2010. augusztus 17., kedd

neo.Crysis: Egy kis hazai...

Igen, igen. Nos neot igencsak fölháborította tegnap az az egyre erősödő tény, hogy a pénz, mint fizetőeszköz két reakciót válthat ki az emberből- az egyiktől gyomorfekélye lesz, a másiktól meg agyvérzése. Nálam általában a kettő egyszerre jelentkezik, szép sorjában csöngetnek föl a kaputelefonon az émelygéssel, a dühvel és a fölháborodással édesdeden karon öltve.

Hogy éppen pont tegnap mi verte ki a biztosítékot nálam?
Hát elmesélhetem..és ígérem, ti is fel lesztek háborodva..

Nos voltam olyan kis naiv, hogy azt hittem, faszán jót lehet színvonalasan szórakozni itt, kicsiny országunkban. Lehet is persze, ha az embernek akkora a pénztárcája, hogy legalább önnön maga is belefér egy délutáni szunyára, ha épp ahhoz szottyan kedve.

Nevezzük nevén a gyermeket:

Hetek óta várom, hogy végre nyilvánosságra hozzák a jegyárakat. Ozzy Budapesten- maga a tökély. Aki nem tudná miért bizsereg a nuni és miért mered a kuki, egy régi Mortem cikkem Ozzy-ról ITT. Szóval vártam türelmetlenül és kalkuláltam az anyagiakat.

(Matematikai neo-futtatás:Ozzy október 4-én..kb 10-12 ezer forintra tettem a jegyárakat, ugye az ember nem megy egyedül, az kb 25 ezer forint. Nem baj-vannak kultúra utalványaim-nevezetesen 15 ezer forint...tehát készpénz az 10 ezer..és egy Ozzyra az vidáman kicsengetve is mosolygós. Ha mégsem úgy alakulnak, mi szem szájnak ingere akkor egy Placebo koncert is kedveskén-kettecskén kb 10-12 ezer.)

"Oké."-gondolta neo naivan és várt.
Tegnapig.
Tegnap aztán jött a WTF meg a OMFG.


Hogy miért??

Nos kedveseim- publikusak lettek az árak, amiket én nem is tudom hogyan kalkulálhattak a szervezők, mert miután megtudtam, hogy Ozzy bácsit 20 ezer forintért lehet bámulni, igencsak elöntött a düh. "Oké."-gondolta neo. Az kettő emberre 40 ezer forint. "OKÉ."-gondolta neo vörösödő fejjel, hogy na megnézi akkor a "B"-tervet, a Placebo-t, amire a jegy ÚGYSZINT 20 ezer forint/ fő!!

Ezt tessék kérem összerakni...idejön egy Ozzy túl a 60-on, túl-túl mindenen, mázsás súlyokkal azon a bizonyos asztalon, amire le kell pakolni az élet során..mondjuk rá együtt akár, hogy "Okkké."-de hogy jön ide egy Placebo?? Miért van egy fajsúlyon úgymond, hogy 20 kibaszott ezerbe kerül egy darab jegy???

Oké 15-ért is lehet venni- de hát tudjuk jól, hogy az a hátsó sor mögötti sor mögötti sor alatti mélygarázs alatti vakondtúrás alá szól, ahonnan Ozzy vagy Brian Molko hangját úgy hallanánk, mint az átláthatatlan ködben szárnyaló rézfaszú bagoly csőréből sikkantó szűzlány utolsó sóhaját.

És ez semmi. Neo fölháborodott és az mint tudjuk sohasem olyan jó és építő jellegű, hogy az ember utána jól érezze magát a legcsekélyebb mértékben is.

Neo nyomozott.
És tessék csak gondolkozni picit..

Nos kérem vegyük sorra a neveket,
csak úgy random a Papp László sportaréna palettájáról.

Ozzy bácsi jegye-19.900 Huf
Placebo-19.900 Huf
Sting bácsi- 30.300 Huf
Lady Gaga- 24.500 Huf
Cirque De Soleil- 22.900 Huf
Szörényi Levente- 25.000 Huf
Demjén- 13.900 Huf
Jerry Lee Lewis- 25.000 Huf

..Mindeközben a Budapestre látogató Dalai Lámával napi 3000 Ft-ért találkozhatunk, hallgathatjuk sőt akár áldását nyerhetjük!

Nos kicsit fel is háborodtam rendesen. Hogy miért? A kedvencem például az, hogy a Szörényi levente koncertje, ha még csak egy leheletnyivel is de drágább, mint egy Lady Gaga és másfélszer annyiba kerül, mint Ozzyé!!! Ezzel viccelődtem magamban tegnap, hogy ennyivel lehetne Ozzy Szörényi elő zenekara is! Vagy Sting előtt elnyomni egy Placebo koncertet.. Nos kérdem én-ki az isten f*sza fizeti meg ezeket?? És jön is rá a magyarázat- például a Lady Gagára már ki tudja mióta nem lehet jegyet venni, mert rég elfogyott az utolsó vakondfaszon ülő helyre szóló jegy is! És Demjén 14 ezres jegyeivel megtölti egyáltalán az aréna felét is?? Ismétlem Demjén és Szörényi! Akik mucsaszentszalonnázón a juniálison meg a téeszbúcsús-szocreális majálison ingyenes koncerteket ad a jómunkásembereknek!
.hát igen..amikor az őserők összecsapnak..

Én kívánom nekik a jó és kellemes éjszakát és mindazoknak, akiknek ily vastag a tárcájuk, de kérdem én, hol van a síró magyarság, az éhező magyarság, a magyarság aki 500 ezer regisztrált munkanélkülit tart számon, akik kölcsönökből kölcsönökbe verik magukat, a hiteleik csak úgy röpködnek bankról bankra- nos ők kérem elmennek és rázzák a tomport 30 ezerért koncerten, aztán meg hazamennek vajas kenyeret enni-de oly tudatban, hogy igenis ott voltunk és megtehettük.

Persze vannak olyanok, akiknek ez az összeg nem összeg és vannak olyanok, akiknek édesapa-anya fizeti, de én speciel elgondolkoztam, hogy ha tehetősebb lennék, vajon akkor is képes lennék ekkora összegekkel dobálózni?

Sajátos életfilozófiám van a pénzről, ugyanis általában és az esetek 90 %-ában nincs és ezáltal nem kell különösebb pátoszokba és ódákba zengenem létét. Egy Ozzy koncert például a fizetésem negyedét lefoglalná és lehetővé tenné, hogy még a kezdés és a bejárat elértével párhuzamosan éhen haljak például.

Értem én, hogy fenntartási költségek. Én sem örülnék ha 1 milliós számla jönne ki az ELMŰ-től az esti koncert után. Értem én, ha nagy összegeket kérnek a turnézó dalos pacsirtáink, és értem én hogy ezek az összegeken is meglátszódnak...szervezés, takarítás, biztonság, ellátás és még ki tudja..

De amíg a minimálbér 69 ezer forint, én addig kissé fájónak érzem a 30 ezer forintos jegyárakat. Nálunk például kevesebb mint havi 30 jut kajára és azt hiszem egy átlag családban/ albérletben nincs ez másképpen jobb esetben sem a számlák rendezése után.

Persze mondhatjuk, hogy külföldön mennyivel drágábbak a koncertek, de mennyivel igényesebbek is, és milyen az életszínvonal stb. stb de maradjunk szerintem még mindig a hazai tényállásnál-hiszen itt vagyunk nem ott.

Bele sem merek gondolni-sőt nem is tudom- mennyi volt idén egy sziget napijegy és mennyi volt az "ottalvós" heti, de biztos, hogy a sok külföldi mellett elég sok magyar és magyar diák is megfordult. Biztosan vannak, akik egész nyáron ezért dolgoztak és biztosan vannak olyanok, akik a szépreményű diákhitelből csengetik ki az összeget és biztosan olyanok is, akiknek igazán nem jelent gondot az egész.

SZÓSZÓ válság és gyengülő forint ide vagy oda, én komplexusaim közepette talán utolsó reménysugaramba kapaszkodván kijelenthetem a Mohamed-féle ősközhelyet, miként ha Neo nem megy Ozzyhoz, majd Ozzy jön Neo-hoz! :D




http://www.juesatta.com/wp-content/uploads/2010/05/dalai-lama.jpg

Vagy még mindig mehetek a Dalai Lámához áldás-békességért...
Illetve további híve maradok a Duna-parti sörözésnek a barátokkal.
:)

10 megjegyzés:

  1. Bazdmeg... XD Szakadok ezek az összecsapós képek! XD Kész vagyok rajtad. Durva hogy ennyibe kerülnek a jegyek ez nem normális...

    VálaszTörlés
  2. :D

    amúgy nagyon durva szerintem..egy ideig én is csak röhögtem rajta, hogy ilyen nincsen bazdmeg :D

    De van.

    Vigyázz Káin, döntésre kényszerültél:

    25-ért Szörényire vagy 30-ért Sting-re menjél pogózni! :D:D

    Ahogy te mondanád: "eszem-faszom megáll!!"

    :D

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem sürgősen meg kell tanulnom szarni a pénzt. De ne aggódjatok, ha már megy majd lesznek ingyenes pénzszaró tanfolyamok és akkor Regulator mester beavat bennőtöket a zöldhasú fosikálására az aprópénz kaksizására és a végén, ha már ezekben prók vagytok akkor a köteg 20 ezres pottyantására is. :)

    Komolyra fordítva a szót: A kis emberek mindig sz*pnak. Minden egyre drágább lesz a fizetés meg marad ezen a szinten. Infláció, és a híres magyar bank csodája az infláció követő kamat. Szerencsétlen kispolgárok. Beraknak 1 millát és x év múlva ugyanolyan értékű (fizetőképes) pénzt vesz ki csak más címletben...:P Ah lesz itt még szép világ....

    VálaszTörlés
  4. Az olcsóbb jegy nem állóhelyes?
    Amúgy szerintem is nevetségesek ezek a jegyárak, és eddigi tapasztalataim szerint ez úgy működik, hogy oké, lesz ott egy csomó tiszteletjegyes, meg az ilyen olyan módon ingyen bejutott emberek, de mivel ki kell fizetni a helyet (a sportaréna Magyarországon a legdrágább rendezvények szempontjából), hát a szimpla közönséggel fizettetnék ki.

    És lehet én vagyok naiv, de ezt még egy viszonylag jól kereső ember is soknak fogja találni

    VálaszTörlés
  5. Hát igen, ezért nem is szoktam fájdítani a szívem azzal, hogy utánanézek a hasonló nagy itthoni koncerteknek, mert tudom, hogy kb. kéthavi ösztöndíjam menne el rá. :-/

    A Cirque du Soleilre azért össze fogjuk kaparni a jegyárat, ha beledöglök is. :D Egy része szerencsére már összejött a maradék üdülési csekkből. :D

    VálaszTörlés
  6. Tudjátok erre van megoldás: Hallgassatok olyan bandákat akik nem a méjnsztrím kategóriába tartoznak hanem az underground-ba;)
    Én pl csütörtökön megyek Skinny Puppy-ra amire a jegy összvissz 5000 HUF-ba került! Már egy ezressel ugyan megdrágították,de még így is megéri kicsengetni azt a hatezret egy ilyen bandáért mint a Skinny ^^
    És szerintem jóval többet tudnak nyújtani mint egy Ozzy vagy Placebo XD

    Jó oké ez az én véleményem,de amit itthon művelnek az emberekkel az egy jókora kibaszás és a szervező uraknak/hölgyeknek simán kijárna a faszkorbács...
    Ez mind a Szigetre mind az ilyen luxusbandákra is érvényes!
    Négy éve a Guns N Roses jött el az arénába és akkor kértek egy fellépésért kb 15 lepedőt-.-
    Én már ezt is sokallom sőt ha tízezer fölé megy a jegyár már akkor elkezdek pofákat vágni.:
    A zenehallgatás jó dolog csak kurva drága mulatság (:

    VálaszTörlés
  7. Lehet én vagyok ordas suttyó de ki a faszom az a SZÖRÉNYI??????? XDDDDDDDDDD

    VálaszTörlés
  8. :D:D na arról írjál akkor zeneajánlót te majom ha úgysincs ötleted :D:D

    Nem ismered a szörényi-bródi párost?? ok hogy OLD de azért voltak jó és emlékezetes dobásaik...

    VálaszTörlés
  9. -Neo:

    Persze inkább levágom a kezeimet.... XD

    VálaszTörlés
  10. Basszus...én is nemrég láttam Cirques plakátot, -mondom megyek, erre?? itt van ez :D sikerült engem is fejbe vágni...és mondhatom nagyon fáj ><.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: