2010. május 20., csütörtök

Káin: Freakshow és a Szcientológiai egyház III.

Nos megint témánál vagyunk, remélhetőleg ez a cikk lezárja már végre ezt a vérlázító hülyeséget. Azért, hogy túl legyünk rajta és bele kezdhessek egy másik sorozatba most egy jó hosszú zárócikk következik, mert nem akarok már több részt szentelni ennek a majomparádénak. Az előző részekben megtudtuk , hogy kik is ők és mire épül ez az egész ócskaság, a most következő cikk arra világít rá, hogy milyen bűnöket követtek már el, hogyan csaltak, loptak és hazudtak az embereknek.

Drogmentes maraton a szcientológiai egyház szervezésében:

Ugye írtuk, hogy minél több karitatív programban vesznek részt, hogy megtévesszék a közvéleményt, ez is az egyik módja ennek a brigádnak. A Nemzetbiztonsági Hivatal pedig évről évre felhívja a figyelmet egy veszélyes vallási közösségre, mellyel kapcsolatban rendre a totalitárius berendezkedés, anyagi kizsákmányolás, gazdasági pozícióépítés, és a gazdasági és politikai hatalom megszerzése kerül szóba. Ennek ellenére rengeteg politikus és híresség támogatja a "Drogmentes maratont,, mint például: Vizi E. Szilveszter, Martinek János, Vikidál Gyula, Détár Enikő, Nemcsák Károly is nevét adta hozzá. A rendezvények egyik főtámogatója az Euronics áruházlánc, melynek vezetői, Fazekas Péter, illetve testvére, Zsolt már a Heti Válasz száz legbefolyásosabb szcientológust feltüntető tavalyi listáján is szerepel. A szervezők tavaly pedig Demszky Gábor főpolgármestert és Elbert Gábort sport-szakállamtitkárt nyerték meg támogatónak, míg költészeti versenyük zsűrijében Karafiáth Orsolyát, Nagy Bandó Andrást és Székhelyi Józsefet találjuk. :D

Idén áprilisban Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (a Fidesz európai parlamenti képviselője) csatlakozott védnökként a mozgalomhoz.

„Fogalmam sem volt róla, hogy a szervezet szcientológusokhoz köthető; de ha az a feladat, hogy a fiatalokat megmentsük a kábítószertől, akkor akár még az ördöggel is cimborálni kell”

- nyilatkozta Schmitt. Sokak úgy vélik, főként a : Társaság a Szabadságjogokért drogpolitikai programvezetője nyilatkozata szerint azért utaznak drogprevenciós bizniszben, hogy megnyerjék politikusok és hírességek támogatását, így tőkére tesznek szert.

ScienNet és a Szcientológiai egyház kapcsolata:

Sokak szerint a ScienNet és a Szcientológiai egyház közt szoros összefüggés van, sőt émelyek szerint a kettő egy és ugyan az. A Sciennet a szcientológiai "egyház" pénzmosodája, az "egyházból" kiugrott ex-tagok honlapján első helyen írják, mint szcientológus fedőszervezetet.

„Minden pillanatban újjászülethetünk. Minden pillanat lehet egy új kezdet. Csak döntés kérdése. A mi döntésünké.” (Clearwater)

Termékpartneri előnyök a ScienNet-Rendszer© -ben
Idézve a ScienNet oldaláról

The Church of Scientology in Clearwater, also called Flag Service Organization (FSO) is a religious retreat which serves as the spiritual headquarters for Scientologists from all over the world.

Idézve a Szcientológiai egyház honlapjáról. Ez elég gyanús szerintem :D.


Egy átlagos egyháztag útja :D

Az egyháztag első lépésben megismerkedik a dianetika könyvvel, Ez egy a konkrétumokat és tudományosságot széles ívben kerülő, néhány meditatív technikát felajánló életmód-tanácsadó könyv, talán az egykor népszerű Agykontrollhoz lehet hasonlítani, de még annál is fércebb. Nevezeti szépen lassan a thetán fogalmát (entitás ami az emberekre kapaszkodik és életerőt szív) ezt még akár ingyen is megtudhatjuk :P. A világmagyarázat aztán pár tíz-, pár százezres, sőt végül sokmilliós tanfolyamokból derül majd ki, az egyház tagjai viszont titoktartási szerződést kötnek az igazságért cserébe. Ezt azért, hogy el lehessen adni másoknak is a faszságot. A történetet a Fishmann vallomásból tudta meg a világ, egy magas szintet elért szcientológus ír arról amit megtudott :D. (Ezt már az első részben leírtam, tudjátok a Xenus sztori :D). Még érdekes , hogy Xenut pszichológusok segítették, ezért van állítólag a nagy pszichológus ellenesség, nem pedig a piac miatt :D...

"L. Ron Hubbard – a saját fia szerint – súlyos alkoholista és drogfogyasztó volt, míg az egyház úgy tanítja, hogy ezeket a színigaz próféciákat transzban találta ki. Az stimmel is, hogy részegen-betépve ilyen messze rugaszkodott a valóságtól, inkább az a meglepő, mennyire tehetségtelen sci-fi-szerző lehetett, ha ennyire szedett-vetett sztorira volt csak képes. Hubbard azonban nem a sztorira helyezte a hangsúlyt, hanem az értékesítésre, és azt elég jól művelte ahhoz, hogy aztán a különféle hatóságok elől a nyílt tengerre meneküljön egy jachton. Mégpedig olyan jachton, amelynek saját büntetőszázada volt Rehabilitation Project Force néven. Nem semmi. A CoS (Church of Scientology) agresszivitását tekintve olyan, mint az AK-t rázó iszlám fundamentalisták, de nem fegyverrel küzd, hanem perekkel fenyegetőzik. A pereskedés azonban nem mindig jól sül el. Ausztrál és brit bíróságok gonosznak, károsnak és a mentálisan beteg emberek kizsákmányolójának nevezték a szektát, Belgiumban üldözik, Németországban nem ismerik el egyházként, és Európa jobbik felén általában nyakukon vannak a titkosszolgálatok.,,

A Nemzetbiztonsági hivatal a Szcientológus egyház ellen

A vicc az egészben az, hogy jogilag nagyon nehéz ellenük fellépni, A szektatagok váltig állítják, hogy Hubbard filozófiája igenis működik, ők attól boldogabbak lettek: ebben is versenyképesek a többiekkel. A szcientológia pontosan azt használja ki, hogy a vallásoktól nem várunk se bizonyítékot, se feddhetetlen múltat, így akármilyen utolsó senkik is magyarázhatnak baromságokat engramokról, thetánokról meg galaktikus lordokról. Pénzért. Egy védekezés van: Távol maradni ezektől a buziktól. Nemzetbiztonsági hivatal évkönyvében:

„Az egyházak (...) belső önrendelkezésükre hivatkozva elutasítanak minden velük szembeni bírálatot, negatív észrevételt, s élesen támadják az őket kritizálókat. A hiteles, objektív tájékoztatás céljából ezért jelentős szerepet kaphat az írott és elektronikus média, amely nemcsak a vallási szervezetek által sugallt, őket pozitív színben feltüntető ismeretekről, hanem a tisztánlátás érdekében a velük kapcsolatos visszásságokról, anyagi és mentális kizsákmányolási gyakorlataikról, jogilag aggályos módszereikről is beszámolhat.”


Tóta W Árpád levele a Szcientológus egyházhoz

Miután Tóta W Árpád írt egy cikket róluk (fent rengeteget idéztem belőle) a Szcientológiai egyház küldött egy levelet amiben követelik, hogy azonnal szedje le a cikket. Ezt a nyílt levelet ezek után írta nekik:

" Nos, kurvára nem lesz levéve.

Miért? Azért, mert nincs abban semmi valótlan. A szcientológusok egy szánalmas űroperettet árulnak vallásként. Ezt az egyház elismerte, amikor a Fishman-vallomást a szerzői jogra hivatkozva vette üldözőbe. Soha nem tagadták meg a Xenu-sztorit. Innentől muhaha. Röhögség. Felszabadult, harsány röhej. Galaktikus bűnöző, persze, meg 3D-mozi. A délutáni műsorsávba, Xena mellé befér talán. Komolyan hadd ne vegyem.

Igen, ti szegény bolondok. Ez a nagy titok. Ez a misztikus, rejtett tudás. Ezért fizetnétek ki mit tudom én mennyi pénzt. Ezért nyalnátok megveszekedett idióták valagát évekig. Hogy aztán elárulják nektek csillió dollárért: a világot egy űrszörny rontotta el, pszichiáterek és elektromos lélekfogó segítségével. Megéri? Nem éri meg, íme, itt van ingyen. De bármikor megéri kiszállni.

Mellesleg ideje volna észlelni és elfogadni, hogy Európában már jó ideje szabadon kritizálható bármely egyház vagy szekta tanítása. A bűnei meg főleg. Igen, lehet hangosan hahotázni a szent előbőrön, a hindu isteneken, a táltosegyházon, ufológusokon. Lehet belőlük gúnyt űzni vagy komolyan vitatni az igazságukat. Sőt akár a pszichiátriával is lehet vitatkozni, hiszen ti is ezt teszitek, noha jobb lenne inkább igénybe venni. Hogy ez az érintetteknek sérelmes? Nem esik jól? Van ilyen. Együtt jár azzal a szabadsággal, amelynek köszönhetően szabadlábon vagytok.

Érted már, seggfej?

Sérti a Szcientológia Egyház jó hírnevét? Na ne játsszunk. Nincs nektek semmiféle jó hírnevetek. Nem is volt soha.

De ha már ugattok, akkor menjünk tovább, úgyis folytatni akartam. És ahányszor próbálkoztok, annyiszor folytatom. Van anyag bőven, tudjátok. Operation Freakout, Operation Snow White, Fair Game, betörések, hamisítások, hajaj! Legalább meglesz az összes gané egy helyen, magyarul.

Van itt egy blog, amit érdemes megnézni, a címe Rémálom. Hát ez pont egy ilyen szektás beszippantásról szól. Magyarországi eset, szabadítási kísérlet, könnyek. Az áldozat megjárta a Sea Orgot. Ez a szcientológusok szerzetesrendje, azért Sea Org, mert egy hajón üzemel, és nemzetközi vizeken érzi jól magát. Nagyjából el tudom képzelni, miért. Ugye mind el tudjuk képzelni?

Az egyház gyakorlatához tartozik a disconnection, a szakítás intézménye. Erre akkor kerül sor, ha a szekta hálójába került áldozatot családtagjai, szerettei megpróbálják meggyőzni, hogy talán mégse kéne odáig hülyülni, hogy odadobja mindenét – pénzét, családját, életét – ezeknek az űrlénymesével kereskedő senkiknek. Ekkor a szekta – amely eddigre általában elég zsaroláshoz való adatot gyűjtött össze a hazugságvizsgálós szeánszokon – kenyértörésre viszi a dolgot. Te nagyon jó úton vagy, de amíg kapcsolatot tartasz az Elnyomó Személyekkel és Lehetséges Bajforrásokkal - Nagybetűs Szakszavak, yeah! -, addig sajnos el van zárva előtted a lelki felemelkedés. Nincs más megoldás, mint szakítani velük végleg. Többet nem beszélhetsz anyáddal, különben Xenu.

Ezzel kezdődik az olyan kálvária, mint amit a fent idézett blog leír. Fájdalom, sírás, szétrombolt családok - és a másik oldalon a tátongó, éj fekete, nettó őrület.Talán nem elég erős az az igazság, amit így kell védelmezni. Talán nem is igazság, azért.

Pereljetek, pöcsök. Az sztori lesz. Mesélhettek a kamerának űroperát. Elmegyünk az unió tetejéig, ha kell. Legalább odafigyel az ország, hogy nézd már, ezek komolyan ebben hisznek, ezek ennyire hülyék. Jobban jártok, ha ráültök a szátokra, és beéritek azokkal a szerencsétlenekkel, akikhez nem jut el a riadó: A SZCIENTOLÓGIA CSALÁS.,,

Az egyház Németországban

A német szövetségi titkosszolgálatok arra figyelmeztetnek, hogy balul sülhet el a kormány elképzelése, hogy állami szinten tiltsák be a német szcientológiai egyház működését. A szövetségi belügyminiszter szerint L. Ron Hubbard követői több esetben alkotmányellenes módszereket is bevetettek hitük terjesztésére és nézeteik közzétételére. Ezért most az Alkotmányvédelmi Hivatalt – ami a magyarországi Nemzetbiztonsági Hivatalnak felel meg – adatgyűjtésre kérte fel, melynek azonban várhatóan csak egy év múlva lesz eredménye.A döntésre reagálva a titkosszolgálatok közölték, nincs elég bizonyíték a vitatott megítélésű szervezet betiltásához – írja a Spiegel internetes kiadása. Az eredetileg Hamburg város vezetése által indított kezdeményezés célja, hogy az összegyűjtött információk nyomán betilthassák az Egyesült Államokban vallásként, Németországban azonban csak profitorientált szervezetként elismert közösség működését. Bajorországban tavaly a nemzetbiztonságiak szerint az állami felvilágosításnak hála nem nőtt tovább követőik száma, s ezt a módszert javasolják az egész országban. A szervezet 2007 elején nyitotta meg új, hatemeletes, négyezer négyzetméteres templomát, mely egy óriási üvegpalota Berlin legnagyobb közparkja, a Tiergarten mögött.
A szervezetről közismert, hogy sehol a világon nem kap állami támogatást, kivéve az egyházaknak nyújtott adókedvezményeket, melyeket azonban Németországban szintén nem élvezhetnek. Hubbard követői kizárólag a tagok adományaiból és az általuk auditálásnak nevezett beszélgetésekért elkért gyakran borsos összegekből tartják fenn magukat. Számos internetes forrás állítása szerint is az egyházalapító élete folyamán többször (először 1940-ben) nyilatkozott úgy, hogy a legjobb üzlet saját vallást alapítani: „Szavanként egy pennyért írni nevetséges. Ha valaki igazán szeretne egymillió dollárt keresni, annak a legjobb módja, hogy alapítsa meg a saját vallását."

Évekig nem fizetett adót az Egyesült Államokban

Egy, a baden-württembergi Alkotmányvédelmi Hivatal által jegyzett tanulmány szerint az Egyesült Államok szövetségi adóhatósága (IRS) 1957-ben adta meg a Szcientológiai Szervezeteknek az egyházaknak járó adómentességet, melyet azonban 1967-ben a következő indoklással meg is szüntetett: „

A szcientológiai egyház vezetősége profitál annak közhasznú státuszából, miközben tevékenységük kereskedelmi, és az egyházalapító L. Ron Hubbard anyagi érdekeit szolgálja."

Az „egyház" erre válaszul nyilvánosan közölte, hogy nem ért egyet a döntéssel és nem szándékozik figyelembe venni azt. A következő 26 évben így egyáltalán nem fizetett adót a szervezet amerikai szárnya. A német Alkotmányvédelmi Hivatal 1997-ben kikutatta, hogy a szervezet – egy részleteiben ma sem teljesen ismert, az USA adóhatóságaival kötött megegyezés nyomán – 1993-ban visszakapta a közhasznú státuszát. A rákövetkező években a nemzetbiztonságiak főként internetes forrásokból rájöttek, hogy a Szcientológiai Egyház óriási nyomást gyakorolt az Egyesült Államok adóhatóságaira, melynek nyomán az megváltoztatta a döntést.Az eltelt 26 év alatt a szcientológusok az IRS-t és munkatársait 126 millió dollárra perelték, 2600 bírói eljárást kezdeményezve, miközben magándetektívekkel figyeltették az adóhatóságok alkalmazottait és vezetőit, emberi gyengeségeik után kutatva, a „Freedom" nevű újságjukban pedig az „IRS szenzációs bűncselekményeiről" számoltak be – derül ki szintén a fent idézett nemzetbiztonsági jelentésből.

Irodalmi cenzúra Oroszországban:

Oroszország volt annyira okos, hogy tiltólistára helyezte L. Ron Hubbard könyveit (itt Magyarországon szabadon kapható -.-) Úgy ítélték, hogy a könyvek aláássák oroszország polgári szellemi értékeit :D. Ha valakinél rábukkannak a könyvekre 100 dollár pénzbírsággal büntetik. Az ügyet a szibériai Szurgut város közlekedési szakemberei és a Hanti-Manszijszk vámtisztviselői kezdeményezték, miután 28 Hubbard-mű, köztük könyv, valamint hang- és videofelvételek érkeztek az Egyesült Államokból. Az anyagokat pszichiáterek, pszichológusok és szociológusok vizsgálták át, és egyetértettek abban, hogy nem engedélyezik ezek terjesztését Oroszországban. A szakvélemény szerint ugyanis a lefoglalt munkák olyan eszmékről szólnak, melyek az erőszak bármely formáját megengedik, társadalmi és vallási gyűlöletre buzdítanak, ezek pedig szemben állnak az állam céljaival és értékrendjével. Hubbard tanítása szerint az emberek halhatatlan szellemi lények, melyek megfeledkeztek valódi természetükről.

Tavaly az Európai Emberi Jogi Bíróság a szcientológia egyház szurguti és nizhnekamski ágazata javára döntött, mikor azok beperelték Oroszországot, amiért nem ismeri el őket vallási szervezetekként, tekintve, hogy kevesebb mint 15 éve telepedtek le az országban. A Bíróság ítélete szerint az államnak 10 000 dollár kártérítést kellett fizetnie, és újabb 10 000 dollárt a perköltségekre. A The Times megjegyezte, számos országban nem ismerik el őket egyházként, sőt Németországban kereskedelmi vállalkozásnak tartják.

Az Egyesült Államokban jogilag is elismerik a szcientológia egyházat, és néhány híresség is csatlakozott hozzá, mint például Tom Cruise, Katie Holmes vagy John Travolta.

A szcientológia megette Tom agyát



Unciklopédia viccesen definiálja az egyházat :D

A szcientológia egy vállalkozás vallás, melyet L. Ron Hubbard amerikai önjelölt filozófus alapított. Két istene van: Xenu és a pénz. A pénz az annyira szent, hogy birtoklása hatalmas lelki terhet helyez az átlagemberre, akiket az egyház ezért puszta szeretetből megfoszt tőle.
A szcientológia jelképe: egymásba fonódó S és B betű. Az egyház képviselői tagadják, hogy ez a Sok Barom rövidítése lenne.

Figyelem! Mielőtt továbbolvassa a cikket, fizessen be a Szcientológia Egyház számlájára egymillió forintot! (Különben jön Xenu és agyoncsap!)

Xenu a Galaktika ura, egy szürkés bőrű, hatalmas zöld szemű űrlény. (Huhh, nem csoda, hogy az ógörögök szívesebben hittek Apollóban és Afroditéban, azok legalább jó pasi / jó nő.) A történet úgy kezdődik, hogy Xenu az űrhajóival a Földre költöztetett sok űrlényt. Az űrhajók úgy néztek ki, mint a DC-8-as repülőgépek, csak propeller nélkül (eme zseniális tanítást csak hasonlatokkal lehet lehozni arra a szintre, hogy az átlag halandó megértse, tehát: űrhajó = repülőgép propeller nélkül, Xenu = Darth Vader szuszogó sisak nélkül, Hubbard = emberszabású lény ész nélkül).

Xenu letelepítette az űrlényeket a vulkánok mellé, amiket aztán felrobbantott, ezzel mindenkit kinyírt. Az ő szellemeik a thetánok, akiket Xenu engesztelésül elvitt moziba. A thetánok most itt keringenek az emberek körül, ők okoznak minden bajt (ebben egyesek szerint nagy riválisaik a zsidók). Ellenben ha fizetsz sok pénzt, az Egyház megszabadít a thetánoktól, és még azt is megtudhatod, hogy az összes többi vallás csak kamu, egy rakás mindenről az emberek csak azért hiszik, hogy megtörtént, mert Xenu ezt vetítette nekik a moziban.

Hubbard szerint ez a történet úgy van megírva, hogy ha nem vagy elég beavatott (=van még pénzed) és elolvasod, azonnal meghalsz, ezért én most a te kedvedért átfogalmaztam, most már csak a füled fog leszáradni.

Különben ezt a sztorit szcientológusoknak nem szabad ismerni, csak ha már befizettek egy halom pénzt, különben kidobják őket az egyházból. Ha szci vagy és idáig elolvastad és még nem vagy a megfelelő szinten, cseszheted, és Xenu szétrúgja a valagad, hacsak be nem fizetsz egy rakás pénzt.

A legkeményebb pletyka ~sírvaröhög~

Tom Cruise a szcientológiai egyház második vezetőjévé lépett elő – és a lányát az egyház elhunyt alapító-vezetőjének spermájával termékenyítik majd meg, áll egy vitatott életrajzi írásban. A színész és az egyház egyaránt tagadja ezt az állítást, amely szerintük aljas rágalom.

A könyv szerzője, Andrew Morton ellen – aki egyébként Diana életrajzi regényét is megírta – jogi lépéseket tesznek. A könyvben arról a színészről szól, aki az egyház szolgája, és aki az életét az egyház tanainak terjesztésére tette fel. A könyv azt is állítja: az egyház ellenőrzi a magánéletét, és a színészt most nevezték ki a szcientológiai egyház vezetője, David Miscavige helyettesének. Miscavige egyébként a vőlegény tanúja volt 2006 novemberében, amikor a színész Katie Holmesszal kötött házasságot – áll a könyvben. Andrew Morton állításának megfelelően Cruise és Miscavige valóban nagyon közel állnak egymáshoz, annyira, hogy az egyházi vezető még a mézeshetekre is elkísérte Cruise-t és feleségét. (WTF?! Tán meg is baszta...)

Morton arról is ír, hogy néhány fanatikus szcientológus azt hiszi: Katie Holmes azért szülte meg kislányát, Surit, hogy majd később a lányt az egyház 1986-ban elhunyt alapítója, L. Ron Hubbard spermiumával termékenyítsék meg. Az író ezt a helyzetet a Rosemary gyermeke (Rosemary’s Baby) című filmhez hasonlította (a filmben Rosemaryt maga a sátán termékenyítette meg – a ford.).

A könyv azt is állítja, hogy Cruise néhány korábbi kapcsolatát – például Penelope Cruzzal és Sofia Vergarával – a szcientológiai egyház hivatalnokai „fúrták meg", mert úgy gondolták, hogy ezeknek a nőknek a családja „túlságosan cinikus". A könyv szerint az egyházi vezetők nem voltak túl boldogok attól sem, hogy Cruise második felesége, Nicole Kidman hűséges maradt a katolikus egyházhoz, és ez hozzájárult ahhoz, hogy a pár elvált. A könyv az Egyesült Államokban a jövő héten jelenik meg, de Nagy-Britanniában – mivel tartanak egy esetleges rágalmazási pertől – nem kerül a boltok polcaira.

A könyv szerint Cruise 21 évesen futott be Risky Business (Kockázatos üzlet) című filmjével. Három évvel később lett a szcientológiai egyház tagja első feleségén, Mimi Rogersen keresztül. Morton szerint Cruise most válaszút előtt áll: a karrierje, illetve az egyház között kell választania. És jelenlegi küldetése, hogy Victoria és David Beckhamet is egyháza híveinek sorába állítsa. A színész ügyvédje azt mondta: Morton beteges és bizarr állításai hazugságok.

A szcientológiai egyház ügyvédjei azt fontolgatják, hogy 50 millió angol fontos kárigényt nyújtanak be Morton ellen. Az egyház szóvivője, Elliot Abelson a Daily Mailnek azt mondta: a könyv szemenszedett hazugságok sora és rosszindulatú a Rosemary gyermeke című filmmel állított párhuzam.

Az egyház beperelt egy Magyar adatvédelmi ombudsmant is

Azt akarta megtudni az egyház az ombudsmantól, hogy mégis ki nyilatkozta neki tőlük azt, hogy az e méter hazugságvizsgálásra alkalmas. (Isteneeeeeem) Elhalasztotta a bíró a Szcientológia Egyház által Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman ellen indított pert, mert az ombudsman a tárgyaláson nem jelent meg. Pataki Árpád bíró a tárgyaláson ismertette azt az eseménysort, amely a pereskedéshez vezetett.

A történet évekkel ezelőtt kezdődött, amikor a Szcientológia Egyház különféle berendezéseket hozott be Magyarországra, amelyek álláspontja szerint arra valók, hogy "segítsenek behatárolni a szellemi gondok vagy zaklatottságok azon területeit, amelyek a személy jelenlegi tudatossági szintje alatt találhatóak". Magyarán, a szerkezetet a Szcientológia Egyháztól segítséget kérő emberek kezébe nyomva a bőr fizikai-kémiai változásainak mérésével bárkiről megállapítható, mit titkol, mi a baja.(Nos ez magyarul hazugságvizsgáló, mert az is ilyen szisztéma szerint működik). Idővel azonban az ombudsman vizsgálódni kezdett a szerkezettel kapcsolatban, mert a kuncsaftok adatait, és önrendelkezési jogát veszélyben látta, és mert a lapok arról írtak, hogy az e-meter nem más, mint egy lebutított hazugságvizsgáló.

Az egyház egy szakértői vizsgálatra hivatkozva többször is visszautasította a feltételezést, hogy nem hazugságvizsgálatra, hanem a fentebb már ismertetett kérdések megválaszolására használják a szerkezetet. Az ombudsman azonban egy másik szakértői véleményre hivatkozva májusban ajánlást tett közzé, amelyben megállapította, hogy a szerkezet használatát nem vizsgálhatja, de az nem zárható ki, hogy a berendezést hazugság vizsgálatára is használhatják, és egyben az adatvédelmi gyakorlat megváltoztatását kérte az egyháztól.

Ezután a Szcientológia Egyház kérte az ombudsmant, hogy ossza meg vele, milyen szakértői anyagra hivatkozik. Az ombudsman ezt megtagadta, mert szerinte irreleváns információ a honnan, az a fontos, hogy az egyház - mint adatkezelő - a törvényes határidőn belül válaszoljon az ajánlásra. Az egyház ezt nem tette meg, hanem bírósághoz fordult. Ennek a pernek az első tárgyalási napja lett volna csütörtökön. A tárgyalás előtt Szikinger István ügyvédtől tájékozódtunk, az egyház mit akar elérni. Szikinger szerint Péterfalvinak, ahogy maga is írta, nem lett volna joga a központi vallásgyakorlás és az ehhez szükséges eszköz vizsgálatára, és azt is per tárgyává tették, hogy az ombudsman közérdekű adatot titkol el előlük.

Péterfalvi szerint a szcientológusok keresete megalapozatlan, őt a törvény felhatalmazza, hogy ajánlást fogalmazzon meg. A döntést előkészítő anyag (az idézett szakértői vélemény) 10 évig nem nyilvános. "A közvélemény tájékoztatása nem esik egybe a felperes (Szcientológia Egyház) irat megismerésére vonatkozó érdekével" - fogalmaz Péterfalvi a viszont keresetben.

Az egyház egyik áldozata

-Nos még számtalan ügyet felsorolhatnék, de azokat már linkekben osztom meg veletek, az egyik legfontosabb oldal a témában egy noname tárhely amin rengeteg link van még több ilyen témával foglalkozó cikkhez:

http://www.antiszcientologia.hu/

-És jöjjön még több perrel foglalkozó cikk, pár érdekesség:

-Cikk : Az egyház még a google-t is beperelte

-Egy lista Magyarország 100 legbefolyásosabb szcientológusáról

-Szcientológiát leleplező oldal cikkekkel videókkal

-Cikket írt egy ember aki járt a Dianetikai központban :D


-Hubbard élete a Wikipédián

-Pár eset a szélhámoskodásaikról (a nagy cikk alatt még több az ajánlott linkekben!!!)

34 megjegyzés:

  1. jézusom -.-" hogy lehetnek ilyen idióták az emberek, hogy fizetnek ezekért? fúúh, ez durva. a levélen viszont nagyot röhögtem, és ezen a mondatodon is :
    "(eme zseniális tanítást csak hasonlatokkal lehet lehozni arra a szintre, hogy az átlag halandó megértse, tehát: űrhajó = repülőgép propeller nélkül, Xenu = Darth Vader szuszogó sisak nélkül, Hubbard = emberszabású lény ész nélkül)." hát ez kurvanagy volt xD tetszett a cikk, kapsz érte egy kakaót :D
    *csinál Káinnak egy kakaót*
    jól van, nem elsőzök, mert megutálsz érte :D
    *fúj egy kis tejszínhabot a kakaóra, és reszel rá csokit*
    :D:D wíííí :D:D szombatot akarok :D

    VálaszTörlés
  2. -Letti:

    Akik ezért fizetnek azok lelki beteg megkajáltatott emberek, csak sajnálni tudom őket.

    Ne mert befosok. :D

    VálaszTörlés
  3. Káin :

    ha jobban belegondolok...
    :( akkor kávét feketén, cukor nélkül? (nem bírlak elképzelni kávé nélkül, és főleg nem tejeskávéval extra cukorral... ennyire nem bízol a kakaócsinálási-tudományomban? :( xD ) és most jön az, hogy Letti, nemkávézom... :D

    VálaszTörlés
  4. -Letti:

    De, de feketén szoktam. Ritkán tejjel és cukor nélkül. :D

    VálaszTörlés
  5. "Beleznay Endrének a korai magömlés megoldásában is segített a vallás" - írta korábban az Esti Hírlap.

    Sírva röhögök. xD

    VálaszTörlés
  6. Megnéztem unciklopédián a cikket :D az a vicc, hogy még nem szedték le :D
    Mellesleg még mindig undorító amit csinálnak, a drogmentes izébizének meg nincs értelme, a tájékoztatásnak lenne.

    Ne kávét neeeeeeeee XD hallod olyat csináltam, hogy nem aludtam egész éjjel bementem melózni és gondoltam iszok egy gépi kávét és mivel sose kávézok nem tudtam eldönteni, hogy mi a különbség az instant és hosszú között ezért ittam mindkettőt gondolhatod, hogy festettem egész nap XDD

    VálaszTörlés
  7. -Eszter:

    Azok után, hogy a Wikipédiát és a google-t is perelték nem hinném, hogy bármit is leszednének nekik :D

    A gépi kávé amúgy sem túl jó XD

    VálaszTörlés
  8. Alig várom, hogy hazaérjek és elolvassam!

    VálaszTörlés
  9. Káin :
    vesédbelátok! *Káin arca elé tartja a kezét*
    MUKODJ! xD nemtom hogy jött ide, de mukodj.
    a gépi kávé szar, egyetértek...
    és gondolom a kezed is mindig hideg
    dohányzol - de ebben nem vagyok biztos.
    barna az eredeti hajszíned, vagy szőke, de semmiképpen vörös.
    a körmöd néhanapján fekete (vagy mindennap, passz)
    anyukád még mindig kisfiamnak hív.
    imádod a feketét.
    titokban imádod Britneyt, és este az Aqua-tól szoktad a Barbie Girl-t hallgatni, és arra ugrálsz félmeztelenül :D
    jólvan, fel vagyok pörögve, ez mindig így van, ha... nem tudom elmondjam-e mi van :D
    (szerelmesvagyok×.× :D)
    najó, az egyháztól megint hova jutottam.
    ja, igen, ha bemész egy templomba, elégsz :D

    VálaszTörlés
  10. Káin :

    de a többi igaz? :D
    (én ja :S )

    VálaszTörlés
  11. "(eme zseniális tanítást csak hasonlatokkal lehet lehozni arra a szintre, hogy az átlag halandó megértse, tehát: űrhajó = repülőgép propeller nélkül, Xenu = Darth Vader szuszogó sisak nélkül, Hubbard = emberszabású lény ész nélkül)."

    ez akkora X"D *sírva röhög*
    __
    Hála az égnek jövőre nem kényszerítenek drogmentes futásra *pezsgőpukk*
    __
    *elképzelte Káin-t Barbigörl-re ugrálni*
    fubakker XD de azért megnézném *_*

    VálaszTörlés
  12. gyerekeeek :D megtanultam a constantine-os pénzérmés pörgetős trükköt :D tökfaja :D wíí:D
    lettivoltam:D

    VálaszTörlés
  13. http://www.youtube.com/watch?v=V5H9fhHkhH4
    03:04nél csinálja a csávó :D és sikerült :D
    wííh :D
    megintlettivoltam:D

    VálaszTörlés
  14. Azta...Mennyi idődet is emésztette fel a téma? :D és még mindig nem érzel semmit -értem vonzódást a vallás iránt-? Amúgy örülök, h befejezted XD még elolvasom a linkeket, de több sz betűs izét ne! :D -egyre jobban utálja tommyt-
    Letti 20.50: LOL XD

    VálaszTörlés
  15. -Madame Curieuse:

    Hát nem kevés időmet az fix XD

    Én sem kérek többet ezekből. Próbáljanak megkörnyékezni ezek után O__O

    VálaszTörlés
  16. hmm...mint hittérítők az utcán? :D
    1× már találtak meg:
    "-Maguk is hittérítők?
    -Nem, csk keresztények..." XD és úgy vigyorgott, mint a vadalma, továbbá némán állt mellettem...ööö :D

    VálaszTörlés
  17. -Madame Curieuse:

    De miért hitték rátok? XD

    VálaszTörlés
  18. Holy Fuck.:-s Nagy az Isten állatkertje.Hihetetlen, hogy ENNYIEN vannak és ENNYI szerencsétlen embert képesek befolyásolni.
    Tom Cruise-t eddig is nagyon rühelltem, a maga kis 160 centijével együtt.Csak a lányát sajnálom, mert annak már a gyerekkorát is elb***ták.

    Gratula Káin a cikkekhez, rohadt jók lettek!
    Jah, és a Rosemary gyermeke az nagyon-nagyon jó! :-)

    VálaszTörlés
  19. -Charlotte:

    Remélem majd ír nekünk is levelet az egyház :D

    VálaszTörlés
  20. Káin:

    xD Vagy az lesz benne, hogy: irgumburgum, Káin és társai ezért most megkapjátok a magatokét, vagy az, hogy: nektek, súlyos problémáitok vannak==>gyertek hozzánk attól jobb lesz és még kaptok 10%-os csoportkedvezményt is! xD Bár azt hiszem, hogy az első verzió a valószínűbb.:-s
    DE inkább hagyjanak minket békén, a mi "megtérítésünkkel" már nagyon régen elkéstek.

    VálaszTörlés
  21. -Charlotte:

    inkább legyen valami zaftos nyílt levél, mint jó múltkorában! :D

    VálaszTörlés
  22. Káin :

    az én bénaságommal, és a túl sok szabadidőmmel nekem trükk :D ennyi :D de csak sikerült végre :D

    VálaszTörlés
  23. Félreértesz :D
    Én tettem fel a kérdést XD általában nem megyek oda idegenekhez vadul mosolyogva, vallási szöszmöszt szorongatva a kezemben....

    Madame C.

    VálaszTörlés
  24. -Letti:

    ~kezet ráz, mialatt aprók potyognak~

    -Madame Curieuse:

    Jaj bocsánat :D Már késő volt XD

    VálaszTörlés
  25. Káin :

    jéé, látod, nem is volt annyira nehéz :D belémláttál ezalatt az egy másodperc kézrázás alatt? :D megláttad a titkaimat, és az élettörténetemet is :( veseolvasómester :D (amúgy öt-tíz-húszforintossal nem nagyon megy, a régi kétszázassal,(amiben még volt ezüst) azzal már jobb :D)
    *küld Káinnak egy kávét-feketén, kis cukorral:D*

    VálaszTörlés
  26. letti

    engemis engemiis :D nekem is nézz a vesémbe! :D ^___^


    Káin fasza lett a cikk..én nem bírtam volna eddig idegekkel XD jaaah! hogy bele se kezdtem!

    VálaszTörlés
  27. neo :

    oké :D komplett elemzést kérsz? :D

    VálaszTörlés
  28. szóvalakkor drága Neo :D most kivesézlek :D

    dohányzol - tutitutitutiii :D egyszer dohányozzunk együtt :D
    imádod a buborékokat :D
    vörös a hajad(csak festékkel eltünteted a nyomait, vagy nem, ezt nem látom tisztán, valami zavar van az erőben xD),
    fehér a bőröd, utálod a színes ruhákat (feszengsz bennük) csak a fekete a jó :D
    aztán, imádod a finom borokat.
    sokszor volt már szerelmi bánatod
    nem bízol meg egykönnyen másokban - Káin te sem! :D
    titokban imádsz engem, mert annyira kis butus és szeleburdi vagyok :D csakviccvolt, totál hülyének nézel xD
    aztánaztánaztán...
    szeretsz olyanokat megölelni, akikben bízol, és ez néha nagyon jól tud esni.
    néha kicsit eleged van a rasztáidból, de mivel ez te vagy, azért semmi pénzért nem vágatnád le, te így vagy jó :D (nem úgy, mint a hülye osztálytársam, hatodikos korában azt mondta, hogy mindig is raszta lesz, mert ez egy életérzés/életstílus, és tegnap hogy jelent meg? rövidre nyírt hajjal -.- az is egy hülye, de mindegy xD )
    a körmöd néha fekete, vagy mindig, de tartasz otthon fekete körömlakkot.
    MINDEN RASZTÁBAN TÉGED LÁTLAK :D (és ez igaz is :D)
    nem volt gyerekkorod, ezért néha elhülyéskedsz gyerekjátékokkal, mint pl. egy gumikacsát hápogtatsz, vagy ilyesmi :D
    nem szereted a pillangókat, akármilyen szépek is, undorodsz tőlük
    bírod a kritikát, de ha valaki elmondja, hogy mit is gondol rólad igazából(és ez néha fáj, mert igazságtalan), leoltod a sárga földig :D
    szereted az olyan estéket, amelyiken csak te létezel, egy pohár jó bor, egy doboz cigi, és a kreativitásod :)
    olyan barátnőt szeretnél, aki megért, és elfogad olyannak, amilyen vagy, minden fóbiáddal/szokásoddal/hülyeségeddel együtt, de ilyet nagyon nehéz találni, ezáltal azt gondolod, hogy agglegény maradsz, de ez a hited meg fog változni - reméljük :D
    láwolod Káint<3 :D
    néha nagyon szomorú tudsz lenni, és akármilyen jó vicceket ír Meti, még az sem vidít fel.
    nem tudsz sokat aludni, nem is akarsz
    utálod, ha mások drogosnak néznek (neharagudj, az elején én is általánosítottam, bocsássmeg:( )
    gondolatban bárkit lemészárolsz, kiherélsz, vízbefolytasz, megütsz, de amúgy nem akarsz lecsapni egy legyet sem, mondván, hogy hadd éljen szegény, ameddig más meg nem öli.
    szereted a szőrös kisállatokat, de nem tartanál semmi pénzért.
    nem érted, mi értelme van, a myvipnek, vagy az iwiwnek.

    hát most ennyi, elvonják a figyelmemet( Életem nagyon profi ebben xD(L) ), most ennyit tudtam kipréselni magamból :D
    elemezzetek ki engem íííííííís :D

    VálaszTörlés
  29. ez hosszú lett, ájemszorri :D

    VálaszTörlés
  30. Káin :

    hát de most neeeem? xD
    (Letti voltam)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: