2010. június 28., hétfő

Káin: Filmajánló

Nos kicsit későn írok, mert filmet néztem, de nem baj! :D Mivel semmi jót nem láttam (pedig letöltöttem egy horror giga pakkot) egy horror klasszikussal fogtok ma megismerkedni ^_^. Ma este egy szintén híres klasszikus mutatok be nektek, nagyon sok embernek ismerősen fog csengeni a :

KING KONG

cím :D. A film 1933-as és az USA-ban készült. Sokan a szépség és a szörnyeteg filmes változatának definiálják ezt a műalkotást. Official adatok:

-Rendező: Merian C. Cooper
-Forgatókönyv: James Creelman és Ruth Rose
-Szereplők: Fay Wray, Robert Armstrong

A történetben egy filmes vállalkozó New Yorkba szállít egy óriásmajmot, majd ködösen azt mondja, hogy:

" nem, nem a repülőgépek tették, a Szépség ölte meg a Szörnyeteget,,

Majd jön egy snitt, amint meglátjuk a szóban forgó szépséget az éhségtől haldokolva vergődni Amerika utcáin, nevezeten amiatt mert gazdasági válság van. Egy férfi szerepet kínál neki a filmjében és most kezdődik a lényeg . A rendező arra kéri az utcán, hogy nézzen a távolba majd reagáljon hirtelen. Ebből a snittből lett az a tipikus horror jelenet mikor a hősnő a kamera látóterén túl révedezik, majd hirtelen ordít egyet. (Y)



A filmben van pár gore jelenet: üldözött, agyontaposott , megzabált matrózok és bennszülöttek jelennek meg a képernyőn ~harr~. De a lényeg itt a nőn és King Kongon van . A jelenet mikor King Kong mancsába veszi a nőt és a filmes kamerájával veszi őket azt szimbolizálja, hogy a kapitalizmus hogyan ejti áldozatul az embereket= A vállalkozó életeket kockáztat hogy megkapja amit akar. A láncait széttörő kong nem csak a szerelmet szimbolizálja, hanem a lázadást is az elnyomás ellen, amit rendszerint fegyverrel vernek le :P. Ann a válság áldozata Kong áldozataként tűnhet fel, pedig az mindent megtesz a nőért, majd végül a filmes mindenért Ann-t teszi felelőssé így zárva le az alkotást ideológiailag is.

Trailer



A mai feldolgozások az igazi mondanivalót elnyomták és jöttek helyette az akciójelenetek amik ugye szép és izgalmas látványt nyújtanak de a gondolkodást eltiporják. Remélem megnézitek az eredeti filmet is, ott nem látvány hanem a mondanivaló lesz a lényeg!

4 megjegyzés:

  1. Gyorsan írok ide Neked, nehogy rosszkedved legyen!=)

    Hűű nem is tudtam, hogy ennek van ilyen régi verziója is!Bár azt hiszem, hogy az újabbat se láttam. xD
    Érdekes, hogy egy óriási gorilla láncszaggatása szimbolizálja az emberek lázadását.

    De az a sikítós jelenet! :D Nem semmi. Meg nagyon szép a nő ruhája. 8)

    VálaszTörlés
  2. -Charlotte:

    jaj de kedves vagy! :)

    A csaj is szép :D pin up girlök jutnak az eszembe róla.

    VálaszTörlés
  3. Mh, most, hogy mondod tényleg van benne vmi pin up-os! Tök jól néz ki. =)

    Jájj, de ez a grafika! Pontosabban, King Kong meg a dinoszauruszok mozgása! xD Jó sokat fejlődött a filmkészítés a 30-as évek óta. Bár azt hiszem, hogy a maga korában már ez is óriási dolog volt. :)

    VálaszTörlés
  4. -Charlotte:

    Régen nagyon sok szép nő élt, nem tudom ma mi van. A magyar nők átlaga elég gáz így a 30-as korosztály O__O

    Igen ez áttörés volt. :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: