2010. május 18., kedd

Darkness: Földönkívűliek

UFO=azonosítatlan repülő tárgy (unidentified flyng objective). Eredetileg a katonaság használta, olyan tárgyakra, melyeknek nem tisztázott az eredete. Mára már beköltözött a hétköznapi életbe is.

Évszázadok óta észlelnek ismeretlen repülő tárgyakat. 1947 június 24.-én első ízben jegyezték le, mint repülő csészealjakat. Ekkor egy Kenneth Arnold nevű tűzoltókészülék kereskedő és pilóta a Chehelis repülőtérről szállt fel, hogy segítsen a Cascade hegységben, ugyanis lezuhant "valami..." Ahogy a roncsok fölött körözött egy fényvillanásra figyelt fel. "Észrevettem, hogy messze a bal oldalamon, északra egy kilenc, nagyon fényes tárgyból álló formáció közeledik szédítő sebességgel a közeli Baker hegy irányából, szinte súrolva a hegy tetejét. A repülőknek nem volt farkuk, s úgy mozogtak, hogy azt semmilyen, általam ismert repülőgéphez sem tudom hasonlítani. Mint ahogy egy csészealj mozog, ha a víz fölött kacsázunk vele." A következő napon az újságok átvették a kifejezést és "repülő csészealjakról" cikkeztek.

Roswell

E város beírta magát a (ufo)történelembe. E legenda hívei közt megtalálható Jimmy Carter (amerikai elnök), Bernard Norlainig (francia légierő tábornoka). Filmekről már nem is írok. Gondolom mindenki fel tud sorolni néhány UFO-s filmet. Pl.: győzike só...XD Ezek a rejtélyes dolgok sok ember fantáziáját megmozgatta. A teljesen átlag polgárokon kívül még filozófusok, teológusok foglalkoztak a kérdéssel-kérdésekkel.

Na de visszatérve Roswell-re: 1947 nyarán egy légi szerencsétlenség híre söpört végig a világon. A korabeli sajtóban megjelent beszámolók szerint egy ismeretlen repülő tárgy zuhant le a város külső részén. Néhány nappal később a roswelli légi támaszpont bejelentette: ez egy UFO (azonosítatlan repülő tárgy), és 4 testet találtak a becsapódás helyén. Másnap az amerikai légierő megcáfolta a dolgot. A magyarázat szerint egy meteorológiai léggömb darabjait találták meg. Azóta a város -az 51-es körzettel együtt, ahol a 4 földönkívüli testét tartják- a földönkívüli kultusz bástyája lett. A legenda szerint a csészealjban található technikai cuccokat a kormány elzárta az emberiség elől. A bázist, ahova elvitték a testeket, ma is szigorúan őrzik. 80 évre titoktartási szerződést kötöttek a kutatás résztvevőivel. Ez a kutatás egyébként 2 évig tartott.

Roswell-ről sorozat is készült amit a Viasat vetített, de csak egy évadot nyomtak le. Ezt többször is leadták, de a folytatásra nem került sor.

1947 januárja és 1952 decembere között legalább 16 lezuhant vagy leszállt idegen hajó, 65 idegen test és 1 élő földönkívüli került az amerikai kormány birtokába. 1948 február 13.-án egy fennsíkon az Új-Mexikói Aztec közelében. Szintén erre található Hart Canyonban egy másik hajót is találtak 1948 március 25.-én. Átmérője kb. 30 méter. Ebből a két hajóból összesen 17 idegen holttestet emeltek ki. De ennél sokkal megdöbbentőbb volt, hogy mindkét hajóban nagyszámú emberi testrészt találtak. A történteket titkosították.

Amerikai tudósokból egy különleges csoportot hoztak létre. Ez volt a Sign (jel). Ebből a projektből hozták létre a Grudge (harag) tervezetet. Félreinformálás céljából jött létre a Blue Book (kék könyv) kutatást. Külön csoportokat hoztak létre a lezuhant idegen hajók és a benne lévő lények begyűjtésére. Az Államok Légi ereje és a CIA kezelte az UFO-s ügyeket.

Külföldi és katonai hírszerzés, 1. könyv, "A vizsgálóbizottság végső jelentése a (különös tekintettel az idegen tevékenységgel kapcsolatos) kormányrendelkezések tanulmányozásáról", Az Egyesült Államok Szenátusa, 94. Kongresszus, 2. ülésszak, 94-755. számú, 1976. április 26-i jelentés 49. oldalán a következő áll: "Ez a direktíva felhatalmazza a külügyminisztert a kommunizmus ellen történő nemzetközi hírszerzés koordinálására."

Az NSC-4, NSC-4 A titkos mellékletei titkolt lélektani hadviseléssel kapcsolatos tevékenységek végrehajtására utasították a Központi Hírszerzés igazgatóját az NSC-4-ben megfogalmazott célok érdekében. A CIA számára a titkos műveletek végzésére először biztosított hatalom nem tette lehetővé azok koordinálását és engedélyezését. Egyszerűen csak utasították a Központi Hírszerzést "a titkos műveletek végrehajtására és azok eredményeinek ellenőrzésére a Külügyminisztériumon keresztül, hogy azok összeférnek-e az amerikai politikával."

Később az NSC-10/1 és NSC-10/2 lépett az NSC-4 és NSC-4A helyére, és ezek még inkább kiterjesztették a titkolt műveletek lehetőségeit. Az NSC-10/1 és NSC-10/2 jóváhagyta az illegális és extra-legális eljárásokat. Az NSC-10/1 alatt létrehoztak egy koordináló csoportot a titkos tervezetek áttekintésére, de nem azok engedélyezésére. Ez a csoport titokban az idegenekkel kapcsolatos tervezetek koordinálásával is meg volt bízva. Az NSC-10/1 és NSC-10/2 biztosította, hogy senki ne tudjon semmit, amíg az adott tervezet vagy művelet sikeresen véget nem ért. Ezzel gyakorlatilag egy "puffert" hoztak létre az elnök és az adott információ között. A szándék az volt, hogy ez a "közbenső tároló" biztosítsa, hogy az elnök ne tudjon semmiről, ha bármi is kiszivárogna.

Továbbá egy titkos pénzalapot hoztak létre (az elnök tudtán kívül). A hivatalos verzió, amit az elnöknek adtak be, ha rákérdez, hogy háborús helyzetben elnöki óvóhelyet tartanak fent.

James Forrestal, a védelmi miniszter, a titkolózás ellen volt. Idealista és vallásos, aki úgy gondolta, hogy a világot is be kell(ene) avatni. Amikor más pártokkal és a Kongresszus vezetőivel kezdett el az idegenekről beszélni, Truman megkérte, hogy mondjon le. Sok embernek elmesélte azon félelmeit, hogy valaki(k) figyelik őt. Sokan ezt paranoiának vélték. Később azt állították, hogy idegösszeomlása volt. Kórházba is került. De igazából csak az illetékesek féltek, hogy beszélni fog.

1949 május 22.-e kora reggelén halt meg. Kórházi szobájából ugrott ki. Nyaka köré egy lepedőt találtak, ami elszakadt.

Érdekességek:

A nyugat-afrikai dogon törzs eredetmondája szerint őseiknek a Szíriusz csillagról érkezett lények adták a bölcsességet. A legérdekesebb dolog az, hogy olyan információkat adtak a Szíriuszról és annak kísérőjéről, amit a tudósok csak később fedeztek fel.

Az úgynevezett paleoasztronautika képviselői szerint a földönkívüliek már nagyon régen lejönnek a földre. A szent iratokban (biblia, korán, a maják szent könyve stb.) az istenek földre szállásáról szóló történetek vannak.

Ez az UFO hisztéria egy olyan dolog amiben vagy hiszel vagy nem. Lehet az egész egy nagy átverés. Minden a képek az állítólagos videók. Az embereket hihetlenül könnyen becsaphatóak. És közbe az űrlényes filmekkel, könyvekkel és egyéb cuccokkal mennyi pénzt lehúztak rólunk. Szóval döntse el maga, hogy el hiszi-e ezeket.





19 megjegyzés:

  1. Tetszett a cikk, kár hogy nem írtál az ókoriak utalásairól meg a gabonakörökről. lehetett volna még ezt a cikket nyúzni több részen át.

    Amúgy véleményem szerint soha a büdös éltben nem tudunk meg semmit, a médián keresztül tájékoztatnak minket félre. Viszont balgaság és iszonyatos hülyeség azt hinni hogy ebben a kibaszott nagy világegyetemben csak mi létezünk...

    VálaszTörlés
  2. hááát jó cikk volt, de nagyon bizonytalan vagyok az ufókkal kapcsolatban...láttam már a tévében ufóboncolást, képeket is, de némelyik elég kamu. én csak annyit mondok, hogy egy üveg pálesz után és is látok ufót, sőt, még három holdat is mellé :D
    viccet félretéve, tényleg tetszett a cikk, most sokáig ezen fogok gondolkodni. :) (amíg el nem visznek, hogy antennát telepítsenek a seggembe, mint szegény cartmennek :D)

    VálaszTörlés
  3. -Letti:

    Basszus a tv-ben erről egy hangot nem fognak mondani/mutatni ami igaz lenne. A Tv az agymosás!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Na most jön az hogy minden kételyt eloszlatok afelől hogy hülye vagyok és közlöm hogy én má' láttam UFO-t.
    Mondjuk az vicc, hogy különösebben nem kavart fel. Szóval apámmal láttuk, autópálya felett az égen ilyen kurvanagy valami a felhők mögött, kinézetre teljesen, mint az ufok, csak kibaszott nagy. Megkérdeztem tudja- e miaz, mondta hogy nem, mondta, hogy én sem, és ennyi volt. XD
    de tényleg olyasmi amit nem tudtunk beazonosítani, pedig fater is látott már ezt-azt az életben. na mindegy, nem kavart fel a dolog, sose volt később téma. csak úgy megesett
    de ez a kérdéskör annyira sosem foglalkoztatott, csak az iksz-aktákat néztem néha, de azt is csak azért mert scully volt a nagy szerelmem. XD
    Kaedrin

    VálaszTörlés
  5. http://www.youtube.com/watch?v=Ap28TDJOXfg

    x-akták x'DDDDDDDDDD

    *megy és elássa magát jó mélyre*

    VálaszTörlés
  6. Na, komolyra fordítva a szót, biztosan vannak még rajtunk kívül értelmes lények, de szerintem a földön aligha jártak, elvégre a világűrben fényévekben mérjük a távot s azt megtenni pedig... Hát nem kevés idő. :/ De persze előfordulhat, hogy képesek görbíteni a teret stb. Who knows...?

    VálaszTörlés
  7. az, hogy repked, még hagyján, de hogy lámpaoszlop mögött bújkálnak, és taperolnak, az elég para. Érdekelne, hogy mit szóltok ehhez a videóhoz.
    http://www.youtube.com/watch?v=kdWrCTMuQ1M

    VálaszTörlés
  8. Káin:
    Ezt a cikket majd még szeretném folytatni. Elég sok minden van még ebben a témában. Személyes tapasztalatról nem tudok írni. Emlékszem kiskoromban UFOmániás voltam. Állandóan UFOkra vadásztunk a suliban a szünetekben.XD

    VálaszTörlés
  9. -Kaedrin:

    Ez a : Beszélgetés aminek egyszer meg kell történnie egy apa és fiú közt,, rovat. X'DDDDDDDDD

    -Nyarlathotep:

    Szerintem figyelnek minket.

    -Darkness:

    Jól van, várom a folytatást!!!

    Igen ott nyilván lehet találni :'D

    -Odett:

    Érdekes! annyira rossz a felvétel sajna :-s....

    VálaszTörlés
  10. Ez az UFO dolog már engem is régóta foglalkoztat lévén hogy apám egy időben nagyon rá volt állva a témára és mindig vette az UFO magazint :DDDD

    Amit a média közvetít az egy agymosás valóban,de egyébként biztosan léteznek ilyen lények. Hiszen az univerzum hatalmas és nem mi vagyunk egyedül benne:)
    Tehát akkor végül is a földönkívülieknek több fajtájuk létezhet mert emberből sem csak fehér van hanem fekete,sárga stb.:

    Amúgy azt sosem értettem hogy ezek az UFO balesetek miért mindig csak Amerikában történnek? Más kontinensen alig van ilyen szerencsétlenség XD

    VálaszTörlés
  11. Skinny Sixx:
    -Vagy csak mi nem tudunk ezekről a balesetekről?

    Vagy pedig úgy jártak, mint Kolumbusz Kristóf. Indiába akart eljutni és hol kötött ki?:D

    VálaszTörlés
  12. Skinny: Ez nekem is eszembe jutott :D
    Am igen, érdekes téma. Személy szerint hiszek bennük, de megvárom amíg eljönnek hozzám :D utána majd jelentek.
    Legjelentősebb találkozás csk a disco fényekkel volt X'D anyámék húztak ezzel kiskoromban..

    VálaszTörlés
  13. én 2x láttam furcsa dolgot, amit nem tudok megmagyarázni...................

    az első..egy késő nyári estén történt..csak lézengtünk az utcán üldögéltünk beszélgettünk.. forróság volt..egyszer kérdezte az egyik srác-"mi az ott?" és nem kellett magyaráznia, mit kell néznünk...valami sokkal fényesebb volt,mint bármely másik csillag..nem volt különösebben nagyobb, de szikrázó fényű volt és hihetetlen sebességgel ment, majd egyszer csak megállt egy helyben!!! lebegett! egy műhold nem iylen gyors és nem is áll meg! megállt pár másodpercre, majd még sebesebben mint addig egy teljesen más szögben elhúzott!! nem tudtuk mi az sem akkor sem most...bár lehet gömbvillám..de ez nagyon magasan volt...

    A másik az volt, hogy mindig azt éreztem, követnek és figyelnek..most nem a "dolgokról" van szó, scak energiát éreztem mindig...mindegy..egyszer azt álmodtam egy éjjel, hogy a kertünkben állok a virágágyásban és várok valamire..és felnéztem az égre és elvakított a fény....másnap úgy ébredtem hogy sáros volt a lábam..a csízió csak az hogy soha a büdös életben nem juthattam ki éjjel,mert nem volt kulcsom a lakásunkhoz soha, és ablak sem volt a szobámban...

    na mindegy..ezeket nem tudom megmagyarázni..de nem mondom hogy ufók vagy valamik lennének..

    De biztosan vannak más élhető bolygók is, hiszen ez csak a mi galaxisunk, és megannyi létezik még csak ebben az univerzumban..és ha csak tegyük fel midnen 100.on van élet..akkor is több tízezer életképes bolygó van csak ebben az univerzumban..az más kérdés, hogy térbeli és időbeli különbségek vannak közöttünk és a technológia sem oylan hogy ezt áthidalhatnánk..meg midnek is menni máshová..tanuljonmeg élni itt az ember ha már ezt kapta

    Káin: Xenu és a theánok miatt nem jönnek ide xDD

    Derkness:

    biztos hogy történt valami az 51esben, de talán ők sem tudják hogy micsoda..hallottam olyat is hogy csak organizmusok és kőzetek vannak ott..ha meg testek ténylegesen, meglehet hogy pl emberek a jövő Földjéről, akik megfigyelik a múltat vagy ellenőriznek vagy kordában tartanak ki tudja..de az is érdekes hogy a németek ilyen csészealj alakú gépeket terveztem a 40-50 es években...-.- és házilag is barkácsoltak át repcsiket arcok, hogy ijesztgessék a népet..

    a legtöbb UFOjelenség sajnos ma időjárási játékok szüleménye..

    Ezen sokat gondolkoztam már, ha idegenek vennék fel velünk a kapcsolatot, vajon jó lenne e nekünk?? NEM
    ezt max egy posztan fejthetném ki majd egyszer..:D

    De nem baj hogynem veszik fel a kapcsolatot velünk,mert totális bukása lenne a mai emberiségnek..




    BESZARTOK, DE AZT A TESTET A CHARLIE ÉS A CSOKIGYÁR DÍSZLETTERVEZŐJE KÉSZÍTETTE beismerte pár éve :D >.< XD ha emlékeim nem csalnak..de lehet hogy a gyűrűk urás fazon..nade mindegy..egy neves díszlettervező kis keze munkája erről ennyit :D olvastam az interjút vele, hogy miért tette stb...XD bár ő jó pénzt kapott érte :D

    sorry sokat írtam :D

    VálaszTörlés
  14. Káin

    jaja első kommentedre reagálva tudod Daniken iylen nagy ufobuzi már nekem forr a vérem tőle..XD de pl az biztos hogy alaposan nyomoz..neki vannak képgyűjteményei pl ókori szerkezetekről, gépekről, festményekről, ábrázolásokról...pl a távol kelet és dél amerika bővelkedik bennük...

    na azok odabasznak.

    VálaszTörlés
  15. -Neo:

    Nekem van egy könyvem ami Mezopotámiát, meg minden ókori kultúrát még Atlantiszt is felhozza ráadásul egy magyar csávó írta, elég jó könyv!

    VálaszTörlés
  16. Káin

    áááhh én voltam oylan fasz hogy Daniken könyveket olvastam...meggyőző tud lenni a csávóka, de szerencsétlen oylan szinten fanatista hogy már ilyesztő!!!! mindenben az ufókat látja..minden általuk van minden onnan ered...elég durva meg élénk fantáziájú..:D

    VálaszTörlés
  17. -Neo:

    Gondolj bele, az hogy félhet éjjel :DDDDDDDDDDD

    VálaszTörlés
  18. Én csak köröző fényeket láttam eddig, de nemhiszem hogy ufo lett volna XD

    Káin:
    Meg ha Maunika sót néz XD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: