2010. október 23., szombat

"kamupók": Kósza gondolatok

Az elmúlt egy hétben a szinkronisztikus események száma nagyon megnövekedett az életemben, vagyis lehet eddig is voltak, sőt biztos vagyok benne, csak nem figyeltem fel rájuk annyira, mint mostanság. Miről is beszélek? A szinkronicitásról. A véletlen események különös összefüggéséről. Az utóbbi héten megjelent írások is és azokkal kapcsolatos felismeréseim és összekapcsolódások amiket ennek tartok. Először egy idézettel indítanék James Redfield: Shambala titka című könyvéből.

"-A félelemmel az a baj - folytatta Yin -, hogy igen finoman, szinte észrevétlenül és nagyon gyorsan tud elhatalmasodni az emberen. A félelem által felrajzolt kép mindig olyasvalamit mutat, aminek bekövetkezését nem akarjuk. Félünk a kudarctól, félünk a megszégyenüléstől, félünk a szabadságunk, szeretteink vagy életünk elvesztésétől. A baj ott kezdődik, hogy amikor ilyen félelmeket kezdünk érezni, az érzés gyakran haraggá változik, a haragot pedig arra használjuk, hogy ellene forduljunk annak, akiről azt gondoljuk, fenyegetést jelent számunkra.

- Akár a félelem, akár a düh munkál bennünk, tudomásul kell vennünk, hogy ezek az érzések egyetlen forrásból származnak: életünknek azokból a vonatkozásaiból, amelyekhez ragaszkodunk.

- A legendák szerint a félelem és a düh ugyanarról a tőről fakad: a szorongásból, hogy elveszíthetünk valamit; ezeket az érzéseket úgy lehet leküzdeni, ha eltekintünk a következményektől."

Mire szeretnék kilyukadni?

Az emberek azért nem jutnak egyről a kettőre, mert nem saját magukat helyezik előtérbe. feláldozzák magukat a társadalom, a közösség vagy egy cél érdekében. Igenis meg kell tanulniuk önzőnek lenni, hiszen ez a hely a saját személyes fejlődésünkről szól. Hiába áltatjuk magunkat, hogy nem vagyunk önzőek, nem igaz. Igenis azok vagyunk. Ha csak állandóan másokon segítünk és nem hagyjuk magunkat kiteljesedni, ha állandóan mások irányítanak minket akkor bizony tényleg csak egy helyben fogunk toporogni. Bizony mondom néktek ez az árnyék testvér nem rossz és nem is jó. Önmagunk része. Külső szemlélők döntik el, külső cselekményeink alapján, hogy jók vagyunk-e vagy rosszak esetleg gonoszok. Ezt alapján a külső értékelés alapján határozzuk meg helyünket a társadalomban és oda se figyelünk vagy elnyomjuk belső hangunkat, hát még jó hogy fel fog lázadni az elnyomás ellen. Lehet félre értelmeztem valamit, de Nietzsche: Zarathustrája, Nyarlathotep: Doppelganger irománya és Káin szorongásos cikke erre a következtetésre juttatott engem. A társadalom szerkezete rossz, hibás. Ezt már régóta vallom. A társadalmi normák rosszak, mert belső feszültségeket kelt azáltal, hogy még mindig az akkori vallási normákat, erényeket gyakoroljuk ezek szerint éljük mindennapjainkat.

A technikai fejlődés felgyorsult, de a társadalom szerkezete nem változott. Ugyan az a kisebb csoportok irányítanak bennünket (mint a gépeket), mint régebben csak más fogalmak alatt (demokrácia, köztársaság, stb.) az új vallás a technológia az Isten a pénz lett, az új teremtő erő aminek legalább van valami foganatja. Kézzel, szemmel látható, tapintható, érezhető, de mégis csak egy fogalom mint Isten, ami csak egy szó és fogalmunk sincs róla, hogy mi az. Különbséget tesz ember és ember között. Új értéket teremt. A pénzt mint Istent könnyebben be lehet adni az embereknek, mivel teremtő ereje van. Épületek épülnek "belőle", lesz étel, ital, dinóm-dánom. De a régen gyakorolt vallási dogmákat is átmentik vele, mivel azok nagyon jól beváltak.

"Aki nem dolgozik, ne is egyék!" Vagy ott vannak a csúszó pénzek. Mennyi botrányt kavartak de ugyan úgy, mint régen az ilyen "vezetőkkel"semmi nem történt/történik csak annyi, hogy nem választják meg újra őket. Sebaj, majd a haverjaik kisegítik őket. No persze vannak köztük feláldozható egyedek is, hogy a népek akiken uralkodnak lássák mennyire "jól" működik/ működtetik az általuk kitalált "igazság" szolgáltatás. Ezek a felsőbbnek gondolt emberi rétegek akár beltenyészetet is nyithatnának mivel csakis maguk közül válogatják utódaikat szerte az országokban. A törvények amiket kreáltak természetesen rájuk nem vonatkozik vagy csak kicsikét, ezt úgy biztosítva, hogy a "féken tartó" szervezetek vezetőit bevonják saját köreikbe/ eleve onnan kerülnek ki. Ha valaki a köreiken kívül próbálkozna valamivel arra nem csak a törvény szigora, hanem a társadalom - amely illúziókat kerget- szintén lecsap, elítél, bár ők is szívesen megtennék mindazt amit elkövetnek a "számkivetettek". Elvégre az emberek legtöbbje önös érdekből cselekszik olyat amit a törvények tiltanak. Átlépve egy korlátot amit kívülről ellene emeltek, de bele ivódott a gondolkodásába. Az emberek mindenhol korlátokba ütköznek, de látják az ellen példákat, hogy "egyesek" milyen simán átlépik azokat saját érdekükből.

Minket pedig arra kárhoztatnak, hogy betartsuk és betartassuk őket. Minden napjaink cselekedeteinek java részét átszövik ezek az elavult dogmák. Fájdalmat és szenvedést okozva nekünk a bensőnkben.

Azok a gyilkosok akik nem ismernek lelkiismeret furdalást vajon közelebb állnak a valódi mivoltunkhoz és korlátlanabb a spirituális fejlődésük, mint azoké akik nem merik pofon vágni sem azt/megvédeni magukat attól aki bántja őket?

Miközben ezen sorokon gondolkoztam tegnap érdekes szinkronicitásban volt részem. Jehova korombeli térítői csöngettek hozzánk. Trikóban, rövid nadrágban kimentem, mert mást vártam. Egy fiú és egy lány volt. Máskor szemérmesebb szoktam lenni, de most valahogy figyelmen kívül tudtam hagyni ezt a korlátoltságomat (Ádám és Éva miután ettek a tudás fájának gyümölcséből, egyszerre szemérmessé váltak és takarták nemiségüket). A srác megkérdezte "Szerinted milyen hatással van a Biblia a ma élő emberekre?". Hibázott :D. Megjegyeztem "Érdekes, hogy pont most jöttek". Zavart mosoly. "Miért?" Gondolkodás nélkül elkezdtem ecsetelni, mennyire hatással van az egész európai gondolkodásra, viselkedésre a Biblia mind a mai napig, a törvények terén is. Az emberek frusztráltak, szoronganak, mert elfojtják önmagukat pont ezek miatt a tanítások miatt. Sajnos fel sem fogták miről karattyolok.

A vicces benne, hogy nem gondolkoztam közben. Nem én voltam jelen a párbeszédben, hanem önmagam, felhőtlenül boldognak éreztem magamat közben és még utána is. Érzem, hogy a fejlődésem egy újabb fontos szakaszába léptem. Belülről éreztem a belőlem kiáramló boldogságot. Nagyon jó kedvem lett a felfedezéseknek és önmagam "megpillantásának" következtében. Ha csak egy kis időre is találtam rá, de hosszú órákon keresztül biztosította nekem a jó kedvemet, még munka közben is. Végre már valamelyest sikerült felfognom, mit is jelent ha valaki felül emelkedik a korlátain. Ez a végső célja minden spirituális fejlődésnek. Felismerni korlátainkat és túljutni rajtuk.

Amúgy nem hiába olvastam "véletlenül" munkába menet az iromány elején található részt. Talán abból megérthetitek mit is szerettem volna közölni.

Elnézést ha nem teljesen egyértelmű, de az élményt botor fejjel és az azt követő gondolatokat nem jegyeztem ezért kb. olyan homályos lett, mint a Zarathustra. Főleg mivel most reggel már elég kómás állapotba kerültem az éjszakázás miatt. Ti is szorongtok valami miatt, korlátozva vagytok több "oldalról" is. Gondoljátok végig az elő-elő törő énetek közlési szándékainak nem lehet valami köze mindezekhez?

12 megjegyzés:

  1. Szerintem érthető:)
    S támogatom a fent leírt gondolatokat.
    üdv,dark

    VálaszTörlés
  2. Kérlek alássan nálam a szorongás,düh,félelem mindennapos így mondhatjuk hogy elég ramatyul érzem magamat sokszor. Bár ennek ellenére képes vagyok néha-néha boldog lenni vagy örülni valaminek,de ezek nem tartanak sokáig...
    Szeretnék már én is kitörni ebből a burokból mert örökké nem élhetek így erre már rájöttem elég rég. Csak változtatni nagyon nehéz:S
    Próbálok nem hétköznapi emberként hozzáállni a dolgokhoz,de valahogy mindig visszaesek erre a "normál" szintre azaz olyanná válok mint a többi ember körülöttem-.-
    Pedig ennek nem így kéne lennie!
    Az önzőség megtalálható bennem is ráadásul jókora részt foglal el,de ez logikus hogy az embernek a saját érdekeit kell a középpontba helyeznie^^
    Hiszen nem droidok vagyunk akik másokat szolgálnak szüntelenül!!!
    Bírom a gondolataidat csak így tovább (:

    VálaszTörlés
  3. Nos, ha jól értelmeztem önmagam szavait, akkor valójában arra szerettem volna kilyukadni, hogy a moralitást magát szeretném megszüntetni. Nincs jó és gonosz, csak önmagad. Önmagadat adod minden pillanatodban és nem holmi eszmerendszer szerint vagy kategorizálva, be skatulyázva azaz újabb korlátok közé szorítva. Nincs félelem, nincs szorongás. A kapott dolgokat olyannak fogadod el amilyen. Egy semleges álláspont. Nem értékeled többé, nem különbözteted meg őket magadban, nem alkotsz kategóriákat magadban. Ekkorra már ledőltek azok a falak amiket magad köré emeltél belülről. Tudatosabb lénnyé váltál és képessé válsz erőidet annak a célnak érdekében használnod amiért a Földre születtél.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon érdekes gondolatok és értehtő is,de ha belegondolsz,hogy egész életedben szembe akarsz állni a társadalommal,vallásokkal,egyénekkel és minden percben próbálod a saját énedet követni,akkor nagyon szomorú és valóban félős évek várnak még rád...és rám is,mert magam is szeretek önzőzni :)
    Szerintem a titkos szó a harmónia...hogy mi legyünk a főnökök a testünk-lelkünk fölött :)
    Az olyan élményeket,ingereket,ami nem harmonizál az énünkkel,egy olyan fiókba kell tenni a fejünkben,ami azokat a dolgokat gyüjti,amiröl csak tudnunk kell hogy van,de nem sajátunk...
    Amit te nagyon helyesen tettél,hogy a jehovákat nem utasítottad el,hanem adtál nekik is a fiókjukba infót,amit késöbb lehet kinyitnak és hozzátehetik harmonikus énjükhöz...és boldogság a jutalmad azért,mert nem haragból-félelemből fogadtad őket...
    és még egy erős énképpel összehozható viselkedés---lelkiismeretfurdalás---ugye amikor megszólal valaki bennünk,kopog a fejünkben:"Hé,miért csináltad ezt?" Akkor kérdem én mi ez?Most akkor melyikkel élünk a Földön,ha a jó BELÜLRŐL KÉNYTELEN KOPOGNI?

    VálaszTörlés
  5. Akkor mégsem volt teljesen egyértelmű. Nincs félelem. Nincs szorongás. Nincs bűntudat. Nincs ami korlátozzon, de mégis tudod a helyes utat anélkül, hogy az emberi normákat követnéd. Meghallgatod, elfogadod, de nem mondasz ítéletet semmi felett soha többé, ahogy az emberek nap, mint nap megteszik egymás és cselekmények, történésekre vonatkozóan. Ez az az állapot amikor te irányítod a sorsodat, befolyásolod a dolgok menetét, mert érted és tudod a szabályokat amiket használsz is. Nincs senki és semmi ami az utadba állhatna, felszabadulsz a kötöttségek alól amiket a fizikai létezésed rád nyom. Az akadályokat, mivel megnézheted előre, hogy mik jönnek kikerülheted vagy előre kidolgozhatsz egy stratégiát amivel sikeresen megoldhatod.
    Remélem érthetőbb, mint az előbb. ;)

    VálaszTörlés
  6. A lelkiismeret furdalás vagy bűntudat az nem a jó jelenléte, hanem a társadalmi normák egyik korlátozó tényezője. Kívülről érkező hatásoknak köszönhetjük. Aki nem képes a bűntudatot maga mögött hagyni az nem képes a gyökér csakráját rendesen használni, nem "egészséges". Belénk plántált dolgok, mint a szégyen érzet amiről azt hiszük mi vagyunk, mert azt mondták vagy mutatták, hogy ettől vagy TE JÓ. De nincs se jó, se gonosz. Ezek csak a fizikai sík tükröződései, mert máshogyan nem volnánk képesek felfogni a különbséget a két véglet között pontosan a korlátolt létforma miatt amit éppen élünk most.
    Belülről a Boldogság jön, nem pedig a dogmák amiknek "meg kell felelnünk" különben rosszak esetleg gonoszak leszünk. Félelem, szorongás és belső feszültség amit a bűntudat okoz, pont úgy ahogyan a társadalom többi tagjának is. Aki túl lépett rajta az a következő csakra energia áramlását tisztíthatja meg így fokozatosan jutva tovább a fejlődésben.
    Na ezzel most már biztosan segítettem az eltévelyedőknek is ;)

    VálaszTörlés
  7. Én próbálkozok megérteni sokmindent,de nem olvasok eleget,egy egyszerű melós vagyok 3 müszakban :D Meg azt vettem észre,ha sokat gondolkodom,magam köré építem a falat és rosszul érzem magam,itt sem tudok sokat lenni veletek,mert a sok iromány "félelmetes" és "befordítós",tehát félek is,mint Donnie Darko :))azért köszönöm a válaszokat! :)

    VálaszTörlés
  8. Látod ez itt a probléma a skatulya amibe bezártad magadat. Én is egyszerű melós vagyok állandó éjszakás műszakban dolgozom jelenleg. Mi szeretnénk az emberek lelki fejlődését támogatni, leginkább ezért hozta létre Káin a blogot. A fejlődéshez pedig önmagad megismerésére van szükséged. Miután rátaláltál önmagadra, nem fogsz többé gondolkodni, mert a gondolkodás fölösleges akadályokat gördít eléd, azáltal, hogy miféle korlátokat húztál magad köré. Tudatosan fogsz tudni élni és cselekedni. Irományaink azért befordítósak mert szembe kell nézned magaddal ahhoz, hogy tovább fejlődj. Megtaláld a "szálkát" magadban ami visszatart. Járd körül, ismerd meg az eredetét, végül semmisítsd meg azáltal, hogy képes vagy figyelmen kívül hagyni.

    Régebbi bejegyzéseinkben szerepelnek olyan könyvek amik kezdőknek ajánlottak. Mellékesen én is kezdő vagyok a téren, laikusnak számítok, mint a legtöbb ide látogató. Első szárny próbálgatásaink ezek. Mind1. Ajánlottam olyan könyveket amiket el lehet érni a Scribd.com-on keresztül. Kurt Tepperwein - A szellemi törvények című könyve az egyik ezek közül amelyik még a könnyen érthetőbb kategóriába tartozik.
    Vagy James Redfield: Mennyei Próféciák - A kilencedik felismerés nyomában. Én annak idején ezzel kezdtem. Remekbe szabott egy könyv csak annyiban megtévesztő, hogy a képességek nem ilyen egyik napról a másikra hipp-hopp kifejlődnek, kicsit fel vannak gyorsítva az események ilyen téren szerintem, de ez a legjobban magával ragadóbb kaland történet az eddig olvasottak közül. Scribden ez is megvan.

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a könyvajánlót,kb. fél év volt az életemben,mikor folyamat olvastam.Amit találtam otthon,azt lapozgattam,nem volt rémisztő...regények főleg...de akkor is nyomasztott az egész,mert az olvasás nem társas cselekvés...csak önmagunk és gondolataink,egy olvasólámpa,csönd...észrevettem,hogy szomorúbb vagyok,ezért be is fejeztem és inkább maradt a foci,buli...ugyanez volt az asztrológiával,nekiálltam tanulmányozni,megszerkeszteni az asztrogrammot,kielemezni...az elején élveztem,hogy újat tanulok,majd ismét magányt éreztem,befordultságot...gyorsan kiléptem belöle és inkább társaságot kerestem.Most földi normák szerint élek...munka,barátnő,sport...de sokszor érzem,hogy ez csak egy szerep,szinészkedés egy darabban,hogy ezen a "helyen" érvényesüljek...de másképp nem megy,a Földön.Sokszor azt mondom és úgy viselkedek,amit a másik elvár vagy hallani akar(főnök,barátnő) hogy én előrébb jussak,tiszta önző energiákat használok :))de ha nem így lenne,kis hülye lennék és hagynám magam elbukni a földi életben...tehát olvashatok én meg okoshatok is,fejlődhetek és bonthatok falat és emelhetek,jöhet bármi....de ez a bolygó akkor is hihetetlen primitív ahhoz,hogy bármiféle nagy ugrást adjon az énünknek...egyetlen kiút a "szinészkedés" :)))

    VálaszTörlés
  10. Nekem nagyon tetszett amit írtál, én a hittérítőket szintén mindig ki szoktam osztani! És egyet értek azzal amiket írtál!

    Örülök, hogy kezdesz magaddal megbékélni, bár én is így éreznék!

    VálaszTörlés
  11. Az ember Egoja mindent megtesz azért, hogy ne folytassa a fejlődést, bár azért felmerült annak a lehetősége, mint az én esetemben is és másokéban is, hogy a befordultság, fullasztó, nyomasztó érzése jelentkezett amikor nálam nagyobb fába vágtam a fejszémet, ilyen volt Kryon könyve is. Szóval apránként kell kezdeni, ez pedig sajnos egyedi. Kit mivel lehet megfogni, hogyan képes tovább fejlődni.

    Köszönet az örömödért Káin ;)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: