2010. május 7., péntek

neo.Crysis: O-Z-Z-Y

A napokban úgy érzem túlságosan furcsa dolgok történtek itt velem, előbújt belőlem a homoerotikus lepkevadász például és legalább lelkiekben szeretném magam valamilyen férfiasan szenvedélyes dologgal megnyugtatni és ezáltal egy igen érdekes és értékes embert bemutatni nektek!

Jöjjön hát a Sötétség Hercege!



Gyerekkoromban kertes házban éltem. Négy éves koromtól az volt a kedvenc játékom, hogy apám kazettás magnóját kivittem a kertbe, letettem egy székre a fű közepére az árnyékban és körülbelül 20 méteren át vezettem ki több összekapcsolt hosszabítót a magnóig, és apám kazettáit hallgattam fél napon át. Amikor nagyobbacska lettem, már a szalagos magnóját is megtanultam kezelni és a bakelitlejátszót is. Apám nagy rocker volt, ezért rengeteg régi ősrock zenekar melódiáit hallgattam a kék ég alatt. Egyike volt ezeknek például a Black Sabbath is, persze akkor még nem tudatosultak bennem a dolgok, de ezek valahol mélyen azt hiszem megmaradtak bennem, hiszen ezen nőttem fel, ezek a dallamok járták át csenevész fülemet és agyamat. Szóval jöjjön egy hang a 70'-es, 80'as évekből, amely rengeteg emléket és élményt nyújtott mindannyiunknak!

Ha megemlítjük Ozzy Osbourne nevét, két dolog ötlik fel az átlag ember fejében. A kokain és a denevér. Szeretném ha ezt az elején tisztáznánk. A drogok nem egy ember életét követelte abban az időszakban, sőt napjainkban is. Nem akarok kiselőadást tartani azokról az okokról és az emberekről, akik a drogokba menekülnek, csupán arra térnék ki, Ozzynak is elég nehéz évei voltak akkor. Ez alatt a banda folyamatos őrlődését értem, és gyermekkori barátjának halála csak rátett egy lapáttal, hogy a kokainhoz nyúljon és keményen, napi rendszerességgel fogyassza azt. De hozzá kell tennünk, hogy nem beledöglött, hanem nagy nehezen felállt a drogok letétele után-persze az más kérdés, hogy bizony ez az egészségében súlyos nyomokat hagyott. A másik a denevér sztori. Sokan botrányként és újabb sátáni megnyilvánulásként kezelték a denevér fejének leharapását. Persze hozzá kell tenni, hogy Oz nem harapta le a denevér fejét, csupán a szájában tartotta azt. És hogy miért? Minden egyes koncert alatt rengeteg dolgot dobált fel a közönség a színpadra és egy alkalommal bizony feldobták azt a bizonyos denevért, melyre Ozzy azt hitte, csupán játékszer-egy gumi denevér, mivel máskor is előfordult, hogy ilyesmit dobtak fel. Oz amint a szájába vette az állatot, rögtön tudta, hogy igazi az állat. Kevesen tudhatják így azt is, hogy az eset után azonnal abbahagyták a koncertet és Ozzyt kórházba vitték. Szóval közel sem reklámfogás, vagy botránkoztató szándékkal tette-csupán egy véletlen műve volt. Persze ma már ő is viccelődik rajta, de akkor azt hiszem nem így gondolta....

Oz kezet ráz Batman-nel:





Nos, ha kellőképpen félretoltuk személyes előítéleteinket,
ismerjük meg őt magát, a Sötétség Hercegét!

John Michael Osbourne


Ha hiszitek, ha nem, már a 62. évét tapossa Ozzy! Gyermekkora igencsak zűrös volt, egy szegény többgyermekes angliai családba született. Fiatalon kezdett dolgozni, volt hentes-amitől undorodott-, volt gyári munkás és futár is. A nem túl jövedelmező munkák miatt fiatalon a bűnözésre adta a fejét, de pitiáner módon az ujjlenyomatai miatt többször is elkapták. Több rövidebb börtönbüntetésének letöltése közben azzal ütötte el az időt, hogy saját magának készített tetoválásokat. Karrierje igazán furcsán alakult. Egy barátja elmesélte neki, hogy együttest alapítanak, de nincsen még énekesük-mire Oz azt mondta, hogy ő énekes! Így került be élete első bandájába. Több rövidebb életű formációt is megjárt, bandáit feladott hirdetésekkel rakta össze a későbbiekben.

Megalapított egy underground bandát. Az 1963-as évben adták a mozikban a Black Sabbath című horrorfilmet, melyet az akkori nézőközönség rettegve szemlélt. Ez ihlette meg a fiatalokat, hogy a bandájukat átnevezzék a Black Sabbath-ra!

A félelmetes és ihlető horror:



Black Sabbath-azaz fekete szombat, a pedig Sabbath ugye a zsidók szent napja. A név már magában felhívta a figyelmet a bandára, de az igazi áttörést a Paranoid című lemezük hozta meg számukra, mely a mai napig is a black metal, a heavy metal és a hard rock alapjainak és kiinduló gyökerének számít! És ki ne ismerné ezeket? Örökzöldek és a legnagyobbak!

Paranoid



Iron Man




A kispolgárok hamar beskatulyázták őket, mint okkult sátánistákat, durva szövegeik és ijesztő megjelenésük miatt. A legelső megjelent albumukra egy fordított kereszt került a banda beleegyezése nélkül a menedzser javaslatára, hogy figyelemfelkeltőbb legyen és szerinte illett az összképbe és így került ki a lemez a boltokba. A banda hatalmas sikereket könyvelhetett el, főleg az USA-ban. Koncertjeik látványosak és sokkolóak voltak, volt hogy darál húst szórt Oz a tömegbe! A bandában rengeteg tagcsere volt különböző okok miatt, majd a féktelen éjszakák és a drogok meghozták a belviszályokat, melyben szép lassan felőrlődtek és a banda többszöri széthullás után felbomlott.

Oz ekkor süllyedt a legmélyebbre. Egy motelszobában élt bezárkózva és kokainon élve. Ebből az állapotból rángatta ki Sharon, menedzserének a lánya, aki későbbiekben a második felesége lesz. Sharon új bandát szervezett Ozzy köré- Blizzard of Ozz-t- majd amikor már visszatért nagy nehezen a zenei pályára, feleségül vette és megvásárolták az összes szerzői jogot és a mai napig is a felesége menedzseli az üzleti ügyeit. 1996-óta minden évben megrendezik az USA-ban az Ozzfest-et, melyen rock és metal ismert és ismeretlen bandák lépnek fel és mutathatják meg, mit tudnak.

Mivel már úgy is tudjátok, hogy egy nyálas buzi vagyok, ezért fel merem vállalni a kedvenc Ozzy számomat. Sajnálom, imádom ezt a számot! (haha, a videó elején el van írva Ozzy neve! "Ozzie"...XD)

So Tired



A videó érdekessége még, hogy az elején felrobbanó tükör néhány szilánkja szétvagdosta Ozzy torkát...Nos igen. Az akkori technológia ezt tette lehetővé!

Jöjjön akkor egy kis tömény zenei blokk:

I Just Want You



Perry Mason



Back On Earth



Gets Me Through



See You On The Other Side



Dreamer




Nos ha már csillapítottuk szomjunkat ezekkel a muzsikákkal, evezzünk enyhébb vizekre. A tévében még évekkel ezelőtt adták a The Osbournes című valóságshow-t, melyben az Osbournes família életét követhetjük figyelemmel. Nem tudom, ti hogy voltatok vele, én nagyon szerettem! A család a maga módján éli meg mindennapjait, és azért meg kell vallani, példamutatóan viselkednek-még ha ezt a kijelentést nehéz lenne is feldolgozni, ez bizony így van! Szó esik drogokról, szexről, alkoholról és mindent meg tudnak beszélni és odafigyelnek egymásra! A kölykök lehet nyúzzák egymást, a kutyák lehet odaszarnak mindenhová, és Oz elküldheti Sharont a picsába, de mindig minden körülmények között összetartó család tudnak maradni! És valljuk be, felejthetetlen élmény nézni, ahogy Ozzy a tévében kenyeret sütő nyanyákat szidja, vagy amikor turmixot készít magának majd elmegy csúszdázni, vagy amikor egy tuskót dob át a szomszédokhoz, vagy éppen leül a pszichedellikus festményei fölé elmélkedve. Én nagyon jókat szórakoztam a részeken, vagy épp komoly gondolatokat indított el bennem.

Ez a cikk csak kerekedik, kerekedik, pedig próbálom szelektálni az infókat!

Nos hogy haladjak a mondandóm vége felé, szeretném ha a Sötétség Hercegének csöpp lányát is megismernétek! Kelly igazi lázadó, bár ez már talán végleg a múlté. Ledobta fölös kilóit, és már a hajszíne sem változik hétről-hétre, mondhatjuk talán, hogy Kelly már egy felnőtt nő, és nem is akármilyen! Szerintem gyönyörű szép. A punk énekestől mára eljutott az underground pop előadói címig, és e címért megdolgozott keményen, megannyi visszautasítás mellett azt is el kell viselnie, hogy apja árnyékában élve elmennek tehetsége mellett. Pedig valljuk be, az énekhangot nem fossák csak úgy az ember torkába.

Közös dalukat hallhatjátok-szerintem gyönyörű dal,
amit apa ás lánya ad elő!

Ozzy és Kelly duettje: Changes



Kelly átigazolt a popper vonalra, íme hát egyik videoklipje. Én feleségül veszem...

One Word



és a régi lázadó Kelly fiatalon
Shut Up



Én csak azt mondom, hogy ne menjünk el ilyen emberek mellett. Ne mondjuk azt hogy "Ozzy, ugyan..!" Rengeteg értékes dolgot letett az asztalra, ő maga az élő történelem, a Sötétség Hercege! Ne az legyen a szemetek előtt, hogy egy megtört öregember-NEM! Lehet én élek a múltban, mert számomra ez az igazi zene. Nem bírom egyáltalán a mai dolgokat, egy jó kis D'n'B party-val fel is lehetne robbantani az agyamat..maradok a réginél, még ha az csak egy porosodó mono felvétel is!

Ő OZZY OSBOURNE!

Egy intelligens és hatalmas szívű ember a rocktörténelemben,
akinek minden tiszteletem és tisztelet kijár!

OZ oldala (klikk)

UPDATE!

Oz a mai napig is aktívan dolgozik, majdnem kifelejtettem ezt a számot!2010- Ozzy új dala!
Let Me Hear You Scream

22 megjegyzés:

  1. Érdekes cikk lett,nem foglalkoztam idáig vele,maximum egy-két számot hallgattam meg tőle és kész.
    A fekete viszont határozottan jobban áll neki mint a szőke :D

    Valamelyik nap kapcsolgattam a csatornák között és megtaláltam a valóság showjukat..persze nyilván nem a valódi valóságot mutatja meg a sorozat de elég fárasztó volt úgy 15 perc után.

    Most nézem,hogy 4kor került ide a cikk..te olyankor fenn vagy még? :O

    VálaszTörlés
  2. Eszter:

    Hát...előfordul..általában csak néhány órát szoktam aludni..2-4 órát maximum. De van hogy egyáltalán nem tudok aludni..:S

    Nem tudom, nekem bejött a The Osbournes..persze már régiek a felvételek..lehet csak azért, mert én alapból szeretem Ozzyt..

    Csak nem szeretem, hogy alapból már leírták őt, pedig szerintem zeneileg egyre jobban kiforrot anyagokat dob ki..túl jár a 60-on emberek! És még mindig szívvel lélekkel képviseli azt ami!

    A drogok is odatettek az egészségére, de ha megnézitek, mindig is volt egy sajátos mozgáskoordinációja..:D

    És a mai napig aktív résztvevője a zeneiparnak!
    UPDATE-eltem!

    VálaszTörlés
  3. Hét évesen nagyon sokat hallgattam Ozzyt..még most is szoktam...Nekem is tetszik valamiéért.

    Osbournes valóság showt meg imádtam..most is szoktam nézni.=)

    VálaszTörlés
  4. Én nem szeretem az ősrockot de van pár számuk amit imádok, pl a Paranoid az egyik!

    Örülök a cikknek mert tényleg figyelemre méltó ember, a show-t én is néztem és sajnálom, hogy nem adják.

    Kelly faszán lefogyott, ha még egy kicsit fogyna még, akkor sunáznám én is XD

    VálaszTörlés
  5. Káin te kit nem sunáznál?XDD

    VálaszTörlés
  6. Érdekes módon nálam néhány ilyen ősrock banda mint pl a Sabbath kimaradt. Van pár híres számuk amiket bírok (Paranoid,Iron Man stb),de annyira nem fogtak meg és Ozzy barátunkkal is így vagyok tőle is csak max egy album jön be az pedig a No More Tears :)
    Meg tetszik a Dreamer című száma mert az annyira nyugis és megható;)

    Ami pedig a drogfüggőségét illeti az is megér egy misét xD
    Ajánlom figyelmetekbe a Mötley Crüe zenekar életrajzi könyvét ami Dirt néven jelent meg!
    Na abban Ozzy-ról is szó esik mivel ugye a Crüe akkor turnézott Ozzy-val amikor a legdurvább korszakában volt:DDDD
    Durva egy arc ez az Ozzy nem elég hogy szétheroinozta az agyát,de még a Nikki Sixx vizeletét is az utolsó cseppig felnyalta a járdáról XDXD

    A valóságshowtól meg hányok mert annak minden egyes mozzanata meg volt rendezve ráadásul mint kiderült később Ozzy az összes rész alatt magán kívül volt mivel akkoriban is még elég rendesen vedelt XD

    A gyerekeiről meg ne is beszéljünk. Totális csőd mind a kettő és ami a legszomorúbb hogy az apjuk tehetségét egyáltalán nem örökölték:S
    Kelly-nek volt egy béna próbálkozása a zenei pályán,de hamar kiderült hogy ez bizony kurvára nem neki való:D

    VálaszTörlés
  7. 'Durva egy arc ez az Ozzy nem elég hogy szétheroinozta az agyát,de még a Nikki Sixx vizeletét is az utolsó cseppig felnyalta a járdáról XDXD'

    Nikki Sixx szereplésével ez már majdnem szexi :$

    VálaszTörlés
  8. Káin:

    http://i307.photobucket.com/albums/nn288/fashionblogger/kelly_osbourne_patrikrzepski.jpg

    Szerintem faszán csinos! O__O Jó csaj!



    Skinny

    Oz elmondása alapján bevallotta, hogy a 2007-es Black Rain lemez az első olyan lemez, amelyet úgy készített, hogy színjózan volt...


    Egyébként azt hiszem 5 gyereke van összesen ha jól tudom...Kettő az előző házasságából és 3 Sharontól, de ők nem kívántak részt venni a showban, nem vonzza őket a hírnév inkább hétköznapi életet élnek. Mindhárom lány.

    Jack oylan amilyen..szerintem csak lusta kihozni magából ami benne rejlik.

    Kelly meg azért basszameg...szerintem állati jó hangja van, és még pár millióan vannak ezen a véleményen. Állati sok koncertet sőt turnét megjárt már..ha annyira fos lenne, senkit nem érdekelne. Attól hogy Oz lánya, hidd el csak nehezebb a dolga...OK hogy ismert lett, de ezerszer több fikát kap és pofont mert árgus szemekkel figyelik a ballépéseit..és nem egy próbálkozása volt..többször nekiszaladt a dolognak, láthatod-szinte korszakos dalokat énekel...most Angliában él, sokkal kifinomultabb és nőcisebb..nem lett alkoholista fasz drogos..visszavett és teljesen lenyugodott..

    Azért az durva valakire azt mondani, hogy totális csőd..mert ezt akkor kb ugyanabból a showból tudhatod, amiről te magad is elmondtad hogy megrendezett...a lemezei nem azt mutatják hogy egy semmire sem való csődtömeg. Van mit a tejbe aprítania, az meg egy másik kérdés, hogy a te személyes értékrendedben az milyen lépcsőfokon áll..

    Én láwolom, sunáznám..:D

    VálaszTörlés
  9. Tetszett a cikk. :) És szerintem is csinos lány lett Kelly, bár a munkásságát nem igazán ismerem.
    Szép az a szám, amit Ozzy-val énekel. :)

    Szeretem a Black Sabbath-ot. Mikor elkezdtem gitározni, egy srác az Iron man-t játszotta el nekem. :)

    Grat.

    VálaszTörlés
  10. neo.Crysis:

    Nos a Black Rain az egy kurvajó alkotás lett és érződik rajta hogy ez bizony más mint az előtte lévő lemezek:)

    Ozzy kölykeiről meg inkább ne vitázzunk mert nem vezetne sehova XD
    Számomra a totális csőd azt jelenti hogy az apjukhoz képest sehol sincsenek és soha nem is lesznek. Persze az élet más részén még lehetnek sikeresek...
    Mindenesetre én Kelly hangjától nem ájultam el sőt a dalai sem vonzanak túlságosan mert számomra nagyon átlagos és unalmas a stílusa.

    VálaszTörlés
  11. Skinny

    Hát ez az. Ne az apjuk legyen a mérce..nem hiszem hogy bárkinek a csemetéje nagyobb sikereket könyvelhetne a saját területén mint az önnön apja..szerintem nem is akarták soha megdönteni, sőt nem is tudnák megközelíteni sem a szintjét. Teljesen más sztori.

    Én nem vitáztam..:D Kijelentéseket tettem..nem hiszem hogy itt és ilyen témában kellene egyáltalán vitázni. Egyszerűen csak különböző emberek nézetei és álláspontjaik sorakoznak egy egy bejegyzés alatt kommentek formájában..nem hiszem hogy bármelyik vitakirobbantó lenne..:D meghallgatjuk egymást, elmondjuk a véleményeinket. :P

    Remélem nem vetted vitának, mert nem annak szántam. :D


    Nightmare

    Gitározzááá'!
    Biztos ügyes vagy! ^^

    Én nem tudok semmiylen hangszeren sem játszani..csak dorombon....LOL XDD De azzal meg ki lehet baszni a fogad, ha nem vagy elég ügyes..:D

    Akartam hegedűn, meg zongorán, meg orgonán játszani pedig...:(

    VálaszTörlés
  12. Neo:

    A zongorázás engem is vonz :) de azt hiszem maradok a gitárnál, nekem ez áll jól, ehhez van tehetségem. :)

    És sikerült már kitörnöd valamelyik fogadat vele? xD remélem nem :)

    A gitár is tud veszélyes lenni, csak nem rám, hanem másokra, főleg ha tömegközlekedési járművön utazok vele, vagy ha ideges vagyok.. :D

    VálaszTörlés
  13. Nightmare:

    Nem még nem tört ki, de párszor rábasztam már vele..nagyon tud ám fájni...:S:S

    A szuper mariot tök jól el tudom játszani dorombon...ilyen hortobágyi parasztfeeling...XD

    VálaszTörlés
  14. Neo:

    Íhh, hát akkor csak óvatosan. :D

    A szuper márió magyarosítása... Márió szalad a hortobágyi pusztában (alföldi népviseletben), ugrálja át a szürkemarhákat, közben kergeti egy pulikutya, végül elér a kilenclyukú hídhoz és pályát vált. A játék alatt folyamatosan Neo dorombos átdolgozása szól.

    xD

    VálaszTörlés
  15. Upsz, lemaradt:
    Ha benyeli egy gémeskút, akkor Gém Over!

    VálaszTörlés
  16. -Neo:

    Tényleg kurvára lesoványkodott... há' hun a csülökpürküt???? O__O

    VálaszTörlés
  17. Egy két száma hozzám is eljutott Ozzytól :)
    Innen a lassúk jönnekbe, de nagyon...
    Kellyre meg rá sem ismerek O_o -ezen a képen nem nagyon hasonlít magára -.- -

    VálaszTörlés
  18. En szeretem Ozzy-t, akarmilyen ramatyul nez is ki, es regi. Majdminden szamat ismerem, es orulok, hogy rola is szoltatok...
    Haho mindenkinek...

    VálaszTörlés
  19. Szerbusz Melinda, rég jártál erre. :) *öleli*

    VálaszTörlés
  20. Nightmare:

    *visszaolel*
    Szia! Mostanaban tobbet dolgozok,mint az normalis lenne... emiatt...
    Tetszik az uj keped...
    :)

    VálaszTörlés
  21. Melinda:

    Kitartást a munkához! :) Remélem azért majd leszel sűrűbben. Régen beszélgettünk úgy igazán.

    Köszönöm *elpirul*

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: