2010. október 12., kedd

Káin: A blog változása

http://m.blog.hu/la/ladym/image/manga1.jpg

Sziasztok!

Ilyen cikkem még nem volt, remélem nem is lesz több. Nagyon nehéz erről írnom mert nem vagyok amúgy sem a toppon de el kellet intéznem ezt mert az egyik alapító tag írt nekem egy iszonyatosan hosszú levelet.

Ez a levél tartalmazta azt hogy ő és mások mit gondolnak a blogról. Sokan akik az elejétől itt vannak elfordultak tőlünk majd visszajöttek, de voltak akiket teljesen elvesztettünk. Sok nagyon hasznos szerkesztő ment el mint például Mandy is és léptek mások a helyükbe. Mi volt a bajom igazából? Az, hogy aki olyan témákat hozott ami nagyon kellett volna ide: nem írt, így kényszeresen vettem fel mindnekit, hogy írjanak már valamit hogy a blog ne haljon meg. És megcsináltam én magam a hibát: megöltem a blogot és azt ami valóban volt. Érdekes egy egybeesés mert az egész az én fejemből pattant ki és úgymond én is tettem tönkre talán azzal hogy túlságosan népszerűvé akartam tenni. Nem az új tagok munkájával volt a baj, hanem azzal hogy elhangolódott az image arról, ami valóban volt.

Nem azért öltem meg a blogot mert rossz szerkesztőket vettem fel. Ugyan... dehogy: mindegyik tudott cikket írni , csak sokszor nem ide valót. A Mortem aeternus sötét, misztikus és okkult hangulata, az odamondás az egyediség elhalt, a blog populárisabb lett, eltűnt a hangulat ami mássá tett minket. És bár akkor kevesebb olvasónk volt, de több volt a komment is. :-/

Nem gondolkodtam hát nagyon, elkezdtem a levél hatására a szerkesztőkkel beszélni msn-en. Ez a cikk azért született meg ilyen lassan mert mindenkivel egyenként kellett beszélnem : azzal is aki megy és azzal is aki marad, hogy hogy lesz innentől kezdve.

ÚJ SZABÁLYOK

http://th08.deviantart.net/images3/300W/i/2004/141/0/7/Manga_Academy.jpg

Úgy voltam vele nem kell szabály, de most már rájöttem kell mert mindenki össze-vissza ír. Eltűnnek a limonádés cikket, tehát nem rakunk ki töménytelen mennyiségű vicces dolgot hanem inkább 3 kis tingli-tangli cikk helyett lesz egy nagyobb, ami komoly dologgal foglalkozik. Sok okkult témára és leginkább személyes hangvételű cikkekre van szükség ami a mindennapok problémájával foglalkozik vagy okkultizmussal, vagy esetleg valamilyen erkölcsi kérdést boncolgat. Nem azt mondom nem lehetnek film és zeneajánlók mert azok kellenek! Csak nem 2 naponta lesz ezeknek frissülése, hanem heti 1x.

http://blog.manticora.org/public/fillette-manga.jpg

Nagyon sokszor éreztem azt valamiért nincs kedvem már ide cikket írni. Rengeteg tartalmas írás maradt komment nélkül és rengeteg hülyeség kapott 30-as számú komment mennyiséget. Több íróm is azért nem írt mert a munkájuk nem lett kommentleve esetleg a többi más , könnyedebb témával jövő szerkesztő vette el a kedvét hogy kitárulkozzon az okkultizmus kapcsán.

Számomra az összes szerkesztőm munkája hasznos volt. Egy írást sem szeretnék leszedni, hacsak nem Ő maga kér meg rá, hogy szedjem le, mert mind az oldalt formálta és építette vagy éppen elvett belőle, de nem vagyok a törlés gomb híve.

A következő lenne a lényeg

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTrZKXNPzlKwpJhopgU3EKRCtDh_gYr9ZWyWHqM-WYlrCxecCg&t=1&usg=__fvzmblEPcRU31vIuILfrO6KQr14=

1.) Napi 2 hosszabb vagy 3 rövidebb (2 félhosszú egy hosszabb stb) cikk, kéne. Ez azért hogy ne menjen semmi sem a minőség rovására. Tehát ha valaki ír egy nagyon hosszú cikket akkor ne ugorjon felé 3 ajánló és egy vers így véve el a kedvét a cikk írójának munkájától. Nem csoda hogy senki sem kommenteli így a cikket amivel órákig dolgozott.

2.) Cukorkás cikkek visszavétele: Bőven elég egy héten egy: zene, film, könyv, anime, étterem akármi ajánló, nem kell 2 naponta új ajánló egy témában , mert fölösleges. Volt hogy egy héten 2 filmajánló került ki és ez így nem kóser.

3.) Sötét hangulat visszahívása: több személyes gondolat, elmélet ami okkultizmussal függ össze vagy a témába vág. Több rossz álom, saját tapasztalat (mint Kamupók Kósza gondolatai vagy Nyarlat éjszakai élményei, tudjátok miről beszélek). Hozzuk vissza azt a régi feelinget ami elveszett, talán Káin szavai is lesznek de visszafogottan hogy ne sértem meg az olvasók 81%-át mint a múltkor. Lehetne több lelki és testi betegségről cikk és olyan is ami a halállal foglalkozik. Nem szeretnék Nahát újság feelinget de azért egy kicsit adjunk az érzésnek :D...

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQR2zpXsFl0_DtlBe_yxUt128jgR7z53RET7onjd5wYlToAcxk&t=1&usg=__fdvpnq4LDoeMEpLA0KIP2a0Kx1s=

Órarend

Azért volt a sok félreértés és összegabalyodás mert mindenki össze -vissza írt, ennek vége! Innentől kezdve beosztottuk egymást közt a napokat, íme az új rend:ó, hogy ki mikor ír. Szeretném ha ezt be is tudnánk tartani. Nem baj ha néha nem írtok ha valami baj van, de tekintsük ezt úgymond rendszerszerűnek:

-Hétfő: Káin, Darkness
-Kedd: Káin, Nyarlathotep, Darkness
-Szerda: Káin, Nyarlathotep, Bleeding Moonlight,
-Csütörtök: Káin, Nyarlathotep, Puppet
-Péntek: Káin, Nyarlathotep, Bleeding Moonlight ,Puppet
-Szombat: Kamupók, Puppet
-Vasárnap: Kamupók, Puppet, Káin

Innentől kezdve így fognak működni a dolgok, remélem ez így mindenkinek megfelel. A többi konfliktusról nem beszélnék mert nem ide való. Neot nem töröltem várom a döntését, majd ha rájött mit szeretne tájékoztat róla. Addig is minden megy tovább, holnaptól újra üzemelünk. annyi kérdésem lenne hogy a lányok képsorozatok maradjanak-e vagy sem és várok mindenféle ötletet és javaslatot szerkesztőktől és olvasóktól egyaránt! Fontos hogy megmentsük a blogot!

http://www.wordans.com/wordansfiles/images/2009/10/14/23631/23631_340.jpg?1258088400

20 megjegyzés:

  1. :))))))
    Éledj Mortem.Éledj! :D örülök h megoldódott minden^^

    Az én véleményem szerint maradhat a jányok- sorozat(Ne sirassuk már meg Skinnyt:D)
    de csak az EGYik, és az is heti rendszerességgel.
    Ms.Rat

    VálaszTörlés
  2. Alig várom az új cikkeket. Lehet majd számítani a keltákról szóló cikkről az okkult tanok sorozatban?

    Mellesleg engem személy szerint jól szórakoztatott Káin keresztény és zsidó szidása, olykor hangosan fölröhögtem némelyik beszóláson :D

    VálaszTörlés
  3. Na ez a poszt most melengeti aggódó-szívemet rendesen! ^_^ Örülök, hogy rendeződni látszanak a dolgok!
    Annak is örülök, hogy visszatértek a kezdetekhez és végre belátod Káin, hogy nem az a fontos, hogy hányan olvassák a blogot hanem, hogy olvassák. =)
    Tetovált csajok maradhatnak én esetleg annyit fűznék hozzá (ha lehet), hogy azért ne tengjenek túl a meztelen nőcik. Amúgy azért néha be-be rakhattok érdekes képeket/videókat stb.

    Ja és nem kell újraéleszteni a Mortemet, csak egy kis vitaminpótlásra van szüksége. =)

    VálaszTörlés
  4. Bakker írtam nektek és error volt -.-

    -Ms Rat:

    akkor maradnak a meztelen csajosak , hogy Skinny ne kapjon infarktust amikor várj a a postot és nem jelenik meg :D

    -THe Lone Drow:

    Hallod a legszebb: szabadkőműves fórumon ki lett fikázva a szabadkőművesekről írt cikksorozatom. azóta ezen röhögök. :D

    Magamra haragítok mindenkit: zsidók, keresztények, szabadkőművesek. ha megírom a wiccás cikkemet akkor lesz itt haddelhadd. Egyesülnek a vallások: ELLENEM XDDDDD

    -Charlotte:

    Örülök, hogy örülsz ennek! ^^

    Hidd el lesznek olyan cikkek is, csak figyelünk rá, hogy ne minden második és harmadik legyen olyan! :O

    VálaszTörlés
  5. Várom a cikkeket, mert habár én nem vagyok nagy kommentelő, azért rendszeresen követtem a blogot. (csak igazából tényleg, nekem hiányoztak a személyesebb hangvételű cikkek...)

    Amúgy Mandy kilépésével azért az irodalmi vonal folytatódni fog? Vagy más ezzel nem akar foglalkozni?

    VálaszTörlés
  6. -Fekete retek:

    Örülök hogy írtál, pl én azt hittem Te is elvesztetted az érdeklődésedet! :O

    ÉN írok majd, de már majdnem minden kedvencemet kiraktam (na azért még van pár XD)....

    VálaszTörlés
  7. ^^

    :(

    Mindenki értelmezze akképp, ahogyan helyesnek véli.

    VálaszTörlés
  8. Van még egy lehetőség: csináljatok egy mortem komor és egy mortem cukor blogot. Az előbbibe megy az okkult meg a saját gondolatok, a másikba meg a viccesek, meg az ajánlósok. A komornak teljesen jó a mostani skin, a cukor lehetne mondjuk rózsaszín, vagy sárga, a csöcseit fogdosó gótlány helyett pedig animefigurák.

    VálaszTörlés
  9. Susmus: :D
    Végül is vannak csöcseit fogdosó animelányok is.
    Káin: Én is örülök, hogy visszazökkennek a dolgok a rendes kerékvágásba, és Charlotte.al tudok egyet érteni -belátásoddal kapcsolatban :D

    Madame C.

    VálaszTörlés
  10. Irodalmi cikkeket én is tudok tolni majd, olykor-olykor!

    VálaszTörlés
  11. Jó látni hogy végre meg tudtatok egyezni! A meztelen muffos sorozatot bár kedvelem,de nem fogok a kardomba dőlni ha pl kéthetente csak egyszer van ilyen post. Sokkal fontosabbak a genetikai betegségekről vagy az okkultizmusról szóló írások^^
    És nagyon remélem hogy innentől kezdve nem propeller gyorsan fognak szaporodni a cikkek mert volt mikor alig tudtam behozni a lemaradásomat...

    Fölöslegesnek tartom azt is hogy ezt a blogot szanaszéjjel kelljen reklámozni mert itt olyan témák vannak ami egy bizonyos réteget érdekel és nem pedig a nagy átlagot! Úgy is fogalmazhatnék hogy ez egy underground blog ami durván elüt a többitől persze jó értelemben;)
    A szerkesztőknek pedig sok sikert kívánok az új kezdethez!

    VálaszTörlés
  12. -susmus :

    Ha még suliba járnánk nem lenne rossz ötlet, de sajnos itt már mindenki dolgozik és erre tuti nem lenne idő. ÉN pl este fél 9-re érek általában haza -.-". Szóval vagy erre, vagy arra van csak idő.

    -Madame C:

    Köszönöm! ^^

    -Darkness:

    Na az nem lenne rossz!

    -Skinny Sixx :

    Jól van, majd meglátom még, hogy mi lesz. Valószínűleg én sem fogom tartani a régi cikkeimnek a menetét.

    Most a beosztás szerint fognak szaparodni, egy napon ahányan vagyunk annyi lesz és azoktól az emberektől. De arról nem tehetek ha mondjuk mindenki este ér haza és úgy ír.

    Köszönjük! ^__^

    -Darkhero:

    :3

    VálaszTörlés
  13. Örülök, hogy több lesz az okkult cikk, én is folyamatosan követem a blogot és szívesen olvasom őket, nagyon érdekes mind. Jut eszembe, kísérletek! Nagyon kíváncsi lennék kísérletekre, ha tudtok ilyenekről a témában. Mint például az EVP.

    Káin: részvétem.

    VálaszTörlés
  14. -Komoly susmus:

    Jól van, rajta leszek az ügyön! Tudok párat!

    VálaszTörlés
  15. Idáig azt hittem hogy én vagyok a hülye, de neem ezerksterint ti is észrevettétek hogy már teljesen más a blog mint, volt tul sok volt a zene és film ajánló, és nagyon ritkán volt szo komolyabb dolgokrol, remélem sikerül visszahozni a régi mortemet!:D ;) Sok sikert!!
    Jaaaa éss én Imádtam Káin szavát!:D Szoooval jöhet az is sőőőőt!:D

    VálaszTörlés
  16. Nos örülök, hogy rendeződni látszanak a problémák.
    Hüm hát engem például nem fog zavarni ha kevesebb lesz a lányok-sorozatból. Vagy úgy is lehetne hogy a kettőt egybe teszed. 5 ilyen 5 olyan (vagy 10-10)
    Remélem most már több betegséges cikk lesz és a Káin szavai is mindig nagyon tetszettek! Azért ne tűnjenek el teljesen a vicces témák se.
    Sok sikert a "régi-új" bloghoz :D

    MSE

    VálaszTörlés
  17. Remélem visszatér a régi színvonal. :):P Mert ugyan szeretem a blogot, de elején sokkalta jobb volt szerintem is :):P Hiányzonak a vagány, kifejtett sorozatgyilkosos cikkek, és Neo is remélem visszajön, mert az ő és a te cikkeid [ Káin ] , ténylegesen megfogtak, és "élvezetesek" voltak. :):P
    Ugyan változik mindig a nevem, de már kezdet óta itt voltam. :D És mondom : remélem visszatér a régi "élet" ide. :):P

    VálaszTörlés
  18. -Névtelen:

    Köszi szépen, ha van ötleted még írj nyugodtan! :)

    -MSE:

    Ez a kettő egybe vétele nem is rossz ötlet! Lehet ez lesz akkor! :O

    Köszi ^^

    -Evelyn:

    Mit javasolsz mi változott és mi nem? Kéne egy kis segítség! :)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: