2010. augusztus 16., hétfő

Black Regulator: Önmagad legyen az egyik legjobb barátod!

Ezzel a kis szösszenettel az olvasót, az önfelismerés, és önbizalom világába szeretném kalauzolni. Előző posztom jó táptalajként szolgált eme cikk, születéséhez. A visszajelzéseket olvasva, született pár gondolat a fejemben amit mos megosztok veletek.

Manapság egyre többször hallom, az ilyen -

"én mekkora egy szar vagyok"

vagy

"á ez nekem úgyse megy"

valamint

"Én nem vagyok ehhez elég jó"


- és ehhez hasonló mondatokat. De kérdem én miért? Ha másnak megy akkor neked miért ne menne? A hiba talán az, hogy egy két múltbeli tapasztalat, esemény gátol. De miért? Miért a múltba kapaszkodva éljük a jelent és formáljuk a jövőt.? Vedd észre, napról napra idősebb leszel és talán tapasztaltabb is. Ha a múltban élünk elveszett emberek vagyunk és a jövő amiért még tehetnénk elszalad. Az embernek igenis észre kell vennie azt, hogy neki mi az erőssége. Mindenki jó valamiben, mindenkinek van olyan adottsága amiért mások irigykedve néznek rá. Mi értelme rágódni azon milyenek vagyunk? vannak dolgok amikkel meg kell tanulni együtt élni. Vannak dolgok amiken pedig változtathatunk.

Pszichológiai értelemben minden ember más és más, így minden ember egy külön egyéniség. Mindenkinek van tehetsége valamihez. Én például zseniálisan tudom elveszteni az öngyújtómat. De úgy ahogy azt senki :)

Tudjátok, ha magabiztos vagy, és ez látszik a megjelenéseden, a kommunikációdon, akkor már félsikered van mondjuk egy állás megbeszélésen?

Ismerd meg önmagad ez a titok. Minél jobban ismered magad annál jobban tudsz majd másokat is megismerni, és annál jobban tudod kedvedre formálni a jövőt.

Szeresd meg önmagad! Azt mondják csak az tud igazán másokat szeretni, aki szereti magát is. Találd meg azt amiben a legjobb vagy és mutasd meg azt bátran, küzdj érte céltudatosan. Állj bátran a tükör elé, és vállald fel azt aki visszanéz. Te vagy, tudd, hogy ilyen vagy, és érezd magad jól a bőrödben. Nem kell senkinek sem megfelelned, csak saját magadnak és hidd el, ha már magadnak megfelelsz azt mások is észre veszik és több embernek is megfogsz felelni. Ha van önbizalmad kellemesebb jelenség vagy többet, eredményesebben tudsz másokkal foglalkozni.

Alister Crowley szerint az ember képes elérni Istent és megérteni a teremtést, hiszen Isten a saját képmására teremtette az embert, így az emberben is megvan az isteni szikra. Akkor hol a gond?


Sorkizárás
A mai világban nem szabad megengednünk azt a luxust, hogy lebecsüljük önmagunkat, holott a legjobban az esetek túlnyomó többségében csak magunkra számíthatunk.

Hidd csak el, te is egy különleges egyéniség vagy ami csoda a maga formájában és nincs senki aki ugyanolyan lenne mint te. Teljesen más vagy mint a többiek, más az erősséged, más a gyengéd. De mégis a világ így izgalmas, mindig tud újat mutatni. Erősnek kell lenni, céltudatosnak és kitartónak Tudjátok, ha magatokba néztek, szerintem mindenki fel tud sorolni legalább 3 olyan tulajdonságot amiben jó. Csak nem szabad lebecsülni önmagad. Lehet, hogy csodálatos verseket írsz, de ha nem mutatod azt meg másoknak, akkor sose fogod megtudni, hogy az mennyire jó és különleges. Bármit teszel a külvilág és a többi ember tudja csak "pontozni", vállald fel önmagad és ne félj mert egyedi vagy!

16 megjegyzés:

  1. Micsoda lelkifröccs van itt! :D Durva ha Te így tudsz élni ahogy leírod!

    VálaszTörlés
  2. Benned is megvan hozzá a potenciál Káin, gyere csatlakozz a klubhoz! :)

    Bolianthos

    VálaszTörlés
  3. Én akkora egy szar vagyok, hogy a kommentírás nekem úgyse megy, mert nem vagyok hozzá elég jó..xD xD

    Jójó szép és jó, de sokszor nem elég ha az ember akarja...mert mindig vannak akik törtetőbbek és gátlások nélkül áttaposnak másokon-aki lehetek én is aki tapos vagy az akit taposnak-mert ugyebár scak a cél érdekében küzd..és mindez csak nézőpont kérdése..hogy te vagy e felül oder nem..

    és nem beszélve a többi hatásról ami jól lelombozza az embert..

    na nem pesszimistáskodok egy ilyen sor pozitív gondolat után, de sajnos az életnek vannak furcsa csavaros és jó büdös pofonjai.

    VálaszTörlés
  4. Ez egy jó bejegyzés^^ De nem olyan egyszerű az önfelvállalás...főleg ha többség beskatulyáz, szándékosan félreismer, elítél...
    Ám próbálkozni lehet^^

    VálaszTörlés
  5. -Black Regular:

    Nem sajnos nekem mások a nézeteim :-/

    VálaszTörlés
  6. Sajnos én is beleesek abba a hibába hogy szinte mindenhez ilyen negatívan állok hozzá és ez egyrészt azért mert a múltban történt néhány rossz pillanat meg alapból is egy pesszimista alkat vagyok...
    Amit leírtál abban van igazság csak ugye az élet meg nagyon kiszámíthatatlan tud lenni,de ennek ellenére nekem is el kéne már kezdenem ezt az önkontrollt mert ilyen felfogással nem lehet örökké élni;)
    Csak minden kezdet nehéz.

    VálaszTörlés
  7. Csak nem te is írója vagy véletlenül A Titok című könyvnek? :)

    MSE

    VálaszTörlés
  8. Nos Kedveskéim akkor jön a reakció.

    Káin: Régebben én voltam a pesszimizmus bálványa! És bevallom még manapság is vannak nehézségeim. De dolgozok rajta!

    Neo: Nem kell negatívnak lenni! Van aki tapos és van akit taposnak, ez jó meglátás, Tudod amilyen a kapjon isten olyan az adjon isten. Ha engem taposnak vagy olyan személyeket dolgokat amik hozzám közel állnak, Akkor Black Regulator a taposók belecskéit fogja kitaposni. Módszerekben nem válogatva. Ha az emberiség egy ostoba birkacsorda, ki esztelen rohan a vágóhídra, akkor én inkább a Hentes szerepet vállalnám.

    Karol/Wattson: A kérdésem kit érdekel mások véleménye? Hallgasd meg a kritikát, mérlegeld, hogy jogos e, aztán állítsad sarokba. NE foglalkozz a primitív emberek előítéleteivel és diszkriminációjával. HA jól érzed magad a stílusodban és az életviteleddel is meg vagy elégedve akkor szard le ki mit pofáz, ha nagyon nem tettszik az, hogy megszólnak akkor mosd ki a szájukat egy mosószappannal.

    Skinny: Bízz magadban. Ha tényleg akarod, könnyebb mint hinnéd! Menni fog én tudom :)

    MSE: Hát ezt most kedves bóknak veszem :) Ismerem a Titkot, de sajnos nem én írtam.

    VálaszTörlés
  9. Annak szántam :)

    MSE

    VálaszTörlés
  10. Hmm, mindig meglepnek azok akik, képesek ennyire pozitívan gondolkodni és élni.:) =)

    Én mindig úgy érzem, hogy hiába tennék bármit is, úgyse változna semmi, nem érnék el semmit. Általában csak sodródom az árral...és csak nézek. Önismeret?Jókérdés. Nem tudom, hogy milyen a viszonyom önmagamhoz.
    Elgondolkodtattál. De örülök neki.

    Köszönet.

    VálaszTörlés
  11. MSE: Ó hát köszönöm
    Charlotte: Nagyon szívesen, máskor is :) amúgy semmi sincsen hiába minden okkal történik, és hidd el pozitívan nézve az élet is szebb :) Érdemes megtudni, és megismerni önmagad... hidd el az csak javít az életeden.

    VálaszTörlés
  12. Nos.
    A probléma a következő, amit már sokan leírtak / megfogalmaztak előttem, de sosem elég hangoztatni addig amíg az emberek tényleg belátják, hogy így van.
    A FOGYASZTÓI társadalomban nem az önismeretre nevelnek, hanem egy meghatározott képességi szintre amiben TÉGED, mint MUNKAERŐT alkalmazni fognak. Megmutatják a dolgok "szebbik" oldalát amit, seggnyalással, taposással, gürizéssel elérhetsz, gazdagon élhetsz, elithez tartozhatsz, de előfordulhat a belerokkanás lehetősége is. Aki nem veszi észre hamar / komolyan a társadalom "iránymutatását" az könnyen az alsóbb szinteken találhatja magát (...saját példám...) éhbérért dolgozhat naphosszat és akkor már jöhet az önismeret meg bármi, innen csak nehezen lehet előre gördülni, főleg ha a hagymázas reklámokat faló környezetedben mindenki beveszi az új filmek, divatok, stb. elterelő hadjáratát.
    Senki nem mer nyíltan szembenézni önmagával, mert "szinte" senkinek sincsen megtanítva hogyan is kéne. Nincsenek előre meghatározott "jó" válaszok, pedig az iskolában erre neveltek mindannyiunkat. Így számunkra bizonytalan területre tévedünk és meghátrálunk, mert csak sejtéseink vannak, de nincs aki ki igazítsa azokat vagy helyre tegye őket. Bizonytalanság az ami miatt nem vagyunk képesek még magunkat sem megérteni, mert ez nem olyan egyszerű, mint egy első fokú egyenlet...
    A társadalom által belénk van rögzítve a gyors, semmit mondó életvitel. HASZNÁLATI CIKKEK vagyunk semmi többek. A FELSŐBB körök használják fizikai mivoltunkat amire éppen szükségük van.
    Egy-egy tapasztalásból nem olyan egyszerű leszűrnünk a konklúziót, mivel olyan egyediek vagyunk... mindenkinek mást jelentenek az események...

    VálaszTörlés
  13. Kamupók: Látod a hibákat, látod a társadalom problémáját. Nézd, én nem azt hangoztattam, hogy sec perc csodákat tehetsz. Csak azt, hogy tehetsz ellene valamit. Amit leírtál az (sajnos) igaz. Egy manipulálásra és megtévesztésre kiélezett fogyasztói társadalom tagjai vagyunk, ahol vagy gályázol vagy megpusztulsz. De én hiszek abban, hogy képes vagy változtatni. Annyi szarból másztam már ki ennek a segítségével. Oké jogos amit leírtál, és egyes élethelyzetekből nehéz kimászni, de miért? Hát azért mert fokozatosan lehangolódik az ember és elveszti a hitét és az álmait. De ezt nem szabad. Tény amit leírtál az valós probléma... Én sem élek fényűzésben és nekem is számtalan apróbb, s nagyobb problémám van amit sorra oldok meg, és miután megoldottam jön a következő. De a hozzáállásom attól még pozitív marad. A hitem megmarad. És vagy elhiszed vagy nem én észre veszem magamon főleg az utóbbi fél évben, hogy ez amit leírtam működik. Most itt nem sorolnám a példákat, de tényleg működik. És tudod mit mondok, megérte hinni! Azzal, hogy hiszel és pozitívan állsz neki a napodnak, semmit nem veszítesz, sőt...
    Elnézést kérek ha úgy gondolod nem értem a helyzeted és üres locsogás amit írok, lehet neked van igazad. De ezt az én példáim és tapasztalataim alapján mertem leírni, és szerencsémre a környezetemben van nem egy meg nem kettő ember akinek szintúgy működnek ezek a dolgok.
    U.i: és hidd el ha nehezen is de MINDENEN lehet változtatni, ha igazán akarja az ember.

    VálaszTörlés
  14. A türelem az az ami hiányzik. Már kezdem észre venni a kínálkozó lehetőségeimet, de sajnos egyenlőre pozitív vissza jelzés nem érkezett. Bizakodom tovább, csak tudod még dívik bennem az egyszerre szeretnék mindent érzése. Ennek a fűtött hangulatnak a hevében írtam az előző sorokat. Furcsa hangulat változásokon megyek pár napja keresztül melynek pontos okát nem értem. No meg sajnos valamelyest a kontárok átkával is be lettem oltva, állandóan keresek valami újdonságot. Időnként elmúlik az izgágaságom, majd hirtelen előtör és ismét nem férek a bőrömbe és tenni akarok valamit, majd ismét elcsendesül.
    Az okkult felé azért hajladozom, mert látom benne a lehetőséget, hogy megértsem önmagam "működését" csak sajnos még nem találkoztam azzal ami rávezetne erre az útra ami nekem megfelel. Sajnos a fizikai állapotom nem kielégítő mostanság, negatív visszajelzéseket kapok és én is észre vettem magamon pár jelet. Szóval türelmetlenségemnek ez is egyfajta kohója mely szítja belső tüzem tenni akarását. Sajnos a keresésem útja lassú, nehéz sorsot választottam magamnak, közel sem biztos,hogy végig tudom csinálni, akaratom meg-meg inog gyenge pillanataimban.
    Bizakodóbb leszek...

    VálaszTörlés
  15. nagyon jól estek a szavaid :)
    de sokszor nem tudom ilyen pozitívan látni a dolgokat...:(
    főleg amikor mindenki azon dolgozik a környezetedben h megnyomorítson

    VálaszTörlés
  16. Kamupók: Átérzem ezt az érzést, én is szenvedtem hasonlóban hajdan. Jómagam is sok dolgot szeretnék egyszerre... a bőség zavara. A lényeg, hogy sosem szabad feladni! "Nem de nem nekem" Ha valahol kosarat kapok az életben és pofára esek fel kelek leporolom magam 2 perc alatt elemzem mi az oka, hogy elbuktam, leporolom magam és a romokból egy sokkal szebb várat építek. Testi, lelki problémáim nem törhetnek meg és próbálok erős maradni. És figyelj rám szerintem végig tudod csinálni, bármi is legyen az. Ha felszívod magad önbizalommal kellő hittel és akarattal menni fog minden mint a karikacsapás. (jó nem mondom lehet, hogy lesznek nehézségek, de azokból lehet tanulni.) Értelmes embernek tűnsz és nyitottnak a nem hétköznapi dolgok iránt. Hát akkor hajrá kell egy kis spirituális szórakozottság bolondság az élethez. És kívánok neked sok sikert, hitet és erőt a céljaid megvalósításához... Én tudom, hogy menni fog!

    Ms.Rat: Örülök ha jól esnek a szavaim, igazán elismerő. Szard le vagyis próbáld meg leszarni a negatív környezeti eseményeket. Ne foglalkozz mások romboló tevékenységével. Vedd magad körül olyan emberekkel akik támogatnak és pozitív energiát sugároznak irányodba, és hidd el neked is csak azt tudom mondani, hogy menni fog :) Ja és még valami olvass sok Mortem-et az mindig felvidít legalábbis engem :)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: