2010. június 14., hétfő

Káin: Zeneajánló

Nos mivel a múlt héten is balkáni hangulat volt ma is az lesz. Nyugi lesznek riffek is, de most a meleghez és a nyárhoz szerintem ez illik :D. Na meg nem árt a változatosság, attól hogy 1 stílust képviselsz nem kell elzárkózni mástól, nem lesztek ezért kevésbé trúk, vagy cikik! Én pl régen amikor gót meg blackmetálos voltam azt hittem akkor nem leszek trú ha mást is hallgatok sőt kicikizték a többieket, hogy csak divat arc -.-". Közbe meg ők a cikik szerintem, hogy ilyen fiatalon ennyire beszűkültek... meg egyébként is, ki a kurva anyád vagy te hogy megmondjad trú vagyok-e vagy sem?! O__o" (ez némi elfojtott tinédzserkori frusztráció egy kitörése volt ). Nos vissza térve most már Balkán jön, de rock nélkül, igazi csujjogatós nagyon minőségi és ráadásul magyar. Nagyon kevesen ismerik őket, pedig külföldön is híresek (nyugi nem a 100 tagú cigányzenekar) jöjjön hát a:

Besh o drom


A világzene jelentős képviselője ez a zenekar, 99-ben jöttek létre a nevük azt jelenti : Üld meg az utat =indulj el. Balkáni és román cigány illetve közel-keleti tradicionális zenét ötvöznek magyar zenével, és játszanak sajátos feldolgozásban, összeolvasztva különböző zenei stílusokat.

99-ben a Diákszigeten akkora sikert arattak, hogy még ugyanazon a fesztiválon többször is zenéltek. 2000-ben elektronikus elemekkel is próbálkoztak, de az egyik tag halála után befejezték a próbálkozást. Első lemezük, a Macsó hímzés platinalemez lett és egyedüli magyar lemezként felkerült a Magyar Narancs 2000. évi 15-ös world music listájára. A zenekar „Gyí!” című lemeze még európai megjelenése előtt felkerült az angol fRoots világzenei szaklap Top-10 és a World Music Chart Europe Top-20 listájára.A kezdetektől fogva koncerteznek külföldön, először Angliában, Franciaországban és Olaszországban, később Spanyolországban, Németországban, majd Európa többi részén. 2003-ban eljutnak a tengeren túlra is, ahol rögtön első alkalommal a Montreali Jazz fesztiválon 35 ezer ember előtt hatalmas sikert aratnak: abban az évben megkapják a fesztivál Best of címét.

-Tagjai

-Diszkográfia
  • Macsó hímzés (2000) Fonó records
  • Nekemtenemmutogatol (2002) szerzői magánkiadás
  • Gyí! (2004) szerzői magánkiadás
  • Ha megfogom az ördögöt… (2005) szerzői magánkiadás
Sajnos egy normális számuk sincs fent youtube-on, próbáltam pedig keresni nektek. Megtaláltam a kedvencemet de pl a férfi vocalon ott nincs vízhang és a trackban több hangszer is volt, szóval egyáltalán nem adja vissza a hangulatot :(. Azért kirakok párat, ajánlom a számok megszerzését, mert így nem egy nagy élmény.





Sajnos ezeken kívül használhatót nem találtam, töltsétek le mert megéri! Frissítő, tele van energiával és ezerrel pörög!

11 megjegyzés:

  1. Jaj, őket annyira szeretem <3<3<3
    Az egyetlen baj az, hogy élőben nem olyan jók, mint CD-n, mert nem azokkal lépnek fel, akikkel ott énekelnek.
    ((egyébként ha vkit érdekel, nekem megvan mind a 4 albumuk, át tudom lőni az érdeklődőknek))

    VálaszTörlés
  2. -Fekete Retek:

    Én keresek egy csajt és sehol sincs fent , nem tudom letölteni esetleg Mitsoura-t ismered????

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem a őket! 2 éve itt is játszottak Vásárhelyen az egyik fesztiválunkon! Jók voltak, csak egy pötyet beképzeltek voltak. De hát nem is ez a lényeg hanem a zene :)

    VálaszTörlés
  4. -BLack butterfly:

    Miért mit csináltak? Vásárhelyen milyen fesztivál van?! O__O

    VálaszTörlés
  5. Káin:
    LÖSZ fesztivál ez egy hagyomány őrző feszt. Most lesz szombaton :) Egy napos ezen játszottak amúgy.
    Hát akkor az egyik szervezővel voltam együtt és nem engedték, hogy az öltözőjükbe menjek , nem a zenekar hanem a szervezőkhöz... Mint ha bombát akartam volna rájuk dobni kb így viselkedtek....
    És van egy másik is szeptemberbe a Hódstock ő már 2 napos. Jó sok zenekarral :) És jó zenével, persze mindenki részeg ahogy ez szokott lenni XD

    VálaszTörlés
  6. ha héliumot szívok hasonló hangom van mint annak a csajnak a második videón :'D

    VálaszTörlés
  7. -BLack butterfly:

    Sosem hallottam ezekről :D

    -Misu:

    Nekem nagyon bejön az a csaj, a hangja legalábbis, igazi india feeling.

    VálaszTörlés
  8. Káin:
    Azért nem egy Sziget vagy SZIN jelegű fesztiválok ezek. De jók végül is. Semminél jobb XD

    VálaszTörlés
  9. Ha jól látom lent lesznek SZINen -Szeged nemsokára megrendezésre kerülő fesztiválján-. Nekem annyira nem jön be.

    VálaszTörlés
  10. -Madame Curieuse:

    Nekem is csak 1-2 számuk van ami tetszik, de az mondjuk nagyon.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: