2010. május 17., hétfő

Káin: Szexuális betegségek, felvilágosító est II.

Nos mivel rohadt beteg vagyok bele tudok vágni a hosszabb cikkbe. Ma már nem a szokásokról beszélek, hanem az elkapható betegségekről. Ez érdekes lesz fiúknak és lányoknak egyaránt. A fiúk sokszor azt hiszik nincs semmi bajuk, közben csak tünetmentes hordozók. Azt hogy van igazából bajuk vagy sem, kenetvételből tudhatják meg, nem pedig az orvos által produkált igen nevetséges pöcs és segglukvizsgálatból. A lányoknál minden esetben van kenetlevétel na meg be is néznek oda, ha jól tudom, ezért derül ki, ha van baj. Meg ugye nekik a elég és nedves környezet simán élteti az összes gombát és baktériumot amit csak el lehet kapni, ezért nehéz kiirtani onnan ezeket, ha egyszer már elkapták. A másik hogy a lányok húgycsöve sokkal rövidebb mint a fiúké, ezért tudnak gyorsabban "felfázni,, vagy elkapni húgyúti fertőzéseket, szóval nemi betegség a szempontjából a lányok ezerszer kiszolgáltatottabbak mint a fiúk. Bár a fiúk minden nem kiderült és hordozott betegsége öreg korára prosztatagyulladással és hererákkal végződik. (Y)

Mindez előtt két dolgot nagyon fontos tudni!

1.) Ha a barátnőtök gombás vagy bakteriális fertőzést , húgyúti gyulladást /fertőzést kap el akkor nem csalt meg titeket! Ez a két betegség a rossz étkezés, a húgyutakban megbúvó gombák és a koszos kéz, rosszul elkövetett anális szex tüneteiként is előjöhetnek! A tetű, HPV,szifilisz már olyan betegség, hogy ha Te nem hordoztad akkor mástól kapta el. Én ezért szoktam menni minden komoly kapcsolat előtt orvoshoz mert még azt sem hazudhatja hogy tőlem kapta el, ha megcsalt. Ez egy jó taktika. (Bár még egy sem csalt meg XD).

2.) Ha párkapcsolatban élsz és beteg vagy: MINDKÉT FELET KEZELTETNI KELL! Addig amíg nem gyógyultak a felek nem szabad szexelni mert a fiúk visszafertőzik a lányt és utána ping-pongba lesz vagy az egyik vagy a másik nemi beteg. Ez nagyon nagyon fontos!!!! Se orális, se anális sem vaginális szex nem jöhet létre: Nem vagyunk állatok, tessék féken tartani az indulatokat. Egy hónapig mindenki kibírja ha az egészségéről van szó.

Most hogy ezeket tisztáztuk bele is csapunk a közepébe!

NEMI BETEGSÉGEK AMIKRŐL ÉRDEMES TUDNI

-Szifilisz:

Más néven vérbaj. z a betegség 1-3 héttel jelentkezik fertőzés után. A hüvely vagy a száj nyálkahártyáján bőrön keresztül hatol be a szervezetbe és a legközelebbi nyirokcsomókat támadja meg. A vérkeringéssel szóródik szét a szervezetben, ha a magzatot fertőzi meg veleszületett rendellenességeket is okoz neki. A betegség a II. VH-ban aratott leginkább, majd a 60-as évek után ismét hullámban erősödött. Leginkább homokosok körében terjedt már, de az AIDS miatt a biztonságos szex előtérbe került és az átlaga megcsappant. Manapság a crack és kokaint élvezők körében terjedt el. Ha egyszer elkaptad nem leszel immúnis. A szifilisz tünetei általában a fertőzés után 1-13, átlagban 3-4 héttel jelentkeznek. A Treponema pallidum fertőzésnek számos stádiuma van: az első, a második, a lappangó és a harmadik stádium. A fertőzés évekig fennállhat, ritkán szív- és agykárosodást, valamint halált okozhat. Jöjjenek hát a stádiumok:

1.) A fertőzés helyén általában a hímvesszőn, vulván (külső női nemi szerven) vagy a hüvelyben egy fájdalmatlan fekély (sánkér) jelenik meg. A fekély megjelenhet a végbélnyíláson, a végbélben, ajkakon, nyelven, garatban, méhnyakon, ujjakon és ritkán a test egyéb részein is. A betegen általában egy fekély alakul ki, de ritkán több elváltozás is felléphet. A sánkér kis, vörös, kiemelkedő foltként kezdődik, és hamarosan nyílt fekéllyé alakul, amely továbbra is fájdalmatlan marad. A fekély nem vérzik, de dörzsölés hatására nagyon fertőző, átlátszó folyadékot ürít. A közeli nyirokcsomók általában megnagyobbodnak, de ezek sem fájdalmasak. Mivel általában kevés panaszt okoz, a beteg esetleg tudomást sem vesz róla. A fertőzött nők fele és a férfiak egyharmada nem tud fekélyéről. Az elváltozás általában 3-12 hét múlva eltűnik, ezután a beteg teljesen gyógyultnak tűnik.

2.) Bőrkiütéssel kezdődik, mely általában a fertőződést követő 6-12. héten jelentkezik. A betegek 25%-ánál még megtalálható a gyógyulófélben levő fekély. A kiütés lehet múló, de akár hónapokig is fennmaradhat. Kezeletlen betegben is gyakran meggyógyul, de heteken-hónapokon belül újabb elváltozások jelentkezhetnek. Nagyon gyakori a szájfekély, 50%-uknál találhatók testszerte megnagyobbodott nyirokcsomók, és kb. 10%-uknál tapasztalható szemgyulladás. A szemek gyulladása általában nem jár tünetekkel, bár néha a látóideg is megduzzadhat, ami homályos látáshoz vezethet. A betegek 10%-ában lépnek fel heves fájdalommal járó csont és ízületi gyulladások. A vese gyulladása következtében a vizeletben fehérje is ürülhet, májgyulladás következtében pedig sárgaság alakulhat ki. Ritkán előfordulhat az agyburkok gyulladása, amely fejfájással, tarkókötöttséggel és néha süketséggel jár. A bőr-nyálkahártya átmenetnél - pl. a nagyajkak és a vulva belső határán - és a bőr nedves területein kiemelkedő elváltozások (condyloma latum) alakulhatnak ki. Ezek a rendkívül fertőző képletek ellaposodnak és fakó rózsaszínűek vagy szürkék lesznek. A haj foltokban kihullik, molyrágás-szerű hiányokat hagyva maga után. További tünetek a betegségérzés, étvágytalanság, hányinger, fáradtság, láz és vérszegénység. Miután a beteg kilábalt a második stádiumból, a betegség a tünetmentes lappangó fázisba lép. Ez a szakasz évekig vagy évtizedekig - esetleg a beteg haláláig is - eltarthat. A lappangó fázis első részében a fertőző fekélyek néha visszatérnek.

3.) A beteg már nem fertőz. A tünetek enyhétől a megsemmisítő súlyosságúig változnak. Három fő tünetcsoport fordulhat elő: jóindulatú késői szifilisz, kardiovaszkuláris (szív-érrendszeri) szifilisz és idegrendszeri (neuro-) szifilisz.

A jóindulatú késői szifilisz manapság ritka. Gummának nevezett csomók jelennek meg különböző szerveken, melyek lassan növekednek, fokozatosan gyógyulnak, és heget hagynak maguk után. A test majdnem bármely részén megjelenhetnek, de leggyakrabban a lábszáron a térd alatt, a törzs felső részén, az arcon és a fejbőrön. Az elváltozás a csontokat is érintheti, a beteg mélyben jelentkező, áthatoló fájdalomról panaszkodik, amely jellegzetesen éjszaka gyötrőbb.

A kardiovaszkuláris szifilisz a kezdeti fertőzést követő 10-25 évben alakul ki, az aorta (a szívből kiinduló fő ütőér) aneurizmáját (a fal elgyengülése és kitágulása) vagy az aortabillentyűk elégtelenségét okozza. Ezek az elváltozások mellkasi fájdalommal, szívelégtelenséggel járhatnak, mely a későbbiekben halálhoz vezethet.

A neuroszifilisz (az idegrendszer szifilisze) a kezeletlen betegek mintegy 5%-át érinti.

Mivel az első és második stádiumban lévő betegek fertőzőek, saját és partnerük kezelésének befejezése előtt kerülniük kell mindenféle nemi kapcsolatot. A penicillint, mint az összes stádiumra legjobban ható antibiotikumot, általában injekció formájában adják. Kezelés után az első, második és a lappangó fázisban lévő betegség kórjóslata is kitűnő. Az agy és a szívet érintő harmadik stádium prognózisa nem túlságosan kedvező, mivel a meglévő károsodásokat általában már nem lehet visszafordítani. Szerencsére ez nagyon ritka, inkább a homik és a drogos körében terjed de azért nemárt az óvatosság. Szerintem az egy éjszakás kalandoknál emiatt érdemes kotont húzni :-s...

-Lapostetű:

Első körben leszögezem: állatról nem lehet tetűt elkapni. Sem nemi tetűt sem fejtetűt, ez egy külön az emberekre specializálódott típus. A fejtetű nem vándorol le és lesz lapostetű, a lapostetű egy külön fajta ami kizárólagosan nemi úton terjed!

Ezek szabad szemmel alig látható rovarok, a szeméremajkakon okoz fertőzést. Néha közösen használt ruhadarabokról is átmászhatnak, de egy gyenge petting is elég hozzá, hogy elkapjátok. Tünete a nagyon kemény viszketés a nemi szerveken és a végbeleken. A vakarózás alatt a bőr sérül így nem elég a tetű de még bakteriális fertőzés is kialakulhat. Ezek a kis izék szétszórtan apó ürüléket hagynak a fehérneműn, a színűk apró kékes, a serkéjük a szőrszál tövén található. A kezelést 2y kell megismételni mert 10 nap amíg kikel az új eresztés. :-s

-Bakteriális fertőzés:

Na ez a koszos kéz, anális szex felelőtlen elkövetése miatt alakul ki. Tipikus igénytelenségből és tudatlanságból fakadó betegség. Leginkább a hüvely gyulladását okozza, rengeteg alcsoportja van, még egyes oldalakon a gombát is ide sorolják... Lényegében a hüvely tejsavas flórája védi meg a lányokat ezektől, ha a kórokozók kerülnek be és túlsúlyban vannak ez a flóra megváltozik. Ezt a változást okozhatja nemi kontaktus vagy pedig egy strandolás ... (Igen gondoljatok bele, egy csomó ember rohad egy kád vízben,a gombás lábkörmös öregek és a hugyos gyerekek meg a ki tudja milyen redves rohadt kurvák. Undorító és szerintem be kéne tiltani...). A hüvelyfertőzések 90%-át baktérium, gomba és trichomonas okozza.

A tünet a folyás, csípés, viszketés és a közösülés alatt éles fájdalmat éreznek még (a gyulladás miatt). A szeméremtest ég és bűzös váűladék jön belőle ami szürkésfehér. Ebben a vicc , fogy a férfiak 100%-osan tünetmentesek!!!! Sajnos ennél a betegségnél antibiotikumot ajánlanak ami nem jó mert köztudottan elgombásodik tőle a szervezet. Tehát ha az egyik baj kikúrálódott már jön a másik.

-HPV:

Ez a betegség egy egészen hosszú ideig volt elsumákolva, mostanában lehetett hallani róla, az utóbbi 3 évben. A sumák oka az volt, hogy mint kiderült a rák vírusosan terjed, erről azóta sem beszélnek szívesen a nyilvánosság előtt.

Olyan vírus ez, amely nemcsak genitális szemölcsöket okoz, hanem a méhnyakrákért, péniszrákért és további súlyos megbetegedések kialakulásáért is felelős. A vírusnak körülbelül 100 altípusa ismert, melyekből 15 az emberi szervezetben rendkívül agresszívan viselkedik. A vírus négy altípusánál ismert megoldás a szlovák piacon is elérhető vakcinázás. Azonban az emberi papillomavírus minimum 11 altípusa ellen a szervezet nem mindig tudja úgy megvédeni magát, mint a többi vírus esetében. Az emberi papillomavírus nemi úton terjedő betegség és a vírus hordozója a férfiszervezet. A vírus azt az ambícióját, hogy mindenképp agresszív legyen, azzal bizonyítja, hogy terjedése ellen a védelem standard formája – az óvszer sem véd meg.

Megoldás: a HPV-t mindkét partnernek kezelnie kell! Tehát nemcsak a nőknek egyedül. A nő minden próbálkozása a HPV kezelése érdekében felesleges lesz a szexuális partner kezelésen való részvétele nélkül. A HPV a promiszkuitással kéz a kézben terjed. A HPV vírusok kis DNS onkogén vírusok (Papovaviridae család), amelyek az emberi szervezetbe való áthatolást és a fertőzést követően:

  • Behatolnak a sejtbe, ahol sor kerül a vírusok szaporodására, ezt követően a vírusok
  • elhagyják a sejtet és megfertőzik a környező sejteket.
  • A HPV vírusok beépülnek a gazdasejt DNS-ébe, ezt követi a fertőzött sejt osztódása és a daganatos sejtek keletkezése, amelyek atipikus fehérjéket - E6, E7 onkoproteineket termelnek, és ezek okozzák a sejtek ellenőrizhetetlen osztódását.
  • A HPV az ösztrogén konfigurációjának változásához is vezet.
-Csoportjai:
  • magas rizikójú: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 52, 53, 56, 58, 59, 66, 67, 68, 70
  • átmeneti rizikójú: 40, 42, 43, 51, 54, 61, 62, 69, 71, 72, 73, 77, 82, 83, 84, 86, 87
  • alacsony rizikójú: 6, 11, 44, 55, 74
Főként az utóbbi 20 év kutatásai vetítettek fényt a tényre, hogy a rosszindulatú daganatok legalább 20 százalékát vírusok okozzák. A HPV, azaz a Humán PapillómaVírus, amely ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, egyike ezeknek.

Ezért - a fogamzóképes korba jutva - fontos mindenkinek tájékozódnia róla. Egyrészről azért, mert a méhnyakrákok döntő többségének kialakulásában a HPV-vírus szerepe felvetődik. Másrészről azért, mert az egyéb genitális rákok, sőt egyes fej-nyaki rákok döntő többségében is megjelenik. E miatt a férfiakat is érinti, és felelősségteljes szexuális élettel a fertőzések jó része elkerülhető.

Néhány, a világon szétszórtan előforduló ritka HPV-variáns jelenlétét kimutatták a legalább 12 000 éve elszigetelt közösségekben élő dél-amerikai indiánoknál is. Ez a megfigyelés azt a feltevést támasztja alá, hogy a papillomavírus már azelőtt megjelent, mielőtt az emberi faj kialakult és az egyes etnikai csoportok szétváltak.

A HPV törzsek egyik csoportja szerencsére csak jóindulatú hámelváltozást okoz, ami könnyen eltávolítható. A papillomavírusok másik csoportja ugyan „rák-előtti” állapotot és rosszindulatú daganatot idéz elő, de nem egyforma erősséggel, és sokszor akár évtizedekig tartó lappangási idő után, mert mint jeleztük, egyéb külső tényezők is szükségesek a daganat kialakulásához.

  • Ha a rákkeletkezés szempontjából alacsony kockázatú vírusfertőzésről van szó, és nincs látható nyálkahártya elváltozás, elég a rendszeres citológiai vizsgálat.
  • Ha a nőgyógyászati vizsgálat kóros elváltozást derített fel, és különösen, ha a magas kockázatú HPV 16 fertőzés is fennáll, de rosszindulatú daganat még nem alakult ki, a kóros területet egyszerű műtéttel (konizáció) el lehet távolítani. A műtét akkor is elvégezhető, ha már súlyosabb, rákot megelőző állapot áll fenn. Ez nem befolyásolja a későbbi fogamzóképességet. Műtét után sokszor már nem tudunk kimutatni HPV fertőzést, néha azonban még visszamaradhatnak rejtett vírusok. Ezért, valamint az újrafertőzés veszélye miatt érdemes továbbra is rendszeres citológiai szűrővizsgálatot kérni. Újabban egy ígéretes HPV-ellenes gyógyszer klinikai bevezetésének előkészítése folyik, ami esetleg feleslegessé teszi ezt az egyszerű műtétet is, vagy segít a megelőzésben.
  • Ha a méhnyakrák kialakult, a méhet el kell távolítani. A műtét típusa és a műtétet követő utókezelés módja a daganat korai vagy előrehaladott stádiumától függ. A leginkább előrehaladott méhnyakrákok esetén sugár- vagy gyógyszeres kezelést alkalmaznak.
-Férfiak esetében:

HPV-vírussal a férfiak egy részének nemi szerve is fertőzött, de esetükben ez általában nem okoz látható tüneteket és nem alakít ki betegséget. A nőknél ugyanis a vírus behatol a méhnyak felszínét borító hámszövet legalsó sejtrétegébe, ami szükséges számára ahhoz, hogy hosszú távon is életben maradjon és szaporodjon.

A férfiak részéről fennáll a visszafertőzés veszélye, azaz egy vírushordozó férfi újra megfertőzheti a betegségéből kigyógyult partnerét – akár hüvelyi, akár orális szexről van szó. Ezért javasolt, hogy az a férfi, akinek partnerét méhnyakrákkal vagy rákmegelőző állapottal kezelték, végeztessen el egy olyan vizsgálatot, amelynek során megállapítják, hogy ő maga fertőzött-e a HPV-vírussal. Ezeket a vizsgálatokat elvégzik például a Semmelweis Egyetem 2. sz. Patológiai Intézetében és az Országos Onkológiai Intézetben. Amennyiben a vizsgálat HPV-fertőzést igazol, de nincs látható hámelváltozás a nemi szerven, akkor általában a fertőzött sejtréteg – alulról felfelé pótlódva – 2-3 hónap alatt lelökődik.

-Papillomás pénisz

Nos mivel a cikk nagyon hosszú lett, egy harmadik résszel is fogok nektek "kedveskedni,,. Nagyon vigyázzatok magatokra és figyeljetek egymásra. Olyan nincs, hogy: Áh én úgysem kapom el!!!! De igen elkapjátok! attól hogy nem tudtok valamiről vagy nem törődtök valamivel még létezik és ott van,várva azt hogy felzabáljon titeket! Használjatok óvszert!


21 megjegyzés:

  1. húúha a szifiliszről már én is hallottam, de ilyen részletesen nem, meg a HPV-ről sem. én a gomba terén meg a felfázás terén vagyok nagyon toppon. ha ez egyáltalán jó pont számomra. :S az a szar, hogy tényleg, ha bakteriális fertőzés van, akkor az antibio. után jön a gomba is. ez egy ördögi kör sajnos. és egyeseknek elég nehéz belőle kikecmeregni.

    jó volt ezekről is olvasni! bár még egyszer el fogom olvasni, mert most csak annyi időm volt, hogy átfutottam. de egyébként meg grat a cikkhez.
    (sunnygirl voltam)

    VálaszTörlés
  2. jah és gyógyulj meg Káin! :)

    VálaszTörlés
  3. wáóóów.
    jó cikk lett.
    élvezet olvasni téged :D
    gyógyulgass Káin :)
    *ad egy viszont-kakaót neki:)*

    VálaszTörlés
  4. -Flow:

    Köszi szépen!

    Az általad felsoroltak a következő cikkben lesznek!

    -Letti:

    Örülök, ha tetszett!

    VálaszTörlés
  5. Futólag hallottam már ezekről a betegségekről,de ilyen részletesen nem néztem utána.Jó,hogy leírtad.
    Szerencsés vagyok ilyen szempontból,felfázni se nagyon szoktam,kósza hüvelygombám sem volt idáig..nem úgy,mint az ismeretségi körömben,teljesen ledöbbentem,amikor az volt a téma,hogy kinek milyen gyakran újul ki..:O

    VálaszTörlés
  6. Hát ez a HPV a legrosszabb... Akkor ha megműtöttek akkor már nincs jelen és ha beoltattom magam el is tűnhet? Én ezt vettem ki a szavaidból. Mert akkor így már megéri a 3x30 ezer Ft-ot szerintem , ha ezzel védve leszünk.
    De oda kell figyelni rá.

    Jó cikk volt. És gyógyulj meg :)

    VálaszTörlés
  7. Hmhmmm...Káin, ha az óvszer nem véd meg a HPV-től, akkor igazából egyedül orvosi vizsgálattal lehet kivédeni azt? És a hámelváltozás alatt mit lehet érteni?Csak pl.:hámlik, elszíneződik vagy mondjuk el is fekélyesedik ? Mert ha nem jár durva tünetekkel akkor lehet, hogy fel se tűnik annak, aki nem tudja, hogy mit keressen az okok között.:-S

    Megint nagyon jó cikket írtál!!!:-)
    Meg gyógyulj meg!!!( ma pont eszembe is jutott vmi téma kapcsán, hogy te is írtad, hogy be van gyulladva a mandulacsonkod. :-( :-S )

    VálaszTörlés
  8. Örülök hogy a cikknek még lesz egy harmadik felvonása is mert muszáj megtudnia mindenkinek hogy mi is valójában az a HPV.
    A vicc az hogy ma beszéltem erről egy osztálytársamnak aki 23 éves és csodálkozva mondta nekem hogy ő ugyan erről még életében nem hallott! Durva hogy a felvilágosításokon erről nem esik szó...
    Biztos az aids és társai a menőbbek XD

    VálaszTörlés
  9. Nah ez most aktuális nálam. Még jó, hogy elmentem vizsgálatra (bár a doki egy tapló paraszt volt, nála bunkóbb emberel eddig még nem találkoztam).
    Valami olyasmit firkantottak a papíromra, hogy: A hüvely heveny gyulladása O_o
    Szóval most kikezelem magam ebből, és még rigolyásabb leszek. Semmi gond. Néha hiába vigyáz az ember. :S
    Otthagytam a gyógyszertárban 7000 forintot... (Y)

    Nah ma kicsit elbaszta a kedvem az a szerencsétlen fasz doki, meg h gyulladásom van (ami vszínűleg vmi gombát takar) grrrr, de mindjárt jobb lesz *megyésösszetörvalamit*

    VálaszTörlés
  10. jó cikk volt Káin! :) és gyógyulgass :)
    *adna gyógypuszit de jelenleg lázas, úgyhogy csak egy bögre kakaót küld*

    VálaszTörlés
  11. -Eszter :

    Igen sajnos a gomba elég para a lányoknál. Erről majd a 3. cikkben írok!

    -Black Butterfly:

    Igen eltűnhet! De azért járj vissza a dokihoz. Na meg a partneredet sem ártana kezeltetni...

    Köszi! ^^

    -Charlotte :

    Igen. Folyamatos szűrések védik meg z embert és fiúknak is kéne menni. nevetséges hogy mindenki azt hiszi milyen kurvára halhatatlan...

    Kb. amilyen képeket kiraktam, ilyen szemölcsös izék.

    Köszi és örülök, ha tetszett! A vicc az, hogy már a harmadik alkalommal nőtt vissza teljesen korrektül O__O...

    -Skinny Sixx :

    Hát akkor linkeld el neki légyszi mindkét cikket, és terjesszétek. Már ha nem gond :-s...

    Hidd el az AIDS-el még akár egész jól elélsz a halálodig, mert már vannak olyan immunrendszererősítők, de a rák... ezerszer szarabb... egyszer legyen áttét bazdmeg onnantól reszeltek...

    -Nightmare :


    Megéri magándokihoz menni.

    Fú remélem jobban leszel :-s... Bakteriális vagy gomba? (bocs hogy ennyire kíváncsi vagyok XD)

    Hogy kaphattad el??? O__O

    -Misu-chan :

    Durva... mindenki beteg????

    VálaszTörlés
  12. Káin:

    Nem mondott semmit az a szemét g*ci. A papíron meg csak annyi van, amit már írtam: A hüvely heveny gyulladása, elég kevés infó :S én is kíváncsi lennék, hogy melyik.

    Fiútól nem kaphattam el, esetleg valamilyen szórakozóhelyen a mosdóban vagy nem tudom, még ha vigyázok, akkor is összeszedhetem sajnos. :S

    VálaszTörlés
  13. "Hát akkor linkeld el neki légyszi mindkét cikket, és terjesszétek. Már ha nem gond :-s..."

    Hidd el nem kell kétszer mondanod!!!

    VálaszTörlés
  14. Káin:

    Juhjj, emlékszem régebben is írtad, hogy visszanőtt neked, miután kivették. :S Bár nem is nagyon értem, hogy hogy lehet, hogy kinő, aztán begyullad stb. :S (na majd erről is írhatsz :) ) *szegénykém*

    Jahm és ma vettem mindent ami kell...remélem tényleg segíteni fog, mert egyre szörnyűbben vagyok. ;-(

    VálaszTörlés
  15. -Charlotte:

    Én sem értem miért van, de sokaknak visszanő... :-s

    Jobbulást!

    VálaszTörlés
  16. Káin:
    Nincs pasim. De most már elküldöm ,ha lesz valaki ,hogy vizsgáltassa ki magát!
    Én még arra lennék kíváncsi ,hogy ha jobban ki akarom magam vizsgáltatni ,hogy tuti ne legyen nemi betegségem vagy akármi azt házi orvosnál vagy nőgyógyásznál kell kérni? Mert én kíváncsi lennék azért. Meg ha nem lenne fizetős , mert az nem jönne jól ha 20 ezerért megvizsgálnak.
    Hidd el ezek után én jobban vigyázok magamra :)

    VálaszTörlés
  17. -Black Butterfly:

    Jól teszed!

    Magán nőgyógyásznál lehet 10-ezrekért, de megéri szerintem. Egy SZTK-s nőgyógyász sosem fog veled úgy foglalkozni mint egy magán, ezt az exem dolgaiból ismertem meg...

    VálaszTörlés
  18. Káin: Jó ez igaz. Bár itt Vásárhelyen van azért egy normális, aki műtőt is. Ő mindig megmondja mi van meg mit kéne csinálni. Persze fizetünk neki a műtét előtt , de hát ez szokás is. Majd megkérdezem tőle , hát ha van erre mód! Azért nem semmi mennyi pénzbe van ez....

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: