2010. október 8., péntek

Puppet: Animeajánló

Hetalia: Tengelyhatalmak

Képzeljetek el egy olyan világot, melyben az országhatárok fogalma ismeretlen, sőt az országokat emberként ábrázolva erős karakterjellemmel ruházták fel. Ilyen például a nagyon markáns és diktatórikus jellemmel felruházott Németország, vagy az örökké gyorséttermi ételt zabáló Amerika.


A Himaruya Hidekaz által készített manga 2003-ban jelent meg, (Magyarországon 2008-ban), azóta viszont a manga alapján elkészítették az anime-változatát is, ami azóta már a negyedik évadban tart.

Aki szereti a történelmet,annak mindenképpen ajánlom, hiszen a különböző fontosabb történelmi pillanatokat kiparodizálva mutatják be nekünk az országokat. Így elmondható, hogy műfaját tekintve történelmi vígjáték, amely a második világháború idején játszódik. Mint ahogy a neve is mutatja, a tengelyhatalmak állnak a történet középpontjában, melyben Németország, Japán és Olaszország alkottak szövetséget még 1936-ban.


A cím másik névadója Olaszország (Itália), hogy pontosítsak Észak-Itália, mivel a történet során megjelenik testvére Dél-Itália is, aki kimondottan ellenzi a Németországgal kötött szövetséget. A Hetalia név is Olaszországra utal, egy szóösszetételből alkották meg a nevét. A hetare szóból, melynek jelentése mihaszna, hasznavehetetlen, a másik szó természetesen az Itália, így végeredményképp és főszereplőként kapunk egy mihaszna olaszt, akit nem érdekel más csak a nők és a finom tészták ( a történetben mindig csak a ,,pastaaaa"-ra tud gondolni, Németország jellegzetes konyhaművészetét pedig nagyon aranyos, gyermeki módon kritizálja).

A történetben Magyarország is szerepel, mint Ausztria felesége, aki a Chibitalia- részekben azt hiszik, hogy a kis Hetalia lány, ám egy idő után rájönnek, hogy valójában fiú. Ebben az a vicces, hogy a Német- Római Császárság (,aki szintén fiú) abban a tudatban élve, hogy a kis Hetalia lány, beleszeret és szerelmével ,,üldözi" őt.

Anglia és Amerika

A sorozat részei nagyon rövidek, általában öt percesek, amiben a végén felcsendülő betétdal is beletartozik és mivel az anime csak japán nyelven elérhető, ezért a legtöbb helyen angol felirattal lehet megnézni. Magyarországon a mangasorozat első része jelent meg eddig, ami 138 oldal terjedelmű és kimondottan szórakoztató.

Mivel youtube-on nem találtam megfelelő linkeket, ezért egy másik weboldalt tudok belinkelni, ahol az összes részt meg lehet nézni, sőt le is lehet tölteni.


Ha valaki akarja, le is töltheti a részeket, a videó fölött ott vannak a kis lapfülek, a Download Mirrors-re kattintva le lehet őket tölteni. Egyedül az a rossz ebben az animében, hogy a szöveget nagyon gyorsan elhadarják, így az angol felirat is nagyon gyorsan vált, néha érdemes megállítani a történetet, hogy megértsük a lényegét.

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon ígéretesnek tűnik! Tuti meg fogom nézni!

    VálaszTörlés
  2. De cuki XD megnéztem az első részt és :D asszem folytatom...

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy tetszik, az első évad a legjobb, Itálián nagyon jókat lehet röhögni, és az a legaranyosabb benne ahogy Németországot szólítgatja :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: