2010. augusztus 2., hétfő

Káin: Okkult tanok II.

Nos , hogy lefektettem az alapokat elkezdhetjük áttekinteni a dolgokat. A témában nagyon sok könyvem van így lehet sokszor nem lesz egységes a sorozta mert a könyvekből a fontosabb dolgokat megosztom veletek és csapongani fog a téma. Arra gondoltam első körben szobámban végzem ki az irodalmat és után elkezdek kint is keresgélni, már érzem ez egy jó hosszú sorozat lesz, talán a leghosszabb :-s . Anno ajánlottam egy könyvet nektek: Kurt Seligmann: Mágia és okkultizmus az európai gondolkodásban c. művet. Most zömével ebből olvasott tudásomat osztom meg veletek, így csinálva egy kis fogalmat arról, hogy el tudjátok helyezni térben és időben a szakszavakat és a vallásokat is, na meg megtudjátok a keresztényeket miért is gyűlölöm annyira . Ez a könyv amúgy alapmű lenne mindenkinek aki foglalkozik a témával, csak sajnos a könyv elég ritka. Ehhez hasonló témájú könyvet Eliphas Levi is írt, róla a következő alkalommal írok (jó soká). Most tehát végig rágjuk magunkat a legnagyobb vallásokon, megtalálva bennük a közös összefüggéseket, erre rájöttök majd, hogy miért is fontos ! Első sorban megtanítalak titeket arra hogy az alapvető dolgaink honnan erednek és hogy használta fel őket a kereszténység. :) (Nem győzöm hangsúlyozni, hogy undorító módon). Jöjjön hát az alap amire majd az idő haladtával egyre többet építünk:

MEZOPOTÁMIA:

Már ezekben az időkben úgy érezték az emberek, hogy a gonosz ott van a földön s eme entitásokat mágikus rítusokkal lehet távol tartani. Az akkori vámpírok a Namtar (ragály) és Idpa (láz) miatt voltak felelősek, éjszaka pedig a déli szél,sivatag, föld, tenger, mocsarak démonai garázdálkodtak. Már akkor voltak hím és nőnemű démonok akik szexuális álmokat okoztak ( Ez már Lilith legendájához köthető a succubusok királynőjeként ismerünk a zsidó Bibliában, ő volt Ádám első neje) . Az emberek lelkén démonok ültek akik áldozatokat és imákat követeltek, de jó szellemek is léteztek akik segítő kezet nyújtottak az akkori embereknek, de kitaláltak egy legfelsőbb istent aki megtartotta a rendet a Földön. Így éltek az akkádok és a sumerok Kr.e 5000 évvel. Később Babilon területén helyezkedtek el, a perzsák őseiként . A Babilóniaiak itt váltak csillagtudóssá. Templomokat és tornyokat építettek, Éához imádkoztak, aki a föld volt és Anhoz aki az ég szelleme volt. Kiáltással, füstölőkkel, fohásszal voltak telve a rituálék és különbözőbb mozdulatokkal. Különböző dalokat is énekeltek, aminek a szövege a halandók szerencsétlenségére hívta fel az istenek figyelmét.

"Emlékezz arra aki áldozatokat mutat be, a megbocsátás és a béke úgy áradjon felé, mint az olvadt réz: életét ragyogja be a nap! Föld szelleme, emlékezz! Ég szelleme emlékezz!,,

Nem a démonok jelentették az egyetlen veszélyt, hanem maguk az emberek is, már akkor pusztított és védett a mágia egyszerre. A varázslók sokszor úgy vélték a törvény és a vallás felett állnak.

" Az átok úgy hat az emberre, mint a gonosz démon. A visító hang hat rá. A rontó hang hat rá. A rontó átok az ő betegsége oka. A rontó átok megfojtja ezt az embert, mint a bárányt. A testében lakozó isten sebezte meg, az istennő okozza szorongását. A visító hang, mely olyan akár a hiénáé, legyőzte őt és uralkodik felette,,

Úgy tartották volt aki a tekintetével öl, de már ellenségük képmását is rendszerint elkészítették és tűvel szurkálták.

" Aki képmást készíti, aki varázsol , a rosszindulatú arc, a gonosz szem, az ártó száj, az ártó nyelv, az ártó ajak, az ártó szavak, ég szelleme emlékezz! Föld szelleme emlékezz!,,

Már akkor léteztek olyan hiedelmek, hogy a démonok meddőséget okoznak, vagy gyerekeket loptak. De voltak békés dalaik is amik a pozitív isteneikhez szóltak. A békés dalok akkor hallgattak el mikor Namatar a fekete démon széttárta szárnyait. Az emlékeztető dalok hitük szerint azért kellett, mert az istenek olyan mint az emberek: Jó dolgukban megfeledkeznek a többiekről.

Ezek az információk a Ninivei király könyvtár ékírásos tábláiról kerültek elő, ami ősi akkád szövegeket tartalmaznak. Ezekből az derül ki, hogy bármi ami jó vagy rossz, azokat szellemek idézhetik elő. Erősen élt a dualizmus: a világosság és sötétség erői mozgatták a földet. Nem tettek morális különbséget az erők közt, mivel a mozgásuk a végzettel voltak egyenrangúak. Volt egy démon kinek Namtar volt a neve, Ő volt mind közül a legádázabbik ~integet ha olvas minket Namtar nevű démon, mert most felkapott magazin lettünk az emberi testbe született entitások számára is XD~ . Érdekes hogy az Ő sötét alvilágukban is lakoztak jótétlelkek, (Mulge alvilága) lényegében ha az ember nem használ mágiát akkor elragadta volna őket a káosz, ezért volt fontos számukra a napi rituálé. Emlékeztek arról amikor a SUNDS jelenségről írtam? Szerintem ez kicsit csatolható ehhez a hiedelemhez. Lehet az ott több ezer éves tradíciójuk megtörése káoszt okozott és emiatt haltak bele a Dab-csogba. (Akit érdekelt és nem olvasta oldalt keressen rá a SUNDS szóra). Ezek az emberek a társadalmat is a mágiára építették, szépérzékük és ízlésük igen fejlett volt. Művészetükben az ősi isteneiket állatok testébe öltöztették, bár a sumér-akkádoknál emberszerű istenek is akadtak . Ur királyának hárfájára Gilgamest (mitikus hőst) mintázták rá, aki egy emberfejű bikát ölel magához, alatta pedig állatok zenélnek ( ezt a motívumot középkorban is kedvelték) . Vidám ünnepeket és áldozathozatalokat rendeztek, amit sokszor különböző rituálékkal dobtak fel, ezek megszabadították a lelküket a félelemtől.

Ahogy haladt az idő változott a dualisztikus kép is, a csillagokat kémlelve egy új Istent fedeztek fel a kaldeus papok: Egy olyan mindenek felett álló Istent, akitől az összes többi származik. Ez az isten teremtő hatalom volt a ki a saját fejét követte, így egy tisztább vallás született a démonokkal teli akkád kultúrából. Lassan de biztosan a papok kasztrendszert kezdtek építeni és az ő kezükbe került minden okkult tudás :D. A jövőbe láttak és levágott állatok beleiből és májából jósoltak, tűzből és füstből, drágakövek ragyogásából, de növényi alakzatok és forrás csobogása sem jelentett akadályt. ... :'D Kígyókkal, fákkal beszélgettek (Kígyót tartották a legbölcsebb élőlénynek) és a torzszülött állatok és emberek csodának számítottak. ) Az időjárásból is kikövetkeztették a dolgokat: felhő, villámlás, rossz előjel volt. Jut eszembe a bútorok recsegése is a jövőről suttogott nekik. A rovarok és kutyák okkult jelentéssel bírtak:

"Ha egy vörös kutya megy be a templomba, az istenek eltávoznak onnan. Ha a kutya fekszik a király trónján, a palota leég. Ha fehér kutya megy be a templomba, az sokáig állni fog.Ha szürke kutya megy be a templomba akkor elvesznek javai. Ha sárga kutya megy be a királyi palotába, akkor a palota elpusztul.,,

A kaldeusuk jövő előrejelzését nyíljóslással is megtudták, Ezékiel könyvében olvashatjuk a következő sorokat:

" Mert megáll a Babiloni király az utak kezdetén, a két út fejénél, hogy jövendőt láttasson: megrázza a nyilakat..."

Szent Jeromos szerint a király igazából stratégiai céllal használta a nyilakat, hogy megtudja melyik várost támadja első körben. Ellenségei nevét írta rájuk, tegezbe tette őket, megrázta és az első kihúzott nyíl döntött afelől hogy kinek rohanjanak neki, lehet innen ered a Kenó. :D Ezek a technikák elég gyerekes a kaldeus kozmológiához képest, de minden népnek megvoltak a maga babonáik. A mágusok szerint pedig véletlen nincs, minden egyetlen egy törvénynek engedelmeskedik, a világ istenei is a törvény előtt hajlanak meg ami mindenkit és mindent összeköt. Minden apró jel szerintük valami okkult harmónia kicsapódása, legyen az egy madár repülésének íve vagy az adott kutya ugatása.

A mindenek felett álló rend keresése az égben rejlett, mint már írtam, így a papok minduntalan azt kémlelték, az égitestek megfigyelése vezette rá őket az asztrológiára!!! Érdekes, hogy az alakzatokat már előre is megtudták jósolni, hogyan állnak majd, mert annyi időt töltöttek a nézegetésükkel. Úgy vélték a csillagok istenek és mindent ők irányítanak ami alattuk zajlik. Köztük 7 bolygó volt a közvetítő Isten, Jupiter-Marduk volt a teremtő, halottakat felébresztő, káoszt legyőző. Ő volt a fáklya és az ég ura. Ha a hold közelében látták akkor tudták hogy fiú utódot lehet nemzeni. A hold fogyása gátolta a gyarapodása serkentett bárminemű növekedést a világban. Samas, azaz a Nap az élet és fény hordozóját jelentette, néha aszályt és szárazságot idézett elő. (Nahát :O) Nabu= Merkur , bölcsesség és írástudás istene volt, az emberek tetteit jegyezte le, Szaturnusz volt Adar, a vadászat istene, kedvezett a közügynek de néha nagy csapásnak hívták (vagy ez volt a nickneve ha rájött az 5 perc). Mars volt Nergal, halál és járványok istene, halált és háborút hozott és jelezte az aktuális király halálát is. Pusztította a terméseket, perzsa, róka és ördög voltak még a becenevei. Vénusz volt Istár, anyaság és szerelem istennője, jótékony volt és gyógyító, de a csecsemőkre és özvegyekre veszélyt jelentett. A kaldeus asztrológia találta fel a zodiákus jegyeket is, az eredeti alakzatokból 6 mindmáig létezik. Ezek a: Bika, Mérleg, Oroszlán, Skorpió, Ikrek és Halak. A kozmológusok a jövő rejtelmeit eltitkolták az emberektől mert féltek, hogy a rossz hírtől feladják a harcot és elcsüggednek, a jótól pedig elbízzák magukat és nem dolgoznak. Akik a csillagokat ismerték a király minisztereinél is befolyásosabbak voltak! A szicíliai Diódorosz ( i.sz. I. század) így vélekedik róluk:

" Miután számtalan éven át tanulmányozták az égitesteket, mindenkinél alaposabban ismerik a csillagok mozgását és hatását, sok eljövendő dogot pontosan megjósolnak,,.

-Az akkor ismert világot 4 égtájra osztották:

-Dél: Babilónia azaz Akkád volt
-Észak: Subur-Asszíria
-Kelet: Elám (Perzsia)
-Nyugat: Szíria és Palesztina


Érdekes hogy ők hoztak rokonságot a csillagok és a fémek között is, hiszen szerették volna, ha az eget összekötik a földdel, ez a gondolatmenet pedig kiforrt a középkorban létező alkímiáig! Kaldeusok szerint az arany a nap féme , ezüst a holdé, ólom pedig a Szaturnuszé. Az ón Jupiteré volt, vas a Marsé, réz pedig Vénuszé. Úgy gondolták hogy az égbolton szent számok helyezkednek el, ami az asztrológia alapvető elgondolásait erősítik, innen alakult ki a számok misztikuma is!

A 7-es szám volt a mindenek felett álló szám, 7 bolygót ismert az ókor pl. A 12 és a 30 között is misztikus kapcsolat van, 12 a zodiákus jegyek száma, 30 nap található 1 holdhónapban, 30 évig tart a Szaturnusz egyik fordulata és a 12 és 30 sorozata adja az év összes napját. Az asztrológiával számos tudományos felfedezést indítottak szabadjára és az asztrológia alakította ki a teológiát. Minden az egységesítés vágyáról szólt. arról, hogy megtalálják az univerzális törvényt. Amit ők elindítottak az mindmáig él és tovább indított egy láncreakciót a felfedezésekig. Érdekes hogy az okkult tanoknak köszönhetően alakult ki a materialista tudománykör. Ezt az apró momentumot a hétköznapi ember elfeledte és csak legyint, hogy az okkultizmus szart sem ér, vagy badarság és nevetség (bár erről sok buta ember is tehet és a tömérdek agymosás is). Sokan azt mondják az ókoriak el voltak maradva pedig a föld akkor élte szerintem a kulturális és művészeti virágkorát.

" A kaldeusok a földi dolgokat a mennyeiekkel, és az égieket az alant lévőkkel összefüggésbe hozva, a világegyetem e (lényünkben nem, csak térben elkülönülő) részei között fennálló kölcsönös hatásokban megmutatták a harmóniát, mely egyfajta zenei akkordban egyesíti őket.,,

(Philón)

Keresztény Bábel tornya című hazugság megsemmisítése:

A kozmológiával kapcsolatban álló uralkodók kitalálták a toronytemplomokat és a zikkuratot. Tőlük származtatható tehát a mai templomok formái. :D A lépcsőzetes építés a hierarchiák fokait fejezték ki, melyekre az ég és a föld alapult. A zikkurat egy kicsinyített világ volt. Az El-Temen-An-Kit , a menny és a föld alapkövének házát Babilonban emelték. Ez a Bibliai Bábel tornyaként ismert keresztény szarság. Hét szintből állt, ezeket a szinteket bolygóknak szentelték. Sarkai a világ négy táját jelképezték. A sumerok szerint a mennyek száma 4 volt, a szinteket a bolygók színeire festették. A torony magassága megegyezett a hosszával, s hét részt négyzetekre osztották a 4-es szám miatt. Egy legenda szerint Püthagorasz Babilonba utazott, ahol elsajátította a számmisztikát, ez a babiloni 7 lépcső gyakran megjelenik a mágikus filozófiában. A XVII. századi Heinrich Khunrath -Az örök bölcsesség amfiteátrumában úgy ábrázolja a bölcseket mint akik megmásszák a hét lépcsőt, hogy elérjék a bölcsesség fényét.

A babiloni államot a papok úgy kormányoztak, vagy legalábbis annak szellemében amit a világegyetem törvényeiben fedeztek fel. Semmi más nem zavarhatta meg a világ rendjét, csak egyetlen egy dolog: A HITETLENSÉG. Az istenek feldühödtek és elhagyták a templomokat, ha erre került sor. A toronytemplom egy jelkép, az ősi bölcsességek megtestesülése, mára pedig elkorcsosult. A kereszténység pedig Bábel tornyát is úgy adta elő mint valami nagy vagon szart. A zikkurat 300 lábnál magasabb egyébként sosem volt, a királyi pecsét pedig minden téglán ott figyelt. Nabu-apla-uszur helyreállította ezt a templomot is!

" Ami El-Temen -An-Kit ,Babilon toronytemplomát illeti, mely az előttem lévő időkben meggyöngül és összedőlt, Marduk ,az úr, azt parancsolta nekem, hogy alapját a föld szívébe helyezzem el, tornyait pedig emeljem az égig. Számos munkást, az országomba hívtam, hogy megnyerjem őket. Munkához láttam, agyagot formáztam, téglát égettem. Akár az égből zuhogó eső, mely nem mérhető, akár a vad áradás, annyi kátrányt és szurkot hordattam. Éa segítségével, Marduk éleslátásával, Nabu és Nisuaba bölcsességével.... döntésre jutottam. Éa és Marduk bölcsességét követve, ördögűzéssel tisztítottam meg a területet és az alapokat eredeti helyükön lefektettem."

A torony sajnos gyorsan pusztult, Nabú kudurri-uszur király újra rendbe hozatta (az előbbi fia :D ) de sajnos sem a mágikus szövegek sem pedig az égetett tégla nem akadályozta meg a z elpusztulását. A homokkal borított romjai mintha erősítenék a Teremtés könyvét, a nyelvek zűrzavaráról amit Elóhim idézett elő, hogy meghiúsítsa ezt a kurva bűnös és mocskos építkezést . (közben tiszta eszmék és filozófia vezérelte, de mindegy: jobb suttyó birkának lenni egy csendes nyájban) . Úgy állították be őket, hogy azért építettek zikuratot hogy meghódítsák a mennyet és a titkait, idézek a teremtés könyvéből:

" Jertek építsünk magunknak várost és tornyot, melynek teteje az eget érje... hogy el ne szédüljünk az egész földnek a színén. "

Rettenetesen undorító, na mindegy. :D A mágia igazi célja az egység elérése és ők ezt akarták elérni. A többi pedig csak mesebeszéjjjd! Remélem mindenki érti a cikksorozat lényegét. A következő részben Perzsia jön és Zarathusztra titkaival is megismertetlek titeket, ha ez megvolt heti szinten kaptok tanmeséket a Zarathusztrából. :) Minden egyes elfeledett civilizáció szóba fog kerülni akiket eltiportak majd jól lenyúltak a keresztények. Geci vagyok mi? :D

16 megjegyzés:

  1. Hú, hát amennyit felfogtam belőle így fél kettőkor, az tetszett és tök érdekes volt. Majd holnap azért elolvasom még egyszer, de a folytatást is várom, csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszett és érthető is! Szóval nincs vele baj :)

    VálaszTörlés
  3. Megmondom őszintén amikor megláttam a címet hogy okkult tanok és elkezdtem olvasni a cikket kicsit meglepődtem mert másra számítottam,de nem baj ám mert ennek még úgy is lesz folytatása szóval hajrá ;)

    Amúgy az ősi civilizációk mindig is nagyon érdekeltek már gyerekkorom óta és bizony ebbe beletartozik Mezopotámia is:)

    VálaszTörlés
  4. Hű ez nagyon tetszett és teljesen érthető is volt!!! ^^
    Nagyon szép munka volt, én is nagyon várom a folytatást! =)

    VálaszTörlés
  5. -Black Butterfly:

    Na örülök neki! ^^

    -Skinny:

    Az okkultizmus lényegében mindent áttekint, ez most csak egy gyorstalpaló, mindenki megismerkedik az alapokkal és utána mélyebbre megyünk, de nem lehet metafizikáról beszélni ha van aki még ezeket sem tudja! :-s

    Na örülök, ha érdekel, sok ilyen lesz még!

    -Charlotte:

    Köszönöm, na így nagyobb kedvel gépelem akkor! ^^

    VálaszTörlés
  6. "Sokan azt mondják az ókoriak el voltak maradva pedig a föld akkor élte szerintem a kulturális és művészeti virágkorát."
    ebben 100%-osan egyetértek. O_O

    Nagyon jó és érdekes cikk volt, és így hangzavarban (kint ordít a tv meg a tesók -.-) is sikerült nagyjából felfognom. persze még átolvasgatom. :D
    Várom a folytatást (amit csak elég későn tudok majd kommentálni/olvasni mivel nyaralni megyek szerdán és több mint egy hétig nem leszek.)! Szép munka volt. *küld Káinnak egy [rózsaszín csipkés tangát ami pont a mérete] kakaót*

    VálaszTörlés
  7. -Misu:

    Jaj de jó! Örülök, nekem ebből már több emberrel volt vitám :-s...

    Örülök, ha tetszett! ^_^ Hova mész?

    ~fejére húzza~

    VálaszTörlés
  8. Káin:

    csak szét kell nézni nyitott szemmel, és elgondolkozni dolgokon :P

    Balatonra :) azon belül: Balatongyörök (asszem XD)

    *elképzeli*
    *asztmás-röhögés*

    VálaszTörlés
  9. Remekül sikerült. A kulturális és "művészet virágkora" azért helyt álló kifejezés, mert az emberek érzékszerveit nem vakították el különböző ingerekkel, így rá voltak utalva saját fantáziájukra. Nem úgy mint mostanság amikor a gyerekek a képzelet világukat sem használhatják vagy egyáltalán nem használják, mert már mindent készen kapnak (ezért is vagyunk mi az instant generáció, vagy "Y"-generáció, amibe még én is beletartozom a megállapítás szerint). Hogy szerettem LEGOzni :P...

    VálaszTörlés
  10. -Kamupók:

    Örülök, ha teszik, hát én pl videojátékon nevelkedtem de nekem az adott hatalmas fantáziát. :D

    VálaszTörlés
  11. Káin:

    Köszi ^^

    Kamupók:
    Jelentem az én fantáziámmal semmi baj sincs :DD és használom is nem is keveset :)

    VálaszTörlés
  12. szóellenőrző:
    Unrest
    *ajánlóból ismerős volt a neve :D*

    VálaszTörlés
  13. Nagyon tetszett a folytatás, s igyekszem a harmadik felvonását is minél hamarabb elolvasni. :)

    Érdekes volt, tele volt számomra is új információkkal. :)
    Én is egyet értek az ókorral s művészetekkel kapcsolatos dolgokban. Akkor nem volt ember, aki ne lett volna jártas a művészetekben. S mennyi minden fenn is maradt.
    Az ókor minden szempontból a legmeghatározóbb azt hiszem, ezt bizonyítja az "okkult csillagászat" is. Kedvelem, Mezopotámia is ranglistás. :D
    Hmm, elgondolkodtam rajta, hogy milyen érdekes, hogy véleményem szerint pont a fennmaradt csillagjegyek a legerősebbek az asztrológiában. Ezek a legélesebb, legszeszélyesebb személyiséggel rendelkező emberek. Nem vagyok annyira jártas ebben, inkább tapasztalat.

    "~integet ha olvas minket Namtar nevű démon, mert most felkapott magazin lettünk az emberi testbe született entitások számára is XD~"
    ezen de röhögtem xD

    grat. (Y)

    VálaszTörlés
  14. -Nightmare:

    A 3. rész gonoszabb :D Hát a nyilas azért elég kemény :D...

    Én is röhögtem mikor írtam :DDDD

    ~meghajol és köszöni~

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: