2010. május 17., hétfő

Káin: Filmajánló

Na már jó rég írtam nektek ilyet! Mivel nem láttam mostanában semmit ami használható lett volna (van pár régebbi film de most nem olyan a hangulatom, hogy írjak róluk) folytatom a klasszikus horror világában barangoló vonalat!

DR. JEKYLL ÉS MR. HYDE

Ez a film gondolom sokaknak ismerősen cseng! 1931-es Amerikai film egy 1886-os kisregényből készült el amit Stevenson írt meg. Az egész történet az elfojtásra épül. Dr. Jekyll egy olyan tudós aki az emberben megfogalmazódó, vagy megszülető jót és rosszat akarja elválasztani kísérleti úton, hogy egy napon az emberiség megszabadulhasson a rossztól. Ez alatt a tudatalattijának megtestesülése Mr. Hyde folyamatos rémtetteket visz véghez, ami igazából a társadalom reakciós értékrendjét jelképezi.

Hyde igazából a szabadjára engedett szexualitása volt , Jekyll és menyasszonya elnyomott vágyait képviselte. A film a cenzúra korszakában készült, pár siettetné az esküvőt és nem is nagyon hallgatják el, hogy miért :D... De a kemény társadalom (főleg az apák) szüzességet követelnek :D. Ez a film olyan szempontból előzte meg a korát, hogy a nőt is erotikus vágyakkal élve tüntette fel, ez akkoriban nagy dolog volt. Mert ugye a prostik könnyítettek a férfiak szükségletein, de a nőknek ilyen akkoriban még nem létezett, vagy szeretők lehettek vagy prostik. Jekyll is elmegy egyhez, Ivyhoz undorító módon... :-s... Bár a befejezés keresztény, a film akkoriban igen radikális volt.

trailer:




-Rendező: Rouben Mamoulian
-Forgatókönyv író: Percy Heath (Robert Louis Stevenson regényéből)
-Szereplők: Fredrich March,Miriam Hopkins
-Kiadás:1931

24 megjegyzés:

  1. Nemmár, hogy ebből film is készült??A könyvet olvastam igaz, hogy angol-rövidítettben, de rohadtul tetszett!!!:) Íme egy újabb dolog, ami felkerül a Mortemnek köszönhető elolvasandó-megnézendő listámra! :)

    VálaszTörlés
  2. -Charlotte:

    2010-es adaptáció is létezik meg musical! Nem beszélve a sok meséről :D

    VálaszTörlés
  3. Én csk 1 hasonló nevű együttesről hallottam még :D -bár annak semmi köze ehhez-..ha lesz időm én is sort kerítek rá.

    VálaszTörlés
  4. -Madame Curieuse:

    Azt hiszem japánok :D

    VálaszTörlés
  5. Az Hyde :D Amire én gondolok az jumpstyle és holland.

    VálaszTörlés
  6. -Madame Curieuse:

    na azt nem vágom :D

    VálaszTörlés
  7. melyiket? am jó barátod a youtube :) -már ha érdekel-

    VálaszTörlés
  8. -Madame Curieuse:

    na majd utána nézek :D

    VálaszTörlés
  9. írtam már ide,hogy örvendenék neki,ha nem spamelnének hozzászólásokat a blogomhoz,engem ez a téma/hit,kutyatudjami hidegen hagy,nem szeretnék megismerkedni vele,nem szeretnék öngyilkos lenni,nem tárom fel a lelkem sötét részeit,hagyjanak békén,ha megoldható.

    köszöntem.

    VálaszTörlés
  10. -Elza:

    Elnézést a zaklatás miatt, a blogoat betesszük egy wordlistába hogy véletlenül se tévedjünk oda. Szerinted itt ki akar öngyilkos lenni, Gondolkozzál már légyszíves... :D

    Az otromba tudatlanságoddal még jobb is ha nem rontod a színvonalat.

    VálaszTörlés
  11. bocs,valahogy nem volt ínyemre végigolvasni a blogot,pár szó,na meg a képek bőven megtették a magukét.

    a tudatlanságról és az otrombaságról ne beszéljünk inkább,nem tudsz róla az égvilágon semmit.

    VálaszTörlés
  12. -Elza:

    Szerintem úgy, hogy a blogot basztad elolvasni ne vonj le következtetéseket arról, hogy mit tudok és mit nem. Akkor majd én sem teszek rád ilyen megjegyzéseket, jelezném a látatlanba való szidalmazást Te kezdted azzal a könnyelmű megjegyzéseddel , hogy az oldalt negatív olvasatban tüneted fel (sosem támogattuk az öngyilkosságot és bármi ilyesmit) a tájékozatlanságodból fakadó kreált arroganciáddal, szóval nekem van jogalapom ugatni.

    Igen annyiban hibás vagyok hogy spameltem, írtam is többet nem fordul elő, de azért álljon már meg az a kibaszott menet! :D

    VálaszTörlés
  13. rendben,ez mondjuk jogos volt,bocs,de nem tesz kókedvűvé,hogy hajnalban is a gép előtt kell melóznom...

    annyit mondok akkor csak,hogy kicsit beleolvasva,ez nem az én világom,de béke van,nem szidalmazok senkit,ugyanúgy megvan a jogotok a terjedéshez,és az emberekhez eljutáshoz,mint másnak. alapvetően nem vagyok ítélkezős fajta,csak a fáradság előhoz dolgokat,és a felületességet:)

    mégegyszer bocs:)

    VálaszTörlés
  14. -Elza:

    Semmi baj, én bocsánat a kirohanásom meg a spameleés miatt. Azért kaptam fel a vizet, mert pont ellene vagyunk az ilyeneknek és érzékenyen érintett.

    Remélem a munkádat sikerül minél előbb befejezni! Mi meg figyelünk, hogy többet ne zaklassunk!

    További jó munkát és jó éjt!

    VálaszTörlés
  15. ugyan már,nem szükséges.

    igazából a cél viszont elérve,mert most már vissza fogok nézni,hátha lesz itt valami érdekesség számomra:)

    néha ez kell ahhoz,hogy felkeltse az ember figyelmét.

    azt én is,utálom a gépi rajzolást,de ez van...

    nektek is további jó munkát,blogolást,és éjt:)

    VálaszTörlés
  16. Na ezért kell előtte olvasni... a képek bár sokkolóak, iszonyatosan sok jó tanáccsal szolgál a blog. Például a szexuális felvilágosító részek. És abban a világban, amiben 16 évesek nem tudják, mi az a "fehér" amit beleélveztek a csajukba, hát már én kérek elnézést... de igenis szükség van egy ilyen oldalra. Ahol teret kapnak a gyilkosok, az állatkínzás, ahol felnyitják a szemünket a faszságokról. Ha nincs a blog lehet épp egy jó kis scientológiás önismereti előadáson ülnék. Jó, lehet túlzás, de remélem átjön belőle, amit mondani akarok. Elza, én javaslom, hogy olvasd a blogot! Nem kényszer, nem erőszak, de öngyilkos se leszel tőle, maximum jártasabb pár témában. Bár néha tényleg jobb lenne birkamód tudomást sem venni a világ dolgairól és élni a cukormázban. Amúgy arról is lehetne cikket írni miért van annyi rákos beteg! Érdekes mi? Csernobil, ufójelenségek... akit érdekel, annak tudnék mesélni...

    VálaszTörlés
  17. Másvalami: ahogy írtam is pár posttal arrébb, nem az ilyen dolgok teszik az ember lelkét sötétté, taszítanak bele, vagy kergetnek öngyilkosságba. Megbocsáss, de ez faszság. Ha ezt az elméletet követjük, elég lenne kinyitnod egy történelemkönyvet, és komolyan venni annyira, hogy megkattanj. Remélem, a blogolókat nem ilyen módon kategorizálod be. Káinnak igaza van: előbb olvasni kell, aztán dönteni az ilyen kemény kritikát. (Hú hány blognak eshetnék neki, amiben a loliról van szó X'DDD, nem, nem az öngyilkosság miatt, bár néha az tudnék lenni X'DD)

    Káin:
    nem leszek fenn pár napig ~ vizsgák, sálálálálá ~ nagyon köszönöm, hogy kitetted a loli ruhás linket. Ma megkapom a babafejet, elkezdem befotózni a cuccokat és feltenni. Lesznek fiús cuccok is ~ fütyörészik ~...

    VálaszTörlés
  18. "Amúgy arról is lehetne cikket írni miért van annyi rákos beteg! Érdekes mi? Csernobil, ufójelenségek... "

    szerintem sokkal földközelibb okai is lehetnek, pl. a sok szar amit megeszünk, a sok ó, amit nem, a sok lelkileg rokkant ember, stb.

    VálaszTörlés
  19. a sok jó, nem ó :D

    VálaszTörlés
  20. -Elza:

    Szeretettel várunk! ^^

    Egyébként ha szeretnél valamit aminek utána nézzünk, van egy kívánságláda nevű mailcímünk és oda ajánlhatod a témát és akkor tuti lesz olyan ami érdekel! :D

    -SIWA:

    Szerintem nem is sokkoló O__O ~aberrált~ :DDDD

    a majd ráfekszek a témára csak most két sorozatot vezetek így ha azokat letudtam majd utána ülök neki. Vagy bevállalja valaki más!

    Jól van, sok sikert a vizsgákhoz és várunk!!!!!

    -Kaedrin:

    Szerintem is a rák lelki okokból meg direkt mérgezéssel jöhet létre! :D Végre valaki akivel úgy nagyjából mindenben egyetértek XD

    VálaszTörlés
  21. Kaedrin:
    Arra gondoltam, hogy ezekben a régiókban miért kimagaslóan magas a ráta. De reméltem, ez átjön abból, amit leírtam...
    Persze van bőven más oka is, de az emberiség jó sok helyen rádob a szarkupacra a saját lapátjával.

    VálaszTörlés
  22. Amúgy ma bementem közgáz vizsgára úgy, hogy ott benn tudtam meg, hogy ma van X'D Igazi túlélő vagyok vazze!

    VálaszTörlés
  23. Köszi Káin! :D Csak a holnapi poklot éljem túl és berúgok! :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: