2010. október 2., szombat

"kamupók": Kósza gondolatok


Miért félnek az emberek a haláltól? Egyáltalán miért is aggódnak bármi iránt is? Egyik legfőbb oka a bizonytalanság. Az emberek szeretnek kétes kimenetelű játékokat játszani. Az élet is ilyen. Vannak gócpontok az emberek életében, de a köztes fixált/ideált pontok közötti rész kitöltetlen. Végtelen űr, a lehetőségek tárháza. Ki hogyan jut el egyik pontból a másikig és közte mi is történik csak rajtunk múlik. Az ember azért felejti el kicsoda is valójában, mert ha tudná, hogy ez egy játék akkor győzne a lustasága és nem csinálna semmit csak várná az egész végét, mint egy börtönben. Feladná a boldogságának keresését és várná mikor érne véget a szerepe, nem játszaná teljes erőbedobással. Olyan az élet, mint a szerepjáték vagy éppen a színház. Belebújnak az emberek egy másik személyiségbe és azt teszik amit akarnak (leginkább szerepjátékok alkalmával, klasszikus és MMORPG, stb.). A játék végén ledobják magukról a szerepet és legtöbbször nem is emlékeznek vissza rá, talán csak akkor ha történt valami érdemleges is. Az ilyen játszott szerepeinkben akár meg is halnak, akkor még ragaszkodnak az "ottani" életükhöz, de később tovább tudnak lépni az egészen és más elfoglaltság után néznek. Paradox egy helyzet.

Nyarlat azért reagált oly hevesen az irományomra, mert "egy cipőben járunk" és ugyan azt látta, mint amit én éreztem a megírásakor. Az emberek egymás felé tényleg tükröt mutatnak és tényleg csak azt veszik észre a másikban amit magukban is.

"Véletlen nem, csak általunk nem ismert törvény létezik. A valódi Okok aggyal, elmével és egóval nem felfoghatóak.

Ha valaki felidegesít, az azért van, mert vannak olyan tulajdonságai és cselekedetei,amelyek benned is megvannak, csak annyira elfojtottad őket, hogy nem tudsz a létezésükről.

Éppen ezért hihetetlen intenzitással befolyásolnak téged, de mivel nem veszel róluk tudomást, az egód a maga módján próbálja felhívni rájuk a figyelmedet.

Azok a személyiségjegyek, amelyeket hibának látsz másokban, mind megvannak benned is, csak letagadod a létezésüket. Az anyagi világ az önkifejezésed eszköztára, tehát a környezeted voltaképp tükör a számodra. Bármilyen szenvedély: kártya, csokoládé, szex, evés, vallás, munka, egészséges életmód, felsőbbrendűségi tudat stb. – ha valamelyik a másik emberben bosszant, az azért van, mert valamilyen szenvedélyed neked is van."

(A.J. Christian: Mit keresett Isten a nappalimban, kivonat)

24 megjegyzés:

  1. abszolút egyetértek azzal, amit írsz. amióta érzékenyebben szemlélem a világot és az egész létezés értelmét, magam is tapasztaltam már ezt a "tükör dolgot".
    amit még hozzá tudok fűzni, az az, hogyha már nem idegesít másokban az a tulajdonság, ami a korábbiakban idegesített, akkor megoldottad magadban a "problémát".

    VálaszTörlés
  2. Nekem sem ártana eljutni erre a szintre mert bár az átlagos emberi viselkedéstől így is távol állok,de sajnos nem eléggé...

    VálaszTörlés
  3. Nem kimondottan csupán probléma, hanem a személyes tökéletesedésedhez elengedhetetlen tanulási folyamat része. Többet majd csak később fogok tudni, ha már elvégeztem egy ilyen fajta tanulási tanfolyamot.

    VálaszTörlés
  4. kamupók:
    azért tettem a problémát idézőjelbe, mert nem csupán problémára gondoltam. akkor így tudtam megfogalmazni. :)

    szeretem az ilyen jellegű, meg a kicsit spirituális írásaid. :)

    sajnos, nincs sok időm olvasni a blogot, így majd vissza kell néznem, hogy mik történtek itt az elmúlt időszakban. :) a többit meg kíváncsian várom. :)

    VálaszTörlés
  5. most látom, A.J. Christian-tól írtad... egyszer tőle láttam (vagy hallgattam) egy mesterkurzus részletet meg egy interjút. nagyon jó volt. olvasnék is tőle szívesen, mert érdekelnek az ilyen dolgok. :)

    VálaszTörlés
  6. Akkor itt egy link ennek az úriembernek a Talen című könyvéhez amit a netre feltettek:
    http://www.scribd.com/doc/14343487/-A-J-Cristian-Talen

    VálaszTörlés
  7. Egyébként nem félek a haláltól, hanem a betegségektől és az öregedéstől. :Đ

    VálaszTörlés
  8. Káin, nem tudod, ha minél magasabb szintre jutsz, annál kevésbé kell aggódnod a betegségek miatt. Saját tapasztalatom, h mióta a spirituális világba jobban elkezdtem belemélyülni, már nem fog annyira a nátha, influenza ;P. Pedig a környezetemben sokan próbáltak megfertőzni. "Csak" az orrom folydogál időnként.

    VálaszTörlés
  9. -Kamupók:

    Hát pont hogy nem. PL ha saját magadat utálod és lelki betegségeid vannak előbb leszel betegebb fizikai síkon mert beimaginálod a sok szart. :)

    VálaszTörlés
  10. Tök mindegy srácok, minden fizikai betegség lelki eredetű, úgyhogy elvileg nincs olyan, hogy elkapod valakitől az infulenzát. Én pl. soha életemben nem voltam még influenzás. Annál többször szenvedek felfázásban. Merthogy a lelki problémáim arra a területre hatnak ki. Minden lelki problémának meg van a testi tünete...
    általában a kommunikációs probléma torokgyulladással, alsó vagy felsőlégúti megbetegedéssel jár. ez csak egy példa volt...

    De Kamupóknak is igaza van. Minél magasabb szinten vagy, annál egészségesebb is vagy, mind lelkileg mind testileg. :)

    VálaszTörlés
  11. -Sunnygirl:

    Nem tudom igaza van-e mert mást tapasztalok.

    Kiskoromban ha beteg akartam lenni kb fél nap alatt az lettem, ha rossza kedvem nagyon lebetegszem főleg ha ön-gyűlölök. Vagy ha valami olyan betegségtől félek ami teljesen elkapható napokon belül el is kapom. :Đ

    VálaszTörlés
  12. Kamupók:

    Nagyon érdekes cikk lett. Azt hiszem néhány helyen rátapintott a lényegre.
    Köszönet érte.

    Sunnygirl:

    Csak kíváncsiságból, milyen lelki jellegű problémára gondoltál a felfázás kapcsán???? Elég egy példa, nem akarok indiszkrét lenni. :)Csupán azért kérdem, mert második hete vagyok itthon felfázás miatt+anyám nagyon fogékony erre.

    VálaszTörlés
  13. -Charlotte:

    Grapefruitmag kivonat ivása egész télen ajánlott!

    amúgy bocsi de utána kerestem és lett találat, ezeket írják:

    Testi szint: húgycső (a "lelki" szennyvíz kivezető csatornája)

    Tüneti szint: a szennyvíz elvezetésében, elbocsátásba felmerülő konfliktus, a más fölöslegessé vált lelki "szennyvíz" elengedés fájdalmas és nehézkes. "Égünk" a megkönnyebbülés vágyától, de az eredmény fájdalmas és elégtelen. A megtartás és az elengedés közötti konfliktus. (Sürgős, de fájdalmas szükséglet.)

    Feldolgozás: agresszív ellenállás az elvault lelki problémák el- és kiengedésénél. Vizsgáljuk meg, mi az, aminek az elengedése, ekkora fájdalommal jár.

    Feloldás: időben elengedni az égetően szükségszerűt.

    __________________________

    Néhány éve szakmai körökben is ráébredtek arra, hogy ha valakinek baktérium található a vizeletében, ám tünetmentes, akkor nem kell feltétlenül antobiotikummal kezelni. Ilyenkor ugyanis sokszor a gazdaszervezet és a mikroorganizmusok egyensúlyának megbomlásáról van szó. A kitenyésztett baktériumok sokszor védelmet nyújtanak más, káros baktériummal szemben. Tehát megtörténhet, hogy az antibiotikumos kezelés kiirtja a kevésbé ellenálló baktériumokat, és ezáltal teret ad a károsabbaknak. Tapasztalat szerint ilyen esetben azok a baktériumok szaporodnak el, melyek aztán nem csak súlyosabb, de szövődményes fertőzéseket okoznak.

    ________________________________

    Oka: meghűlés (különösen a lábak és a medence), lelki feszültség, korábbi nátha vagy bélfertőzés.

    Alkatilag azok a gyerekek hajlamosak rá, akiknek labilis a hőháztartása (gyakran hideg a kezük-lábuké nem fáznak akkor sem, ha lehűlnek). Nemegyszer találunk köztük olyanokat, akiknek gyakorta felső légúti fertőzése van, fül-orr-gégészeti szövődményekkel. A bélflóra rendezetlensége, a gyakori cukorfogyasztás és a kevés folyadékbevitel szintén hajlamosító tényezők.

    ÉRDEKES! Más megközelítésben: a gyermek hőszervezete (mint a szellemi-lelki élet hordozója) nem tudja kellően áthatni a test alsó részét. A gyulladás pedig olyan kísérletnek tekinthető, mely igyekszik ezt a gyengeséget leküzdeni. A természetes módszerekkel történő kezelés célja az, hogy a gyógymód hatására ne a szervek károsodjanak, hanem kiegyensúlyozott és stabil működés jöjjön létre.

    A húgyúti szervekhez kapcsolódó hőszervezet serkentésével, vagyis melegítő külsö beavatkozásokkal (lábfürdők, pakolások). Figyeljünk a kellően meleg öltözkődésre és táplálkozásra is. Gyógyszerként foszfor adható homeopátiás formában.

    Az immunrendszer (rossz helyen lévő baktériumokkal szemben) működésének erősítése növényi (Thuja, Dulcamara, Juniperus) szerekkel, Mercurius vivusszal, vagy a baktérium megfelelő nozodájával.

    A lelki érzékenység és fájdalomérzet csökkentése homeopátiás állati készítmények által (Cantharis, Apis, Lachesis). Ám lényeges a szervezet lelkierejének harmonizálása, erősítése is. Akármilyen furcsán hangzik is, ide tartozik a családi konfliktusok oldása, az idegességgel és a túlzott intellektuális ingerekkel való helyes bánásmód elsajátítása.

    stb stb

    VálaszTörlés
  14. Káin: huu az durva, amit írtál. :) lehet akkor ebben is valami.

    Charlotte:
    a hólyagproblémák elvileg birtoklási problémával vannak összefüggésben + párkapcsolat + szülőkkel (anyával) való kapcsolat. nekem spec. ezt mondták, amikor biorezonancián voltam.
    meg még azt, hogy a kiválasztási szervek (vese és hólyag) erősen összefüggenek a saját magaddal való elfogadással is. (szeretethiány, nem fogadom el, hogy szerethető vagyok stb stb)

    Persze lehet az is, hogy nem tudsz elengedni valamit, ahogyan Káin írta. De én inkább ezt az elfogadással kapcsolatban értelmezem. Így ismét ugyanott lyukadok ki. El kell fogadni (el kell engednem) bizonyos fájdalmakat, dolgokat, amik párkapcsolattal vagy szülőkkel kapcsolatosak, esetleg az embernek magával.

    Egyébként a női szerveknek a betegsége mindig párkapcsolati problémákra vezethetők vissza.

    VálaszTörlés
  15. itt egy honlap: http://www.ujmedicina.hu/
    itt nincs minden leírva, csak a lényeg. egyik ismerősöm foglalkozik ezzel és ez alapján tudom, hogy minden betegségnek meghatározott lelki oka van. :) tőle szoktam kérdezni, hogy ez és ez most miért jött ki. és ha leások magamba, általában be is jön. fura, de így van. :)

    VálaszTörlés
  16. -Sunnygirl:

    Amúgy igazad van ebben mert volt egy barátnőm aki FOLYAMATOSAN fel volt fázva meg hólyaghurut meg húgycsőgyulladás meg petefészek stb stb és utálta saját magát és nem tudta elfogadni. Erősen önbizalom hiányos is volt! Szóval igazad van!

    VálaszTörlés
  17. Káin:
    újha. nem lehetett könnyű neki. amúgy köszi! :)

    Én úgy nézett ki, hogy kigyógyultam belőle, de most ez erősen kétséges... valószínüleg újra visszaestem. és úgy gondolom, hogy abszolút lelki okra vezethető vissza, mert a közelmúltban nagyon sok stressz ért. nem könnyű ez, ugyanúgy, ahogy más betegségek sem. :S

    VálaszTörlés
  18. Ez most nem ide tartozik teljesen, de azt hiszem itt a helye. Egy olyat olvastam A.J:Christian könyvének kivonatában, hogy az emberek lelke egyszerre több síkban létezik, egyszerre múltban és jövőben megélt/megélendő életszerepeket tartalmaznak, de a fizikai sík korlátozza és ezért tud egyszerre csak egyre figyelni a jelenjében.
    Ha ezt vesszük alapul abban az esetben kaphatunk egy olyan magyarázatot a tudathasadásra ami így értelmet nyerhet, mit gondoltok ennek a típusú elmebajnak a magyarázatára?

    VálaszTörlés
  19. -Kamupók:

    Én inkább megszállottsággal magyaráznám (meg még sokan mások)!

    (Ká)

    VálaszTörlés
  20. Én nem hiszem, hogy a tudathasadás megszállottság lenne.
    Ebből a megvilágításból én spec. el tudnám képzelni a tudathasadás okát.
    Te Kamupók mit gondolsz erről?

    VálaszTörlés
  21. Sunnygirl, Káin:

    Hűű, köszönöm szépen a kimerítő válaszokat!!!!!!!!!!!!!=)
    Kicsit(nagyon) leesett az állam, mert nagyrészt igaz, amit írtatok: hideg lábak+kezek, lelki érzékenység, családi bajok, anya-bajok+önmagam elfogadása. Huhhhhh.....
    Mondjuk igazából életemben először most voltam ennyire nagyon felfázva, de anyánál ez rendszeres és rá is jellemzőek némileg a fent leírtak. O_O

    VálaszTörlés
  22. -Charlotte:

    Jaja ezek általában bejönnek :O

    VálaszTörlés
  23. Sunny, már leírtam az állás pontomat. A megszállottságban amúgy szerintem Káinnak is igaza van, mert megszállottságtól is szenvedhetnek a tudathasadásos emberek, de akár az idő és tér korlátai is átszakadhatnak olykor és egyszerre zúdul minden személyiség a testre.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: