2011. november 2., szerda

ne0.cRYsys: Töke van a menyasszonynak - vagy mégsem?



Sziasztok!
Ma egy igen pikantérikus dologról fogok nektek mesélni, persze egyik kedvenc témámban, ami nem más, mint a keresztény egyház és viselt dolgaik!

A filmipar által kitermelt mai szenny- és tucatfilmek sajnos nem elégítik ki igényeinket, így az elmúlt időkben párommal igencsak visszafelé utazunk az időben, és leginkább 70-es évekbeli horrorfilmeket nézünk, vagy a másik kedvenc témánk a mocskos középkor! Kosztümös beöltözős-gyilkolós-árulós-érdekből cselekvős-háborúzós filmek ezek. Ezért épp eleget találkozunk bíborosokkal, pápákkal, hercegnőcskékkel és királyokkal, szolgákkal és a többi ami kell, pestis meg gyalázkodás. Ugye a középkori szent emberek nem éppen voltak szentek, éppúgy azok sem, akik éppen Szent Péter székén trónoltak a Vatikánban arany és selyem ruháikban a világ legtisztább embereiként.



Nos a mai témában egy igen érdekes történetet hoztam nektek-talán már hallottátok-talán nem, mindenesetre az egyház bőszen tagadja ezt a történetet és csupán a nép ajkán maradt fent, bár több írásos és tárgyi emlék is bizonyítja ennek valódiságát. Mint említettem nektek, egy ilyen középkoros-gyilkolós-ármánykodós filmben lettem arra a jelenetre figyelmes, amikor is a pápát lenge öltözetében kéreti a Bíborosok Kollégiuma, és ott előttük megmogyorózzák a pápát! Na erre már fölkaptam a fejem, hogy na a középkori pápa sem úszhatja meg a belső vizsgálatokat, nem úgy mint a mai politikusok szerte a nagyvilágban.

Szóval a pápát megmogyorózzák és mindenki elégedett. Ma erről a 600 évig fennálló szokásról írok nektek!

Egyszer volt, hol nem volt...történt ugyanis, hogy egy Rajna menti papnak 818-ban törvénytelen leánya született, aki a Johanna nevet kapta. Állítólag nagyon szép és különösen okos teremtmény volt.


Ez az állítólag okos leány beleszeretett 12 éves korában egy szerzetesbe. Mivel kötelességei elszólították e szerzetest, 12 éves kedvese vele tartott Athénba, novíciusként. A novícius beöltözött szerzetesjelölt, tudjátok ilyen csuhás barát. Tehát eddig világos mindenkinek, a szerzetes- aki a szent atyának szenteli életét és mentes minden materiális testi köteléktől- magával vitte a 12 éves gyereket- akik búbolt- mindezt úgy hogy a gyerek szerzetesi ruhában rejtőzött! Ha eddig bevette a gyomrotok, olvassatok tovább, még koránt sincs vége a történetnek!

Szóval ej-haj, fény derült a paráznaságra Athénban, tovább kellett szökni a kis párnak az egyház büntetése elől, dél felé vették útjukat, mint zarándokok. Meglepő módon a hősszerelmes zarándok valahol útközben eltűnt. Így jutott el a szentföldre Johanna egymagában. Itt-Rómában- meg sem fordult a fejében, hogy esetleg ő egy NŐ, nem, elmaszkírozva (wtf?) továbbra is férfinak adta ki magát, jegyzőként és tanárként is dolgozott. Remélem felfigyeltetek a maszkírozásra, külön kíváncsi lennék, milyen maszkírozási lehetőségek voltak a középkorban...Ha arra tippeltek hogy egy krumplit ragasztott az az arcára, vagy egy zacskót a fejére, akkor tévedtek. Igazából nekem sincs erről fogalmam, valószínűleg segített rajta a természet és olyan rút volt mint a bűn, mert max a púdert lehet még elképzelni, de ha egy nőt 6 réteggel is bepúderozunk akkor is nő marad. Na mindegy lépjük át ezt a csekélységet, tehát vagy rút volt, vagy egy speciális effektes kolléga csinált rá egy Patrick Swayze-maszkot. Tehát kedves Johannánk, vagyis ahogyan őt nevezték- Angliai János- bölcs, ékesszóló, jártas és nagyvonalú volt minden félében, ezért is figyeltek föl rá a pápai udvaroncok, és 855-ben IV. Leó pápa halála után a Bíborosok Kollégiuma egyhangú szavazással tették meg utódjává, és VIII. János néven trónra lépett.


Mondhatnánk, minden a legnagyobb rendben! Egy nő ül a szent széken, egy világból bolondot csinálva és Szent Péter székét melegítve nőies tomporával. Csöcseit-ha voltak- szépen lekötögette, a havi menstruációt pedig valahogy elkummantotta, ugyebár a középkorban sem egészségügyi betét sem tampon nem létezvén, senkinek sem tűnt fel az a pár rétegnyi ruha anyag amit az ágyékára kötögetett néhanapján, vagy úgy csurrant le a combján a vér. Ám Angliai János nem bírt nemiségével és magával, épp úgy mint ahogyan előtte és utána következő pápák egész sora a középkorban, a szent élet neki sem volt kenyere. Ha jók vagyunk matekban, rájöhettünk, a nőpápa itt 37 éves volt. Tehát egy 37 éves rusnya nő (vagy szép nő elmaszkírozva-részletkérdés) ülve a keresztény világ fejeként úgy gondolja Isten szerelmén kívül neki egy inas testisége is szükségeltetik. Az inasról meg ne is beszéljünk...mert most képzeljük csak el a szituációt...miért akarta megb*szni János pápát? Miként jött rá hogy nő? Miért kívánt egy rusnya nőt férfi ruhában, vagy ha szép volt akkor elmaszkírozott nőt férfi ruhában? Nem kétség- biztos izgalmas szituáció, nade node ez eléggé bizarr. De még nem eléggé? Akkor lássuk mi történt ezután, mert VIII. János teherbe esett!




Valószínűleg kényelmesen szabott és anyagban nem fukar volt a papi ruha, mert senki az ég világon nem vette észre hogy VIII. János gyermeket vár- gondolom azért az inasa igen...Nos valószínűleg megvoltak a középkor módszerei a gyermekelhajtásra, de Johanna merész leány lévén, egy világ példaképeként nem gondolta hogy ebből esetleg problémái lehetnek, növesztgette a pocakját. Olyannyira nem értem a szituációt, hogy hihetetlen. Meg sem próbált sem tenni ellene, sem rejtőzni, sem eltitkolni. Történt ugyanis, hogy egy a Vatikán előtti téren a Via Sacrán egy körmenetben VIII. János hirtelen megtorpant, összerogyott, fel libbent a papi ruhája és az egész Vatikán és népe megcsodálhatta a pap nemiségét, és abból kitörekvő gyermekét!



Nyilvános szülését megcsodálhatta az egész csőcselék és a Vatikán szent emberei, így kedves VIII. Jánost a helyszínen megkövezték gyermekével együtt. Johannes Anglikus 2 év 7 hónap és 4 napon át volt a keresztény egyház feje.


A Vatikán gyorsan beiktatta a következő pápát és Johanna minden nyomát eltüntetvén az uralkodását visszatették 855-re, és a következő János nevű pápát 15 év múlva 872-ben nem IX. hanem VIII. Jánosként iktatták be. Mai napig tagadják létezését és uralkodását, de rengeteg történet és korabeli feljegyzés bizonyítja létét és uralkodását!

Halálának pontos helyén egy szobrot állíttattak-egy nőt ábrázol karján egy csecsemővel-amit a későbbiekben az egyik pápa lebontatott. Valamint hozzá kötődik a sella stercoraria szokása, ami 600 évig VIII. János után kötelező volt elvégeztetni a vizsgálatot beiktatandó pápa alfelén. Egészen a XVI. századig alkalmazták a sella stercoraria-t, ami egy lyukas fenekű faragott szék volt, melybe az illetőnek le kellett ülnie, és egy segédlelkésznek kitapogatni a pápajelölt heréit, és ellenőrizni hogy megvan-e mindene, pl nem kasztrált, mert zsidó férfi nem ülhetett Szent Péter székébe. Ez a szék a mai napig is megtalálható a Vatikánban, már nem alkalmazzák (miért nem??) de régi funkcióját tagadják, éppúgy mint Johanna uralkodását. Azt állítják a szék egy közeli fürdőből került át oda valahogyan.....akkor miért nem viszik vissza ha odavaló? VIII. Jánosról egy mellszobor is állt 200 évig a Vatikánban, ez a felirat állt rajta "VIII. János pápa, egy nő Angliából" de a XVI. század tagadásával ezt átnevezték "Zakariás pápa"-ra.


Kicsit hosszúra sikeredett ez a történet, de méltóan tükrözi a középkor mocskát. Még maga a Vatikán is bővelkedik titkolni valókban, és kérdéses ki a betegebb, az aki férfinak öltözve jár kel pápaként, hogy agyonkövezzék nyilvános szülése közben, vagy az egész Vatikán vagy a világ akiknek ez nem tűnt fel.

Ugye sokan mondják, a szabályok azért vannak, hogy megszegjék őket. Akkor nekik szolgál példaértékként ez a történet, lehet ez nagyban is csinálni.

A történetet több könyv és film is feldolgozta, én már tutira meglesek majd egy filmet erről!

7 megjegyzés:

  1. Pápai hereszék ennek a bútordarabnak a becses magyar neve és a használatáról van is néhány másodpercnyi rész a The Borgias c. sorozatban. :D

    VálaszTörlés
  2. Szia! Hogy csináltad hogy szellemes ikon legyen a blogspotos jel helyett? Én is akarok ilyet a Kamillás blogomba! XD

    LOOOOL mekkora oltás ez a történet, valahol már olvastam erről. :Đ Istenem XDDD

    VálaszTörlés
  3. Úristen...ez annyira...XDSzívesen írnék egy könyvet ami a kereszténység és a Vatikán tisztességtelen képmutatásáról szólna.

    VálaszTörlés
  4. Káin:
    A szellem favikon, max 100 kb lehet. De ha akarsz ilyet küld el a mailomra a képet, amit akarsz, és belövöm neked, meg leírom hogy tudod majd beállítani XD ja és vedd figyelembe hogy négyzet alakúra lesz vágva és nagyon pici ezért valami minimal kell.

    Wonderland:
    szerintem már kurva sok ilyen könyv van xD
    szívesen lapozgatnék egyet, vagy írd meg te :D bár az egyház nem igen adná rá áldását :D:D
    sok sok dolgot elhallgattak már ők, sok mindent eléggé hatásosan..:S

    Krisztina:
    XD
    Igen én is tuti megnézek erről egy filmet!
    Szeretem a kosztümös filmeket amúgy is, főleg meg ha ilyen a témaválasztás :D

    Névtelen:
    pápai hereszék- ízlelgetem a szót XD
    NYAMIIIIIIIIIIIIIIIII ^_^

    VálaszTörlés
  5. Na zsír akkor küldök is és köszi :D

    VálaszTörlés
  6. Oh, erről nekem még a középiskolai történelem tanárnőm mesélt. Eléggé részlet gazdag volt az előadása és magával ragadó a történelmet illetően és nem nagyon hagyott ki semmi fontosat. Egyébként nem hinném, hogy elmaszkírozta magát, sőt eltudom képzelni, hogy nagyon is szerettek gyönyörködni "kisfiús" arcában a többiek. Nem hiába esett rá a választása a "vén kecske tanácsnak", hátha így "közelebbi" ismeretségbe kerülhetnek vele...
    Tudod, ma is divat előnyös pozícióba juttatni valakit csupán azért, mert szimpatikus/tetszik, nem mindig csak a rokoni kapcsolatok által juthatunk pozíciókhoz...

    VálaszTörlés
  7. kamupók:
    XDDDD
    jajj olyan sok finomság történt a középkorban, ezért is imádom :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: