2010. augusztus 2., hétfő

Puppet: Filmajánló

Repo! The Genetic Opera

A Repo! The Genetic Opera egy különleges rock-opera musical, ami 2056-ban játszódik és egy önmagából totálisan kifordult és eltorzult világképet mutat, melyben már az ember élete is megfizethető, valamint eltulajdonítható. Ebben a korban egy vírus söpör végig a világon, ami az emberek szerveit teszi tönkre, ezzel milliók halálát okozva. Erre ad megoldást a GeneCo nevű cég, ami szervátültetéseket finanszírozva menti meg az emberek életét... De csak egy ideig… Ha az adott beteg nem fizeti vissza a tartozását, az adott szervet a cég könnyűszerrel visszatulajdoníthatja.

A film fő vonulata egy 17 éves lány életét mutatja be(a filmben a lány neve Siloh Wallace, a valóságban a színésznőt Alexa Vega-nak hívják), akit apja teljesen elzárt a külvilágtól, elhitetve vele, hogy komoly betegsége van, így életveszélyes lenne a lányának megismerkedni a külvilággal, kikerülni a biztonságot nyújtó apai házból. Ám a végkifejlethez vezető cselekmény több szálon fut, ami végül az utolsó nagy, felvonásban ér véget, amikor minden megoldódik, a lány pedig megszerzi a hőn áhított szabadságát. A szövevényes cselekmény mellett érdemes figyelmet fordítani a megjelenítés kifinomult sötétségére, egyfajta gótikus környezetvilágot mutat, amely tökéletesen illik az eltorzult és megváltozott világ kifejezésére. A zene kimondottan kellemes (legalábbis számomra az volt), a számok és azok dallamai egy nagyon jó és erős egységet alkotnak az egész filmben.

A film szereposztását és a számokat játszó zenészek nevét is érdemes kiemelni, hiszen Blind Mag szerepét a híres opera-énekesnő Sarah Brightman alakítja, aki hangjával és alakításával tökéletesen tükrözte a filmben híres operaénekes szenvedését és mártírságának történetét.

GeneCo cég tulajdonosának (Rotti Largo- Paul Sorvino) három gyerekét szintén híres emberek alakítják, mint például Bill Moseley(aki esetleg a House of 1000 Corpses-ból ismerhetünk) , Nivek Ogre (a Skinny Puppy-ból) valamint Paris Hilton, aki szinte önmagát alakította a gazdag, elkényeztetett drogfüggő szerepével.

A film 2008-ban készült a Twisted Pictures gondozásában, akiket talán a Fűrész- filmekről lehet a legjobban ismerni. Az alapötlet pedig egy valós musicalből alakult ki, hiszen eredetileg ez egy színpadra íródott mű Darren Smith és Terrance Zdunich által.

A zeneszerzés is szinte tökéletesnek mondható, mivel olyan híres embereket kértek fel, mint a Slipknot-ból Clown; Tommy Clefetus, aki Rob Zombie dobosaként ismerhető;Blasko-t Ozzy Osbourne mellől, valamit a Rapsutina-ból Melora Creager.


A film hivatalos trailer-e:



Így készült:



Amint írtam, a film egy színpadra íródott musical alapján készült, amiről sikerült találnom egy rövid bemutatót ( a klip alatti dal feljavítva és átírva a filmben is benne van):



Remélem sokan kedvet kapnak ehhez a filmhez, hiszen egy nem hétköznapi produkciót ismerhetünk fel benne. :)

10 megjegyzés:

  1. Tetszik az első cikked, csak így tovább!!!!

    VálaszTörlés
  2. Tök jó ez a film és még faszább lenne ha le is tudnám tölteni,de eddig még nem találtam olyan oldalt ahonnan sikerült volna. Mindenesetre tuti megnézem mert a trailer alapján nagyon tetszetősnek ígérkezik pluszba ott van az a tény is hogy Nivek Ogre az egyik főszereplő;)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a filmet már nagyon régóta szeretném megnézni, de nem sikerült letöltenem...még:)
    pár számot hallottam belőle, s van benne némi industrial is :D

    VálaszTörlés
  4. Skinny Sixx, Ms. Rat:
    Anno én még torrentről töltöttem le a filmet,

    http://thepiratebay.org/torrent/4642039/Repo_The_Genetic_Opera_(2008)[dvdrip]

    És találtam is hozzá egy működő linket :)

    VálaszTörlés
  5. -Puppet:

    jaj de jó! Letöltöm én is!

    VálaszTörlés
  6. Hú, ez nagyon jónak tűnik! Köszi a linket is!

    VálaszTörlés
  7. Puppet:

    ÁÁÁ isten vagy ember! :D

    Nekem amúgy megvan a film soundtrack-je és hát mondanom sem kell hogy a dalok szinte kivétel nélkül odabasznak;)

    VálaszTörlés
  8. Hűha, ez az én érdeklődésemet is felkeltette! És oltári annak a nőnek a sminkje a képen. ^^

    VálaszTörlés
  9. Ööö, én letöltöttem és megnéztem, hát nem is tudom. Igazából szerintem sokat rontott a dolgon, hogy folyamatosan énekelnek, mert annyira azért nem erős zeneileg, meg valahogy a történetbe is fektethettek volna egy picivel több energiát.
    Mint világ és látvány tökéletesen a helyén volt. Örülök, hogy írtál róla, mert egyébként biztosan nem nézem meg, és egyébként érdemes volt azért megnézni.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: