2010. június 13., vasárnap

Káin: Filmajánló

Nos nemrégiben láttam egy nagyon jó filmet ami azt hittem közhelyes lesz, de nem volt az. A film olyan mintha valami képregény adaptációból született volna, nem tudom valóban így van-e, de azok szoktak ilyen hangulattal és ennyire egyedi látványvilággal és ötletekkel előrukkolni (utána kerestem de nem találtam érdemben semmit , hogy lenne képregény volta-e vagy sem) . A mozikban a plakát nem nagyon fogott meg, a trailer sem mondott sokat, viszont anyám megnézte és addig baszogatott , hogy végül neki ültem egyik éjjel a filmnek . A film mostanában jött ki, a címe pedig:

LÉGIÓ

Nos ismét itt van egy világvégés megváltós angyalos fim, amiből már több fajta elcsépel verzió és gyenge próbálkozás született. De ebben a filmben az angyalnak nincs szárnya, hanem tele van varrva és rossz arcú, a világ megmentése nem egy maja templomnál hanem a puszta közepén lévő putris étteremben játszódik. A megváltót pedig nem a szent szűz, hanem egy lepukkant 20-on éves, véletlenül teherbe esett, egyáltalán nem gyerek centrikus bagós csaj hordozza. Ha ezt összegyúrjuk és mellé adunk egy kis horror beütést meg rengeteg akciójelenetet akkor meg is kapjuk a filmet.

A történetben vannak nem várt csavarok és gusztustalan jelenetek (már akinek, nekem annyira nem) , a legnagyobb poén hogy az ellenség nem démonok képében jön el, hanem angyalokéban akik emberek testét szállják meg és támadnak az emberekre. Alapkő az, hogy Isten elfordult az emberektől és el akarja mosni őket, egy légiónyi angyalt küld a földre, hogy tisztítsák meg, ám egy angyal nem engedelmeskedik, az lesz a sittes tetkós arc. :D Nos mindenkinek ajánlom, fent vannak letöltő oldalakon is,uccu nézzétek meg!

-adatok:

-amerikai fantasy,
- 100 perc,
-2010

-16 éven aluliak számára nem ajánlott
-rendező: Scott Stewart
-forgatókönyvíró: Scott Stewart, Peter Schink


-szereplők :

Paul Bettany (Michael)
Kevin Durand (Gabriel)
Willa Holland (Audrey Anderson)


"Az angyalok az Úr parancsát követve hajlandóak bármire. Amikor a világ teremtője megelégeli az emberi bűnök kiapadhatatlan folyamát, elveszítve minden hitét az emberiségben úgy dönt, hogy elküldi az angyalok légióját a Földre. A Gabriel vezette sereg váratlan ellenállásba ütközik a halandók oldalára álló Michael arkangyal személyében, aki a Mojave sivatagban rekedt néhány emberrel együtt közösen veszi fel a harcot a légióval szemben. Michael már tudja, hogy a túlélők között lévő fiatal terhes nő meg nem született gyermeke az emberiség utolsó esélye.,,

trailer:



Nekem a karakterek nagyon szerethetőek voltak és szimpatikusak és a tipikus képregényekben előforduló, szarkasztikus arcokkal találkozhattunk. A 2012-es évet bár keresztény szempontból dolgozza fel mégis szokatlan és abszurd. Én rengetegszer éreztem némi fekete humort a történések mögött. Ajánlom mindenkinek akik kíváncsiak egy pörgős, okkultista szempontokból boncolgató 2012-es katasztrófa-horror-akciófilmre!

8 megjegyzés:

  1. Ismerek vkit, akinek ez nagyon fog tetszeni :D megnézzük!

    VálaszTörlés
  2. Lelícsültem, mert tetszett a sztori, meg a kritika, de csak utána néztem meg a trailert. Hát asszem ennek inkább nem állok neki egyedül. :D

    Luna

    VálaszTörlés
  3. -Luna:

    annyira nem volt félelmetes szerintem. :D

    VálaszTörlés
  4. Káin:

    Hát szerinted lehet, de én nem vagyok úgy megedződve horror terén. :D

    Luna

    VálaszTörlés
  5. ...megnéztem. Nem rossz, majd holnap elgondolkozom az okkultista vonásain :) am úgy tűnik rossz helyről szedtem le, mert 10 perccel a vége előtt átváltott oroszba O_O
    Ja és pont annak nem tetszett, akiről úgy gondoltam, hogy fogja szeretni XD oké
    próbálok végezni szárnyas ördögeimmel -szúnyogok-
    jó8!

    VálaszTörlés
  6. Én most kerestem utána, kíváncsi leszek :)
    Nem tudom még mennyire passzol hozzá (valszeg gyengébb): éjjeli őrség, nappali őrség. Haverral elpizzáztunk rajta, filmnek szerintem jó.

    VálaszTörlés
  7. -Luna:

    Ja értem! :D

    -Madame Curieuse :

    LOl azt töltöttem le én is!!!!! XDDDDD

    -Firescythe:

    remélem tetszeni fog! :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: