2010. május 24., hétfő

Káin: Filmajánló

Nos a hétvégén láttam egy nagyon jó filmet és ezt szeretném megosztani veletek, már pár kommentben szó volt róla futólag, akkor tudtam meg, hogy egyáltalán készült belőle filmadaptáció. Tudom eléggé a mániám, de megint Stephen Kinget veszem elő XD. Nagyon szeretem a novelláit, érdekes talán jobban mint a regényeket, az egyik nagy kedvencem a : Köd volt. Ezt meg is néztem most a hétvégén és nem csalódtam!!!

A KÖD

Nagyon nagy a fantáziám és mikor olvasok kb. mindent filmszerűen látok, és egyszerűen letaglózott, hogy a film mennyire hasonlított a képzeletemben látott dolgokhoz. Ha valaki nem olvasta a novellát akkor is garantálom, hogy tetszeni fog a film mert nem egy lerágott csont horror és nagyon nagy kritikát mutat az emberekről az alkotás. Ebben a novellában az emberi természetet hozza felszínre, azt hogy milyenek a bigott keresztények és hogy vészhelyzetben az emberek zöme kb. hogyan is reagál. Volt, hogy párszor idegrohamot kaptam, nagyon jól játszották a szerepüket a színészek. Csak a végén láttam kis eltéréseket a filmben, de az is a történet javára vált, így respect érte. Jöjjenek hát az official adatok:

-Film adatai:

-127 perc
-2007

rendező: Frank Darabont
író: Stephen King
forgatókönyvíró: Frank Darabont

-szereplő(k):

Thomas Jane (David Drayton)
Marcia Gay Harden (Mrs. Carmody)
Laurie Holden (Amanda Dunfrey)
Andre Braugher (Brent Norton)


Lényegében egy különös köd ereszkedik a városra és az emberek bent ragadnak egy bevásárló központban. Valami fenyegetik őket és végül kiderül, hogy egy kísérlet balul sült el a közelben lévő katonai bázison. Az ott dolgozó tudósok lukat ütöttek a másik dimenzióba . Az alaptörténet és a sok csápos darálás mellett leginkább az emberi tulajdonságokat emelte ki, így nem horror hanem szinte dráma!

"Furcsa, túlvilági köd ereszkedik egy amerikai kisvárosra. David Drayton, és kisfia, Billy a kisváros vegyesboltjában rekednek sok más lakóval együtt. David veszi észre elsőként, hogy valami mozog a ködben: halálosan rémisztő, nem e világi lények. A túlélés a csapat összetartásán múlik, de ismerve az emberi természetet, lehetséges ez? Ahogy kezd elharapódzni a félelem és a pánik, Davidben megfogalmazódik a végső kérdés. A ködben feltűnő idegen faj az ijesztőbb, vagy azok az emberi szörnyek, amelyekké a boltban rekedt emberek váltak; azok, akik egészen idáig szomszédok és barátok voltak?,,

trailer:



Érdekes még, hogy a magas kreatúra iszonyatosan hasonlít, vagy legalábbis emlékeztetett engem Cthulhura, a főcímdal pedig egy Dead can Dance szám :D!!!

21 megjegyzés:

  1. Ezzel a címmel nekem kiskoromból egy horror jut az eszembe, de azokban régi házakban voltak az emberek és valami kalóz-zombik jöttek O__o...

    VálaszTörlés
  2. úúúú az valami más... csak nem jut eszembe a címe... valami hajnal...

    VálaszTörlés
  3. Nemmár nem hiszem el...már megint valami amit a nyáron el kell olvasnom! :D

    VálaszTörlés
  4. Kígyófi Káin:
    Köd az volt benne X'DDD és kicsiként még nagyon féltem, hogy jönnek a kalózok X'DDD

    VálaszTörlés
  5. Nem lehet hogy SIWA a Carpenter-féle Köd-re (The Fog) gondol?

    http://a4.vox.com/6a00cdf7e37f6d094f00e398b79bbc0005-500pi

    "A kaliforniai tengerparti városkára lassan ráborul a tenger felől gomolygó köd. A félhomályból misztikus alakok bukkannak elő, a száz éve éppen ugyanitt szánt szándékkal tengerbe veszejtett hajó matrózainak képében. Azért jöttek, hogy egy ősi átok szellemében kegyetlen bosszút álljanak árulóik leszármazottain..."

    Ennek tűnik. Ám itt is van egy 1980-as és egy 2005-ös version is, nekem a 80-as ugrott be.

    VálaszTörlés
  6. Nemrég néztem meg én is ezt a filmet. Eddig csak filmen láttam, de nagyon bejövős. Ráadásul Frank Darabont rendezte, aki a Halálsoront is. Ugyhogy én is csak ajánlani tudom.

    VálaszTörlés
  7. Káin:

    Tudod mi lesz??? Szépen leülök, fogok egy A4-es lapot, mert kisebb nem lesz elég, el kezdek böngészni itt a Mortemen és amikor már teleírtam a lap mindkét oldalát akkor fogom magam megnézem a könyvtár honlapján, hogy mi van meg nekik, utána felkerekedem és lesöpröm a polcokat!!! xD

    VálaszTörlés
  8. Káin:

    Te hova lett a Szexuális felvilágosítás III. cikked????? írányítópultban még kiírja, de csincsen sehol...:(

    VálaszTörlés
  9. -Darkness:

    Hopp erre nem is figyeltem fel!

    -Charlotte:

    Király :D

    VálaszTörlés
  10. -Charlotte:

    Nem tudom hogy de a piszkozat kikerült, pedig nem jegyeztem be. Még nincs kész.

    VálaszTörlés
  11. Káin:

    Okok, csak mondom bátorkodom megkérdezni, hogy hova lett, nehogy lemaradjak róla. :-)

    VálaszTörlés
  12. -Charlotte:

    Értem értem, most zene ajánlót írok és utána edzek kicsit, aztán lehet ma még befejezem hajnalban a cikket!

    VálaszTörlés
  13. Káin:

    Ráérsz drága, ráérsz!!!Ma is kapásból minimum 5-6 cikk volt fenn, megértem elolvasni őket. (mert ha nem olvasom el, akkor felhalmozódik és sosem érem utol magam xD ! ) Aludj is néha jó!!

    VálaszTörlés
  14. -Charlotte:

    Ha nem tudok, akkor ma még kikerül :D

    VálaszTörlés
  15. Naaah, elképesztő de végre van időm olvasni! (Y)
    Érdekel ez a film, már egész rég óta, csak ugyebár kell egy kis idő letölteni meg meg is nézni, de mindenképp ráveszem magam. Én is a másik Köd c. filmet láttam, hirtelen mikor megláttam az ajánlót az ugrott be. :)

    Szal, grat a cikkhez, tetszik az előzetes meg a néger színész (vmiért tök szimpi xD).

    :)

    VálaszTörlés
  16. -Nightmare:

    Az elég gagyi volt szerintem :D

    Nos az pont egy kibaszott nagy pöcs lesz :O

    VálaszTörlés
  17. Káin:

    Az valahogy lejött, hogy nem pozitív szereplő. Csak megfogott.

    VálaszTörlés
  18. -Nightmare:

    Nekem a kedvencem egy öregasszony volt. :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: