2010. június 23., szerda

Káin: Sorozatgyilkosok XV.

Nos ma ismét a témánál vagyunk és még mindig USA-ból szemezgetek , most egy igen régi történetet ismerhettek meg tőlem, kb. olyan a feelingje mint a krokodilos csávó története :D. Egy család következik , akik megölték a fogadójukba betérő vendégeket 1872-ben. Jöjjön hát a páratlan:

Bloody Benders


 / 37.349;
Ez a kedves kis família egy sorozatgyilkos család volt, akik 1872-től 73-ig birtokoltak egy kicsi kis vegyesboltot fogadóval a Kansasi Labette megyében. Az ütött-kopott fogadót Wayside Inn-nek nevezték, a család: Jonh Benderből és feleségéből és 2 gyermekükből állt. A történetük néhány része legendának számít, de a fennmaradt anyagokból valósnak tűnik. Nem valami hosszú amit találtam róluk, de engem valamiért megfogott.

Valószínűleg németek voltak mert az idősebb Benders alig beszélt angolul. Lányuk Kate nagyon szép volt és szociális így nagyon sokan ellátogattak a boltjukba. A lány azt tartotta magáról, hogy médium és egyben gyógyító is, sőt kapcsolatba lépett halottakkal, sokan úgy vélik hogy a család gyilkosságainak elkövetésében vezető szerepe volt.

A családi házuknak volt egy szobája amit leválasztott egy függöny. Ha egy vendég gazdagnak nézett ki háttal leültették a függönyhöz, Kate elterelte a vendég figyelmét és ez alatt a férj vagy a fia egy kalapáccsal nagy hirtelenjében verte szét a mit sem sejtő, valószínűleg Kate csöcseit bámuló vendég koponyáját, majd elvágták a torkát is hogy biztosra menjenek . :D A testet a függöny mögé húzták és ledobták egy csapóajtón, ami a pincébe vezetett (mint a Sweeney Toddban) ahol a testet levetkőztették, majd eltemették valahol a birtokon.

1873 tavaszán, Dr. William York, aki éppen visszatért a nyugati Fort Scottból , haza felé a Benders fogadóban készült megszállni. York az utazást megelőzően a fogadóról mesélt a testvérének Ed York ezredesnek . Dr York soha nem érkezett haza a szállóban megtett látogatása után. 1873. május 4-én röviddel Dr York eltűnése után , az ezredes York is elment a fogadóba, hogy megkérdezze Benderséktől, hogy látták-e a testvérét mert az , az utazása után sosem érkezett vissza. Ők nem mondtak semmi elfogható magyarázatot neki de meghívták vacsorára. A történet szerint az ezredes a vacsora után a szobájában szöszmötölt amikor észrevett egy aranymedaliont az egyik ágy alatt. Kinyitotta és nagy meglepetésére a testvére felesége és lányának képeit látta benne. Kiszökött és másnap a seriff különböző helyettesekkel tért vissza , hogy megtalálja azt amit a Bendersék rejtegetnek (de valahogy megérezték a férfi szándékait és reggelre elhúztak) . A Bender birtokon való első keresés után tizenkét kupac földet találtak a fák között és két halomnyi test került elő. A sír Dr. York testét is magába foglalta . A feje kint volt a földből és csak a teste volt betemetve.

A keresés a 3 kalapács megtalálásával fejeződött be, amit a gyilkosságokhoz használtak. 1967-ben egy múzeumnak adták az eszközöket.

Azt nem tudják mi történt a Bendersékkel miután elmenekültek. Ezredes a York arra használta a katonai státuszát, hogy szervezzen egy kiterjedt keresést de nem találtak semmit. Több polgárőrökből álló csoportot alakítottak hogy kutassanak utánuk . Sok történet mondja azt, hogy az utolsó őrcsoportok fogták el őket és mindenkit lelőttek kivétel Kate-et akit élve elégettek. A szökésük története ennek ellenére egyre csak terjedt, és a keresés folytatódott kemény ötven éven át . Gyakran vádoltak meg ártatlan utazó nőkből álló csoportokat hogy Kate Bender és az anyja az. Két nőt Detroitban állítólag elfogtak ezzel a váddal , de az ügyet soha nem vitték bíróság elé.

A család rengeteg Western novellát és könyvet ihletett meg. Ez a cikk egyébként nagyon nehezen készült el mert nehéz volt lefordítgatnom és alig találtam infót. Remélem azért tetszett ennek a bizarr családnak a legendája... és egy jó tanács : szálljatok meg családi apartmanokban! :D

20 megjegyzés:

  1. Család és még múzeumba is kiállították az ereklyéiket...hát lol :D mentem röhögni
    -talán később commentelek vmi érdemlegeset is

    Madame C.

    VálaszTörlés
  2. gyááááááá :D
    "Ha egy vendég gazdagnak nézett ki háttal leültették a függönyhöz, Kate elterelte a vendég figyelmét és ez alatt a férj vagy a fia egy kalapáccsal nagy hirtelenjében verte szét a mit sem sejtő, valószínűleg Kate csöcseit bámuló vendég koponyáját, majd elvágták a torkát is hogy biztosra menjenek . :D"
    ezezezez... ááááááá :D
    most perpillanat röhögni tudok, később majd meglátom, hogy ennek van drámai és tragikus oldala is.... de lehet hogy nem, és tovább röhögök :D :D
    jó cikk lett, megint mutattál valami "újat" (pedig ez még csak 1872-73 :D)
    csakis a te kedvedért firkáltam össze ilyen baromságokat megint, nehari, ha valami nagyon nagy gyökérséget írtam, a drága telenor sms-e felkeltett fél hétkor -.-" eddig csak szenvedtem, most meg leültem mortemezni - nem hiába.
    oké, tudom szép reggelem volt...
    najó, befogom, még leütsz egy kalapáccsal a sook hülyeségért... :D
    *küld egy feketekávét Káinnak*
    puszcsi:D

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nem semmi. Csak kár ,hogy indíték nincs. Csak úgy emberkéket öltek , mert jól eset nekik...
    Én is kacagtam azon a részen , amin Letti is...

    Jó cikk volt ^^

    VálaszTörlés
  4. -Madame C:

    Szerintem is vicces :D Nekem kicsit a House of 1000 corpses jut eszembe az egészről XD

    -Letti:

    Dehogy írsz hülyeségeket! ~kávézik~

    -Black Butterfly:

    Szerintem részben a pénzükért is öltek. :D (Ha jól értettem a jómódú vendéges részt) XD

    VálaszTörlés
  5. Nekem a cikk olvasása közben a Sweeney Todd jutott eszembe meg meg az hogy ő azért valamivel humánusabb volt mint ez a família:D
    Azért kalapáccsal szétverni valaki fejét hááát nem tartozik a fájdalommentes és gyors halál közé szerintem! Egyébként van némi fekete humor is ebben a sztoriban mert ugyan elég brutális dolgokat műveltek,de a kivitelezés az elég poénosra sikeredett;)

    VálaszTörlés
  6. -Skinny:

    Nekem is a Sweeney Todd ugrott be élből :D. Szerintem is vicces a történet. Elég bizarr családi vállalkozás.

    VálaszTörlés
  7. Skinny:

    Humánosabb? :D
    főleg amikor a bíró nyakát vagy 10szer átszúrja ő meg utána sem hal meg?? hmmm... milyen humánus :D

    VálaszTörlés
  8. Ms.Rat:

    Nálam az még a humánus kategóriába tartozik XD
    Viszont azért egy kalapáccsal hátulról fejbebaszni valakit nem egyszerű na:DD

    VálaszTörlés
  9. Családi biznisz xDD Legalább nem unatkoztak. :D

    VálaszTörlés
  10. -Ms Rat:

    De az azért mert geci! És megérdemelte! XD

    -Ketszi:

    Hát biztos :D Örökletes lehetett az elmebaj XD

    VálaszTörlés
  11. "Ez a kedves kis família egy sorozatgyilkos család volt," Azt hiszem ez a mondat tömören összefoglalja a lényeget! :)
    Engem még mindig az zavar, hogy indok nélkül gyilkolászunk ráadásul hátulról...mondjuk legalább nem látta a "vendég", hogy mi vár rá. Kalapáccsal??? Hmm, az azért fájt és egy ütésbe valszeg nem halt bele, kivéve ha nagyon ügyes volt az elkövető.Mondjuk volt idejük begyakorolni a mozdulatot. *morbidikszdé*

    VálaszTörlés
  12. -Charlotte:

    Szerintem a pénzükért öltek :D

    VálaszTörlés
  13. Káin:

    Az is lehet...akkor se szép dolog.:)
    "Sorozatgyilkos család" xD

    VálaszTörlés
  14. -Charlotte:

    Hát nem valami példás, ez igaz! :D

    VálaszTörlés
  15. Káin:

    Hát nem....de attól még kedves kis család voltak! :)

    VálaszTörlés
  16. azigen :D vendégszeretet megvan xD
    sztem a fejkalapálás elég hülye megoldás. vmeik nyakcsigolyára kellett volna rábaszni, de kurvanagyot, és tuti hamar megdöglöttek volna. :D vagy hátulról befogni a szemét és a száját és hirtelen kitekerni a nyakát. ^^

    VálaszTörlés
  17. Madame C. voltam, bár nem olyan lényeg.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: