2010. június 22., kedd

Káin: Zeneajánló

Nos ma sem a rock sem a metál nem fog dübörögni, igen mivel már hetek óta a Balkán szól, ma is az fog XD (Somebody stop me!) de most nem a mulatós feeling lesz előnyben hanem a keleties és misztikus hangulat, amit imádok! Egy lenyűgöző női előadóval fogtok ma megismerkedni : Youtube-on keresgéltem amikor véletlenül rábukkantam és mikor utána néztem leesett az állam: Ezt a zenét magyarok csinálják! O__O Annyira jó és kivételes, hogy nehezemre esett elhinni a származásukat... na de nem húzom tovább a mézesmadzagot, szerintem sejtitek kiről van szó mert már kértem segítséget a zenéinek megszerzésével kapcsolatban:

MITSOURA:

Azt az elején elmondom nektek, hogy utálom a cigányzenét és őket sem kedvelem nagyon, de ez amit csinálnak jóval közelebb áll Indiához mint az agyatlan ordas csujjogatáshoz.

A zene a Kárpát medencei cigány zenére fókuszál, amit progresszív elektronikus alap követ és tipikus népi hangszerek. Mivel a cigány vándor nép a különböző állomásokon felvett dallamok is nagy szerepet kapnak amik nevezetesen Indiából és Egyiptomból származnak , ezért is áll közel a szívemhez ez a formáció.

A tagok a magyar jazz és világzene kiemelkedő alakjaiból állt össze, a központban Mitzura Mónika áll, akinek olyan hangja van amit kevés Európai nő tud produkálni, leginkább az arab és Indiai népekre jellemző. Moldvai Márk pedig a Neo együttesből lehet számunkra ismerős. A többi zenész is igen érdekes mert pl Szalai Péter indiai tanároktól tanult meg játszani a hangszerein.

Mónika eredetileg drámatagozatos volt és az Ando Drom vezető zenésze fedezte fel (ez is balkáni zene, most tanulmányozom épen az albumaikat :D). Innentől kezdve nem volt megállás még a Gipy kings előtt is fellépett előzenekarként és a Besh o drom együttes vendégszereplőjeként is gyakran hallhatjuk . Na de most jöjjön a lényeg!

Élő felvételek (nem egész számok) a feeling kedvéért:







egész számok




ez egyszerűen gyönyörű



Sajnos több zene volt fent youtubeon de az alábbi linkek alatt még tudtok zenét hallgatni, ha tetszett nektek!

-Myspace


-Official oldal


7 megjegyzés:

  1. Tetszik a zenéjük hangulata és az eddig ajánlottakból ez jön be a legjobban. Devat ku meg...o_o qrva jó
    Am velem is megesett már, h találtam 1 CDt (After crying) hallgattam, hallgattam, mondom h ez tök jó, megnéztem a borítót, megfordítom és mit látnak szemeim :D magyar nevek. Azért mi is tudunk.

    VálaszTörlés
  2. -Madame:

    Nagyon örülök, hogy tetszett! A devat Ku-tól felállt a szőr a hátamon. Nagyon szép! Nem ismerem amit írtál, de majd megnézem őket XD

    VálaszTörlés
  3. Bár messze áll az én zenei világomtól, de a hölgyemény tud énekelni.

    VálaszTörlés
  4. Nekem nem volt ismeretlen, a Petőfi Rádióban sokat szokták játszani a számaikat. Az elején én is alig hittem el, hogy magyarok, mert annyira káprázatos és keleties az énekesnő hangja. Az embernek szinte kedve támad rá úgy táncolnia, mint az indiaiak. :)

    VálaszTörlés
  5. -Charlotte:

    A munkahelyemen mindig az megy, de eddig csak Gogolt hallottam :(

    VálaszTörlés
  6. Káin:

    Hát én is talán csak kettőt vagy hármat...azokat ismételgetik.:) Mondjuk mostanában sajnos nem túl gyakran.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: