2010. október 28., csütörtök

Nyarlathotep: Ilustration now

Estét minden olvasónak és szerkesztőnek. Bár megcsúszva, de ma ismét a tervezőket/grafikusokat ismertető sorozattal jelentkezem, a célkeresztben Simone Legno, a tokidoki márka atyja.

1977. június 17.-én született Rómában, foglalkozása klasszikusan képzett rajzoló, egyébiránt a népszerű tokidoki márka kitalálója. Grafikai tervezést tanult Rómában, később szabadúszóként dolgozott nagyobb reklámügynökségeknél, mint a például Leo Burnett és Milano & Grey. Később kérte fel egy új médiavállalat, a Vianet, ahol napjainkig is kreatív igazgatóként dolgozik. A Japán és kultúrája iránti rajongás inspirált, ezekből merítve hozta létre a tokidoki látvány világát.

2004-ben Los Angelesbe kötözött, hogy kifejlessze saját tokidoki ruházatát, művészetét és életérzését. Két üzleti partnerre is talált ebben, Ivan Arnold és Pooneh Mohajer Arnold személyében. A saját vállalkozásai mellett több ügyféllel is dolgozott, mint például Volkswagen, Microsoft, MTV, Toyota, Karl Lagerfeld, LeSportsac, Onitsuka Tiger, Marvel, New Era, Hello Kitty, Fujitsu, Levi's, Smashbox cosmetics, Xbox, T-mobile, Fornarina, Skullcandy és Medicom Toy. Egy nap, ha eljön az ideje, szeretne Tokióba költözni. :)

A hivatalos honlapon(klikk) mindenféle érdekességet találtok, pl. leírást a karakterekről.

Maga a márka a japán életérzés, figurák és olasz minőség ötvözete. A csinos japán lányokat színes, energikus, pulzáló és aranyos karakterek veszik körül a hihetetlenül mozgalmas képeken. Használati tárgyak széles arzenáljából választhatunk, amikről ezek a figurák köszönnek vissza, a pólótól elkezdve a laptopig és plüssökig. De beszéljenek helyettem a képek. :)






4 megjegyzés:

  1. A Toki Dopki nagyon jól néz ki, még anno akartam írni róla de mindig elfelejtődött XD.

    Nagyon aranyos, csak iszonyat drága :(

    VálaszTörlés
  2. hogy drága, az tuti... én is megnéztem. pedig annnnyira édesek. T.T
    engem kicsit a Skelanimals-ra és h.Naoto Hangry&Angry cuccaira emlékeztet.:D

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon tetszik , de ez annyiba is marad. Nem tom mennyi , de elhiszem nektek ha azt írjátok nagyon drága. Hát igen ez nem az egyszerű emberek pénztárcájának van kitalálva :(

    VálaszTörlés
  4. Búúúú *_*
    Iszonyat aranyosak!

    Black Butterfly:
    Igen :( különösen, ha a nyakláncok 30 Euro-tól kezdődnek :S :S

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: