2010. június 6., vasárnap

Káin: Szexuális betegségek, felvilágosító est III.

Már annyit ígérgettem, húztam-vontam a témát, hogy ideje befejeznem mert szó szerint frusztrál, hogy egy témát úgy hagytam. Azért is nehéz nekifogni, mert ez a 3 betegség következhet a másikból és nehéz belemenni. Első sorban egy történetet szeretnék megosztani veletek, ami lány ismerőseimmel estek meg:

1.) Egyszer egy haverom aki számítógépekkel foglalkozik mondta, hogy egy orvos gépét csinálta amikor "viccből,, belelesett pár mappába. Egy kis idő után talált egy mappát, ami gyógyszercégek ajánlataival voltak tele, vagyis: Ha X céggel lepaktálsz és minél több szert adsz el tőlük cserébe pénzt, kocsit sőt utazást is nyersz, ebből volt ott egy szép kis lista. Nos az egyik barátnőmnek folyamatosan húgyúti fertőzése volt, amire már vagy a 2-3. antibiotikumos kúrát írták fel, és ezzel rohamosan gombásodott, hiába szedett antiszeptikumokat. Mikor már a második kúrán volt túl, és a teszt még mindig kimutatta a baktériumot, neten körbenézett és a gyógyszer amit a doki felírt mindenre jó volt csak húgyúti gyulladásra nem , és bőszen írta volna fel a 3. levéllel is, még egy kis mellékes: egy kúra után kötelező gyógyszert váltani mert 2 fajta antibiotikum nem követheti egymást!!!!

Nos tehát: az antibiotikumot nyakra főre írják ami nem hogy gyógyít hanem még el is gombásítja a szervezetet . Ha már ugyan azt az antibiotikumot írják másodszorra és nem javultok váltsatok orvost sürgősen!!!! Mert valószínűleg gyógyszercéges szerződése van.

2.) Kevesen tudják, hogy a húgyúti fertőzés nem csak bakteriális lehet hanem gombásodás miatt is! A felfázás című történet alatt vagy 3-4 féle ok fut! A klasszikus felfázásnál begyullad a hugyút ezzel együtt lerakódnak a baktériumok. A felfázás tüneteit gomba is okozhatja, mivel nem csak a hüvely gombásodik el, hanem a belek és a húgyutak is, sőt komoly húgyúti és vesebetegségeket okoz egy egy gyermekbetegség is, ami a elnőtt nők húgyútjaira húzódik. Ennek nevét sajnos nem tudom mert a barátnőmnek volt, de visszatérő felfázást okozott sőt véres pisi és krónikus vesegyulladás is játszott a végén . Pár jó tanács jön nektek a típusos felfázásokhoz!

a.) Hidegtől való felfázás:

Tudom, hogy divat meg sexy meg kisfaszom, de fontos hogy betartsuk azt, hogy ha hűvös van nem hordunk szellős ruhát. Hidegben, esőben szandál, meg csípőnadrág a halál. Tehát amint rosszabb az idő inkább rétegesen öltözzetek. Ezek mellett a téli szezonban a Tőzegáfonya kapszula (vény nélkül kapható) és Protexin (gomba ellenes trendkiegészítő, vény nélkül) nagy segítséget nyújt. Ha felfáztatok a hidegtől akkor a legelején igyatok éjjel alvás előtt egy nagy bögre forró kamillateát amiben van pár csepp grapefruitmag olaj!!! Ha ez 2 nap alatt nem múlik és rosszabb (nyomjátok a teát folyamatosan ) akkor orvos (felhúzódik a vesékre) !!!!

b.) Gombásodás miatt visszatérő felfázás:

Ez nagyon kényes téma, mivel rettenetesen komplex. Ha a gomba visszatérő akkor az is hogy a behatolás fáj és a pisilés csíp. Ez a szexuális együttléteket is megronthatja. Első körben egy jó nőgyógyász kell, aki felír egy doboz hüvelykúpot ami nem a Canesten mert az szart sem ér. Ez alatt mindkét jómadárnak (fiú lány) felírja a Klyon nevű gombaölő iszonyat bika fosatós hánytatós gombaölő tablettát. A Lány szénhidrát diétát tart legalább 1-2 hónapig (nem árt a fogyás) és ez alatt Protexin kapszulát zabál ami a gombát fogja vissza és a Protexin kapszulának van hüvelyi változata is. Azt az után használjátok (14 napos kúra) amíg el nem fogy (és természetesen a hüvelykúp befejezése után) a második üveggel (mert üvegben van) már heti 1-et nyomtok, vagy ha úgy érzitek tré van. Ez idő alatt kamillatea (napi 1 pohár és grapefruit olaj) mert a húgyutakból is ki kell irtani, és az első egy hónapon át kotonnal érdemes szexelni mert a fiú bár tünetmentes de a lány megfertőzheti és hiába a sok gyógyszer potyára veszitek meg ha a fiú mindig vissza adja a lánynak (értelem szerűen semmi orális szex). A belekből a diétával tűnik el meg a protexinnel, ha van lóvé érdemes még Normaflort használni. Ha ezt betartjátok elmúlik, utána már a díszkomfort érzésre elég figyelni és a protexin étrend-kiegészítő és hüvelytabletta elég, hogy meglegyen a rend. Na meg kevés édesség és szénhidrát!

c.) Bakteriális fertőzés húgyutakban:

Ez a verzió a koszos víz, kéz és még sorolhatnám mi mindentől alakul ki. Ugye nemi betegség is okozza. Ilyenkor antibiotikumot írnak nektek mert ez igazából gyulladás (antibiotikumra írok verziót, hogy hogy ne legyetek gombások tőle, már aki hajlamos rá). Viszont fontos, hogy el tudjátok kerülni a tisztasági követelmények betartásával, kevesebb koszos vízben való lubickolással (pl tó, strand stb) és azzal, hogy szex után rögtön elmentek pisilni. Ha már enyhén csíp meg valami fura akkor kamillatea grapefruitmag olajjal és 1 nap alatt elmúlnak a tünetek! Még nagyon jó húgyúti tisztító a: Mezei zsurló és orvosi zsálya főzete ami kimondottan vízhajtó és a húgyutat tisztítja!

d.) Antibiotikumos kezelés:

Nos az antibiotikum azért veszélyes mert pár nap alatt (2-3) kiírthatja a hüvelyflórát és utána a legtöbb csaj gombás lesz. A nőgyógyász meg ugye faszán boldog, hogy kicsengetnek neki X összeget, mert nem elég hogy mész és veszed a gyógyszereit utána a gombával is kezelgetni fog. -.- Amint elkezditek szedni a szart első lépés a cukros ételek visszaszorítása. Ha a gyógyszert egy hétig szeded mindazt amit írok 2 hétig tartsd be, ha több ideig akkor nyilván addig ameddig a gyógyszert + 1 hét.

Protexin étrend-kiegészítő és hüvelytabletta, Normaflor, élőflórás natúr joghurt (napi 1 ) és kefir (napi 1). Kevés tészta és kenyér. Ezek mellett az innivalótokba 3 csepp grapefruitmag olajat csepegtessetek. Ha ezt betartjátok így ahogy írtam akkor nem lehet baj!

e.) Állatok:

Még egy fontos dolog: Ha állat lakik a házban sosem legyen utánuk mosatlan a kezetek, ha az ágyban alszik akkor 2 hetente ágyneműcsere!

-Gombás hüvelyfertőzés:

A nők körülbellül 3/4 része élete során legalább egyszer, közel fele pedig többször is szenved vulvovaginalis candidiasisban. Okozója leggyakrabban a Candida nevű gomba, azonban más gombafajok is okozhatnak gombás hüvelyfertőzést. Krónikus formában az esetek 20%-ában, tovább 20%-ában tünetmentes hordozó állapot lép fel. Férfiaknál lényegesen ritkábban, 5-10%-ban fordul elő, és ilyenkor is sokszor tünet és panaszmentes hordozók. Legjellemzőbb tünete a hirtelen jelentkező, sokszor kínzó szeméremtáji viszketés. Sok esetben sűrű, (túrószerű) darabos folyással jár együtt. Hüvely pH normális. Hüvelyváladék kenetvizsgálattal spórák, Pseudomyceliumok, Myceliumok láthatók.

-Trichomoniázis:

Az esetek felében tünetmentes lehet a fertőzés. A trichomoniázis a hüvely vagy a húgycső megbetegedésével járó, nemi úton terjedő betegség, melyet a Trichomonas vaginalis nevű ostoros egysejtű okoz. A kórokozó megfertőzheti mind a nők, mind a férfiak húgy-ivarszerveit, a tünetek azonban főleg nőknél jelentkeznek. Sokszor bűzös sárgászöld habos hüvelyi folyás képében jelentkezik. Előfordulhat a húgycső gyulladása következtében vizeletürítéskor jelentkező fájdalom. Férfiak esetében, a leggyakoribb tünet a húgycsőgyulladás, a húgycső váladékozás, gyakori vizelési inger, valamint vizeletürítéskor jelentkező égető érzés. Hüvelyváladék kenetvizsgálattal a jellegzetes kórokozó látható. Kezelés: Elsőként választandó antibiotikum a metronidazol.

-Közelről

-Gonorrhoea:

Ritkán kialakuló megbetegedés. Nőkön gyakran, férfiaknál ritkábban tünetmentes. Néha hüvelyi vagy húgycsőből eredő folyást és/vagy vizelésürítéskor jelentkező fájdalmat okoz. A hüvelyi folyást a méhnyak fertőzése és gyulladása okozza. Súlyos gonorrhoea a méhre és a petevezetékekre terjedve alhasi fájdalmat okozhat. Fertőzött egyénnel történt anális nemi életet élők végbele, orális szexszel a garat is fertőződhet.Kezelés: Elsőként választandó antibiotikumok: ceftriaxon, ofloxacin, cefixim, ciprofloxacin. További alternatíva: spectinomycin, azithromycin.

-Pénisz

-Chlamydia fertőzés :

Néha hüvelyi vagy húgycsőből eredő folyást és/vagy vizelésürítéskor jelentkező fájdalmat okoz. A hüvelyi folyást a méhnyak fertőzése és gyulladása okozza.

A fertőzés gyors terjedésének egyik oka az, hogy a betegség sokaknál nem okoz panaszt. A nők háromnegyede, míg a férfiak fele tünetmentes, ezzel egy időben, tudtán kívül is fertőzi szexuális partnerét.Általában a fertőzést követő 3 napon belül enyhe vizelési panaszok lépnek fel, melyek kezelés nélkül is elmúlnak, majd hosszabb-rövidebb idő múltával újra jelentkeznek.Nőknél a méhnyak gyulladása gyakori, mely szintén tünetszegény lehet. A fertőzésre hívhatja fel a figyelmet sárgás vagy nyúlós áttetsző folyás. A méhszáj a gyulladás miatt vérzékennyé, sérülékennyé válik, szexuális együttlétkor kevés friss piros vérzés észlelhető (kontakt vérzés), esetleg menstruációtól eltérő időben fellépő rendellenes vérzést tapasztalhat a beteg. Esetenként társul a chlamydiához egyéb bakteriális fertőzés is, mely hüvelygyulladást okoz. Amennyiben ezek a fertőzések nem kerülnek időben felismerésre és kezelésre, úgy szövődmények kialakulásával kell számolni.

A chlamydia mind férfiakat mind nőket megbetegít. Sőt, az újszülött a szülőcsatornán való áthaladáskor is megfertőződhet, amennyiben az anyának van chlamydia-fertőzése. A megbetegedések többsége a fiatalokat (15-25 év közöttieket) érinti. Emiatt fontos tudni a szexuális életet kezdő korosztálynak a chlamydiáról. Ez ugyanis napjaink leggyakoribb és leggyorsabban terjedő, szexuális úton elkapható betegsége.

A chlamydia fertőzés a nőgyógyászati vizsgálat során vett kenetből igazolható, és amennyiben jelen van, néhány napos antibiotikum kezeléssel teljes biztonsággal gyógyítható. Mivel meddőséget okoz érdemes menni rákszűrésre a lányokra évente vagy félévente és péniszvizitre a fiúknak.

Nos ezzel lezárom a cikksorozatot, remélem segítettem nektek! Kérlek terjesszétek a cikket vagy a tartalmát, mert nagyon kevesen tudják ezeket a fontos dolgokat a mai fiatalok közül! Vigyázzatok egymásra és tartsátok be azokat amiket írtam, így kevés eséllyel történhet baj! Ha kérdésetek van bátran írjatok ide, vagy levelet nekem!

9 megjegyzés:

  1. csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogyha gomba okozza a hólyaghurutot, akkor nem ilyen egyszerű a kezelése. mert ha már a hólyagban ott vannak a dögök, akkor mindenütt ott vannak. a gombát meg köztudott nagyon nehéz kiírtan. gombaölő kell hozzá, legtöbbször Diflucant szoktak kiírni a dokik, teljes antibiotikum stopp, és 3-4 hónapos kemény diéta élesztő, cukor nélkül és minimális szénhidráttal. ez persze a durvább eset, de az biztos,hogy pár csepp grapefruit mag olajjal nem fog elmúlni, főleg ha visszatérő a felfázás. (tapasztalatból írom) és grapefruit mag olajból sem elég 3 csepp, minimum 10 cseppet kell inni, reggel és este.
    én végigcsináltam egy 3 hónapos candida diétát - durva volt, főleg az eleje, de most úgy néz ki, hogy segített. van, hogy még előjön a "fura érzés", de azonnyomban eltűnik, ha többet iszok, vagy zsurlót nyomatok. ilyen pedig soha nem volt a diéta előtt.
    jah és egyébként a legtöbb doki hallani sem akar arról, hogy gomba okozza a felfázást. ugyanis tenyésztésből általában nem mutatható ki a gomba, csak ha tényleg nagyon súlyos, ezért ők el sem fogadják azt, hogy ott lehet. maximum tükrözés mutathatja ki, de volt olyan csaj, akinek még az sem mutatta ki, aztán elment egy másik dokihoz, aki megmondta, hogy a hólyagfalon ott vannak a gombatelepek. szóval, ha visszatérő hurutja van valakinek, és nem bakteriális eredetű és nem mutat semmit a tenyésztés lehetséges a gomba. (engem a dokim hülyének nézett, amikor megemlítettem neki, a sokaid negatív tenyészés után, hogy mi van ha gomba)

    egyébként a dokik tényleg genyók tudnak lenni. nekem bár nem volt olyan, hogy két ugyanolyan gyszert írt volna ki egymás után, de általában két gyóygszert váltogatott bizonyos időközönként. vagy Suparxot vagy pedig Zanocint kaptam. mondanom sem kell, hogy nem használtak. biztos örült a feje, hogy tenyésztés nélkül irogatja ki ezeket, és nem is használ. mindig azzal jött nekem, hogy már megint biztos lengén öltöztem, amikor derékmelegítővel mászkáltam mindenhova... -.-'. kis naív azt hittem, hogy az antibio segíthet. aztán jött a felvilágosodás, hogy nem... nem is szedek. egyedül most a kórházban kaptam antibiotikumot a hasnyálmirigyemre. remélem ez nem fog mostanában gondot okozni.

    jah még annyit, hogy rákszűrés én úgy tudom, hogy csak évente van, mert nagyon drága, és csak így finanszírozzák vagy valami.

    VálaszTörlés
  2. Kösz a cikket megint okosabb lettem valamivel;)
    Az biztos hogy terjeszteni fogom mert vannak nő nemű ismerőseim akik ezekről a betegségekről még csak nagyon keveset vagy még hírből sem hallottak róla-.-
    Életmentőként szolgálhatnak ezek a cikkek úgyhogy még egyszer köszi^^

    Apropó nem akarok beleszólni a munkádba,de mi lenne ha például legközelebb más betegségekről is írnál? Most nem a nemi kórokról beszélek hanem úgy általában véve bármiről! Szerintem sokat segítenél azzal is:)

    VálaszTörlés
  3. jah és még valami: ha bekteriális eredetű a feéfázás,de folyton visszatérő, akkor is ludas lehet a gomba a dologban, mert a gombák jó táptalajul szolgálnak a baktériumoknak, legyen az e.coli vagy bármi más. szóval, (legfőképpen) visszatérő hurutnél érdemes gombára is kezeltetni a beteget.

    bocs, hogy ennyi mindent hozzáfűztem, nem okoskodni akarok, csak a tapasztalatimat, meglátásaimat és mások tapasztalatait akartam megosztani, talán én is segíthetek ezzel. :)

    VálaszTörlés
  4. -Sunnygirl:

    A barátnőm félévente ment, bár ő magándokihoz járt.

    Én amúgy azt hiszem megírtam az összefüggéseket közöttük, meg ha gombás a hugyút azt is írtam, hogy keményen kell kikezelni, de lehet csak így gondolom O__o" Mindegy, azért köszi!

    -Skinny:

    Milyen betegségekre gondolsz még?

    VálaszTörlés
  5. Káin:

    Nos akármilyenre legyen az emésztőrendszeri,vese,máj stb.:
    Szerintem jó ha ezekről is tart valaki kiselőadást mert az emberek nagyon keveset tudnak különböző kórokról...

    Ami engem izgat leginkább az a Crohn betegség!

    VálaszTörlés
  6. -Skinny:

    Jól van, majd ráállok

    (Káin)

    VálaszTörlés
  7. Káin:

    Megint nagyon összeszedetten írtál, megérte rá várni! :) Amúgy nagyon durva, anyámnál kb. 2 havonta jelentkeznek ilyen-olyan tünetek, úgyhogy kész gyógyszertár+teatár van itthon.Már profi az öngyógyításban, dokihoz csak akkor megy ha már semmi sem segít.:-s

    Skinny:

    Áhh, a Chron betegsg az nagyon durva! Én sem tudok róla, túl sokat, de az unokatesóm barátnőjének van...az elején vakbélgyulladásnak és műtétnek indult.Aztán nem sokkal később már a belei nagy részét el is kellett távolítani.Enni nem nagyon ehet és csak remélhetjük, hogy majd teljesen meg tud-e gyógyulni.:(

    VálaszTörlés
  8. -Charlotte:

    Remélem anyud rendbe jön és köszönöm!!!!

    VálaszTörlés
  9. Káin:

    Köszi.:) Tudod nála ez úgy van, hogy nem állandóan van baja, csak a legkisebb hidegtől is megfázik, aztán hónapokig nem múlik.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: