2010. október 8., péntek

Neo Radlen: Jézus Krisztus egy nem megszokott vacsorája

Üdv mindenkinek!

Mivel nem sikerült sajnos megvalósítanom azt, amit igazából ma meg szerettem volna osztani, így arra gondoltam, hogy megosztom veletek életem legelső alkotását, amit még évekkel ezelőtt írtam. Remélem jól fogtok szórakozni raja!:)

Jézus Krisztus egy nem megszokott vacsorája

Jézus Krisztus megfáradt lomha mozgással, kissé bágyadt tekintettel arcán, beballag a tanítványok közé, az asztalfőhöz áll, köszönti őket majd leülnek. Kis idő múltán a mester felállt, karjait ölelésre tárta, s felszólalt:

Jézus Krisztus : Drága testvérim, kik egyben tanítványaim is vagytok! Had zargassalak bennteket egy kis időre ételetek és borotok fogyasztása közben.

A tanítványok kissé zavartak lesznek pár pillanatig, Jézusra szegezik kérdő tekinteteiket, majd folytatják a szegényes vacsorát.

Jézus Krisztus : Egyétek e kenyeret, mert ez az én testem.

Péter abban a szent pillanatban amint ezt Krisztus kimondta, ki is köpte ama darabka kenyeret, melyet azon szent pillanatban harapott.

Jézus Krisztus : Igyátok e bort, mert ez az én vérem.

Pál ekkor a szent nedűt, amit épp benyakalni készült ki is köpte a padlóra, majd eme kínos pillanatot egy izgága tanítvány szakította félbe :

Máté : Mester, nézd, nagyon tisztelünk, becsülünk, szeretünk és követünk, de nem ehetnénk végre úgy, hogy nem kínálgatod tested, mint valami áldozat a dögevő héjáknak ?

Jézus Krisztus : Na és amit a hegyen ettetek? Amikor a kődarabokból kenyeret varázsoltam ??

Máté : Igen Mester, való igaz. Azóta hiányzik a felső fogsorom, mert bár ehető volt a kő egyik legrosszabb tulajdonsága mégis fennmaradt, az a kenyér.. Mester, kemény volt, mint a kő!!

Jézus Krisztus : Na és az a menyegző, melyen a vízből bort teremtettem ??

Máté : Ugyan már Mester, mindenki tudja közülünk, hogy Júdás lefizetett szolgákat és ők cserélték ki a vizet borra, csak tartjuk a szánkat, nehogy kiderüljön.

Jézus Krisztus : Most már HALLGASS !! Nem tűröm hogy ily sértő és bántó szavakkal illesd Júdást !! ő az árulásban jó, nem a vesztegetésben, hisz ez nevetséges...

Júdás fennhangon közbeszól : Hőőőő

Máté : Akárhogy is Jézus, már kissé kezdünk belefáradni ebbe az egészbe...

Jézus Krisztus : Hálátlanok...megmérgezett titeket e nép, s ahogy élnek !! Ó ti hitetlenek! Hát miért büntettek engem - Jézus az egek felé tekint - Istenem !! Miért ?? Miért ?? Óóó jaj, mindjárt megyek és megfeszíttetem magam !!

Júdás kissé fölényes ámde mégis cinikus hangnemben rövid időre felszólal.

Júdás : Nyugalom Mester, Nyugalom. Mindennek eljön az ideje, rendben?

Jézus Krisztus : ÁÁÁ !! hálátlanok, olyanok vagytok, mint az a gyógyász !!

Máté : Miféle gyógyász ??

Jézus Krisztus : Tegnap álmot láttam, a jövőben jártam, egy olyan helyen, ahol a betegek sarlatánokhoz járnak valamiféle idegen gyógymódért aztán volt ott egy beteg ember, azt mondták hogy valami.. virtusa van? Nem-nem vírusa, emlékszem, vírusa volt, valami fertőző betegség… Odaálltam mellé az ágyához, rátettem a kezem, és így szóltam :

-MEGTISZTULTÁL !!

Máté : És mi történt ??

Jézus Krisztus : Erre egy borostás sánta eléggé nyers modorú életközépútját járó ember odaszólt nekem : -Ide figyelj te hangyás idióta! Nem tudom téged melyik bolondokházából szalajtottak, de a zárt osztály egy emelettel feljebb van, szóval húzz innen, mert ez nem egy domestos reklám.

Jézus Krisztus felsóhajt, és tovább szónokol…

Jézus Krisztus : Óhh és júdás !! - Júdásra mered egy kissé érdekes mosollyal.- találkoztam egy kedvedre való fickóval, szerintem jóban lennétek !! egy temetkezési vállalkozó volt az, aki Atyámhoz fohászkodott még több hulláért, ő is mások halálán akar meggazdagodni, na majd melléd ültessem a mennyek étkezőjében ?

Júdás : Merész szavak ezek egy mártír ajkairól mester…

Jézus Krisztus : No, nem baj barátaim, én megbocsátok nektek, és kedveskedem is egy kis ínyencséggel. A felszolgáló csokoládét hoz be egy elég nagy tálcával ami jól meg van pakolva.

Jézus Krisztus : Egyétek ezt a fenséges étket mert...

Jézus gonosz vigyorral arcán, ördögi kacajt hallat, majd folyatja beszédét...

Jézus Krisztus : Szóval, egyétek ezt a fenséges étket, mert ez az én testem termése s gyümölcse.


12 megjegyzés:

  1. Júúúúúj....Jóó az írás, ha el tudnék vonatkoztatni attól, hogy ilyen téren borzalmasan nem bírom a tréfát. De meg kell hagyni, ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  2. Jaaaaj nekem nagyon tetszett.
    Jól sejtem amit sejtek a végén? XD
    Amúgy így eddig összesen 3 irományodat olvasva kijelentem hogy a 'rajongód' lettem! Nagyon tetszik a stílusod. :) Méég még méég több ilyet!

    MSE

    VálaszTörlés
  3. Áhh, ez nagyon nagy, hangosan felnevettem pár mondatnál. :D
    Grat hozzá. (Y)

    Hasonló irományt/regényt ajánlanék neked, ha esetleg még nem ismered : Christopher Moore: Biff evangéliuma
    Én imádtam. :D

    VálaszTörlés
  4. Viccelsz velem?:) Minden könyve megvan;) Nekem a Mocskos Meló volt a kedvencem, nem Jozsóék, bár az se volt semmi regény!:) És egyébként, Moore az írói példaképem, meg Rejtő Jenő... bár a készülő regényemen inkább csak a Moore féle beteges humor érződik:) Lehet teszek majd fel ízelítőt, ha lesz rá igény:)

    VálaszTörlés
  5. *itt kalimpál az igény, majd leesik a székről*

    Akkor jól éreztem én a stílusbeli hasonlóságot. :D
    A Mocskos Meló volt az első könyvem tőle, de a fentebb említett a személyes kedvencem. :D

    Jó éjszakát, rém álmokat!

    VálaszTörlés
  6. Nos, akkor majd kiválasztok egy részletet a művemből, és majd felrakom. Köszönet a bíztatásért!:)

    Káin! nagyon jól emlékszek mit beszéltünk meg, és eskü próbálkoztam is pl megírni amit mondtam(sorozat), de majd elmondom miért nem sikerült...

    VálaszTörlés
  7. -Radlen:

    Oké csak arra figyelj több írásod ne legyen egymás után, mármint novella. Nem azért mert rossz, hanem akkor megváltozik az arculat. Nézzél hátrébb körül, hogy tudd mi a helyzet!

    VálaszTörlés
  8. Megszeretteted velem Júdást! :D am
    Jó lett nagyon!

    VálaszTörlés
  9. Úristen! *félrenyel*
    Ez eszméletlen :DDDDDDD ♥

    A köves rész a kedvencem, felvisítottam rajta rendesen :'DDDDDDD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: