2010. május 8., szombat

Káin: EVP avagy a Fehérzaj II.

Nos folytatom a témánkat. Ez lesz a zárócikk, most nem húzom olyan sokáig a témát mert az első részben a legfontosabb dolgokat már taglaltam. Keresgéltem és pár érdekes fórumra akadtam, amit magyar EVP kutatók üzemeltetnek. Pár érdekes infóra is szert tettem! Nos nem is húzom az időt, el is kezdem a cikket!

-A zaj mint fogalom:

A zaj több eltérő frekvenciájú és intenzitású jel zavaró összessége. A jelek forrása és frekvenciaspektruma attól függ, milyen zajról van szó. A rádiófrekvenciás zajok frekvenciájuktól függően a rádió adás-vételt vagy a TV vételt zavarják.

A képek digitalizálás is zaj, tömörítés közben kvantálási zaj képminőségromlással jár. A különböző elektromos berendezések keltette zajok részben a rádiófrekvenciás spektrumban kerülnek kisugárzásra, de egy részük a hálózati csatlakozó kábelen keresztül, galvanikusan terjed, így bármilyen más, elektromossággal működő készüléket zavarhat. A zajt nem lehet számokkal leírni (pl hang intenzitás szempontjából) így színképpel írjuk le! (innen ered a Fehér zaj elnevezés is pl. ) A színkép egy adott zaj értékeinek frekvencia függvényében történő ábrázolása. Megkülönböztetünk folytonos színképet, amikor nagyjából minden frekvencián van valamekkora hangnyomásszint érték, és vonalas színképet, amikor csak bizonyos frekvenciákon van hangnyomásszint. Gyakorlati jelenségük miatt kaptak nevet, fontosabb: a fehér, szürke és rózsaszín zaj.


-Fehér zaj definíciója:

A fehér zaj olyan, hangtechnikában használatos véletlenszerű zaj, amire igaz az, hogy a teljes vizsgált frekvenciatartományban (emberi érzékelő esetén 20Hz – 20 kHz) a hangnyomásszintje állandó. Olyan zaj, melynek spektruma adott frekvenciasávban közel azonos teljesítménysűrűségű. Az elnevezés a fényre utal, mert a fehér fény teljesítmény eloszlása is egyenletes. Fehér zajt szoktak a készülékekbe betáplálni a jel/zaj viszony vizsgálatához. Az ezt előállító készüléket fehér zaj-generátornak nevezik.

Tehát a fehér zaj a jelenségre nem adható, egy elbaszott angol fordítás következtében jött a fehér-zaj kifejezés a felvett szellemhangokra. A helyes elnevezése az: EVP. Electronic Voice Phenomena= elektronikus hangjelenség!!!!

Ez a több 30 éve kutatott és bizonyított paranormális jelenség erősen el van hallgatva, de a neten alapos keresgélések után igazi kincsekre akadtam! Egy egész weboldal foglalkozik a hangokkal, kis közösség is van akik segítenek egymásnak a felvételek készítésében, mint tippadásban stb. Egy oldalon azt írják lehetséges válasznak, hogy sokszor nem tudják magukról, hogy meghaltak és kommunikálnak velünk folyamatosan. Mivel nincs test a kommunikáció megmarad energia szintén és így csapódnak le. Esetlegesen az elektromos áramot használják fel közvetítő csőként és energiaként, így jelenik meg a hang a felvételeken. Azzal nem értek egyet hogy nem tudják... biztos rájönnek hogy meghaltak.Mivel energiáról beszélünk, nagyon is elképzelhető, hogy az üzenet rezgése, frekvenciája megzavarja más – frekvenciákat kibocsátó – szerkezet működését.Amikor a rádiónknak egyszer csak elállítódik a csatornája, és a toplista helyett hirtelen csak recsegést hallunk, és dühösen tekergetni kezdjük a keresőgombot, nem is gondolunk arra, hogy talán egy halottunk szeretne üzenni nekünk, és az ő energiái zavarták meg a rádióadást. A fórumokon tett barangoláson rengeteg tippet olvastam a zajszűrésre és a hangok felvételére, megosztom ezt is veletek! (azóta próbálkoztam, nem sok sikerrel :( )

-A legtöbben a zajszűrést a Cool Editor programmal végzik.
-A hangokat sokszor mikrofonnal veszik fel.
-A zajt a programmal 2x erősítik 17 DB-el (decibel a hangosság mérőeszköze, kb. mint a kg, mm)
-A 2x erősítés után hiss reductiont csinál
-44,1kHz mintavételi frekvenciát használsz
-kb. 2000 Hz-től 25000 Hz-ig

Sokszor ezeken a felvételeken a saját gondolatuk is visszahallatszott. Ez mind nem lehetetlen. Ugyanis az agynak is van egy "sugárzása,, vagy hulláma (az agyban elektromos dolgok folynak le, ezt se feledjük) tehát valóban terjedek a gondolatok a térben hullámok formájában, nem csoda hogy fel lehet venni.

Mindenen finomabb műszerrel felvehetünk elvileg, lehet az: mikro, kézi audiokazetta felvevő, CD lemez és digitális felvevő készülékek, de még az öregebb analóg magnók is megfelelnek a célra!A készüléked tesztelése igen egyszerű. Készíts egy felvételt csendes helyen, majd maximum hangerőre állítva hallgasd vissza. Ha hallod a lágy statikus zajokat (suhogás) jó, ha erős elektronikus bezavarás van a felvételen, nem jó. Teszteléshez legalkalmasabb hely a temető! Hatásos a nem természetes, erőszakos halált haltak felkeresése.Mozdulatlanul, nyugodtan ülj, ne beszéljen és ne mászkáljon senki. Ne nyúlj a készülékhez, ne rakd odébb felvétel közben, mert ezek a zajok leárnyékolhatják,elnyomhatják a lehetséges EVP-ket.

-Tegyél fel kérdéseket. (pl.: Itt vagy? Mi a neved?)

-Hagyj időt a válaszokra.

-Félóránként érdemes leállítani a felvételt és visszahallgatni, hátha találsz valamit és eszedbe jutnak újabb kérdések.

-nem mindegy milyen hangkártyád van. Mert a szériatartozékos alaplapi kisebb teljesítménnyel bír, mint egy külön megvásárolt. ("I use a Creative Soundblaster Xtreme Fidelity X-Fi Model SB0460 with a 24 bit AD converter processing sound at 10,000 MIPS with a sampling rate of 96kHz. It is not a top of the line sound card by any means but it is far superior to what’s built into a $400 desktop computer.")

-Egy elmélet szerint a fájl mentésekor vagy másolásakor beleékelődhetnek eredetileg nemlétező hangok a fájlba. Ajánlott egy kísérletet: A Cool Editben készítsek egy új fájlt és generáljak a szoftver eszközével fehér zajt, megadott itt frekvenciát és típust. Készítsetek vagy 120 sec. fehér zajt, oszt kezdjétek el szűrni, majd nyissátok meg egy másik programmal és észleltek-e különbséget???? És mit ad isten, nagyon furcsa dolgokat találtok majd benne, EVP-vel együtt az képtelenség , hogy rádió- vagy telefonjel befolyásolná, mert a 120 másodpercet kb. 2 másodperc alatt készíti el a progi, és te 2 másodperc alatt nem tudsz olyan gyorsan beszélni. Azok a mély hangok valójában az asztrális dimenzió mentális zajai. Ugyanis ottan tényleg torzulhat az idő, amíg végleg el nem tűnik.

Viszont egy nagyon fontos dolog van (egy fórumon olvastam az okosságot):

a megfigyelő és a megfigyelt egy és ugyanaz, a valóság olyanná alakul, amilyennek te várod.


-Idézet egy fórumról a felvételekkel kapcsolatban:

" CoolEdit2.0Pro, file-new -44100-mono-16bit -generate-noise... -pink-mono-intensity2-120sec

kijelöl effects-noisereduction-hissreduction...-getnoisefloor-ok
effects-amplitude-amplify...-calculatenow-ok
effects-noisereduction-noisereduction... - Getprofilefromselection -noisereductionlevel legyen kb. 22, fftsize 4096 (fingom sincs ezek mit jelentenek, de finomhangolni kell, hogy felözzön le túl sokat a felvételből. -ok.

csináld meg még egyszer az amplifikációt.

Effect-Filters-GraphicEqualizer...- én a basszusból levettem és a 2000Hz-en belül hallok emberi hangokat, de lehet többet találnék fülhallgatóval...

Viszont mikor először csináltam, akkor nem pont így volt. Ehhez gyakorlat és érzés kell, tudni, hogy mikor milyen eszközzel jó szűrni a felvételt. Szoktam még használni a Wavepad-nak a spectral subtraction-féle noise filter-ét, de csak akkor, mikor nagyon mélyre kell ásni.

Állítólag a Cool Edit 2.0 Pro-nak van a legprofibb szűrője.,,

Most pedig ajánlok pár érdekes oldalt a témában:

-Magyar EVP fórum

-Kollár Zsolt kutató oldala, EVP-kben utazik!

-EVP fórum


És nem ússzátok meg borzongás nélkül. Itt van pár EVP:











42 megjegyzés:

  1. az utolsó két hangtól a hideg kirázott.. O_O"
    egyébként nagyon jó cikk lett :) bár én semmi pénzért nem kísérleteznék ilyenekkel, túl fosos vagyok hozzá xD

    VálaszTörlés
  2. -MIsu:

    Jaja kemények :D

    Én készítek hangokat.

    VálaszTörlés
  3. Kipróbálom,bár félek a végeredménytől,csak szerezni kéne valami diktafon félét.

    De az a vicc,hogy valahogy vonzom az olyan dolgokat amitől félek :D biztos valami újfajta betegség :D

    VálaszTörlés
  4. Najó,nem vonzom hanem keresem.

    VálaszTörlés
  5. -Eszter:

    Én a mikrofonomat fogom csatlakoztatni a számítógéphez.

    VálaszTörlés
  6. Nekem nincs mikrofonom :D


    Nyáá mért cserélted le a képed? :D az előzőn jobban látszódott a pofid.

    VálaszTörlés
  7. Az utolsó előtti az nagyon hátborzongató volt!!! Jajj..:-S Én nem próbálnám ki, mégha lenne ilyen ketyerém sem :-S :|
    Én félnék az ilyesmitől, félek is..:D xDD
    Nekem az az utolsó előtti volt a legvalóságosabb, az utolsón meg figyelmesnek kellett lenni, mert én először nem hallottam, hogy mondta volna valaki, hogy " Mom, I love you"..
    Aztán meghallgattam mégegyszer és már hallottam :)

    VálaszTörlés
  8. Áááh, annyira ki szeretném próbálni, csak ahhoz kellene valami, amivel tudok hangot felvenni. Csak ilyen minimikrofonom van, azzal nem sikerülne. :(

    Ismét tetszett a cikk, érdekes volt. :)
    Grat.

    VálaszTörlés
  9. Ti aztán tudjátok hogy kell beszaratni az embert XDXD
    A felvételek közül csak a "Mom leave, it"-et hallgattam meg,de majdnem összeszartam magamat annyira rémisztő volt O_o

    Alapból kíváncsi fajta vagyok,de asszem én nem fogok ilyenekkel kísérletezni mert akkor éjjelente nem fogok egy szem húnyásnyit sem aludni az idegtől XD

    Különben örülök hogy vannak szakemberek akik kimondottan ezzel foglalkoznak mert legalább tudják bizonyítani hogy ez a szellem dolog nem kamu!!!

    VálaszTörlés
  10. -Eszter :

    Most titokzatos leszek :D

    -Cukorka :

    Én is félek miket fogok hallani!

    -Nightmare

    Számítógéphez csatlakoztatható mikrofon már jó, csak töltsd le a Cool edit pro 2-őt! Már írtam Kollár Zsoltnak, hogy kéne pár tipp mert nem tudom hogyan kéne kezelni! amint válaszolt vagy van valami írom a III. részt! ^^

    -Skinny Sixx :

    Az a durva hogy az Ó meg őskorban természetes volt hinni bennük és senki sem félt! Csak a kereszténység nevelte ki az emberekből a szellemek tiszteletét. Ezért is van manapság ennyi betegség meg minden fasz mert nem mutatnak be nekik áldozatokat/nem tisztelik őket mint régen. Anno írtam erről egy cikket a Vámpírosok közt a SUNDS jelenség kapcsán.

    VálaszTörlés
  11. Káin:

    Oké, oké. Utánanézek a programnak. A cikket pedig nagyon várom. :)

    VálaszTörlés
  12. huuu én sem mernék nekifogni, mert félek, hogy mit hallanék... de ezek mellett hajt a kíváncsiság is. de az lesz a legjobb, ha inkább békén hagyom őket. a végén rosszul jönnék ki az egészből. :S amilyen béna vagyok, a végén rámkattanának... xD

    VálaszTörlés
  13. -Nightmare:

    Google-ba beírod és rögtön kidobja

    -Sunnygirl:

    Nincs veszteni való, ezeket itt vannak , ha hallod, ha nem :D

    VálaszTörlés
  14. hát tudom, hogy nincs veszteni való, de még te írtad valahol, hogyha foglalkozunk velük, akkor ők is el kezdneken foglalkozni velünk. szóval, inkább kerülöm őket, nehogy álmatlan éjszakáim legyenek. (nem mintha most nem lennének)

    VálaszTörlés
  15. wáááh meghallgatni sem merek, baszottul parázok ááááá
    *letti kicsire összehúzza magát, és jól magához öleli a plüss teknősét, majd halkan, remegő hanggal ezt suttogja : valaki védjen meg...:(*

    VálaszTörlés
  16. Haho!
    Nagyon erdekesek ezek a cikkek!
    Foleg, ha az ember nem igazan foglalkozott meg eddig ilyen fenomenakkal...

    VálaszTörlés
  17. Hehehh :D
    Ezt a cikket direkt reggelre hagytam, de még így is kirázott tőle a hideg, utolsó felvételtől meg főleg.
    Sztem én nem otthon fogok vele próbálkozni, és nem is profi műszerekkel -klasszikus diktafonnal yee- Am lehetséges, h hazáig követnek -a szellemek amikkel 'sikeresen' kapcsolatot teremtettem-?
    Káin: ...oké, 1 csomó régi dologban hiszek, de hogy áldozatok hiánya okozná a betegségeket, sztem más dolgokkal állnának elő a szellemek, ha éhesek lennének :D Amúgy meg mire is kellene nekik ez az áldozat?

    VálaszTörlés
  18. -sunnygirl :

    Nekem nincs úgymond velem alapból foglalkoznak :D

    -letti. (:

    lol :D

    -Melinda Matyas :

    Örülök ha tetszik! ^_^


    Madame Curieuse :

    Kis esetben lehetséseg!

    Ok, itt egy cikk, ebben olvasd el légszíves a SUNSD jelenség cím alatt látható dolgokat! Ott megtalálod a választ.

    Nem emberáldozat, elég lenne egy szentély amiben virágáldozatot mutatsz be stb stb. Ez kegytétel meg energia nekik és esetleg ha kap a sírhoz virágot, kaját akkor nem mászik be az emberek világába és okoz rákot. :)

    http://mortemaeternus.blogspot.com/search/label/SUNDS

    Ha a szellem éhes a Te energiáidat zabálja meg, ez az energiahiány okoz neked betegséget.

    VálaszTörlés
  19. Káin :

    komolyan van plüssteknősöm :D a szülinapomra kaptam a sógornőmtől :D zombinak hívom, mert szegénynek már hiányzik a fél szeme + a bélése is szökik kifelé, de ettől függetlenül nagyon ari :D

    VálaszTörlés
  20. ( minden második nap meg kell stoppolnom az oldalbordáját :D )

    VálaszTörlés
  21. Káin :

    pedig én tudom hogy van egy plüssmacid, akit lettinek hívsz, és minden éjjel gyomorszájműtétet végzel rajta xD csak viccezek, rólad nem is gondolnám.
    viszont én is múltkor selejteztem le őket :D jó sok volt, most már csak a legcukibbak vannak az ágyam végében :D neem, ők is a pincében gubasztanak, csak zombi alszik velem nap, mint nap :D

    VálaszTörlés
  22. Velem Zigi alszik minden este. Bátor vagyok, hogy egy pszichopatával hálok. Csak nézzetek a szemébe. Félelmetes. xD

    http://th00.deviantart.net/fs71/300W/f/2010/100/3/9/Sigmund__Anita_Blake__by_Beauty_of_Nightmare.jpg

    VálaszTörlés
  23. jáj XD Káin, ne fogdosd a fejed, ha túl sokáig ott lesz a kezed, kihullik a hajad :D bátyámnak egy időben mindig viszketett a fejbőre a halántéka felett, vakarta vakarta vakarta, és kihullott a haja. hoppá. mondjuk nekem is van egy érdekes bátyám, pölö kifújta a manduláját az orrán át ( de ezt a procedúrát már leírtam ) és hasonló dolgok :D
    én nem vagyok ilyen durva :D én jókislány vagyok, nem beszélek csúnyán, basszameg, Zombit megint összekell stoppolni a rohadt életbe már faszom... ööhm igen xD ez vagyok én, ha fáradt/ideges vagyok. így tartom ébren magam/vezetem le a feszültséget :) jelen esetben fáradt vagyok. és tegnap elszökött a hörcsögöm. a homlokomat nyalogatta, és megrágta Zombit :( na, megyek aludni, holnap suli (basszameeg, minden órán dogát írok, francba ) jóéjt :D káinnak kakaót, nightmarenek ölelést, és nevetést, neonak sok szerencsét, a többieknek meg szép álmokat :)
    puszihello :)(mára búcsúzom csak, nyugi, nem hagyom itt ezt a bagázst xD )

    VálaszTörlés
  24. THX.
    am
    Mi van ezekkel?? Vega diétán vannak, h megelégednek pár szál virággal? Akkor már mehetnének mezőre is akár.
    Amit írtál, h a virág a sírhoz köti a lelket, vagy áldozatot mutatnak a léleknek, csk sunds a elkerülése végett történt...nem írtál betegségekről. De az energia leszívása miatt bekövetkező betegség azt kell h mondjam logikus :D
    Másik kérdés: mi ez a második halál, amiről írtál? eddig nem nagyon figyeltem fel rá...
    off
    nekem is volt kiskoromban plüssöm ^^
    a fav az 1 maci volt, amit később kisminkeltem...így lett belőle vámpír maci X'D
    bátyám azzal ijesztgetett, úgyh inkább lemondtam a többiről, nehogy őket is erre a sorsra juttassam. Hát igen :D már akkor is értettem a szépítés művészetéhez.
    és nektek is jó8!^^

    VálaszTörlés
  25. nyaa xD nekem jelenleg nincsenek plüsseim :P illetve van egy rózsaszin plüssnyuszi kulcstartó [akinek a nevét inkább nem írnám le, mert furcsán néznének rám itt egy páran...] a táskámra akasztva, de azonkívül semmi XD

    ___

    egyébként mitől lehet az [azon kívül hogy beszari vagyok xD] hogy a szobámban sokszor halálra rémülök, pl ha kinyitom a szekrényt, vagy lehajolok a táskámért vagy valami.. nem mindig de elég gyakran.. csak azért kérdem, mert kb félórája megint ez történt és kishíján összeestem ijedtemben. nem láttam vagy hallotam semmit.. :S

    VálaszTörlés
  26. Letti:

    Ölelés oda is. :) Szép álmokat!

    VálaszTörlés
  27. Nahh ha mindenki elmeséli, hogy milyen plüsse van (amitől Káin rövidtávon rohamot fog kapni), akkor én se maradok ki, a két legfontosabb: a hermafrodita nyúl, akinek fiú neve van, de amúgy lány és természetesen egy nyolclábú szép zöld dög.
    Na de, hogy a cikkhez is írjak: ez a színképvonalas-dolog durva..ezekről tanultuk fizikából,de hogy ilyenekhez is kapcsolódik azt bezzeg nem írják.(nem mintha sokat forgatnám a könyvet).Jó kis bonyolult a téma...de hihetetlen, hogy már eddig eljutottak a kutatások.

    VálaszTörlés
  28. -Letti. (:

    De meglett? O__O

    Jóéjt! ^_^

    -Madame Curieuse :

    A vámpíros cikksorozatban végig tudod olvasni, ott írtam már eleget! :D Egyiptomi mondakörön alapul amúgy!

    -Misu-chan :

    Ezt hogy érted? Hirtelen félelemhullám kap el?

    VálaszTörlés
  29. Káin :

    tekintve hogy az izzadtságot nyalogatta a homlokomról NEM... -.-" hagytam, hadd fussa körbe ezt a háztömböt, ugrándozzon, és fejenállva énekelje az amerikai himnusz harmadik sorát baszk nyelven, és egyen közben kínainak kinéző olasz tésztát, majd egy Tajvanból importált flip-flop papuccsal agyonvertem. nem. szépen visszatettem az akváriumába, kicsit megdorgáltam, adtam nekik almát, és minden happy volt :D
    ettől függetlenül a kis gecik akkorát tudnak harapni... -.- fülem kettéállt tőlük, amikor odasunyulnak a kezemhez, elkezdik nyalogatni, én csöpögök, hogy milyen édeskedvesvattacukorfejűkisszőrmókmackókáim, erre ráakaszkodik az ujjbegyemre, és onnan csak az szedi le, ha háromszor az akvárium falához csapom őket. de nagyon szeretjük egymást<3 :D
    inkább jó étvágyat, már dél múlt :D

    VálaszTörlés
  30. Káin:
    O_O pedig néztem...
    de akkor még1× X'D
    Am tudom, nem vagy kereső program, bocsi.

    VálaszTörlés
  31. Káin:
    Hát... konkrétan igen =S

    Letti:
    "tekintve hogy az izzadtságot nyalogatta a homlokomról NEM... -.-" hagytam, hadd fussa körbe ezt a háztömböt, ugrándozzon, és fejenállva énekelje az amerikai himnusz harmadik sorát baszk nyelven, és egyen közben kínainak kinéző olasz tésztát, majd egy Tajvanból importált flip-flop papuccsal agyonvertem."

    fubakker, most szakadtam egyet XD

    VálaszTörlés
  32. Misu :

    ez a mondatbővítés xD hetedikes anyag xD köszkösz :D próbálok vicces lenni - néha nem megy :D

    VálaszTörlés
  33. ettől függetlenül hozzáteszem azt, hogy egy 5-6-7 cmes állatkáról beszélünk :D dzsungáriai törpehörcsögeim vannak :D

    http://www.hotdog.hu/album/album.hot?id=660561 <- ők azok :D

    VálaszTörlés
  34. én felvenném,de nincs ilyen cuccom.telefon jó vajon?

    VálaszTörlés
  35. Letti. (: :

    Nem csoda hogy elszökik, ha vered :D

    Madame Curieuse :

    Jól van XD

    -Misu-chan

    Nem vagy pánikbeteg egy cseppet?

    -★Bunny★ :

    Háááát szerintem nem annyira, vagy ha azzal veszed utána egy programmal kell a hangot erősíteni és szűrni :-s

    VálaszTörlés
  36. Káin :

    na jóóóóólvan xD csak egy picit rávágtam a popójára, semmi baja nem lett... még csak nem is vinnyogott, mint szokott :D pedig jó sokat szokott :D ( főleg ha összevesznek a kaján xD ) de ha úgy vesszük visszaadja a harapásokkal... :) és ha úgy vesszük, ha tőlem menekült volna, akkor nem az én homlokomnál keresett volna vigaszt... de lehet, hogy csak Zombit akarta megdöngetni xD

    VálaszTörlés
  37. Káin :

    xD tényleg szép zöld szemem van, de nem hiszem xD
    (eddig még csak az orromban matattak, és a köldökömben kapirgáltak... :D)
    LOL, ezen most jót vihogtam :D

    VálaszTörlés
  38. -Misu:

    A folyamatos nyugtalanság és félelem , a tünetei pedig.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: