2010. október 20., szerda

Káin: Freakshow és a körömbetegségek

http://www.webbeteg.hu/uploads/hirek/Borbetegsegek2.gif

Mivel úgy bejött nektek a fogas cikk, azon gondolkodtam mi lehet még ilyen jó, szaftosan durva. Körmökkel kapcsolatban nincs nagyon genetikai dolog, de viszont van jó pár betegség amit el lehet kapni. Jó szaftos körömgombát .... meg még ott van a benövés is , ami jó pár ismerősömnek keserítette meg az életét. A legjobb az egészben, hogy bárkivel megtörténhet és bárki elkaphatja, így izgalmas téma elébe nézünk! :Đ Jó én olyan szélsőséges képeket rakok ki, amit kb. csak akkor produkálhatnátok, ha 70 éves 3 hetente egyszer fürdő öregemberek lennétek.... de még lehettek... szóval:

A KÖRÖMBETEGSÉGEK:

http://bin.sulinet.hu/ikep/2003/09/korom.jpg

A szervezetben lejátszódó szinte valamennyi folyamat, működési zavar nyomot hagy a körmök növekedésében, illetve képződésében. Láthatók az öröklési hibák, sajátosságok, alaki elváltozások, súlyosabb betegségek, vérellátási zavarok és a helyi károsodások egyaránt. Szóval a körömből kb. mindent ki lehet olvasni (biztos tudjátok a vitamin hiánynál mi a helyzet: fehér foltok jelentkeznek stb). Első körben létezik egy fejlődési rendellenség, jöjjön hát a :

Dobverő ujj és kanál köröm

http://media.hazipatika.com/cikkek/main/13/5113//kanalujj.jpg

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRFTIIxRNUfs-gNKvsqOb1BV2ZMoEuIgv_dAeSHZxt8t6bChmE&t=1&usg=__9Amo8-qQUgjpdrSxFT_Y1Uoz1eI=

Nagyon sok olyan fejlődési rendellenességet ismerünk, amiknek részjelenségei a körmök alaki elváltozásai is. Hiányozhatnak a szarulemezek vagy csak részben fejlődnek ki. Olykor a szarulemezek felpúposodva a "dobverő ujjak”-ra hasonlítanak. Főleg a nagylábujjak körmén gyakori a szarulemez jelentős megvastagodása, és az ujjak felé kanyarodása. Ha nem vágják, a madarak karmaihoz hasonlíthatók. :-s

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuleRYxDBy_Gir8JLr9hJxkLX5_z23k4cOR_daE6Z9_OZzMSo&t=1&usg=__rDTMaASu3fPqAlQJsC9Vt4hjPqk=

Idős, gondozatlan embereken észlelhetjük. Kisgyermeken ritkán látható a körmök szarulemezének, középső részének bemélyedése, ellapulása, az úgynevezett "kanál köröm". Többnyire öröklődik, de hátterében vashiányos állapot is előfordulhat. A körmök ujjbegyi lemezén, főleg kis- gyermekkorban vesszük észre a körmök törékenységét és lemezes felrostozódást. E jelenség a felnőtt nőknél is gyakori. Hátterében mindig található kisebb-nagyobb szervi eltérés, jó, ha a szakorvos segít rendezni.

Betegségre utalnak

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRu9Qmpd-Bg3ddT5CJE4c7bejyxh0JW3kVXnxgeob2Lv--B3uY&t=1&usg=__FWQeQCRTBBeXpVcmOIkT1tuGRtQ=

Ha a körmök állományába beivódott, fehéren áttetsző vízszintes vonalakat látunk, akkor egyesek a cink hiányára gondolnak. Sötétbarna hosszanti vonal látható a körmön a pajzsmirigy betegségében. Zölden színeződik el a körömalja egy bizonyos baktérium elszaporodása következtében. A vegyi anyagok, a fixirsók és egyéb vegyszerek is elszínezhetik a szaru állományát.

Igen ritkán fekete vagy sötétbarna pigmentet is találunk egy-egy körömlemez alatt. A nagyobb ütést követően vérömleny gyűlik össze a szarulemez alatt, ha nem fertőződik be, akkor folyamatosan lenő a körömágyról. Súlyos májbetegségben sárgára színeződnek a körömlemezek is. Bizonyos bőrbetegségekre jellemzőek lehetnek a körmök elváltozásai is.

A belsőeredetű ekcémás kisgyermek körmein vízszintes barázdák váltogatják egymást. Olykor apró tűszúrásnyi pontok jelennek meg a szarulemezen, ami a pikkelysömör egyik kísérő tünete is lehet. Felnőtt-korban szintén a psoriásisban a szarulemezek alatt alakulnak ki a szürkés-sárga foltok, amiket "olajfolt" tünetnek szoktak nevezni. Az alapbetegség javulását a körömlemezek egészséges növekedésén lehet legjobban lemérni. Igen kellemetlen és hosszadalmas betegség a benőtt köröm, amit legtöbbször a szűk lábbeli okoz. Serdülőknél igen gyakori, ne hagyjuk, hogy a gyerek vagdossa, keressünk szakorvost a végleges gyógyulás érdekében. Gyakori a körömrágás. Igen csúnya látvány. Általában feszült idegrendszerű, magukba fordult személyiségek "levezető elfoglaltsága", belső szorongásuk oldója. Már a gyermekkorban kellő odafigyeléssel, nem parancsolóan, biztosan leszoktatható róla a kicsi. Ugyancsak gyakori rossz szokás a körömsáncok letépkedése vagy visszatologatása is, sérülése mindig kisebb körömágy-gyulladáshoz vezet. Körömágy-gyulladást okozhatnak a sérülések és a sérüléseket követő vírusos, bakteriális és gombás fertőzések is.

A leggyakoribb körömbetegségek

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSTK4zURpb4RMhVhjpIsWmbBEzkNaTvjUkHVH0nDsuiIVxsf28&t=1&usg=__bQ1GvBsgiaNCvvrtVkQ_OGkW3rg=

A szervezetet megbetegítő gombák száma ma már kb. 300 félére tehető. A leggyakoribb kórokozó gombák a sarjadzó gombák és a penészgombák. E gombafélék általában a körömszéltől befelé haladva egybefüggő, folyamatosan terjedő foltban károsítják a körmök alatti szövetet. A fonalas gombák jobbára hosszanti csíkok formájában terjednek a körmök állománya alá. A cukorbetegek, a keringési betegek, az érszűkületben szenvedők körömbetegségei szinte árnyékként követik a klinikai állapotot. Kellő értágítókat alkalmazva, a sikeresen visszatérő keringés következtében, szinte gyógyszer nélkül kinő az összes sérült köröm. Mik lehetnek a betegségek tünetei?


-Hosszanti csíkok, repedezett körmök:

A hosszanti csík lehet születési adottság, de lehet a kevés folyadékbevitel jele is. Előfordulhat hasonló probléma akkor is, ha valaki körömápolás közben megsérti a körömágyat. Lehet oka bőrbetegség vagy reumás ízületi gyulladás. Amennyiben több körmén észlel hasonló tüneteket, fordulj orvoshoz.

-Töredezett körmök

Feltehetően nincsenek komoly problémák a háttérben. Általában a tisztítószerek, az acetonos körömlakklemosó okozza. A sok gépelés erősítheti a töredezést. Tipp: Használ színtelen, alapozó fedőlakkot, illetve a házimunkához kesztyűt. Esténként krémezd be a kezed zsíros krémmel, vagy áztassa öt percig olívaolajban.

- Fehér, ferde csíkok, barázdák

Legtöbbször a manikűrözés során keletkező sérülések következménye. Például, ha a körömágynál lévő bőr a visszavágásánál sérül, begyullad a köröm. Ritka esetben májgyulladás, láz, kanyaró, gyomor-, illetve bélpanasz, anyagcserezavar, hosszabb diéta, de lelki válság következménye is lehet. Kemoterápiás kezelések során is keletkezhetnek a körmön keresztbe futó csíkok, barázdák, melyek repedésszerűek és az egész felületet beborítják. Amikor az okok megszűnnek, a csíkok, barázdák eltűnnek.

-Félig fehér, félig vörösesbarna köröm

Ha a körömágynál fehér, a köröm szélénél barnásvörös a körmöd , fordulj orvoshoz. A beteg vese egyik legjellemzőbb tünete ez. Vörösesbarna körömágy, fehér szélű köröm májproblémákra is utalhat.

-Hasznos link:

-Ezen az oldalon még több verzió van és magyarázat a körmök kinézetére!


-Még több köröm


Nos hogy nagyjából átnéztük a dolgokat írnék a két legádázabb dologról (számomra ezek voltak kiemelendőek. Jöjjön hát a benőtt köröm és a körömgomba.

A BENŐTT KÖRÖM:

http://www.netambulancia.hu/img/upload//benott_korom_fokep_jpg_2010032910363164701.jpg

Adnátok rá puszit? :Đ...,. Félre téve a viccet írok róla kicsit. nekem volt kiskoromban de csak egyszer, kényelmetlenebb cipőktől jött ki párszor, de nem harapódzott el ennyire a helyzet. Egyik ismerősömet többször műtötték és az orvos azt javasolta várja meg hogy a körme teljesen kinőjön (oldalt is a széle) és miután kinőtt a köröm rendbe jött a lábba. Sokszor az idétlen körömvágástól is belobbanhat!

Úgy tartják a benőtt köröm népbetegség! A betegség lényege, hogy a körömszél a körömsánc alá nő, azt maga előtt mintegy „felgyűri”. Az állandó mechanikus irritáció miatt a körömsánc túlnő (hypertrophisal), a szöveti tasakban szinte törvényszerűen gyulladás is keletkezik.

http://www.pedikom.hu/images/lab/benott_thumb.gif

A betegek a körömszél fájdalmas duzzanatáról, vadhús képződéséről, a köröm alóli gennycsorgásról számolnak be. (jáj) A fájdalom eleinte csak bizonyos helyzetekben, irritáció során jelentkezik,majd a gyulladás felléptekor állandósul. A gyulladás szerencsére szintig mindig csak a körömszélt érinti, tovább, a lágy részekbe ritkán terjed.

http://www.nails.hu/images/10/cikkek/bacialabon_2.jpg

Kiváltó oka szinte mindig a beteg rossz szokásaira vezethető vissza: elsődleges gond a láb körmeinek a kézkörmökhöz hasonló ívesre vágása, ezáltal a beteg saját maga teremti meg a benövés lehetőségét.

Gyakori ok még a divatos, túlságosan szűk orrú cipők viselése, mely a lábujjakat egymáshoz préseli, és a mechanikai irritáció okozta bőrkeményedés vezet a benövéshez. Elősegítő tényező lehet még a helytelen, nem kielégítő láb- és körömhigiéné.

A konzervatív (nem műtéti) kezelés többnyire csak kísérlet marad, eredményt a gyakorlatban ritkán hoz (Nem igaz, mint látjuk a barátom történetéből! Ja és grapefruit mag olajos vízben kellett áztatnia ). Ilyen lehetőségek a lábujjak áztatását követő köröm-előemelési próbálkozás, gyulladáscsökkentő, antibiotikumos, vagy fertőtlenítő kenőcsök használata.

Végleges megoldást a sebészi beavatkozás ad. A műtét első lépése a lábujj gondos érzéstelenítése, mely egyben az eljárás legkellemetlenebb része.A terület fertőtlenítő oldatos lemosását követően 1, vagy 2 százalékos Lidocain érzéstelenítő oldatot juttatnak injekciós tűvel a lábujj tövéhez, az itt futó érzőidegek mellé (Oberst-féle vezetéses érzéstelenítés); az esetleges gyógyszer-túlérzékenységről a kezelőorvosnak minden alkalommal tájékozódni kell.A megfelelő (teljes!) fájdalommentesség elérését követően a műtéti területet izolálják, steril kendővel, lapokkal veszik körbe. A műtét lényege a benőtt körömszakasz, a túlnőtt, gyulladt körömsánc, és legfőképpen a köröm termelődését biztosító osztódó réteg, a köröm-matrix részleges eltávolítása.

Aki nem bírja ne nézze (reggelit rakd el stb)



-Műtét lépései:
  • Első lépésként a köröm széle alá tolnak egy ollót, és a kívánt szélességnél a körmöt és a tövénél lévő lágy szövetet hosszában végigvágják, a benőtt szakaszt kiemelik, eltávolítják, majd szike segítségével az oldalsó területeket a mátrixxal együtt ék alakban, a csonthártya szintjéig kimetszik. A maradék szöveteket éles kanállal kikaparják. A beavatkozás rendszerint közepes vérzéssel jár, amely nyomókötéssel megfelelően csillapítható. Célszerű a műtéti területet valamely fertőtlenítő krémmel bekenni; esetleg egy összehúzó, ún. szituáló öltés behelyezésére is sor kerülhet.
  • Ezt követően vastag fedőkötés és gézháló kerül a lábujjra, mely megvédi a szennyeződésektől. Az érzéstelenség múltával szájon keresztül való fájdalomcsillapítás kívánatos, erre a célra többnyire a nem receptköteles készítmények tökéletesen elegendők.
  • A végtag pihentetése, felpolcolás ajánlatos. Célszerű a nyitott lábbeli, kényelmes papucs viselése a gyógyulásig, mely egy-két hetet igénybe vehet. A műtét másnapján a kötés óvatos leáztatása szükséges H2O2-vel, vagy hipermangános oldattal, ezt követően két naponkénti kötéscsere és a műtéti terület kenőccsel való védelme elegendő. antibiotikum adása csak előrehaladott gyulladás esetén szükséges.
-Hasznos linkek:

-Sebészeti oldal (benőtt körmökre)


-Gyógyszer benövés és gomba ellen


A KÖRÖMGOMBA:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQD4slUOPWq6baWaAJtK1ItMm03jw3q_a0gmsg7jDkJ1w6gtE4&t=1&usg=__uCoM82XAFAa837Fj1lfR0Ay-WoU=

Nos remélem mindenki kihányta a reggelit (vagy éppen amit ettél a videó alatt. Szeretnélek még titeket egy csöppet riogatni! ^^ Hála istennek ehhez még sosem volt szerencsém és valószínűleg nem is lesz ~megy és lekopogja~

A körömgomba alattomos betegség: gyógyítása minimum 9 hónap és gyógyszeres kezelés esetén rengeteg pénz. Ráadásul gyakori előfordulása miatt népbetegségnek tekinthető. Mit tehetünk ellene? Mi az, ami már másoknak bevált?

Magyarországon a körömgomba népbetegségnek számít, az 50 év felettiek 20-50%-a szenved ebben a betegségben.

Általában a lábkörmök betegszenek meg, mivel a kéz körmei "mindig szem előtt vannak" és nem is kell őket cipőbe szorítani, így a kéz keringési viszonyai jobbak és szellőzni is tud.

A körömgomba leggyakoribb fajtái és tüneteik

http://www.hirextra.hu/data/leadpic/45494.jpg

-fonalas gomba:

A körmök szabad széle felől indul, megvastagítja a körmöt, barázdálttá és sárgás-barnás színűvé teszi. Jellegzetessége továbbá, hogy körömvágáskor, reszeléskor a megvastagodott köröm alól fehér, morzsalékos anyagot lehet eltávolítani.

-sarjadzó gomba:

Körömágy felől kezdődő fájdalmas, gennyedző gyulladás. Cukorbetegek vagy keringési zavarokkal küzdők hajlamosak rá.

Legtöbbször a fertőzés hátterében az áll, hogy a köröm megsérül - mondjuk, nehéz tárgy esik az illető lábára, túl rövidre vágja a körmét, szoros cipőt hord vagy megsérti a körmét manikűrözés közben - s ez szabad utat enged a gombának, amivel uszodában, tornaórán, öltözőben, szaunában találkozik az ember.

http://www.invivo.hu/nyirkos/img/onychomycosis.jpg

Ha a baj már megvan, orvoshoz fordulunk. Kezdeti stádiumban ecsetelőt ajánl, több hónapja burjánzó gomba esetén gyógyszeres kezelést. Utóbbi esetben feltétlenül vérvizsgálatra van szükség, előzetesen és kezelés alatt is! Ha ezt nem rendeli el az orvos, az óriási felelőtlenség, hiszen ezek a gyógyszerek nagyon drasztikusak, erőteljesen megterhelik a májat és az egész szervezetet!

Mi baj lehet a gyógyszerrel? Először is: iszonyatosan erős, nem mindenki bírja végig szedni. Erről árulkodik a kúra menete is: egy hét gyógyszerszedés, 3 hét pihenő. Ezt a "lökésterápiát" 6-9 hónapig kell folytatni, míg a lábon újranő a köröm. Rengeteg pénz, nem mindenki engedheti meg magának. A kúra végösszege 60 000 Ft. körül mozog.

Végül pedig: bár sokaknak jelent gyógyulást és megoldást, vannak esetek, amikor nem hat. Mit lehet még tenni? Vannak házi megoldások is, önmagában alkalmazandó vagy gyógyszer mellé, ha az nem elég hatásos. Az ecet és a fokhagyma kettőse.

http://www.estihirlap.hu/cikkepek/eletmod/orvos.betegseg/asoka2.jpg

-Tipp kúra:

Naponta kétszer bedörzsölni fokhagyma-zúzalékos-ecetes vattával a körmöt, egy kicsit alá is érdemes nyomkodni. És hetente egyszer 30 perces lábfürdő: 20%-os ecet, lavórban víz és egy nagyobb gerezd fokhagyma összezúzva. Végül a szagtalanítás érdekében: szódabikarbónás vízben kell kiáztatni a lábat.

Teafaolaj: fertőtlenítő hatású, természetes megoldás. Csak a 100%-os használ, erre oda kell figyelni! Kis fülpucoló pálcikára egy cseppet cseppentve be kell kenni az egész körmöt és környékét. A köröm alá sem árt juttatni belőle. Ha úszás után bekenjük a veszélyeztetett területeket a lábon, megelőző szerként is funkcionál.

Gombás fertőzés esetén a cipőt speciális eljárással rendszeresen fertőtleníteni kell! Ehhez formaldehidet használnak általában. Patikában beszerezhető, a cipő orrába kell tenni egy átitatott vattapamacsot, aztán egy zárt fóliában tartani 2 napig. Utána szintén 2-3 napig szabad levegőn kiszellőztetni. Ha érzékeny a formalinra, használjon grépfrútmagcseppet a fertőtlenítéshez! Fertőtleníteni kell a manikűrkészletet is, ha több ember használja! Ne lakkozza ki azokat a körmeit, amelyek esetleg fertőzöttek lehetnek! Ezzel akadályozza a szellőzést és a gyógyulást! lényege, h Lehetőség a gombás körmök gyógyítására A család orvosi és bőrgyógyászati rendelők forgalmának egyre nagyobb százalékát teszik ki a gombás bőrbetegségekben szenvedők, különösen ilyenkor tavasszal, nyáron.


A gombás fertőzések szaporodását több tényező magyarázhatja. A különböző samponokkal történő, napi többszöri fürdés kiszárítja a bőrt, eltávolítja a felületi védő zsírköpenyt és szinte kiszolgáltatja a kültakarót a gombáknak. Emellett elősegíti a fertőzést a nedves, meleg környezet, ami különösen a testhajlatokban alakul ki. Nyáron még nagyobb a fertőzés veszélye a strandok medencéiben, a közös tusolókban, a kánikulában az erős verejtékezés miatt. Sajnos a jelenleg divatos edzőcipők hordása is kedvez a gombás betegségek terjedésének. A gombás bőrfertőzés leggyakrabban a lábujjak között kezdődik bőrgyulladás formájában, és innen terjedhet rá a láb- és a kézkörmökre. Gyakran komoly fájdalmat okozó, a cipő viselését sokszor lehetetlenné tevő körömágygyulladással is együtt járhat. Ezért nagyon fontos a fertőzés korai felismerése és kezelése. A körmök fertőződése s következő tünetek utalnak:

A körmök széle megvastagszik, átlátszósága csökken. Később elrostozódik és porhanyóssá válik, majd az egész köröm elszíneződik és deformálódik.

A körömgombásodás gyógyításában a külsőleg alkalmazott szerek (krém, spray, oldat, hintőpor) ez ideig nem bizonyultak hatásosnak. Többnyire igénybe kellett venni a szájon át alkalmazott gombaellenes szereket is. Ezek némelyike jelentős mellékhatással is rendelkezik és a kezelési költségek is igen magasak.

A körömgombásodás kezelésére a közelmúltban a svájci Hoffmann-la Roche Gyógyszergyár hazánkban is forgalomba hozott egy körömlakkot, mely hetente egyszer alkalmazva, néhány hónap alatt tökéletesen meggyógyítja az enyhén vagy középsúlyosan fertőzött körmöt.
A gombaellenes körömlakk mellékhatás mentes és különösen előnyösen használható idős, sok egyéb gyógyszert szedő betegnél. A belakkozott köröm nem csillog, nem lehet észrevenni a körmön, ezért férfiak is Nyugodtan alkalmazhatják.

A hölgyek a kezelés alatt ne használjanak színes körömlakkot, mert annak acetonos lemosásakor a gyógyszer hatóanyaga kioldódik a körömből. Műköröm használata szintén nem ajánlott.

A körömlakk doboza a kezeléshez szükséges valamennyi eszközt és a több hónapos kezeléshez szükséges körömlakk mennyiséget tartalmazza. A pontos használati utasítás a dobozban megtalálható. Érdemes tehát már ma este átvizsgálni láb- és kézkörmeinket, és ha kezdődő vagy középsúlyos fertőzést észlelünk, úgy azonnal keressük fel háziorvosunkat vagy bőrgyógyászt, aki felírja receptre a gombaellenes körömlakkot.

http://www.harmonet.hu/data/cikkek/21000/21324/01.jpg

Nos remélem mindenkinek hasznos volt a cikk és tetszett a videó! :Đ Tegnap azért nem raktam ki, mert már elég cikk volt kint szerintem. ^_^ Ma este lehet írok még valamit, max felhívást ! (Nyugi szerkesztők, semmi para :Đ)

Zárásul pedig ^_^


17 megjegyzés:

  1. :OOO
    Nem is tudtam, h ennyi minden meglátszik a körmünkön O_o jó ilyenekről olvasni, kis emlékeztető mikre figyeljünk oda, és még 1 ok miért ne járjak strandra -amúgy sem szeretek.
    Hallod, te ezeket a videókat meg is nézed, v csk nekünk teszed be? :D Elég durva módon oldják meg a benövés problémáját. Jól láttam megégették a felszínét? A másodiknál meg nem is esett le a köröm T_T csk alányúlt. Mire volt jó...?

    Madame C.

    VálaszTörlés
  2. Jááj, de undorító. :S Nincs időm sajna végigolvasni, csak belelesegettem, meg megnéztem a képeket, de mindjárt hányok. xD A vidikhez nem volt merszem. :D

    VálaszTörlés
  3. Baszki!

    Pont lecsót eszem...ezt most kihagyom :)

    VálaszTörlés
  4. -Madame C:

    Megnéztem persze :D

    Jaja én sem járok strandra.

    -Mandy:

    Tessék a videót megnézni :O

    -Janezz:

    Ehhez illik a lecsó XD

    (Káin)

    VálaszTörlés
  5. Nekem volt egy szájműtétem ahol szintén égettek. Na jó az ajkaim fölé nőtt egy "jó indulatú" daganat, valószínűleg az elzáródott pórusaim miatt. Az égetés arra kellett, hogy könnyebben leváljon a hústól. Tiszta idegroncs voltam, hogy mit művelnek velem. Le volt takarva az arcom, becsuktam a szemem, de még így is annyira kellemetlenül éreztem magamat. Persze az egészből nem éreztem semmit csak az első tűszúrást, a második már halvány volt, a harmadikat meg a nyitott sebbe kaptam, mert már kicsit kezdett elmúlni az első hatása. 45 perc volt kb. Már túl vagyok rajta, majdnem egy éve volt. Szinte észrevehetetlen. De a procedúrát nem nézném végig ahogy ezt a videót sem.

    VálaszTörlés
  6. -Kamupók:

    ÁÁÁÁÁ bakker :-s.... ez durván hangzik. Hogy nézett ki? :O

    (Káin)

    VálaszTörlés
  7. Úgy képzeld el, hogy egy borsónyi dagadás volt a felső ajkam fölött a bal oldalon amellett a bemélyedés mellett pár milliméterre. De ugye ez befelé terjeszkedett és majdnem akkora volt, mint a kisujjam felső perce, annak inkább a fele-háromnegyede [vonatkoztassatok el a saját ujjacskáitoktól, mert ez csak az én ujjacskámra érvényes ;)], tehát nagyobb volt, mint egy borsószem. A nyelvemmel még ki is tudtam tapogatni a szám belsejééből. Belülről elnyomta a szőrtüszőket, így nem nagyon nőtt oda még szőr sem. Sajnos nagyon sokáig hagytam növekedni, mert azt hittem zsírcsomó ami már volt a fülcimpámban is és ugyan úgy nézett ki, mint ez ami volt. Tévedtem, megesik.
    A műtét végén nem láttam a "kicsikémet" amit hónapokig hagytam érlelődni, de a doki reakciója kissé meglepett.
    -"Mi ez? Ez fekete!?"
    Az alvadt vértől, meg a pórusaimba szökött fémportól ;)
    Ráadásul szakkönyvből néztek utána, hogy egy igen ritka, jó indulatú daganat volt ;)
    Ráadásul komolyabb műtét nélkül csinálta, mivel az általános sebészeten szedték ki az SZTKban ;)
    Nem pedig a szájsebészeten, ahol egy csúnya trancsírozás lett volna és a nyomát ma is viselném. Így csupán a "varróanyag" helyeit látni ahol bennem volt. Két-két pontocska.

    VálaszTörlés
  8. Öhh pfúj miért kell nekem megnézni minden undorító videót? Meg a képek is guszták hmm ennék egy kis körömpörköltet xD
    Amúgy nekem csak az a bajom a körmömmel, hogy nagyon puha és hajlik. Ha nincs kifestve akkor naaaagyon töredezik, ha erős színnel van kifestve akkor jobban vigyázok rá (merthát milyen ronda ha félig le van jőve a lakk) meg akkor ugye van rajta egy plusz réteg és erősebb lesz, viszont a körömlakklemosó meg tönkreteszi. Jajjajj az élet nehéz... xDDD

    MSE

    VálaszTörlés
  9. Ekkora mértékű ízléstelenséget kizárólag egy hatalmas tányér kajával bírok elviselni, úgyhogy be is készítettem, mielőtt nekiültem nézni, olvasni a cikket. Alapból fóbiásan, betegesen irtózom a lábujjaktól, sőt, még a lábfejektől is - még a sajátomét is rühellem... Egyfelől azért utálom a nyarat, mert az emberek nagy százaléka kiteszi a lábujjait - főleg a "lábujjközi" papucsoktól irtózom!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! De néha szeretem magam a végletekig lesokkolni. Na, ez egy olyan cikk volt a javából, ami alkalmas volt e célra!Gondolhatjátok, már a közepe felé úgy tömtem magamba a hagymás-tejfölös, kechupba mártogatott kekszeket, meg a kolbászszeleteket, hogy majdnem megettem a kezemet is...

    VálaszTörlés
  10. -MSE:

    Akkor nem nézted meg? XD

    -Von Birken:

    Na attól én is XDDDD

    Wááááá fúúúúúj XDDDDDD

    (Ká)

    VálaszTörlés
  11. Dehogynem néztem xD

    MSE

    VálaszTörlés
  12. ÁÁÁÁÁ...ez szörnyű...ez undorító...ez áááá. Jujjj. Én állandóan manikűrözök, de régen nekem is sokszor benőtt a lábamon a köröm. :-s (marhára tud fájni, minden egyes lépésnél)

    Én el nem tudom képzelni, hogy leveszik valakinek a körmét...le-ve-szik. *ááá* Mint a középkorban, mikor letépkedték.

    VálaszTörlés
  13. Juuj, találtam egy oldalt, ahová, ha beregisztrálsz, egy rakat videót nézhetsz meg műtétekről: az agyműtéttől kezdve a nőgyógyászati beavatkozásokig.

    http://orlive.com

    Én már megnéztem egy csomót, mert sikerült rákattannom, miután megnéztem itt a videót...

    VálaszTörlés
  14. -Chralotte:

    Igen, eléggé olyan a feeling. :D

    -Von Birken:

    ÁÁÁÁÁ király! Köszi szépen!

    (Káin)

    VálaszTörlés
  15. Mi csoda baromság ez az oldal.Hmmm!Xp.:}.
    Na ez is szadiknak vagy perverzeknek való úgy látom.Hát elég aberált meg degenerált egy oldal ez na mindegy.Már húzok is a picsába innen.
    !!!Szánalmas Valami!!!

    XD....

    VálaszTörlés
  16. -Darth Wador:

    Na azért látom annyira mégis érdekelt hogy beírj, Mindegy takarodj Buci macit olvasni meg dörmögő Dömötört. Nézz Viva tv-t és verd Blue Hustlelre :D

    VálaszTörlés
  17. -Darth Wador:

    Ne feledd el megnézni minden este a ValóVilágot,járjál tinidiszkóba és fogyassz drogokat alkohollal,hogy kompenzáld a komplexusaidat,majd hajnalban hazaérve verd a faszod a zoknidba,anyukád bugyogóját szagolgatva a diszkós csajok emlékére vizualizálva... :DDDD
    Ne kérj segítséget...lógasd föl magad! :DDD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: