2010. június 6., vasárnap

Káin: Filmajánló

A mai ajánlónk ismét egy régebbi horror remeket rángat fel a múltból. Sőt, ez más lesz mint a többi, mert szerintem nagyon vicces :D. Én legalábbis elkezdtem harsányan röhögni a budin, amikor ráakadtam erre az alkotásra. Jöjjön hát a ma esti filmajánlónk, a :

BLACULA

A film címe már már gyanúsan cseng... Blacula... itt érezhetően valami sántít. De ha megnéztük a posztert akkor már rá is jövünk miért pont ez a címe :D. A film 1972-es USA-ból származik. A film igazából Dracula fekete testvéréről szól, ezért lett a Dracula helyett: Blacula a cím X'D.

A lényeg, hogy egyszer Mamuwalde herceg átvág Erdélyen, egy zerge baszta útra tér összefut Draculával aki megátkozza őt, hogy vámpírként éljen tovább. Ekkor 200 évet skipelünk és két Losangeles-i meleg lakberendezőnél találjuk magunkat, akik megveszik Dracula bútorait, vele együtt Blaculát (egy koporsóban). Lassan Amerikába is ér, ahol megpróbál a 70-es évekbeli Kaliforniához alkalmazkodni :D. Egyre több hullát talál a rendőrség és rájönnek, hogy egy vámpír garázdálkodik a környéken és tizedeli a jó népet :D. A szálak úgy bonyolódnak, hogy a "herceg,, találkozik egykori feleségének reinkarnációjával, így már mehet is a muri. Egyébként a film alatti zenét Berry White dalainak zeneszerzője komponálta, így az legalább igényes. A film rejtett mondanivalója az, hogy Blacula nem rossz, hanem csak áldozat, hiszen elátkozták. Ebből következik egy burkolt utalás a fehérek által gyakorolt elnyomásra a feketékre. (Rabszolgaság stb)

Trailer:



Én a helyetekben megnézném :'D

6 megjegyzés:

  1. Igazán.....bájos! :D Ilyen filmtörténeti klasszikusok jöhetnek még.

    VálaszTörlés
  2. -Katzenjammer:

    Volt már sok itt, de ennyire vicces még nem :D

    VálaszTörlés
  3. Ezt a filmet feldolgozták már vagy tíz éve és a Penge címet adták neki XD

    VálaszTörlés
  4. -Skinny:

    Nekem inkább a Vámpír Brooklyn-ban jutott az eszembe :D

    VálaszTörlés
  5. Káin:

    Jah télleg ott is feka volt a vérszívó:D

    VálaszTörlés
  6. -Skinny:

    És asszem ott is valami reinkarnálódott szerelme volt :D Simán koppintotta ezt a filmet XD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: