2011. október 21., péntek

"kamupók": A két út...

Napok óta az interneten kolbászolok és különböző összeesküvős filmeket böngészek, bambulok. Most rábukkantam egy olyasmire ami eléggé rávilágított bizonyos dolgokra, amiket érdemes fontolóra venni. Ezek a filmek amiket megnéztem ismételten új megvilágításba helyezik a jövővel kapcsolatos nézeteimet. A legutóbbi film amit megnéztem két könyvet is említ a számtalan idézeten, filmen és hangfelvételen kívül. Az egyik G. Orwell: '1984' című alkotása, valamint A. Huxley: 'Szép új világ' című alkotása. A filmből kiderül, hogy az emberi fejlődés leginkább Huxley diktatúrája felé közeleg és sajnos ebben a jelek szerint a még annak idején általam reklámozott Zeitgeist mozgalom is kiveszi a részét belőle :/ [szerencsémre lebeszéltek róla, hogy komolyabban foglalkozzam vele - nem volt nehéz, elég lusta vagyok ;)].




Lényegében arra helyezi a hangsúlyt ez a filmecske és az őt követők, hogy ez a mozgalom csupán egy álca, egy másik út, ami szintén az emberek fölötti uralkodást hivatott véghez vinni. A probléma-reakció-megoldás elvén haladva ez jelentené a "megoldást", amit persze szintén a hatalom és irányítás megszállott emberek szponzorálnak különböző szervezeteiken keresztül. Miért két út a bejegyzésem címe?

Mivel Orwell könyve az erőszakos diktatúráról szól, addig Huxley könyve a "semmi baj, nyugodj meg és kapj be még egy pirulát" diktatúráról szól. Jelenleg úgy érzem mindkettőt egyszerre éljük meg kicsiny hazánkban...

Valamiért a filmet nem nem tudom feltenni az oldalra, szóval ezen a linken keresztül elérhetitek.

1 megjegyzés:

Ezeket is ajánljuk: