2010. október 28., csütörtök

Nyarlathotep: Ilustration now

Estét minden olvasónak és szerkesztőnek. Bár megcsúszva, de ma ismét a tervezőket/grafikusokat ismertető sorozattal jelentkezem, a célkeresztben Simone Legno, a tokidoki márka atyja.

1977. június 17.-én született Rómában, foglalkozása klasszikusan képzett rajzoló, egyébiránt a népszerű tokidoki márka kitalálója. Grafikai tervezést tanult Rómában, később szabadúszóként dolgozott nagyobb reklámügynökségeknél, mint a például Leo Burnett és Milano & Grey. Később kérte fel egy új médiavállalat, a Vianet, ahol napjainkig is kreatív igazgatóként dolgozik. A Japán és kultúrája iránti rajongás inspirált, ezekből merítve hozta létre a tokidoki látvány világát.

2004-ben Los Angelesbe kötözött, hogy kifejlessze saját tokidoki ruházatát, művészetét és életérzését. Két üzleti partnerre is talált ebben, Ivan Arnold és Pooneh Mohajer Arnold személyében. A saját vállalkozásai mellett több ügyféllel is dolgozott, mint például Volkswagen, Microsoft, MTV, Toyota, Karl Lagerfeld, LeSportsac, Onitsuka Tiger, Marvel, New Era, Hello Kitty, Fujitsu, Levi's, Smashbox cosmetics, Xbox, T-mobile, Fornarina, Skullcandy és Medicom Toy. Egy nap, ha eljön az ideje, szeretne Tokióba költözni. :)

A hivatalos honlapon(klikk) mindenféle érdekességet találtok, pl. leírást a karakterekről.

Maga a márka a japán életérzés, figurák és olasz minőség ötvözete. A csinos japán lányokat színes, energikus, pulzáló és aranyos karakterek veszik körül a hihetetlenül mozgalmas képeken. Használati tárgyak széles arzenáljából választhatunk, amikről ezek a figurák köszönnek vissza, a pólótól elkezdve a laptopig és plüssökig. De beszéljenek helyettem a képek. :)


4 megjegyzés:

 1. A Toki Dopki nagyon jól néz ki, még anno akartam írni róla de mindig elfelejtődött XD.

  Nagyon aranyos, csak iszonyat drága :(

  VálaszTörlés
 2. hogy drága, az tuti... én is megnéztem. pedig annnnyira édesek. T.T
  engem kicsit a Skelanimals-ra és h.Naoto Hangry&Angry cuccaira emlékeztet.:D

  VálaszTörlés
 3. Nekem is nagyon tetszik , de ez annyiba is marad. Nem tom mennyi , de elhiszem nektek ha azt írjátok nagyon drága. Hát igen ez nem az egyszerű emberek pénztárcájának van kitalálva :(

  VálaszTörlés
 4. Búúúú *_*
  Iszonyat aranyosak!

  Black Butterfly:
  Igen :( különösen, ha a nyakláncok 30 Euro-tól kezdődnek :S :S

  VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: