2010. május 16., vasárnap

"kamupók": Férfivá avatás a civilizált Európában

A napokban kaptam egy levelet az interneten. Gondolom sokan értesültek már róla, akik nem azoknak megmutatjuk, hogy a civilizált világban a 21. században még mindig létezik ilyen barbár szokás. Ezzel is bizonyítva, hogy még mindig mennyire primitívek vagyunk.

Dániához tartozó Feröer-szigeteken történik a mészárlás az évenként megrendezett "férfivá avatás" keretein belül. A kíváncsi természetű Calderoni delfineket a part közelébe csalogatják kihasználva barátságos és kíváncsi természetüket és halomra mészárolják őket.

A nézők együtt élvezik a látványt vagy "családi" programot az aktív résztvevőkkel.

Más értesüléseik szerint szimplán csak az éves bálna vadászatot rendezik meg, egymást közt szétosztva a húst "igazságosan". Becslések szerint akár 800 állatot is lemészárolnak és mivel a törvényeik kimondják, hogy csak a sekély vízben lehet ölni az állatokat (1 méteres mélység), azok a példányok akiknek sikerül kiúszniuk a nyílt tengerre megúszhatják, mert tilos üldözni őket.
Az utolsó képen ha jól sejtem egy vemhes delfin teteme fekszik. Minden bizonnyal az embereknek kiváló okuk volt erre a tettükre.

23 megjegyzés:

 1. Ezeket az embereket ölném halomra! Mocsok kis gecik! A delfinek az egyik kedvenc "lényeim". Azért nem mondom, hogy állat, mert manapság ennek a szónak már ledegradáló jelentése van. Holott esküszöm több eszük van néha, mint ezeknek a mocsadékoknak. Én csak azt nem értem, ha ez éves szinten zajlik, a delfinek miért nem jutottak el addig még, hogy nem mennek oda. A patkányom is igen hamar megtanulta, hogy mit szabad és mit nem.

  Amúgy kamupók! Ha van időd egészítsd már ki! Hogy hol van ez, milyen háttere van (mégis mit képzelnek ezek a barmok) stb., stb.

  VálaszTörlés
 2. Minap amúgy olvastam egy másik blogon... egy puruttyás galéria volt berakva a sámánok temetkezéséről... jót röhögtek rajta az emberek, holott annak megvan a miértje, és néha még durvább is előfordul semmint az, hogy a madaraknak adják a halottakat. Jó, hogy legalább itt komolyabban van foglalkozva ezekkel a témákkal.

  VálaszTörlés
 3. Wááááá ez borzalom,értelmetlen barbár szokás.
  Képesek a véres tengerben gázolva...
  Hagyományt őrizni gyilkolás nélkül is lehetne..

  VálaszTörlés
 4. jézusom! undorító! ráaádsul a delfinek a kedvenceim.
  ez ez.. lesokkolt. nem is tudok mit írni rá, csak még egyszer, hogy undorító. :(
  Jah meg azt, amit Zearlot írt: ha a delfinek olyan nagyon értelmes lények (márpedig azok), akkor vajon miért nem jutottak még el addig, hogy ne menjenek oda? szegényeim. :(
  UNDORÍTÓ! :@

  VálaszTörlés
 5. Tényleg el kellett volna már eddig jutniuk, hogy valami gáz van. Ha még katonai célokra is képesek betanítani a delfineket, nem értem, ilyesmi még hogy nem fordulhatott elő... *sóhaj* Még a macskám se ment kétszer ugyanoda, ahol rosszat tapasztalt.

  Na de hol van ez a hely?

  VálaszTörlés
 6. Ilyenkor hol a faszba van a PETA???

  Bírnám ha egyszer a delfinek művelnék ugyanezt azokkal az emberekkel akik most halomra ölik őket...

  Azt meg én sem értem hogy miért mennek mindig vissza elvégre ők az egyik legértelmesebb faj az állatok közül. Bár szerintem valamivel odacsalogatják őket vagy ilyesmi.

  Emlékeztek arra a South Park részre ahol a japánok szintén a delfineket mészárolták? Rajzfilmben még elment sőt mulatságos is volt többnyire,de itt a valóságban kurvára nem az:S

  VálaszTörlés
 7. erre most csak ennyit tudok írni :
  JÉZUS ÚR ISTEN!!!
  hogy a franca képesek... ésésés ezt mégis hogy képzelik ésés.... undorító egy faj az ember (ezek az "emberek" mindenféleképpen) legszívesebben kibelezném az összeset. ez undorító! :@ :S :(

  VálaszTörlés
 8. Ó! Figyelmetlen voltam. Az írásban a válasz:
  "part közelébe csalogatják"

  A g.cik! Hú, de remélem, hogy egyszer valami nagyon csúnya elkapja a vízben ezeket a gyökér faszokat!

  VálaszTörlés
 9. "Férfiassági" ünnep gyanánt, vágnák le -a változatosság kedvéért!- a SAJÁT faszukat, AZ bátor volna! (hát,nem!?)
  UNDORITÓ!

  VálaszTörlés
 10. Ez durva. A képeken látható, hogy gyerekek is vannak ott. Most komolyan azt tanítják nekik, hogy ez dejó dolog? Utálom az ilyen szertartásokat, szokásokat. Most ettől válik valaki férfivá?? Egy állatot nem öltem meg. Akkor én nem vagyok férfi?? Sok barom...

  VálaszTörlés
 11. zoepit: ezt látod megnézném ezek után :DDD

  /Zearlot voltam, csak most már erről az acc-ról :D/

  VálaszTörlés
 12. Aha :D Most már azt is észrevettem, Dánia :D Na ez se lesz ezek után a kedvenc helyem...

  VálaszTörlés
 13. hogy vinné el a lepra az ilyen tetveket!!! :@ mégis mitől lesz valaki férfibb ha megöl egy [ezesetben több] ártatlan állatot??!! a kurva anyjukat, hogy szorultak volna beléjük félúton!! *toporzékol*

  VálaszTörlés
 14. Kurva anyukkat!!!!
  Őket kéne mészárolna bassza meg...
  Mért a delfineket ölik meg???
  Mért nem a Kínaiakat??
  v mittomén, szúnyogot legyet v káros faszomtudja mit de ne Delfint!!!!
  Basszák meg...

  VálaszTörlés
 15. Nehhh...kétszer kellet elolvasnom, mert mondom biztos félreértettem.De nem.Bezzeg cápákkal nem mernének próbálkozni.:S basszus

  VálaszTörlés
 16. Meti: vagy a zsidókat + cigányokat..

  VálaszTörlés
 17. Nos csak annyi, hogy ezen kedves állatok közül valószínűsíthetően egyetlen egy sem éli túl a mészárlást, valószínűsíthetően ezért lehet minden évben megrendezni, mert nem tudnak "beszámolni" ezen tapasztalatukról egymásnak.
  (Káinnak ismételten köszönöm a cikk rendberakását)

  VálaszTörlés
 18. Ilyenkor halomra tudnám ölni az embereket. Erről bezzeg nem beszélnek, csak a japánokról, pedig ha már azt megemlítették, ezt sem ártana.

  VálaszTörlés
 19. -Kamupók:

  Nincs mit, egyébként te is megtudod csinálni, ha a képek utána szöveget feljebb húzod és formázni a sorkizárásos ikonnal tudsz!

  VálaszTörlés
 20. Misu: ja.
  Bár egy osztálytársam elkezdett lezsidózni
  O____O
  az orrom miattO____O
  háde bassza meg a kurva annyát. Német nevem van köcsög!!!
  aszongya az Sch nevűek zsidóók.
  hát mondom kurva anyádat az aza zsidóó.
  már nagyon idegelt. majdnem nekimentem.
  de végre leállt...

  VálaszTörlés
 21. Meti:
  engem cigányozni szoktak a kreolos bőröm miatt -.-" az a vicc hogy aki a legtöbbször cigányoz, az nálam is kétszer barnább, ráadásul a beszédén kívül majdnem minden cigány ismertetőjegy megvan rajta.. pl viselkedés.. ami mégviccesebb: naagy hungarista X"D

  VálaszTörlés
 22. ja ezis az:D
  És Német neve van naki is>.<
  ennyit róluk amúgy:D>.<
  akadjanak le rólunk>.<

  VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: