2011. november 11., péntek

ne0.cRYsis: Én és az amalgámom...




...avagy hogyan tudtam feloldani a fogtöméseimet pezsgőtablettával
emberek millióival ellentétben?



Esküszöm olyan szarnak, és legalább annyira fostosan érzem magam, mint Robert Smith a "Love Song" klippben odabaszarintva egy barlang nyálkás cseppkőoszlopához-persze jobb sminkkel és kevésbé üvegesedett csirkeszemekkel-de lélekben kb ugyanígy festek. :D




Vagy csak hülye vagyok és tényleg higanymérgezésem lenne? :O


Kezdődhetne szépen is ez a történet. És gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki így kezdhetné a történetét-én és az amalgámom! ^_^ Elég sok rémhírt hallhattunk az amalgámról, (éjszakánként nőket erőszakol és bankokat fosztogat) most tisztázzuk ezeket. Én egyik hatásáról tegnap ismerkedtem meg testközelből, méghozzá eljött az az idő, hogy elkezdtek kiválni a töméseimből a fémek, többek között az incsi-fincsi higany.

Hogy meg fogok-e halni?
Azt a továbbiakban megtudhatjátok.


Igen. Meg fogok halni.
Mint mindenki más egyszer igen,
de szomorúan kell közölnöm rajongóimmal
hogy nem most jött el az ideje.


Elmesélem hát mi történt velem. Mivel lassan 10 éve mandulagyulladással küszködöm (igen ki kellene venni már rég) néha hol durván hol kevésbé, de gyulladtak a manduláim. Általában gyulladt és műtétet csak a gyulladás lelohadása után végezhetnek az illetőn, nekem meg folyton be van pukkanva,(igen ez kifogás)(mert jó nagyobb részt fosok is az egésztől :D) Úgyhogy tudom hogy az én hibám az hogy néha nagyon rám jön a kínlódás a manduláim miatt. Sajnos a párom már-már szikékkel vár haza, úgyhogy lassan közeledek a vég felé és szétdarabolják a pofámat. Nos innen indul az alapsztori.

Amúgy rühellem az orvosokat, kapják be, meg basszák meg, egy rakat ember halt már meg körülöttem orvosi műhibák miatt! Biztos vannak rendes orvosok is, de én sajnos ember vagyok aki általánosít, úgyhogy ha lehet elkerülök minden orvost, patikát, gyógyszerészt ésatöbbi. Nem véletlen, hogy az ősi méregkeverőkből nőttek ki a mai patikusok...egyszer így ritmikusan spriccelt a vér az artériámból elárasztva a nappalit, de akkor sem mentem dokihoz!!


Mivel a napokban is betegeskedtem emiatt, ( a manduláim miatt) literszámra iszom a teát, mivel nem szeretek sem gyógyszert enni, még jobban doktorok közelébe menni, így elkerülve az antibiotikumos ágyhozbaszást, tea mellett ritkán vény nélkül kapható ilyen ivós szarokkal szoktam szórakoztatni magamat. Mondom: ritkán. Teázással és fájdalmasabb duzzanatok jelentkezésekor ivós szarokat iddogálok és elkerülöm a közelgő komolyabb bajt. (tudom tudom ki kellene vetetni inkább..)


A párom egy eddig általam nem fogyasztott finomsággal lepett meg, ami ártalmatlan és ő is rendszeresen fogyasztotta még gyermekkorában is. Én egyből rárontottam a betegtájékoztatóra, amiket valamilyen perverzióból mindig a-tól z-ig elolvasok, szoptatós terhesekre, autóvezetőkre és idősekre vonatkozóan is, holott nem vagyok se terhes se autóvezető se pedig idős. Egyszerűen méregnek érzek minden gyógyszert- még egy vitamin-tájékoztatót is elolvasnék :D

Szóval kaptam egy ilyen izét. Amitől már alap idegenkedtem, mert pezsgőtabletta formájú, és nem vagyok értük odáig, gyerekkori traumáim vannak a poros ACC-től...
Be lettem hát fenyítve: ezt kell innom, mert irgum-burgum. Oké felnőtt ember vagyok, kemény meg minden I..I, (>_<) R n' R csak lehúzok egy ilyen fost két pohárral egy nap. Ennek a történetét hallhatjátok most, hogyan is jött el értem a halál- ehhehee csak vicceltem. Szóval ez vót:

4 tabletta 3 nap alatt

Nos nem mondom, hogy ez egy vacak, mert sok valakinek hatásos lehetett ~feltételes mód~ lehet hogy sokaknak ez a best of ~feltételes mód az irónia erősítésére~ én kipurcantam tőle három nap alatt és most is ennek emlékeit nyelem-szó szerint. A max. napi limit 8 tabletta, én 3 nap alatt ettem 4-et....-.-


1.nap: 1 tabletta. Kb 10 perc alatt iddogáltam meg egy pohárkával. Irdatlan íze van, natúrt ittam, és sós-savanyú ízű. Émelyegtem tőle és szédültem, majd több mint 3 órára bealudtam ültemből, amiből így felborulva szundikáltam két ember mellett XD Felébredés után jobban lettem, bár megmaradt a bizonytalan émelygés, és kb táncoltam fogmosás közben este úgy dőltem jobbra balra a szédüléstől.
2. nap: 2 tabletta. Nem akartam ezt a fost inni, gyanakodtam, hogy attól lettem szarul. Nem baj, beteg meg nem akartam lenni, meg a párom is megmondta: ha törik ha szakad, kettőt meg kell innom. Oké. Az egyiket megiddogáltam a munkahelyemen, szédültem, bizonytalan voltam, és elkezdett fájni a nyelvem! Olyan volt, mint amikor forró dolgot iszunk, eszünk, megégeti az ember nyelvét, és ilyen szúrós érzés és nem érzünk ott egy ideig ízeket. Na mondom fasza. A mandulám nem fájt, de kicsinálta a nyelvem és K.o vagyok. Semmi baj. Este már nem akartam inni, tudtam hogy nem lesz jó. Mégis lefekvés előtt elkezdett élesen fájni a mandulám. A párom mondta igyak ilyen izét, én meg mondtam, akkor ha megiszod a felét! :D Ő nagyon gyógyszer párti, bevallása szerint inkább él feleannyit fájdalom mentesen, mint sokáig fájdalmasan -.-

Szóval nem akartam neki rosszat, de bennem volt a geciség, hogy igya akkor ezt a sós vackot, így a felénél kevesebbet tényleg odaadtam neki! :D Jobban is lettem, a nyelvem hasogatott továbbra is.

3. nap: 1 tabletta. Újra csak a munkahelyemen, megittam egyet, oké, fáj a nyelvem, de jó lesz az, a sok teázás mellett a mandulám is visszahúzódott valamelyest, nem lett tüszős. DE a nyelvem olyan szintem hulla, hogy evés közben irritálja minden ami hozzá ér, natúr állapotában olyan mint egy sivatagi dűne, ilyen száradt érzésű- ég.

Elhatároztam, amíg világ a világ, ezt a terméket
soha többé én a számhoz nem emelem!!!

Este a szokásos fogmosásnál jelentkezett a legdurvább dolog. Amint a fogkefe hozzáért az amalgám tömésű fogaimhoz, azokból dőlt a fémes íz! Valamilyen allergiás reakciót váltott ki, és valahogy kiválnak belőle a fémek-vagy csak egy-nem tudom, de elég kaka. Valószínűleg ez egyedi eset, de bassza meg, hogy 4 db ivós pezsgőtabletta ezt csinálta velem!

De miért is? Talán nektek lesz ötletetek!

A betegtájékoztatóból részelek:"Az acetilszalicilsav a nem szteroid fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik. Alkalmazható enyhe és középerős fájdalmak esetében, mint fejfájás, fogfájás, megfázás okozta torokfájdalom, hátfájás, ízületi és izomfájdalmak; továbbá lázcsillapításra, valamint a meghűlés és az influenza tüneteinek csillapítására."A leírt mellékhatások összessége gyönyörrel tölt el, ennyit nem láttam még egy kupacban...unalmas rész következik, ámbár mindig el kell olvasni, bármit is szedtek be!!:"Mint minden gyógyszer, így, az Aspirin Plus C pezsgőtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Előfordulhatnak gyomor- és bélpanaszok, pl. hányinger, hányás, hasmenés, hasi fájdalom, ritkán gyomor-bélrendszeri gyulladás. Az Asirin Plus C fokozhatja a vérzékenység kockázatát, amely jelentkezhet operációval kapcsolatos vérzékenység, vérömleny, orrvérzés, vizelet-kiválasztó rendszeri vérzés, fogínyvérzés formájában. Ritka-nagyon ritka esetben megfigyeltek súlyos vérzést, gyomor-bélrendszeri vérzést, fekélyt, átfúródást, koponyaűri vérzést. A gyomor-bélrendszeri vérzés tünetei lehetnek a vérhányás és a szurokszéklet. Koponyaűri vérzést különösen olyan betegeknél figyeltek meg, akik kezeletlen magas vérnyomásban szenvednek és/vagy egyszerre alkalmazott véralvadásgátlót szednek. A hosszú távon fennálló vérzés okozhat vérszegénységet. Kialakulhatnak túlérzékenységi reakciók, pl. asztmás roham, bőrkiütések, csalánkiütés, ödéma, viszketés, orrdugulás, orrfolyás, szívvel és légzőrendszerrel kapcsolatos rendellenességek, valamint nagyon súlyos esetben anafilaxiás sokk. Nagyon ritkán előfordulhat átmeneti májkárosodás. Jelentettek még szédülést és fülcsengést, amelyek a túladagolás tünetei is lehetnek. "

Mit tartalmaz az Aspirin Plus C pezsgőtabletta?- A készítmény hatóanyagai: 400 mg acetilszalicilsav és 240 mg aszkorbinsav pezsgőtablettánként.- Egyéb összetevők: vízmentes nátrium-dihidrogén-citrát, vízmentes nátrium-karbonát, vízmentes citromsav, nátrium-hidrogén-karbonát.



Csupa finomság. Szóval még várható is volt a fent említett szédülésem. De nagyon szépek a lehetséges kockázatok ugye? Most már oda lehet írni, a "ritkán nagyon ritkán" szavak után, a "ritkán, nagyon de tényleg nagyon ritkán szétmarja a szádat belülről" szavakat is..

Nos lássuk, hogy jön ehhez az amalgám.

Az amalgámtöméseket több mint 200 éve alkalmazzák. Hosszú távú és olcsó megoldás a mai napig, bár egyre kevesebb helyen alkalmazzák és cseréltetik ki őket. Tévhit, hogy a higany fokozatosan oldódik ki a fogból, mivel a tömés elkészítése utáni pár percekben oldódik, és az amalgám megszilárdulása után állítólag semmilyen problémát nem okoz, kivéve a ritka allergiás reakciókat persze. Valóban szabadul fel belőle higany, viszont ez csak a tömés beillesztésekor, eltávolításakor és cseréjekor észlelhető.

Az ónötvözetet már az ókori Kínában is alkalmazták, de 1896-ra fejlesztették ki a megfelelő arányt.

Napjainkban a fogászati amalgám összetevői:
- 50 % folyékony higany
-50 % fémpor
(ami legalább 65% ezüst, legfeljebb 29% ón,
legfeljebb 6% réz, legfeljebb 2% cink,
legfeljebb 3% higanyt tartalmazhat)

Fincsi mi? Jó kis recept péntek estére. ^_^
NYAMIIII

"A fogászati allergiák gyakorisága egyre emelkedik. A Budai Allergiaközpontban elvégzett felmérésünk is egyértelműen azt mutatja, hogy 100 betegből nikkelszulfátra 31 esetben kaptunk pozitív eredményt, kobalt vegyületekre 13 beteg mutatott túlérzékenységet. Króm és vas 9 esetben, higany 16 betegnél, amalgám pedig 11 esetben okozott túlérzékenységet. A kellemetlen szájüregi tünetek okozója tehát nem csak az amalgám lehet "


Szóval az amalgámaim összeismerkedtek közelről is az Aspirin Plus hatóanyagaival. Nem tudom mi válthatta ki ezt az egészet, de dől belőlük ez a fémes íz tegnap esti fogmosás óta.


Mi az én gyanúm? Ami eléggé megalapozatlan, hiszen emberek tömegeinek kellett volna ezt észlelnie nem csak nekem! Ha az összetevőket nézzük, rengeteg nátrium található meg benne, egyik vegyülete ugyebár a szóda, ettől pezseg a pezsegnivaló, segít a feloldódásban. Viszont tisztán a nátriumot fémolvadékok tisztítására is alkalmazzák- nahát de véletlen- a pofám pont tele van higanyos fémolvadékkal! Ez egy ok eddig.
Van benne még nem kevés acetilszalicilsav, ami gyönyörűséges gyomornyálkahártya károsodást okoz megannyi mellékhatása mellett. Ható anyaga a szalicilsav, ami pont a fogkrémekben is jelentős mennyiségben megtalálható, és kiválthat allergiás reakciókat.



Valami ilyesmi lehetett, rekonstruálom a történteket: meg akartam akadályozni a fájdalmakat, ezért elkezdtem inni ezt a retket, ami széjjel baszarintotta a nyelvemet, bealudtam tőle, szédültem és folyamatosan össze akartam hányni magam. Harmad napra anno Jézus feltámadott, én meg a naiv kis mindennapos fogmosással feltámasztottam a kemikália démonait akik azóta is összeszorított seggel táncikálnak a pofámban, amitől én olyan jókedvre derülök, hogy én is táncra perdülök, amit a külső szemlélők talán szédelgéssel téveszthetnek össze. Mivel már nem iszom ezt a szemetet, remélem valahogy kiürül a szervezetemből ez a szar, és leáll a higany, cink, króm, vas vagy akármi oldódása a számban, mert egyrészt nem kellemes, másrészt toxikus, tehát amit lenyel az ember az megy az agyba letanyázni.

Összesen kettő darab amalgám tömésű fogam van, pont egymással merőlegesen, tehát az egyik fent a másik lent- kiskoromban itt toltam 10 kilósával a cukros szarokat- vicc volt- valamiért mindig ott ettem azon az oldalon gyerekkoromban megszokásból- és kipurcant két rágófogam, kaptam hát bele a higanyos szart mert az úgy jó az kell a gyereknek, rágjad azt fiam! ^_^


Ma reggelre azt vettem észre hogy be van dagadva az arcom, szemmel nem látható de érzem hogy fura, meg zsibbadt, pl most nem tudok fütyülni! ( ez az összeszorított seggű kisördögöktől van, akik a számban charlestonoznak- tele szájjal nem illik fütyülni!) :D És szabályos "o" alakot jelenleg nem tudok produkálni a számmal..:/ és furán áll a bal oldalon ha beszélek..és nem tudom becsukni a bal szemem külön, pl mint amikor kacsint az ember. Fáj a torkom- feszítő érzés, és a tarkómon is. Nem lenne vidám, ha lebénulna a fél pofám ettől. Valamint a térdemen lett két fura kiütés szerűség, ami úgy natura 5 cm-es átmérőjű vörös égő folt. Nem kell aggódni, a tudatalattim emelte mint mementó a két fogam tiszteletére! :D Most remélem tisztulni fogok és elmúlik ez a szar "oldódás" hamarosan, mert mellékhatásként most még ráadásul Jack Off Jill-t hallgatok már vagy 4 órája, holott eddig nem is szerettem őket...!!! :/


Szóval nem mondom hogy ez a termék a kaka, valószínűleg az én töméseim más fém-összetételűek, hogy így reagáltak. De akkor is basszamegakurva élet! Hogy fizetek azért, pénzt adok ki, hogy feloldhassam pezsgőtablettával a töméseim! Ez is csak velem fordulhat elő! -.-

Kémiai szakemberek, űrtúristák,
brazil fingó-pornós lányok
és medveidomárok jelentkezését várom
kommentekben, email-ben és személyesen!
Ja és nem vicc:
a fogorvosom vezetékneve "Mészáros"-akárkicsodáné volt!!
Nem vicc!! Komolyan!
Már gyerekkoromban is gyanakodtam, hogy ilyen név alatt
nem élhet jószándékú ember, főleg úgy hogy fogorvos a szakmája!

FCK MÉSZÁROSNÉ, FCK ASPIRIN ÉS FCK FOGKRÉM!
szemét kemikáliás-babrálós csimpánzok
most kibaszott szomorú vagyok,
8x annyira, mint Robert Smith
a cseppkőbarlang mélyén!


Mondjuk most utána olvastam a higanymérgezés tüneteinek,
amik kb 100%-ig igazak rám...:(

- szájüregben: fémes íz a szájban, fogínygyulladás, szájszárazságérzet
- kezelésre nem reagáló mandulagyulladás
- fáradékonyság, általános gyengeség
- alvászavarok, rémálmok
- nyak- és fejfájás, migrén
- remegés
- szédülés
- fülzúgás
- sápadtság
- vesebántalmak
- hólyaggyulladás, vizelési kényszer
- szívritmuszavar
- izomgyengeség, bénulás, zsibbadás
- az ellenálló képesség csökkenése
- vérszegénység
- ingerlékenység, dühkitörések, gyakori hangulatingadozások
- depresszió

Akkor most szarjak be vagy ne szarjak be? :O

8 megjegyzés:

  1. KURVA GYORSAN MENJ EL ORVOSHOZ! LÉGYSZI!!!!

    VálaszTörlés
  2. Bu..
    elmentem orvosrhoz, egész nap eddig ideggyógyászaton voltunk, és bell féle arcidegbénulásom lett...:/ elméletileg nem az amalgámból váltak ki a szarok, és emiatt nem éreztem az ízeket meg fájt a nyelvem. Labori kórképem teljesen normális, ez is egy tünet...:/
    Elméletileg 2 héten belül meg kell gyógyulnia, 3-5 napon belül elő kell jönnie a gyógyulás jeleinek. Kaptam bogyókat. Ez ilyen agyi idegi sérülés, semmi előjele nincs egyszer csak bekövetkezik. 100 ezer emberből 23-nak lesz általában. Én vagyok a szerencsés egyik :D
    Elméletileg áll a háttérben egy betegség, nekem lehet a mandulák lesznek azok. :/ De kiválthatja egy megfázás vagy a hideg is...:/ Kapok ilyen műkönnyet, meg éjszakára kötést az egyik szememre, hogy annak le legyen baja. Amúgy semmi testi bajom, csak szédülök, meg fáj a fejem és a tarkóm. Mondjuk szerencsére nem bénult le az arcom teljesen, csak legyengült, és nem tudom teljesen mozgatni és nem teljes a minmikám, és amikor beszélek akkor így félre áll a pofám, jól ki is röhögtek, hogy én vagyok a Sátánka, annak a bátyja verte lapáttal félre a fejét :D

    Kicsit voltam szarul is mostmár nem akarok ezzel foglalkozni, röhögni az egészen. Pl én azon rötyörésztem, hogy könnyezik az egyik szemem és az egyik szemem sír a másik nevet :D

    szóval élek, nem halálos, de lehet alakul még a kórképem, mert hétfőn még egy rakat helyre kell mennem, hallásvizsgálat meg ilyesmi..:/

    Szóval most pár napig Sátánka leszek.

    http://www.tvmusor.hu/kepek/68/cikk/68317_cikk_satanka8.jpg

    köcsög orvosok :D ja most így nézek ki :P

    VálaszTörlés
  3. Hallod, vetesd már ki a mandulákat nagyon kérlek !!! :(((( aztakurva :((((

    VálaszTörlés
  4. Hú, ez rettentő súlyos!

    VálaszTörlés
  5. A gyulladt manduláid már régen jelezték veled, hogy "támadás" érte a testedet (bakteriális vagy vírusos) és már régen meg kellett volna vizsgáltatnod magadat. Tévhit szerintem ha kiveszik a manduládat attól jobb lesz. A mandulák az egyik első számú vészjelzőid mivel érzékenyen reagálnak a fent már említett ellenséges "betolakodókra".

    VálaszTörlés
  6. kamupók:
    Á nem...szerintem kicsinálódtak már rég a manduláim..még hátra van pár vizsgálatom, de egyelőre NEM TUDJÁK megmondani mi okozta! :O
    lehetett a hideg, valami gyulladás, cukorbaj, pajzsmirigy ilyesmi....de ezek is feltételezések és nálam nem tudják..még. valami miatt beadta a kulcsot ez az agyi ideg. majd kiderül-gondolom :D

    ergo a manduláim mástól lehettek iylenek, valami bacit zárhatott régen "karanténba" mint pl a máj is ezt játsza..de ez egy ideg miatt van, ami minden előjel nélkül készül ki..előtte csak szédültem 1-2 napig. Úgyhogy pont ezt nem jelezhette mandula bácsi-néni :(

    VálaszTörlés
  7. Ne parázz a mandulakivételtől, amikor az enyémet nyisszantották ki, az teljesen buli volt. Egy hétnyi szanatórium, mert addig kellett ott maradnom, viszont egész nap ihattam a finom kórházas teát, és csak ketten voltunk a kórteremben egy velem egykorú taggal (gimiben csapták ki), egész nap röhögtünk, éjjelente meg a folyosókat kísértettük. Azóta sincs baj vele. Szóval hajrá, ne kötődj hozzá, és az orvosok nem rossz emberek, de mivel ők is emberek, hibázhatnak.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: