárás, idő és nem kevés sorban állás, ha ilyen fasza augusztusi rothasztó hőség van akkor még frankón össze is izzad az ember és ilyenkor kellemes szagkavalkád terjeng a hivatalban. És valljuk be utálunk hivatalba járni. A legtöbb ember már úgy is áll neki, hogy ez szar! De ha a helyett hogy a szar dolgon agyalna, inkább azt vizualizálná lelki szemei elé, hogy nincsen sorban állás és félórán belül végez akkor az energiák ezt elrendezik neki. Csupán hinni és tudni kell. Nekem a legtöbbször működik és az élet legtöbb területén lehet alkalmazni.

Ő már nagyon pozitív.... minden bizonnyal ezen a képen is vadul olvassa a Mortem blogot

Az életnek rengeteg öröme lehet aminek még lehet örülni, és tudni kell hogy véletlenek nincsenek, a sorsod a saját kezedben van! Csupán lehetséges jövőképek léteznek ám mi irányítunk és rajtunk, valamint a döntéseinken múlik, hogy a jövő, és az életünk hogyan alakul.

Csókoltatlak benneteket. Kívánok rémes éjszakát. :)

10 megjegyzés:

  1. Szia!

    tetszett a kezdő cikk aranyos, viszont egyre had kérjelek meg: A bemutatkozóban semmi ilyen nem volt itt tele volt elütésekkel és hibával a bejegyzés, máskor figyelj rá! előre is köszi, további jó munkát!

    VálaszTörlés
  2. Black Regulator:

    Tetszel nekem! :)

    VálaszTörlés
  3. Sokkal boldogabb lennék én is ha az energiák megoldanának helyettem pár apróságot mert már azzal is ki lennék segítve;)
    Az első idézet tetszik egyrészt mert humoros másrészt meg nagyon reális! Aztán az életről vitatkozhatnánk hogy milyen mert mindenki másképp látja vagy éli meg a dolgokat.

    VálaszTörlés
  4. Skinny:

    Hát az energiák nem csinálnak meg semmit helyetted. Neked kell generálni és irányítani őket. :)

    VálaszTörlés
  5. Luna:

    A kérdés már csak az hogyan? :D

    VálaszTörlés
  6. Káin: Értem erre fokozottan figyelni fogok :)
    Luna: Na ennek igazán örülök :)
    Skinní: A megoldás a gondolkodás mód megváltoztatása. Próbálj arra koncentrálni mit szeretnél és nem arra, hogy mit nem szeretnél. És ami még fontos lehet, semmi se jön magától... ha otthon ülsz a popsidon és nem csinálsz semmit nem leszel profi énekes, ha az akarsz lenni énekelni is kell. E mellé pedig párosítod a pozitív gondolatokat. És ha hiszel magadban és tudod hogy ez sikerül és működik akkor az sikerülni is fog :)
    U.i: ez nem csak az éneklésre vonatkozik, legyen szó bármiről, itt csak egy példát mondtam :)

    VálaszTörlés
  7. Black Regulator:

    Értem már mire akarsz kilyukadni és kösz a választ! Csak itt az a baj hogy nagyon pesszimista vagyok és sok mindenhez úgy állok hozzá hogy "áá ez nekem nem fog menni". Meg hát önbizalmam sem mindig van...
    De majd valahogy megpróbálok túllépni ezeken:D

    VálaszTörlés
  8. Skinny:

    Sajnos én is eredendően pesszimista vagyok, főleg az élet bizonyos területeit tekintve. Ezen tényleg nehéz túllépni, de muszáj, mert ez nem visz előre, csak visszahúz. Először is magaddal kell jóban lenni. Próbálj meg minél több sikerélményt begyűjteni, még ha félsz is megtenni egy bizonyos dolgot. De ha a félelem ellenére megteszed, akkor már ezért is büszke lehetsz magadra, még akkor is, ha nem lesz tökéletes a végkifejlet. Tudod: aki mer az nyer! :) Ha mást nem, tapasztalatot, de már az is ad egy kis plusz önbizalmat.

    VálaszTörlés
  9. Szívesen válaszoltam!

    Sajnos az elöbb írtam egy hosszabb kommentet. De valamiért nem küldte el és elveszett. Szóval most ideges vagyok és nem tudok rendesen reagálni. De ha gondoljátok írok egy posztot az önbizalmi kérdésről.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: