2010. október 7., csütörtök

Bleeding Moonlight: Kegyetlen közösség

Sziasztok!


A kis betegség miatti lustizás után újra itt vagyok egy poszttal. Az imádott közösségi oldalakról szeretnék nektek szolgálni némi borzalommal, amit remélhetőleg nem fog élvezni senki sem....


Lássuk, ki tagja közületek valamelyik ilyen oldalnak? Gyanítom, hogy a 98%-otok biztosan regisztrálva van valahova. Van ennek egy csomó pozitívuma, mert kapcsolatot lehet tartani a régi ismerősökkel, a távol élő családtagokkal, stb. A rendeltetésszerű használattal nincs is semmi baj.

A gond akkor kezdődik, amikor elkezdünk elfogadni mindenféle bejelölést, és amikor elkezdi szúrni a szemünket, hogy másnak milyen sok ismerőse van, nekünk meg csak ilyen kevés, és még az ovis társakat is bejelöljük, akik amúgy ránk se köszönnek, vagy mi se rájuk (kinek nem inge, nem veszi magára, én mindenesetre nem egy ilyet láttam).
Azt viszont nem veszi számításba az ember, hogy ha sok ismerős van, sok rosszakaró is, és nem mindegy, kivel mit oszt meg az ember....

Minden idők egyik legjobb találmánya a fészbúk, ami bizony a legnagyobb táptalaja ezeknek a rosszakaróknak. Hogy miért? Vicces, de nem is vesszük észre, hogy a titkosszolgálatoknak már kb nincs is dolga, csak belogolni, és mindent látnak az emberekről, ugyanis a j(L)úzerek saját maguk osztják meg mindenkivel az életük minden egyes mozzanatát. És bárcsak a titkosszolgálatok lennének a legrosszabbak. De sajnos nem....

Viccet félretéve:

New-Hampshire-ben nemrég egy egész fészbúk-bűnbandát fogtak el. Az ok: jó néhány ember feltette a Places nevű alkalmazást, és ez a banda figyelte, ki mikor megy nyaralni, vagyis mikor hagyja el az otthonát, azután pedig szépen kipakolták az üres lakásokat (a kár minimum 100.000$ - The Inquisitr). Az alkalmazás, és az emberi hülyeség összege együtt veszélyesebb, mintha kiírnám az ajtóra, hogy 'kulcs a lábtörlő alatt' (azt ugyanis csak az látja, aki bejön a lépcsőházba, a faszbúkot meg kicsit többen nézik). Egyébként az alkalmazás megjelenése előtt bizonyos nemzetközi személyiségi jogi szervezetek is aggályosnak tartották a Places-t.


A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.


Ha még mindig nem volt elég, következzék a legborzalmasabb: a gyermekpornográfia. Nem elég, hogy egyes emberek az elsődleges nemi jellegeikkel pózolnak iwiw-en, amit esetleg láthat egy 9-10éves is, és ez nem kifejezetten neki való; ez lenne a kisebb baj, hiszen lehet kontrollálni, mit néz egy gyerek....A nagyobb gond viszont a szülő totális fogalmatlansága abban az esetben, amikor kipakolja a SAJÁT gyereke meztelen képét egy közösségi oldalra, és az BUMM, kiköt egy rohadt pedofil oldalon.
Hogy honnan tudom ezt (azon túl, hogy nem kell hozzá sokat gondolkozni) biztosra? Épp egy magyar félpolitikai blogot olvastam, és egy haragos bejegyzésre lettem figyelmes, amiben szerepelt egy twitter link, és abban egy oldal neve. Rákattintottam, és lefagytam. Nem tudtam szóhoz jutni, akkora vizuális sokk ért.


Íme a rettenet:


http://motherless.com/GAB2E775/D1750EF
http://motherless.com/ABD863C


Nos, elrettentésképp nekem ennyi bőven elég, sőt sok is volt azon a trágya oldalon. Tuti, hogy van egy csomó ilyen szar, de nincs kedvem keresni. Remélem megértitek....
UNDORÍTÓ, aki ilyenre izgul, én levágatnám a faszát, és megetetném vele, aztán halálbüntetéssel sújtanám szívem szerint. Régen ezeket a tetveket a rendőr AGYONVERTE, most meg tálcán kínálják nekik a "napi betevőt" a kedves szülők, ismerősök a közösségi oldalakról.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen jóhiszeműek, vagy ennyire ostobák az emberek, és nyilván akaratlanul, de szórakozási lehetőséget biztosítanak az ilyen nyomorékoknak.


Kérlek Titeket, hogy ha láttok az ismerőseitek között hasonlót, hogy kiskorú le van így fényképezve, és kirakták a képét közösségi oldalakra, még ha nem is pózol, de meztelen, esetleg pici baba, vegyétek rá a kép tulajdonosát, hogy ezeket a fotókat szedje le, és hagyja a családi albumban!!
Ugyanis a gyerekek KI VANNAK SZOLGÁLTATVA a felnőttek hülyeségeinek. Lehet egy ember büszke a gyermekére, de legyen tekintettel a személyiségi jogaira, és arra, hogy vannak erre izguló, aberrált férgek, és leginkább őket fogja érdekelni a gyerekük meztelen, vagy fürdőruhás képe....


A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.


Azt szeretném elérni ezzel, hogy járjunk kicsit figyelmesebben a világban, ha észreveszünk valamit, ne menjünk el szótlanul mellette! Ne teregessük ki felelőtlenül emberek százai előtt a magánéletünket, és mást se dicsérjünk meg, ha ezzel nevetségessé teszi magát, mert ez már nem is nevetséges, hanem kurvára szomorú!! Vegyük észre magunkat, és azt, hogy hol a határ, és ha ezt valaki túllépte, főleg ha kedves ismerős, szóvá lehet neki tenni!!

Ha a rendszer egyetlen eleme változik, a többi is változni fog....

18 megjegyzés:

 1. Támogatom,hogy az ilyen embereket csonkítsák majd hagyják elvérezni...sőt talán le is köpném őket.S magát a Tegyünk ellene dolgot is támogatom.

  VálaszTörlés
 2. Nos nekem az a véleményem hogy nincs baja közösségi oldalakkal amíg kevés infó van megosztva rajta és olyan képek amit nem szégyell ha esetleg kikerülnek fikablogokra.

  Nem értem miért kell nemi szervekkel pózolni iwiwen és egyéb helyeken.

  Nem utolsó sorban hozzá tenném az iwiwet nem rég vásárolta fel a rendőrség és használja.

  Aki olyan ostoba hogy hetente rak ki új autóról meg nyaralásról képeket ne csodálkozzon ha APEH ellenőrzést is kap mert ezt pl iwiwről irányítják már !!!!

  A másik:

  Az én anyám még strandon sem engedett meztelenkedni, nem hogy a kémeimet mutogatta.Volt benne annyi hogy gondolta a pedofil esetleg a bokorban veri faszát. Az emberek legnagyobb hibája hogy nem akar szembesülni a valósággal és azt hiszik ők védettek, őket elkerüli a tragédia. :D

  Aki a gyerekéről netre meztelen képet rak fel egyszerűen nem normális bazdmeg.

  VálaszTörlés
 3. @darkhero: -igazságos dolog lenne ez a fajta büntetés, ha belegondolsz, ezeket a mocskos aberrált embereket évszázadokon át üldözték, megölték, sőt, valahol még mindig ez a papírforma....Ilyen szempontból nem értem, hogy miért a "nyugati fertőt" kell átvennie kishazánknak, miért nem lehet normális törvényeket hozni elrettentésként.
  Mivel e tekintetben magunkra hagyott a jogrendszer, így nekünk kell figyelmeztetni a lehetséges "áldozatokat", és nagyon megköszönöm, ha csak egy embernek is felhívod a figyelmét ezekre a dolgokra!!


  @Káin: -szerintem se lenne ezekkel az oldalakkal baj, ha az emberek rendeltetésszerűen használnák őket, és megértenék azt, hogy viselkedésükkel sokszor hízott nyúlként rohannak egyenesen az éhező farkas torkába. Aztán meg megy a sírás, ha kiderül (felkerülnek fikablogokra, pedofil oldalakra, bekerülnek az APEH, vagy a Rendőrség látókörébe).
  Ezek az oldalak pedig mindaddig lesznek, amíg az emberek észre nem veszik magukat....

  Gondoljunk bele, ha a rendőrség, és az APEH figyeli az embereket, akkor egy "álklubbon", alkalmazáson keresztül vajon hányan, és kik lehetnek azok??
  Inkább bele sem akarok gondolni....

  Anyukád felfogásáért pedig le a kalappal. Az ő fiatalkorában is voltak "mutogatós bácsik", de azokat a helyszínen agyonverte a rendőr, elzárták, jól seggberakták őket, és kétszer is elgondolkoztak a barmok, hogy legközelebb kinek mit mutogatnak, meg hol verik a faszukat.

  Azt a kifejezést meg nem véletlenül találták ki, hogy "anyaszült meztelen", mert jó esetben anyád lát meztelenül, meg a későbbi kedveseid, nem több száz ember a strandon, meg több ezer a világhálón....

  VálaszTörlés
 4. Eddig is közösségi portál ellenes voltam és ez a jövőben sem lesz másképp!
  Igaz Myvipen fent vagyok és nem olyan régen még az iwiwen és rockerek.hu-n is aktív felhasználó voltam,de szerencsére rájöttem mennyire haszontalanok ezek a site-ok...
  Májkrémen is csak a klubok miatt maradtam nem másért:D

  Magamról pedig mindig szigorúan csak egy képet szoktam feltenni és azt is gyakran cserélem:-)

  VálaszTörlés
 5. Myvipről pont egy hete "szöktem" meg, rockerek.hu is elég értelmetlen :S iwiwen soha nem is voltam, így marad a féjszbúk. De nem írok ki mindent konkrétan csak szépen árnyaltan, hogy csak azok értsék akiknek kell, sőt még azok se gyakran :)

  Nem mellesleg ezen most szépen felbasztam magam...az ilyen oldalakkal nem lehet vmit csinálni?! undorító...

  Imádom amikor az anyák mutogatják a csemetéjüket, de számtalanszor megígértem magamnak ha legközelebb ilyet látok beszélek a kedves anyukával.

  VálaszTörlés
 6. Nos igen, örülök a témának. Figyelem felhívásnak és emlékeztetőnek is tökéletes volt, hogy felhívja figyelmünket a közösségi oldal "veszélyeire". Sőt ha jól emlékszem olvastam olyat is, h egy közösségi oldalra felraktak egy halállistát fiatalokról Mexikóban, azt hiszem. 96 nevet tartalmazott és elkezdték meggyilkolni a fent szereplő tinédzsereket.

  VálaszTörlés
 7. én spec. pont erről a témáról fogok írni egy szemináriumi dolgozatot ebben a félévben, úgyhogy előre is kösz a cikket. ;) jó forrásanyag lesz, ha megengeded, hogy felhasználhassam. esetleg... ha szükségem lesz rá. lehet erre lehetőségem? :)

  egyébként meg nem lenne semmi baj az ilyen közösségi oldalakkal. egyedüli probléma, hogy az emberek nagyon buták. egyszerűen nem tudják felmérni, hogy mit és mennyit mutathatnak meg a saját magánéletükből egy ilyen oldalon. egyáltalán, hogy kivel vagy kikkel osszanak meg bizonyos információkat. természetesen az oldal készítőinek nem érdeke, hogy az adatvédelmi beállítások maximálisan működjenek. hiszen a fészbúk is visszavett az ilyen jellegű "szolgáltatásaiból". Kicsit körül kellene nézni a beállításoknál és máris nem lenne semmilyen problémája az embereknek. nekem például semmilyen adataimat nem láthatják ismeretlenek és még az ismerőseim között is szűrök... sőt, mások felém irányuló nyilvános üzeneteit, képeit, stb-t is korlátoztam.

  A másik meg, hogy igen, viselnie kell az embereknek a következményeket... VISZONT, az már bűncselekménynek számít, hogyha valaki egy közösségi oldalról beszerzett képet egy másik oldalon tűntet fel, mert ez sérti a személyiségi jogokat. ugyanis a fészbúk és iwiw felhasználó abba egyezik bele, hogy az adott közösségi oldalon használhatják fel a képeit vagy az adatait, nem abba, hogy máshol találja meg azokat. így pl. a napiszar és hasonló oldalak is jogokat sértenek. az már más téma, hogy ezek ellen mit lehet tenni.

  VálaszTörlés
 8. Remélem , hogy ez már kikerül, elegem van a bloggerből, h ennyit szarakodik.

  Nos, számomra is megdöbbentő, h egyesek mennyi infót megosztanak a nagyvilággal. Sokszor meglep, hogy pl ld50-en némely ember egész napi tevékenységét is akaratlanul le lehet követni, mert mindet beír, a lelki bajoktól elkezdve, hogy lottómilliomos lett, vagy mekkorát fosott. Hát bazz ennyire ne unatkozzanak már az emberek, és persze csodálkoznak ha sebezhetővé válnak.

  Ez a link....nem para, hogy rákattintottam? nem illegális? Mert ugye a pedokat így szokás elkapni, hogy ki kattint x oldalra és visszakövetik. Elég kellemetlen lenne, nem akarok lebukni. :( :D:D Nah jóó ez nem vicc.

  VálaszTörlés
 9. @Skinny Sixx: -jól teszed :)
  Én is detto így vagyok, csak annyi különbséggel, hogy én távoli képet rakok ki magamról, ami 2-3-4éves xD
  Aki ismer, úgyis tudja, hogy nézek ki, a többit meg ne érdekelje :)


  @Ms. Rat: -a megszökéssel vigyázz, mert ha aktív tag voltál, szétbombázzák az üzenőfaladat, hogy jaaj, biztos kórházban vagy, eltűntél, meghaltál, stb. Az embereknek ugyanis nem fér a fejébe, hogy valaki esetleg megunhatja....

  -örülök, hogy "felbasztad" magad, asszem ez lenne a helyes reakció :)
  Nemigen lehet tenni velük semmit, mert ha innen feljelentjük őket, szerinted a magyar Rendőrség mennyi idő alatt indíttatna ellenük eljárást?? Mire lehúzzák a rolót, hat másik ugyanolyan oldalt csinálnak helyette. Amíg van forrásuk, addig lesznek ilyen oldalak is. Pont ezt kellene megelőzni....

  -ha olyan anyukát látsz, aki ilyeneket pakol fel, nyugodtan szólj rá, de arra is rá lehet, aki túl sok infot oszt meg mások előtt. Nem neked szégyen, max nekik.


  @"kamupók": -örülök, hogy örülsz a témának :)
  Erről a mexikói halállistáról még nem hallottam, de utánanézek!!

  @Sunnygirl: -hogy a manóba ne használhatnád fel :)
  Megtisztelő, mert ez azt jelenti, hogy hasznosnak találtad :)

  Viszont el kell, hogy keserítselek, ha valaki kitesz a nyilvánosság számára egy képet, és azt bárki közzéteszi máshol, az semmiképpen sem bűncselekmény MÉG. Ha megindulnának a tömeges feljelentések, ESETLEG hoznának valami jogszabályt rá hónapok múlva.
  De pont ez a lényeg: ha nem rakok ki magamról fasztortás, drogos, stb. képet, vagyis nem csinálok magamból társadalmi céltáblát, akkor valószínűleg nem is kerülök ki a fikablogokra....Szóval ennek nem a jogi oldalát kellene boncolgatni, hanem saját magunkból nem kellene bazári majmot csinálni....


  @Kallisto: -teljesen egyetértek, és az iPhone-ok megjelenése óta még rémesebb a helyzet, hiszen az ember az egyik kezével a szaros seggét törli, a másikkal meg leírja, páran lájkolják, aztán elmegy kezet mosni, azt is megosztja, megint lájkolják ugyanazok, és ez így megy egész nap....Szánalom....

  -ne aggódj a linkek miatt, hiszen azok nem pornográf tartalmúak, és nincs meztelen rajta senki (nem mintha ettől jobb lenne). Ez a poszt pedig nem reklámcélú, hanem okító, elrettentő jellegű, és ezt bárki láthatja, aki elolvassa, így nem hinném, hogy aggályos lenne rákattintani.

  VálaszTörlés
 10. Én sem értem, hogy miért írják ki az emberek az egész életüket fészbúkra...kész röhej, hogy napközben is azon jár az agyuk.
  Ami ezekben a közösségi portálokban engem a leginkább idegesít, hogy néhol annyira bonyolultan fogalmazzák meg az adatvédelmi beállításaikat, hogy alig bírom beállítani őket. :-s

  Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem valahogy mindig is idegesített, ha a strandon pucér kisgyereket láttam...bár akkor még a pedofilok még eszembe se jutottak.

  Jó cikk lett, örülök, hogy más is foglalkozik ezzel a témával.

  VálaszTörlés
 11. @Charlotte: -sajnos azért nem érthetőek ezek a dolgok, mert nem számít a megalkotónak. Ezek mögött az oldalak mögött nem a jó szándék, hanem a pénz áll.

  Engem kortól függetlenül zavar a strandon az ilyesmi, a kisgyerek esete annyiból rosszabb, hogy nem lenne meztelen, ha az anyja ráadna valamit, tehát nem saját akaratából cselekszik.

  Örülök, hogy tetszik a cikk :)

  VálaszTörlés
 12. Bleeding Moonlight:
  Köszi szépen! :)

  Hát nem tudom. Én a napokban (dolgozatomhoz anyagokat keresve)találtam rá egy infora, hogy közösségi oldalon nyilvánosságra hozott képek csakis a közösségi oldalon használhatóak fel.

  "Egy nyilvános felhasználói adat (ez akár egy fotó is lehet), csak a közösségi oldalon belül nyilvános, csak ott használható fel, a feltöltéssel és megosztással csak ehhez adunk hozzájárulást."

  A mainstream médiában az utóbbi pár évben terjedt el a közösségi oldalakról származó képek felhasználása (a Cozma-gyilkosság volt az első ilyen eset, az összes bulvárlap címlapján a gyanúsítottak iwiwes fotói virítottak). Természetesen ez is személyiségi jogot sért, volt is már példa rá, hogy ilyen esetben a felhasználó pert nyert a közösségi oldalon megosztott fényképét az engedélye nélkül közlő újság ellen. Hasonló a helyzet az – akár nyilvános, akár személyes – üzenőfali bejegyzésekkel is, ezeket is jogtalan engedély nélkül felhasználni.

  "A magyar bíróságok egyébként elfogadhatnak közösségi oldalakról származó adatokat bizonyítéknak (ez a bíró mérlegelésén múlik), itt a problémát az okozza, ha jogtalanul szerzett információt használnak fel bizonyítékként. A gyakorlat elég ellentmondásos, rendbetétele a felsőbb bíróságok feladata lenne az adatvédelmi biztos segítségével."

  forrás: http://index.hu/tech/net/2010/09/13/ki_kemkedik_utanunk_a_neten/

  Mellesleg tanultuk is erről még egy órán. :)

  De egyébként igazad is van. Nem a jogi oldalát kellene elsősorban nézni. Hiszen aki magáról olyan képeket tesz fel, autána ne sírjon a szája,hogy terjed a neten. :S

  A másik meg ugye érdekes az is, amiről a belinkelt cikk szól... vigyázni kell mindenképpen.

  VálaszTörlés
 13. Bleeding Moonlight:
  Köszi szépen! :)

  Hát nem tudom, mert a dolgozatomhoz keresgélve anyagokat, rábukkantam egy infora, miszerint a közösségi oldalon nyilvánosságra hozott képek és infok csak a közösségi oldalon belül használhatóak fel. + tanultunk is róla.

  "Egy nyilvános felhasználói adat (ez akár egy fotó is lehet), csak a közösségi oldalon belül nyilvános, csak ott használható fel, a feltöltéssel és megosztással csak ehhez adunk hozzájárulást."

  A mainstream médiában az utóbbi pár évben terjedt el a közösségi oldalakról származó képek felhasználása (a Cozma-gyilkosság volt az első ilyen eset, az összes bulvárlap címlapján a gyanúsítottak iwiwes fotói virítottak). Természetesen ez is személyiségi jogot sért, volt is már példa rá, hogy ilyen esetben a felhasználó pert nyert a közösségi oldalon megosztott fényképét az engedélye nélkül közlő újság ellen. Hasonló a helyzet az – akár nyilvános, akár személyes – üzenőfali bejegyzésekkel is, ezeket is jogtalan engedély nélkül felhasználni.

  "A magyar bíróságok egyébként elfogadhatnak közösségi oldalakról származó adatokat bizonyítéknak (ez a bíró mérlegelésén múlik), itt a problémát az okozza, ha jogtalanul szerzett információt használnak fel bizonyítékként. A gyakorlat elég ellentmondásos, rendbetétele a felsőbb bíróságok feladata lenne az adatvédelmi biztos segítségével."

  forrás: http://index.hu/tech/net/2010/09/13/ki_kemkedik_utanunk_a_neten/

  Mellesleg érdekes az is, amiről a belinkelt cikk szól... vigyázni kell mindenképpen. :S

  De egyébként igazad is van, nem feltétlenül a jogi oldalról kell megközelíteni. Hiszen ha valaki feltesz magáról egy olyan képet, akkor később ne sírjon a szája, ha megtalálja valahol a neten.

  VálaszTörlés
 14. Bleeding Moonlight:
  Köszi szépen! :)

  Hát nem tudom, mert a dolgozatomhoz keresgélve anyagokat, rábukkantam egy infora, miszerint a közösségi oldalon nyilvánosságra hozott képek és infok csak a közösségi oldalon belül használhatóak fel. + tanultunk is róla.

  "Egy nyilvános felhasználói adat (ez akár egy fotó is lehet), csak a közösségi oldalon belül nyilvános, csak ott használható fel, a feltöltéssel és megosztással csak ehhez adunk hozzájárulást."

  A mainstream médiában az utóbbi pár évben terjedt el a közösségi oldalakról származó képek felhasználása (a Cozma-gyilkosság volt az első ilyen eset, az összes bulvárlap címlapján a gyanúsítottak iwiwes fotói virítottak). Természetesen ez is személyiségi jogot sért, volt is már példa rá, hogy ilyen esetben a felhasználó pert nyert a közösségi oldalon megosztott fényképét az engedélye nélkül közlő újság ellen. Hasonló a helyzet az – akár nyilvános, akár személyes – üzenőfali bejegyzésekkel is, ezeket is jogtalan engedély nélkül felhasználni.

  "A magyar bíróságok egyébként elfogadhatnak közösségi oldalakról származó adatokat bizonyítéknak (ez a bíró mérlegelésén múlik), itt a problémát az okozza, ha jogtalanul szerzett információt használnak fel bizonyítékként. A gyakorlat elég ellentmondásos, rendbetétele a felsőbb bíróságok feladata lenne az adatvédelmi biztos segítségével."

  forrás: http://index.hu/tech/net/2010/09/13/ki_kemkedik_utanunk_a_neten/

  Mellesleg érdekes az is, amiről a belinkelt cikk szól... vigyázni kell mindenképpen. :S

  De egyébként igazad is van, nem feltétlenül a jogi oldalról kell megközelíteni. Hiszen ha valaki feltesz magáról egy olyan képet, akkor később ne sírjon a szája, ha megtalálja valahol a neten.

  VálaszTörlés
 15. Bleeding Moonlight:
  Köszi szépen! :)

  Hát nem tudom, mert a dolgozatomhoz keresgélve anyagokat, rábukkantam egy infora, miszerint a közösségi oldalon nyilvánosságra hozott képek és infok csak a közösségi oldalon belül használhatóak fel. + tanultunk is róla.

  "Egy nyilvános felhasználói adat (ez akár egy fotó is lehet), csak a közösségi oldalon belül nyilvános, csak ott használható fel, a feltöltéssel és megosztással csak ehhez adunk hozzájárulást."

  A mainstream médiában az utóbbi pár évben terjedt el a közösségi oldalakról származó képek felhasználása (a Cozma-gyilkosság volt az első ilyen eset, az összes bulvárlap címlapján a gyanúsítottak iwiwes fotói virítottak). Természetesen ez is személyiségi jogot sért, volt is már példa rá, hogy ilyen esetben a felhasználó pert nyert a közösségi oldalon megosztott fényképét az engedélye nélkül közlő újság ellen. Hasonló a helyzet az – akár nyilvános, akár személyes – üzenőfali bejegyzésekkel is, ezeket is jogtalan engedély nélkül felhasználni.

  "A magyar bíróságok egyébként elfogadhatnak közösségi oldalakról származó adatokat bizonyítéknak (ez a bíró mérlegelésén múlik), itt a problémát az okozza, ha jogtalanul szerzett információt használnak fel bizonyítékként. A gyakorlat elég ellentmondásos, rendbetétele a felsőbb bíróságok feladata lenne az adatvédelmi biztos segítségével."

  forrás: http://index.hu/tech/net/2010/09/13/ki_kemkedik_utanunk_a_neten/

  Mellesleg érdekes az is, amiről a belinkelt cikk szól... vigyázni kell mindenképpen. :S

  VálaszTörlés
 16. De egyébként igazad is van, nem feltétlenül a jogi oldalról kell megközelíteni. Hiszen ha valaki feltesz magáról egy olyan képet, akkor később ne sírjon a szája, ha megtalálja valahol a neten.

  VálaszTörlés
 17. Köszönöm a cikket! Eddig bele sem gondoltam, hogy egy kép mennyi bajt okozhat annak, aki kiteszi. Szerencsére én nem vagyok egy olyan típus, aki mindent megoszt, de most még jobban fogok vigyázni. Abban pedig teljesen igazad van, hogy az ilyeneket meg kéne erőteljesen bűntetni! Szóval köszönöm mégegyszer ezt a remek figyelemfelkeltő cikket!

  VálaszTörlés
 18. -Kizzy:

  Örülünk ha tetszett neked!

  VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: