2010. június 21., hétfő

"kamupók": Déjá vu vagy Projekciós kivetítés

Előszóban annyit írnék, hogy kissé tényleg elkanyarodtunk az oldalon attól amiért ténylegesen létrejött. Szeretném egy kicsit vissza vinni a témákat az okkult tanok felé. A hétvégén jártam egy spiritisztánál aki helyre tett néhány dologban - és bár nem értettem vele mindenben egyet - azért szeretném megosztani veletek azt ott hallottakból néhányat és a saját gondolataim közül is párat.

Tehát. Különbséget kell tenni a Déjá vu és a Projekciós kivetítés között (életemben először hallottam ezt a szót).

Déjá Vu:

Egy előző életből megmaradt megmaradt emléke a léleknek. Egy hely, egy ismerősnek tűnő emberrel való találkozás, egy mozdulat, bármi ami már megtörtént a lélekkel egy már megélt előző életben. Ez a helyzet akkor áll elő amikor néhány részlet megegyezik vagy hasonlít az akkor történtek részleteivel (gondolok itt tárgyakra, cselekvésekre, helyekre amik megegyeznek vagy hasonlítanak az akkori élményre). Ilyenkor tör ránk az a bizonyos ismerős érzés, hogy mintha már átéltem volna.

(Elnézést a múltkori félre magyarázásért, ugyanis tévesen ítéltem meg a Déjá Vu magyarázatát, ez van amikor laikusok magyaráznak a témáról és bedőlnek az internet és a közszájon forgó információknak ugyanis, amiben nekem részem volt...)

Projekciós kivetítés:

Ezt többen álmukban látták,többek közt én is és erre az eseményre emlékeznek, amikor ezt már láttam álmomban vagy néhány ébren létükben képesek akarva vagy akaratlanul az elkövetkező eseményeket "látni". Ilyen esetekben az történik, hogy a lélek az adott állapotban kilép a testből és túllépve a téren és az idő korlátain képes a bekövetkező eseményeket előre "megnézni". Erre persze ha nem tudatosan csinálta nem fog emlékezni csak a már adott esemény bekövetkeztekor. Ha az ember felismeri a következő eseményeket akkor kedve szerint változtathat rajta, nekem is sikerült már párszor, de volt olyan amikor nem volt értelme.Szóval végre jóvá tettem és kijavítottam azt a baklövésemet amit múltkor sikerült elkövetnem ezzel a témával kapcsolatosan.

15 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy hülye kérdés, de amikor egy ilyen spiritisztánál jársz, akkor mi történik? Mármint csak beszélgettek vagy mást is csináltok? Érdekelne, de kb. semmit nem tudok erről. :$

    VálaszTörlés
  2. Csatlakoznék Mandy-hez mert ez engem is nagyon érdekel! Most végre tisztában vagyok ezzel a két jelenséggel. Egyébként ezt a projekciós kivetítést hogy lehet előhívni vagyis tudatosan csinálni? Némely esetekben nagy szükségem lenne rá;)

    VálaszTörlés
  3. nekem évekig volt, még amikor művészeti körökben mozogtam, hogy formákat,alakokat tónusokat, lendületeket éltem át újra..és amikor elkészült a "mű" akkor volt a huhhhh, hogy ezt már láttam ezt már megcsináltam valamikor az álmomban egy éve, három éve stb..

    faszán fura érzés..én soha sem szerettem a dejavu kifejezést..olyan nem oda illő..mert nem éltem meg nem visszatérő motívum, csak egy megérzés egy előre látó állapot...ez a PK jobban hangzik :D

    szeretem azt az érzést..egy pár pillanatig odabassza az embert!

    NICE!
    Több ilyet :) ma megkapom a kérdéseimre a választ és remélem napokon belül visszajöhetek vagy egy kettő hét mer megőőőőőőrülööööööök :D

    pár kéz alatti melót is buktam már emiatt a kurvaéletbe

    VálaszTörlés
  4. hmm végre értelmes gondolatokra lettem sarkallva ma :D

    THX

    VálaszTörlés
  5. Projekciós cucc: Hát nem tudom, én soha nem tudatosan csináltam s lőn mégis emlékeztem az összesre, csak épp nem tudtam hová elhelyezni. Egyes események előtt akár több héten keresztül is ugyanazt álmodtam.

    Nyaralótelep

    VálaszTörlés
  6. lol a neved :D
    Velem is már előfordult déjá vu, PK már ritkábban. Csatlakozom az előttem szólókhoz, h jóérzés és lehetne gyakrabban :D de nem leszek telhetetlen, így legalább megmarad az érzés különlegessége.

    Neo: Tudom nem ajánló volt, mégis, amit legutóbb belinkeltél Dope Starts Inc-et...hát rákattantam kellően :D naggyon jó banda

    VálaszTörlés
  7. uuuh Én is kíváncsi vagyok h hogyan is zajlik a spiritiszta-látogatás, mesélj róla lécci:)

    Én szerintem elég hülye vagyok hozzá h szimplán ne vegyem észre a kettő közti különbséget..:( vagy a PK-t is déjá vu-nek fogom fel. De legalább már tudom a különbséget:)

    csatlakozom az előttem szólókhoz: olyan jó érzés, vmi természetfeletti derű fog el.

    VálaszTörlés
  8. nagyon jó érzés :) és szerencsésnek mondhatom magam, mert velem gyakran megesik xD de tényleg ijesztően gyakran XD mind a kettő, és nagyjából sikerül elválasztanom hogy melyik-melyik :D

    VálaszTörlés
  9. Huhh, ezekszerint nekem inkább Pk-im vannak...ahogy Neo is mondta, tényleg odabassza az embert egy pillanatra! És tényleg jó.Csak én mindig közben szoktam rájönni, hogy ezt már megálmodtam és nem előre.:(
    Majd ezután nem azt kell mondanom, hogy Déjá Vu-m volt, hanem azt, hogy Projekciós Kivetítésem!!! :) (dejó)

    Madame C.:

    Dope Stars Inc. love, love, love!!!Én anno egyszerre kezdtem el nyomatni mind a három albumot...na az ütött. xD

    VálaszTörlés
  10. Ez érdekes volt és tetszett is! Velem a második verzióból történt nagyon sok!

    VálaszTörlés
  11. Madame C.

    jaja én is lávolom rendesen ^_^

    Örülök ha adhattam valamit, aminek örülsz :)

    VálaszTörlés
  12. Charlotte

    nekem csak 2 van XD
    :"(

    VálaszTörlés
  13. Nos jelentem alássan Nyarlathotepnek, hogy van aki emlékszik rá, nekem például soha nem maradt meg egyetlen egy sem az emlékezetemben. Amikor jött a történés akkor emlékeztem vissza rá és volt, hogy esetenként kontár módon változtattam picit az eseményen szándékosan :).
    Az esetemben egyszerű volt a spiritisztával való találkozás ugyanis ahogy Káinnak már említettem a haveri körömből az egyik szülő az. A hölgyemény "tisztán látó" és csupán annyi volt részemről, hogy megkértem szánjon rám egy kis időt. Nincs semmi hókusz-pókusz. Leültünk és beszélgettünk. Elmondása szerint kevesen vannak akik igazán hitelesek a szakmában (kb. 5%-uk), tehát ha esetleg valami meggondolatlan döntés folytán mégis meglátogattok egyet nem biztos, hogy kaptok is valami hasznos tanácsot az illetőtől.
    Nem mellékesen a hölgy akihez mentem végzett felső fokú szakot is a "szakmában", az akkori tanárai pedig hozzá járnak korrepetálni :). Tudjátok itt lép be az élet igazsága: aki tudja az csinálja, aki nem tudja az tanítja (tisztelet a kivételnek). Pár dolgot az életemben megmagyarázott amire kíváncsi voltam azt meg is osztom veletek a következő írásokban majd.

    VálaszTörlés
  14. -Kamupók:

    Na kíváncsi vagyok nagyon! Várom a cikkeket!

    VálaszTörlés
  15. Neo:

    Én a netről töltöttem le mindhármat. Biztos Te is megtalálod, ha rákeresel.=)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: