2010. május 18., kedd

Káin: Freakshow és a Szcientológiai egyház II.

Ma még tuti nem zárom le a témát, kicsit hosszabb cikkre számíthattok újfent. Már az előző részben felháborodtatok, most akkor még inkább fel fogtok. Pár érdekes per és pénzmosoda,csalás és még sorolhatnám mennyi minden fog kiderülni.

Ez az egyház a pszichológiát alkalmazza miközben azt próbálja a földig tiporni. Leginkább lelkileg labilis, segítségre szoruló embereket toboroznak, akik ha orvoshoz járnak és gyógyszereket szedtek egy idő után nem fognak mert hisznek az egyház erejében. Erre a pszichiáter és gyógyszerellenes viselkedésre maga az egyház vesz rá, így számtalan esetben történt öngyilkosság! Ígéretem, hogy Siwa hozzászólását bemásolom, meg is teszem:

"Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (Citizens Commission on Human Rights, továbbiakban CCHR) nevében egy jogvédő alapítvány. Céljául azt tűzte ki, hogy felderítse a pszichiátriai intézetek kezeltjeit érő kihágásokat, műhibákat, segítsen érvényre juttatni a sértettek érdekét. Valójában a CCHR a közismerten pszichiátriaellenes Szcientológia Egyházának szervezete, melynek feladata az agresszív propaganda és a pszichiátriai intézetek dolgozóinak zaklatása, támadása jogi úton. A CCHR legalapvetőbb fegyvereinek egyike a félretájékoztatás. Zömében valós adatokat közölnek kontextusból kiragadva, úgy, hogy azok kompromittálóan és provokatívan hassanak. Nem állít tényeket, de befejezetlen, kifejtetlen fogalmazásával erős vádakat sugalmaz. Visszatérő témák közé tartozik például, hogy a nácizmus megteremtésével és terjesztésével vádolják a pszichiátriát. (Ezt a retorika érveléstana Argumentum ad Hitlerum, azaz nácikártya néven definiálja, közismert módszer lejárató hadjáratokban.) A konkrét vádat sosem említi, ír azonban a pszichiátria történelmének korai előfutárairól, akik részt vettek az eugenika mozgalom kialakításában. Ezt a korai – és mára megcáfolt – tudományos irányzatot a CCHR a nácizmus közvetlen előzményének állítja be. Ezek után valóban élt, önmagukat nácinak valló pszichiáterek élettörténetével folytatják a felsorolást. A laikus olvasó a megszerkesztett cikkben saját maga téves indukcióval arra következtethet, hogy ezek szerint minden pszichiáter, illetve maga a pszichiátria tudományága a nácizmushoz köthető. Ez természetesen csak egy téma a sok közül – visszatérő célpontnak számítanak: az elektrosokk terápia, a skizofrénia, SSRI gyógyszerek, lobotómia stb. Amennyiben a CCHR nyíltan kimondaná ezeket a vádakat, úgy az egyes pszichiáterek jó hírnévét súlyosan megsértené. Ennek büntetőjogi következményei lennének. Mivel azonban sehol sincs kimondva, hogy minden pszichiáter náci lenne, illetve konkrét egyértelmű utalások sincsenek, nehéz jogilag fogást találni ezen a taktikán. Ebben a formában a propagandaanyag nem más, mint egy szelektíven összevágott tudománytörténeti ismertető egy fiatal ágazat botlásairól. Ennek ellenére a módszer hatékony, és számtalan olvasó hisz a jól megszerkesztett szóróanyag mögöttes tartalmában. Jogilag így aligha követtek el bűnt, de az erkölcsi kár mégis megesett. A következmények között szerepel az orvosok zaklatása, fontos gyógykezelések megszakítása – amely sok esetben nem csak a páciensre, de a környezetére nézve is fokozottan veszélyes lehet –, hatásvizsgálatokon hatékonynak talált gyógyszerek bojkottálása. Mint látható, rövid és hosszútávon egyaránt káros problémáról van szó, amely ellen a jelenlegi törvénykezés nem lépett fel egyértelműen.,,

Most hogy ezt is megtudtuk, csapjunk bele a közepébe és még több finom történetet tálalok nektek erről az irdatlan nagy hülyeségről.

Szcientológia Magyarországon:

Ezt 1991 nyarán alapították és szerves része a nemzetközi egyháznak. Az egyházat kritikusai egyszerű üzleti szervezetnek tartják, amely főként a hívek kizsákmányolásából tartja fent magát.
A magyar Nemzetbiztonsági Hivatal nemzetbiztonsági szempontból hivatalosan veszélyesnek nyilvánította szervezetet.

Az első csoport 1989-ben alakult meg : Dianetika egyesület néven. Hubbard könyvét magyarul 1990-ben adták ki, egyházként 91 óta van bejegyezve, 93-ban az Országgyűlés már destruktív szektának minősítette és megvonták tőlük az állami támogatást. 95-ben a kategória mégis megszűnt felettük. Valószínűleg pár szcientológus politikusnak köszönhetően. 15 misszió működik, a Nemzetbiztonsági hivatal 2006-os évkönyve a társadalomra veszélyes vallási mozgalmakról tesz említést :

„Látszólag politikai ambícióktól mentes szervezetként mutatkoznak meg, amelyek elfogadják a fennálló jog- és alkotmányos rendszert, kerülik a konfrontációt, jogsértő tevékenységeiket jól leplezik. Folyamatosan keresik a kapcsolatfelvétel lehetőségét gazdasági társaságokkal, alapítványokkal, civil szervezetekkel, az állami tenderek rendszeres pályázói.[…]Szolgáltatásai alapvetően nem karitatív jellegűek, sőt, az általuk kínált különféle tanfolyamok, szolgáltatások rendkívül költségesek. A bevételeket a hívők "önkéntes adományaiként" jelenítik meg.”

A szcientológia hívőinek véleménye szerint vallásuk nem dogmatikus vallás, nincs kinyilatkoztatott Istenképe, leginkább a buddhistákhoz merészelik hasonlítani magukat :'D...

Az egyház számos szervezettel, vállalkozással kapcsolatba hozható. Ezen szervezetek célja többek között az érdekvédelem, a tagtoborzás és az egyház társadalmi elfogadottságának javítása.

-Wise:

A Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Intézete (World Institute of Scientology Enterprises, WISE) egy szcientológus üzletembereket, vállalkozásokat tömörítő szervezet, mely magyarországon is működik. A WISE-t az egyház kritikusai kirakatszervezetként (frontgroup) azonosítják, mely az egyház tagtoborzását, s a szcientológus technikák elterjesztését hivatott szolgálni.

-Öngyilkossági esetek:

1.) "Kedves István, a nyilvántartásunk szerint csak 1961 forint van a számládon. Kérjük, küldj még adományt" - olvassa Horváth Istvánné hónapról hónapra a férjének küldött levelekben. Ezekre az írásokra azonban már senki sem válaszol. Horváth István ugyanis - túlesve egy méregtelenítő kúrán és több szcientológiai gyógykezelésen - az idén május 6-án öngyilkosságot követett el. A 37 éves férfi felgyújtotta magát a kertjében.

Betegsége 2004-ben hát- és mellkasi fájdalmakkal kezdődött. Horváth István fejlesztőmérnök volt a Matávnál, 2003-ban "az év emberének" választották meg a cégnél. Horváthot több szakorvos is megvizsgálta, de nem találtak nála semmit. Ekkor pszichiáter kezdte el kezelni depresszióval. (A Szcientológia Egyháznak határozott véleménye van a pszichiátriai kezelésekről. Az egyházhoz kapcsolódó alapítvány, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért [angol rövidítése: CCHR] prospektusokban tájékoztatja az embereket arról, hogy milyen "bűncselekményeket követnek el ma a világban a pszichiáterek". Nem kizárt, hogy az egyház mély pszichiáter-ellenessége abból fakad, hogy alapítójukat, L. Ron Hubbardot is kezelték hasonló intézményben.) Eleinte úgy tűnt, Horváth gyógyszeres kezelése eredményes lehet, panaszai enyhültek. Kis idő múltán azonban bejelentkezett hozzá egy auditor (ők valami hasonló funkciót töltenek be a szcientológiában, mint más egyházakban a papok), Demecs István személyében, aki egyébként a sógora volt.

Horváth szülei most úgy gondolják, mindkét gyermeküket elvesztették. Fiuk meghalt, lányukkal, Demecs feleségével a történtek óta pedig nagyon megromlott a viszonyuk. Elmesélik, hogy a fiukat Demecs István és a felesége - azaz Horváth húga - beszélték rá, hogy azonnali hatállyal hagyja abba az orvosi kezelést, inkább ők gyógyítják tovább a Szcientológia Egyház bevett módszerei szerint, százezer forintért. Demecs István felhívta Horváth kezelőorvosát is, hogy közölje vele: "kivonják Istvánt a drogkezelés alól".

A pszichiáternő kérésemre elmeséli, hogy csak párszor találkozott Horváthtal, a férfi szerinte nem volt súlyos állapotban. Horváth István a szcientológusok beavatkozásának kezdetén táppénzre ment. Mivel Demecs megtiltotta a férfi családjának, hogy találkozzanak vele, amíg a kúra tart, így ők csak Horváth későbbi beszámolóiból értesültek arról, miből is állt ez a kezelés: napi öt-hat órán át 90-100 fokos szaunázásból és mérhetetlen mennyiségű vitaminfogyasztásból. Mindezt a műszaki főiskolai végzettségű Demecs írta elő. A "méregtelenítés" alatt Horváth nagyon roszszul volt: Demecs és felesége mesélte el a családnak, hogy "István mindent összehányt, nagyon büdös volt, nem győzték a törülközőket mosni".(Demecsnek egyébként nem ő volt az egyetlen páciense, Horváth mellett egy nőt is hasonló módon gyógyított - annak családja azonban még idejében megelégelte a "kúrát", és kivette a kezei közül.)

Demecs javaslatára Horváth István közben különböző szcientológiai tanfolyamokra kezdett járni. Vele tartott Budapestre Demecs és felesége is. Ilyenkor mindig Horváth fizette a benzint, az ebédeket, mindent ő vásárolt. A tanfolyami díjak, adományok és az örökös szcientológiai tagság megváltása mindöszszesen 682 078 forintjába került Horváthnak, erről az összegről van számla, amelyet a Szcientiológia Egyház állított ki. Családja szerint további több százezer forintot is kifizetett, aminek azonban nincs nyoma. Valamint egymillió forintot adott még külön Demecsnek.

2004 októberére Horváth állapota teljesen leromlott. Miután neje nem volt hajlandó belépni a Szcientológia Egyházba, Horváth betegségének az okát már abban látták, hogy a felesége nem szereti eléggé. Horváth olyan súlyos pszichés állapotba került ekkorra, hogy már a Szcientológia Egyház sem tartott rá igényt: szüleivel csak azt közölték, hogy elkövetett egy "ártó" tettet, ezért "etikai tisztet" jelöltek ki a számára.

Demecs István egyetlen kérdésemre sem volt hajlandó válaszolni. Egyetlen dolgot bizonygatott: azt a bizonyos egymillió forintot ő kölcsönbe kapta Horváth Istvántól. Arra a kérdésemre, hogy mit jelent az "ártó tett" fogalma, vagy milyen hatásköre van egy "etikai tisztnek", szintén nem válaszolt.

2004 telén Horváth már odáig jutott, hogy mindennel le akart számolni, ami a múltjához kötötte. Bement a munkahelyére, ahonnan felhívta a vezérigazgatóját és megpróbálta rávenni, hogy a cég használja a Szcientológia Egyház univerzális tanait a munkaügyön is. Feleségének főnökét pedig azzal vádolta, hogy kizsákmányolja az asszonyt, ezért nem tölthet elég időt a családjával.

2005 februárjában a család és a kollégák nyomására végül újra elment Győrbe, a pszichiátriára. Az osztályvezető főorvos úgy emlékszik, hogy Horváth eleinte teljesen elutasító volt, ám pár hónapos kezelés után javulni kezdett az állapota, hazaengedték, majd bejárt a munkahelyére dolgozni.

Amikor Demecs megtudta, hogy Horváth újra pszichiáterhez jár, azonnal megjelent a családnál beteglátogatás címén. A feleség elmondása szerint egyetlen szót sem szólt a beteghez, csak megrovóan nézett rá.

2005. május 6-án Horváth István a kertjükben leöntötte magát benzinnel és meghalt. A hivatalos orvosi szakvélemény szerint pillanatnyi zavart elmeállapotában követte el tettét.

2.) Nem ez az egyetlen hasonló, rejtélyes öngyilkossági eset Magyarországon, amely valamilyen módon a Szcientológia Egyházához köthető. A cukorbeteg Pesti Gábornak 2001-ben szintén szcientológusok javasolták, hogy menjen át saját orvosukhoz, akinek neurológus a szakvégzettsége. Nem lehet tudni pontosan, mi történt ezután - neurológus nem írhat fel inzulint -, de tény, hogy a fiatalember meghalt.

3.) Öngyilkosságot követett még el Sántikné dr. Oltványi Éva (1999) is, aki a szcientológusok tanácsára elutasította a pszichiátriai kezelést, és a kórházból saját felelősségére távozott. Valamint K. Zoltán (2002), akivel a szcientológusok aláíratták, hogy semmilyen esetben sem vehet igénybe ideggyógyászati segítséget. Halála után, mint arról beszámoltak, családtagjainak a Szcientológia Egyház képviselői - a férfi által korábban befizetett félmillió forintos "tanfolyamdíjak" fejében - felajánlották, hogy vegyenek részt ők a különböző képzéseken.

Minden esetben közös, hogy több százezer forint tűnt el "nyomtalanul" a családoktól, ezek az összegek vélhetően a Szcientológia Egyház számlájára vagy valamelyik képviselőjéhez vándoroltak.Az említett haláleseteknél a családtagok és a barátok vállalták, hogy nyilatkoznak a sajtónak, a nyilvánosság maradt az egyetlen lehetőségük, mivel a történtek hivatalosan nem minősülnek bűncselekménynek.

-Szcientológusok az LMP-ben:

Az Origo a választás éjszakáján az LMP rendezvényéről így tudósított:

„(...) Azt viszont végül az egyik fiú elmondta, hogy elképesztőnek tartja, hogy az LMP bejutott a parlamentbe, és különösen az fantasztikus, hogy három hónap alatt megnégyszerezték a támogatottságukat. Mire egyik haverja poénkodva hozzátette, hogy „végre képviseletet kapnak a parlamentben a szcientológusok”. (...)”

Nos ez nem igazán elég infó az ügyről, de ha mélyebbre ássuk magunkat akkor rengeteg terhelő bizonyítékot találunk az ügy kapcsán:

Dr. Schiffer András ügyvédi irodája (Schiffer és társai ügyvédi iroda) volt évekig (2002 és 2006 között), nem kevés pénzért a Magyarországi Szcientológia Egyház jogi képviselője. Az irodából elsősorban dr. Szikinger István foglalkozott az egyház ügyeivel. Ő képviselte az egyházat a Munkaügyi Főfelügyelőség elleni perekben (mindet megnyerték a szcientológusok). A perekben az egyház vitatta, kétségbe vonta a Munkaügyi Főfelügyelőség bizonyos megállapításait, amelyek azonban a valóságot tükrözték. Nem adták ki az évi rendes szabadságokat, sokkal többet dolgoztatták a munkatársakat a megengedettnél, nem volt túlórapénz, egyoldalú a munkaszerződés, törvénytelen kitételek és megkötések voltak benne - ezek miatt pénzbírságot is kiróttak a szcientológusokra, ám ez nekik nem tetszett. Schifferék az egyházi köntösbe bújtatással mosták ki őket ebből.

Schifferék irodája asszisztált az egyház - emberi jogokat súlyosan sértő - elhallgattatási taktikáihoz is. Több olyan eset is előfordult, hogy az egyház egyik volt munkatársa a Schiffer és Tsai irodájában, az ügyvédek és az egyház képviselői jelenlétében (melyről videofelvétel is készült) írta alá a gyóntatási ülések alapján összeállított (alaposan ki is színezett) bűnlajstromát (így lesz a gyónási titok által védett anyagból zsarolásra alkalmas hivatalos dokumentum), és egy nyilatkozatot, hogy ha beszél az egyház szerint „bizalmas” információkról, akkor alkalmanként x millió forintot fog fizetni. Ez belefért az „ügyvédi etikába” Schiffer András ügyvédi irodájában.

Fontos megemlíteni továbbá, hogy a Humanista Párt (ez mára gyakorlatilag eggyé vált az LMP-vel) egyik fő aktivistája a szcientológiáról írogatott blogjában. Nem véletlenül, ugyanis ő Kopiás Gábornak, a szcientológiai egyház fő lobbistájának fia.

Kopiás Gábortól idézzük:

„kapcsolatok építése!

Feladó: Kopiás Gábor

Org kormánykapcsolati és egyházak közötti ügyek külső munkatárs

Sziasztok!

A vasárnap esti Élet Menetén, a holokauszt (zsidó- és romaüldözés) magyar áldozatainak emléknapján, a megemlékezésen készült a kép. Elöl országos vezetők állnak: miniszterelnök, pártelnök, országgyűlési képviselők, zsidó vezetők. A második sorban balról az első meg én vagyok.

Hogy kerültem a második sorba, abban a társaságban?

A tavalyi részvételem után megkerestük a szervezőket, illően bemutatkoztunk, s idén már meghívást is kaptam a részvételre, mint egy társegyház képviselője. A rendezvényen szóltam a biztonságiaknak, akik megkérdezték honnan jöttem. „A Magyarországi Szcientológia Egyháztól.” - válaszoltam, rámutatva a zakómon a nyolcágú keresztünkre. Átvizsgáltak, és mehettem a második sorba. Ez egy példa arra a társadalmi szolidaritásra, ami a „Mi a Szcientológia?” 335. oldalának tetején így olvasható:

„Minden ember egyenlő jogokkal lett teremtve a fajára, bőrszínére vagy vallási hovatartozására való tekintet nélkül.” A Szcientológia Egyház erőfeszítéseket tesz arra, hogy biztosítsa a szabadságot és az emberi jogokat minden ember részére, továbbá hatékony segítséget nyújt azon kisebbségi csoportok tagjainak, akik a fajuk és a hitük miatt hátrányos megkülönböztetést szenvednek el.

Ha elolvassátok a következő 2-3 oldalt, akkor egész széles választéka jelenik meg azoknak az emberjogi és közösségi segélyprogramoknak, amelyeket szcientológusok kezdeményeztek vagy támogattak, szerte a világban. A 336. oldalról egy példát idézek: „Németországi egyházi önkéntesek zenés estről gondoskodtak az időseknek az öregek otthonában, meleg ruhát, ételt és forró italt adtak a hajléktalanoknak Hannoverben, Stuttgartban és Düsseldorfban.”

Engem már többen megkerestek, hogy segítsek segítséget szerezni a számukra, pl. hátrányos helyzetű roma gyerekeknek, 50-60 év körüli munkanélküliek munkába állításához, szeretet-vendéglátáshoz, (más) egyházi évforduló megünnepléséhez. Azt tapasztalom, hogy akik egyházként tekintenek ránk, azok remélnek szcientológusoktól karitatív segítséget.

Ha úgy érzed, hogy tenni akarsz akár a vallásközi kapcsolatok terén, akár a közösségi segélyprogramok terén, a fiamon, Attilán keresztül megtalálsz.

ARK,
Kopiás Gábor”

Tehát gratulálok minden elvakult, tájékozatlan idióta vadparasztnak aki az LMP-re szavazott. Mivel a cikk így nagyon hosszú úgy látom ez még több részes lesz. Valószínűleg 3-4, mert rengeteg anyagot gyűjtöttem össze a témában. Még több öngyilkosság és céget fogok a következő cikkben felfedni!

6 megjegyzés:

 1. Na a de cigányokon, cionistákon és ezen szcientologista LMP-n kívül még ott volt a Jobbik, hogyhogy nem rájuk szavaztál? Ők se szeretik a cionistákat :D

  Egyébként beszarás jó ez a cikk meg az első része is, eddig csak annyit hallottam, hogy létezik ez a szar, de hogy pontosan mi ez, azt nem.

  Kaedrin

  VálaszTörlés
 2. -Kaedrin:

  Akartam de rájöttem ők úgy sem nyerik meg így nem fáradtam és helyette sunáztam egyet :D

  Köszönöm! Örülök, ha tetszik! Még nagyon sok mocskos dolog fog kiderülni róluk :D

  VálaszTörlés
 3. Jó lett a cikk mint mindig.Én se tudtam eddig,hogy mi ez a hülyeség,de ezen belül öngyilkosságokról hallottam már.Meg,hogy már ennek is van bibliája:)Egyébként hülye egy vallás,de ha a sok elvakult embernek ez kell akkor lépjenek be.

  VálaszTörlés
 4. Basszus...ennyi barmot.Hihetetlen.Pont azokat veszik célba, akik a legjobban kiszolgáltatottak:a pszichológiai kezelés alatt állókat, depressziósokat stb.
  "...fiukat Demecs István és a felesége - azaz Horváth húga - beszélték rá, hogy azonnali hatállyal hagyja abba az orvosi kezelést, inkább ők gyógyítják tovább a Szcientológia Egyház bevett módszerei szerint, százezer forintért."==>ezen kiakadtam...nincs testvérem, de ha lenne valahogy nem lenne pofám pénzt (és főleg ennyit) kérni tőle bármiért is.Főleg olyanért amihez nem értek.

  Nagyon jó lett a cikk!

  VálaszTörlés
 5. Már a múltkori cikkben kifejtettem a véleményemet erről a mocskos tolvaj bandáról úgy hogy nem akarom ismételni magamat a lényeg annyi hogy ezek rosszabbak még a zsidóknál is!

  Tűkön ülve várom a folytatást ;)

  VálaszTörlés
 6. -Wonderland :

  Sajnos azok az emberek akik lelki betegek és szenvednek a gyógyulás érdekében már az ördögnek is eladnák a lelkét. Ezek a gecik pedig ezt használják ki...

  -Charlotte

  Köszönöm szépen!

  Rettenetesen undorító az egész, ahogy van!

  -Skinny Sixx :


  Skinny , ha írok a cionistákról rájössz, hogy azoknál aligha van rosszabb :D

  Na de ez se piskóta...

  VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: