2010. augusztus 26., csütörtök

Káin: Dita Von Teese

http://imstars.aufeminin.com/stars/fan/dita-von-teese/dita-von-teese-20070208-208609.jpg

Sziasztok! Most jutott eszembe ígértem nektek valamit! Vagyis inkább valakit. Ma mivel szabad vagyok, tudok legalább 3 nagyobb cikket gyártani így neki is kezdek. Anno a burleszk kapcsán írtam a hölgyről és mindenki nagyon lelkes lett,meg is ígértem hogy valamikor gyártok róla cikket! :) Már az előző cikkben is kiderült, hogy a modern burleszket Ő hozta divatba újfent, de most kicsit mélyebbre fogunk ásni vele kapcsolatban! Jöjjön hát a gyönyörű:

DITA VON TEESE

http://i50.tinypic.com/2w1skl4.jpg

Nos nem keveset fogok fordítgatni, így ide is hoztam csomó kaját. XD A hölgy 1972 szeptember 28-án született, Amerikai színész, modell és előadóművész. Igaza neve: Heather Renée Sweet.

http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2008/03_01/ditavonteeseSPL_900x756.jpg

Középső lányként született Rochesterben, 3 testvére volt. Az anyja minikőrös volt, az apja pedig egy olyan vállaltnál volt mérnők ami grafitot készített. Volt bennük egy kis örmény vér is. Dita már akkor imádta az 1940-es évekbeli stílust és mozifilmeket , anyukája támogatta őt és ezért olyan ruhákat vettek már akkor ami korhűnek felelt meg. Anyukája nagyon rajongott a Golden-es Hollywood-i filmekért ezt Dita is örökölte, kedvenc színésznője Betty Grable volt.

http://pin-up.hu/wp-content/uploads/2009/05/grable_pinup.jpg

Mint a klasszikus időkben balettiskolákba járatták és 13 éves koráig ott tanult. Már akkoriban szólóban táncolhatott a helyi balettáruslatnál. Dita eredetileg Balerina szeretett volna lenni, úgy vélte 15 évesen hozta ki magából a legtöbbet. Később az előadásaiba bohóckodó burleszk elemeket is rakott. A család Orange megyébe költözött Michiganből, mert az apját áthelyezték máshova dolgozni. Ekkor a fiatal Von Teese az University High Schoolra járt Irvine-ben.

Tizenévesként jött az áttörés mikor megkapta első melltartóját, természetesen fehér pamut volt 100%-osan és mindemellett kapott egy oldschool műanyag tojást,a miben volt egy pár húszsínű , ráncos harisnyanadrág! :Đ Dita kiakadt mert azt hitte majd kap valami nagyon szép csipkés fehérneműt, olyat ami a Playboyban is szerepel. Innen kezdődött a női fehérnemű iránti szenvedélye.

http://www.jetstreaker.com/wp-content/uploads/2007/07/dita-von-teese-author.jpg

Közel került fehérneműkhöz, hiszen eladó lett egy ilyen boltban, pont ott ahol első kiegészítőit kapta. Rajongott ezekért a dolgokért, így innentől kezdve harisnyákat, bonyolult szetteket és fűzőket kezdett hordani. Teese a főiskolán a történelmi öltözködésről tanult , az volt a vágya hogy korhű filmeknél legyen stiliszta. Ruhákat is tervezett magának, amikben fotókat készített magáról.

Dita karrierje 18 éves korában kezdődött egy sztriptízbárban. Elég fura azok után amit olvashattunk róla. :-s Csalódott az eredetiség hiányában, mert csak ő volt egyedül stílusos, ez rögtön felkeltette az ügyfelek érdeklődési körét. Dita a vintage korszak ruháiban lépett fel, méhkas frizurával, könyökig érő kesztyűkkel és korhű harisnyákkal.

Ez után nem kellett sok hogy fetish és glamour modell legyen. A fotózásokon Betty Page szerű beállításokat erőltettek, de valami mégis megkülönböztette őt a többi lánytól. Retro és pin up girl-ös képek készültek róla zömével. A mai fétish világot egy kicsit ő alakította át. Mivel ezekben az időkben igazi fűzőt kezdett hordani a derékmérete 42 centire csökkent, (Dita 165 centiméter magas és 52 kg). Sok fetish magazin oldalán jelent meg , Midori könyvének fedőjén is (japán bondage) . Dita a Playboy elején is szerepelt: 1999-ben, 2001-ben és 2002-ben .

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:tBIZdmD9fn6y5M:http://i44.photobucket.com/albums/f10/Divinia666/MidoridoesDita.jpg&t=1

http://dailycontributor.com/wp-content/uploads/2008/11/dita_von_teese_playboy.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqUlFNd-EnfONo2gEqiw52G0oLxww6demP8_uiptwVMy66uOSPBsQjZ4yn-PTgcWYEaisuL4il-NRdirBNBL8v3nsBnchM9ImxP7AoaZu7KKuvwGnFUfiHvOKclU-LYGrSrTb9Cdudcnw/s1600/1eaozi82xyp18yx1i.jpg

Művészneve Dita volt eleinte, Dita Parlo némafilmsztár nyomán. A Von Teese-t pedig telefonkönyvben találta, ami eredetileg Treese volt, csak történt egy kis nyomtatási hiba :D. A hölgy 1993-ban kezdte a burleszket népszerűsíteni és felélesztette a műfajt. 2008-ban az újságokban a burleszk királynőjeként is szerepelt. 2006-ban megjelent az első könyve: a Burlesque and the Art of the Teese/Fetish and the Art of the Teese, mely a burleszk és a fétis történetét írja le, és 2009-ben a második Streaptease című képeskönyv.

Dita Parlo

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTxlOnZqq-jyLJUAr9UOUAmq7KvJeLfPkMXxiPS7-ZgIq0lGVc&t=1&usg=__dHIXMMV-CPBrFVUAM-DWfGCz4Cw=

A híresebb táncaiban megjelenő motívumok igen érdekes voltak: volt hogy körhintával nyomta vagy egy óriási kőpúderrel, vagy zuhanyzóban. A toll-legyezős táncát Sally Rand ihlette meg. Az Ő nevéhez fűződik a hatalmas Martinis pohár.

http://6thingstoconsider.files.wordpress.com/2007/07/sally-rand.jpg

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSA28ciOpb_5_pKCBktGW8MB6nib6sX-oMF1pBvLHbuIMPdDcQ&t=1&usg=__STCJIjrqtLraHhNFXsqKWn4iBA0=

Egyszer az Art New York acadamy-n megjelent 5 millió dollár értékű gyémánt nyakékkel. Szerepelt egyszer a Next Top model műsorában is, az egyik epizódban táncra és pózolásra tanított a versenyzőket. Cameron Diaznak is segített a Charlie angyalai-ban amikor a Martinis jelenetet forgatták (Teese tanította). A 2009-es Eurovíziós dalfesztiválon szerepelt is táncosként a Miss kiss kiss bang című dal alatt!



Fiatal korában soft core-os és hard core pornóban is , természetesen fetish jelleggel. 2005-ben normális rövidfilmekben is szerepelt, majd később videoklipekben.





Manson klip (03:06)



Legyezős tánc:



Dita Leginkább Londonban modellkedett. Rengeteg divatrendezvényen vett részt, többet között ő maga is szerepelt a kifutókon. Vol reklámarca divatcégeknek, aki leszerződtette az pl a MAC. Akihez köze volt már: Christian Dior , Marc Jacobs, Giambattista Valli, Moschino , Jean Paul Gaultier , Vivienne Westwood . A lapok amikben szerepelt: Vanity Fair, Vogue, Elle és más ismertebb divatmagazinok. Ami érdekes, hogy Diának sosem volt stylistja. Egyszer fogadott egyet, aki felvett egy pár cipőt (ami 1940-es évekbeli volt) és azt mondta: Ez jól fog mutatni egy aranyos kis farmerrel, mire Dita válaszul kizavarta. :D Haját és a sminkjét is saját maga csinálja. Természetes szőke haját otthon szokta feketére festeni. Akik inspirálták: Luisa Casati, Anna Piaggi és Isabella Blow.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:xulpiJ_SYFVR5M:http://blog-imgs-34-origin.fc2.com/b/l/a/blackwidow/dita-mac-viva-glam.jpg&t=1

Dita szabadidejét leginkább vagy Párizsban tölti. Régi kínai cuccokat gyűjt, ezek leginkább teás csésze szettek. A kocsijai: 1939-as Chrysler New Yorker, egy BMW Z4 és egy 1965-ös Jaguar S-type. Legjobb barátnője a burleszk táncos Catherine D'lish aki rengeteg kosztümöt megvalósított Ditának.

http://www.alanamesandassociates.com/images/dita%20&%20catherine2.jpg

http://web.wireimage.com/images/tnm/3854568.jpg

Házassága előtt Mike Nessel és Peter Sarsgaardal kavart. Sokszuor veszélt leszbikus élményeiről, 20 éves tartós kapcsolata is volt nővel. Régebben egy francia arisztokratával is randevúzott. Nem tagadja, hogy voltak plasztikai sebészeti beavatkozása, pl a melleit megcsináltatta, ezen felül mást is, de nem tudtam lefordítani mi az XD.

http://www.enjoyfashion.com/images/celebrities/news/VonTeese-Manson.jpg

Masonnal kapcsolata a klipforgatás alatt kezdődött,a férfi már régóta volt a rajongója még a csaj weboldalán is fel volt regisztrálva. Manson a forgatáson erősen közeledett de ő nem érezte a kellő szikrát. Aztán Manson 32. szülinapján Dita beállított egy üveg absinthe-al és összejöttek (és akkor még azt mondják nincs már semmi drog benne XDDD). 2004 -ben Mason eljegyezte egy 1930-as 7 karátos gyémántgyűrűvel. 2005-ben otthon tartották privát esküvőjüket majd az év decemberében egy írországi kastélyban tartottak egy nagy bulit. 60 fő volt meghívva és az esküvő tervezője a szürrealista filmrendező és képregényíró Alejandro Jodorowsky volt.

http://images.smh.com.au/ftsmh/ffximage/2009/03/20/manson_dita_narrowweb__300x448,0.jpg

2006 decemberében Dita beadta a válókeresetét Manson ellen. Azt mondta olyan különbségek adódtak köztük amin nem lehetett változtatni. Üres kézzel hagyta ott a házukat karácsony este és onnantól kezdve nem akart Mansonnal személyesen beszélni. Egy interjúban Dita azt nyilatkozta, hogy Manson megcsalta. Mansonnal pedig ultimátumot is adott, de az képtelen volt elfogadni így lett közöttük örök harag. Én nem tudom eszénél volt-e ez a szerencsétlen flótás (Manson) hogy egy ilyen nőt megcsalt. O__O Gondolom valami rocker szutyokkal lépett félre félrészegen/drogosan a színfalak mögött, vagy valami modellel... ~pf~. Manson arra is kérte, hogy hagyja abba amit csinál! Dita így nyilatkozott a szakítás után:

„Újra meg fogok házasodni. Nem hagyom, hogy egy rossz tapasztalat legyen a meghatározó egész életemben”.

http://img.index.hu/cikkepek/0707/velvet/tees.jpg

„Az emberek úgy állítanak be, mint valakit, aki benne van ebben az egzotikus szex dologban, ami valahol igaz is – azt mondtam, benne vagyok a bondage-ban, meg az elfenekelésben. De azt hiszem, egy csomó ember, ha őszinték lennének, azt mondanák: ’Ez jó mókának tűnik,. Ugyanannyira szeretem a hagyományos pozitúrákat, mint a szomszéd lány. Néha, amikor pasikkal randizom, úgy érzik, produkálniuk kell magukat. Én meg: 'Hagyd már abba, hogy kétségbeesetten próbálsz lenyűgözni a szexuális perverzióiddal'”.

„Volt egy mellnagyobbító műtétem. Annyira fárasztó, amikor az emberek hazudoznak a beavatkozásaikról”.

„Opal nagynéném nagyon festői karakter volt – zöld szemhéjpúder, festett szépségpöttyök, lángvörös haj. Szipkával dohányzott és úgy káromkodott, mint egy kocsis. A legtöbb ember szerint vulgáris volt, de én olyan akartam lenni, mint ő, amikor felnövök”

Az interjúban kitértek arra is, hogy mit gondol Von Teese arról a videoklipről , ami Manson új lemezének első sinlge-jéhez készült, a Hart shaped glass-hez, aminek az elején Manson egy meglehetősen valóságosnak tűnő szexjelenetben látható új csajával Evan Rachel Wooddal, ráadásul a pár korábbi hitvesi ágyában.

"Annyira szerelmesek voltunk egymásba. Nem úgy ismertem meg, mint aki feláldozza a válásunkat a lemezeladásai oltárán. Nem hiszem, hogy az emberekben tudatosul, hogy a hitvesi ágyunkat használta abban a videoklipben arra, hogy szexeljen azzal a lánnyal. És rajta volt a jegygyűrűje is. 'Huh, ez aztán a megszállottság. Azt hiszem még mindig számítok'" - foglalta össze érzelmeit Dita.



-pár netes oldal:

-Ditát csúnyán lemásolta egy nő


-Dita smink magyarázása magyarul


-Dita könyvet ír a szépségápolásról

-Dita nyilatkozata a pornófilmjeiről

-Dita official oldala

Nos remélem mindenki kíváncsiságát kielégítettem! Reggel 11-től írtam a cikket, amikor a cikket befejeztem akkor lett áramszünet. Miután visszajött a net a cikknek már csak a fele volt meg így újra fordíthattam le mindent. Díjazzátok hát, vazze'.... X'D

http://m.blog.hu/ou/ourfashion/image/melinda/t%C3%B6r%C3%B6lhet%C5%91/ditavonteeseforwonderbra.jpg

29 megjegyzés:

  1. Én díjazom sőt már egy ideje vártam erre a cikkre! Ami azt illeti még olvastam is volna tovább:D

    VálaszTörlés
  2. -Skinny:

    Köszi, majdnem kibasztam a gépet az ablakon olyan ideges lettem XD

    Bazdmeg Manson meg egy fasz....

    VálaszTörlés
  3. "Gondolom valami rocker szutyokkal lépett félre félrészegen/drogosan a színfalak mögött, vagy valami modellel..."

    Én úgy tudom Evan Rachel Wood-dal csalta meg, aki akkor 20 éves volt. Persze lehet, hogy másokkal is. Hát...ő tudja... :S Azt is olvastam, hogy Manson nem érezte még késznek magát egy komoly kapcsolatra. De bazmeg erre a házasság után jött rá??? Na mindegy. Én is olvastam volna még tovább, Káin! :)

    VálaszTörlés
  4. -Luna:

    Akkor bejött, asszem a csaj modell! XD

    VálaszTörlés
  5. Káin: Én azt hiszem színésznő, de lehet, hogy modell is. Hollywoodban kb. mindenki ért mindenhez. :D

    VálaszTörlés
  6. Olyan akarok lenni mint Ő! T_T
    Tetszett a cikk. Köszi érte. :)

    VálaszTörlés
  7. http://velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2010/04/02/dita_von_teese_szepsegpottye_tetovalas/

    Szerintem ez az a másik, amit még megcsináltatott magán, bár ez nem is műtét, csak tetoválás.
    Egyébként a cikk nagyon-nagyon jól sikerült, örültem ennek is, mint ahogy múltkor a Burlesque – es cikknek.

    Üdv:

    Nicolett

    VálaszTörlés
  8. Alig hiszem el, hogy hogy lehet vki ennyire gyönyörű és itt most eltekintek a mellnagyobbító-dolgoktól. Ebből a nőből árad az előkelőség, az arisztokrácia és a finom erotika. :) Az első playboyos borítótól meg majdnem elaléltam.

    Köszi Káin a duplán fordított cikkért!!!!

    *megy és elkezd tudatosan átalakulni, hogy legalább egy icipici Ditás legyen benne*

    VálaszTörlés
  9. -Nightmare:

    Nincs mit, szerintem hasonlítasz azon a képen! :3

    -Nicolett:

    Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett! Nem is tudtam, hogy tetoválás! O__O Köszi az infót!!! :3

    VálaszTörlés
  10. -Charlotte:

    Manson egy fajankó :D Kivagyok hogy ezt a nőt otthagyta. Barom! :D

    Örülök, hogy tetszett! ^_^

    VálaszTörlés
  11. Káin:

    Manson urat a munkássága miatt tisztelem elég rendesen,de amit ezzel a nővel művelt az tényleg gerinctelen húzás volt:S
    Ráadásul egy ilyen érdekes és kreatív nőt megcsalni hát ez sem normális gondolkodásmódra vall-.-

    VálaszTörlés
  12. Ditaa <333
    Káiiin <333 köszi a cikket :D
    Az 1. playboyos kép nagyon tetszik :D *csöpög*
    Meg az utolsó képet elnézve, anyám megszólalásig hasonlított rá fiatal korában :'D talán egyszer lekötözöm egy székhez és csinálok neki Dita-sminket :D LOL
    Mansonról meg megvan a véleményem, a zenéje jó, de mint embert nemnagyon csípem.

    VálaszTörlés
  13. -Misu:

    Nincs mit! :3

    De durva O__O anyud jó bőr lehetett!

    ~sunáznám anyudat~

    VálaszTörlés
  14. Káin:
    áh, csak 4en akarták meghódítani egyszerre XD Most belegondolva ha olyan apum lenne mint Manson (kinézetre), akkor én lennék a csodagyerek XD De apám felől csak széles vállat, meg tekintélyes felkart örököltem~

    ~apám elvágná a torkod~

    VálaszTörlés
  15. Charlotte:

    És az a durva, hogy szerintem egyáltalán nem látszik, hogy nem igaziak a mellei. Nem tűnnek olyan természetellenesen feszesnek, és nem olyan, mintha egy fél grapefruitot ragasztottak volna a mellkasára, hanem van némi természetes "esése", vagy hogy mondjam. Szóval ez egy gyönyörű szép mell, amiről nem mondaná meg az ember, hogy nem igazi, simán letagadhatná.

    VálaszTörlés
  16. Káin:

    Neked semmi se szent? :D

    VálaszTörlés
  17. Káin:
    szereted a hosszú hajú pasikat? :D
    amúgy te kit nem sunáznál? XD

    VálaszTörlés
  18. Misu :

    akit nem sunázna, azt megölné, ilyen egyszerű.
    én melyik kategória vagyok? :) *szépenpislog*

    Káin :

    jócikklett^^

    VálaszTörlés
  19. Káin :

    most megtisztelve érzem magam ^^

    :DDDDDDDDDDDD

    VálaszTörlés
  20. Luna :

    sunázva lettünk, hát nem szörnyű? xD

    VálaszTörlés
  21. letti:

    Egyszerűen borzasztó! :D Nincsenek is rá szavak! Ráadásul egy biszexuális Sátán szexmágus által. Jujj! :D

    VálaszTörlés
  22. Luna :

    szóhoz sem jutok... :D xD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: