2011. november 23., szerda

ne0.cRYsis: Játékajánló: Fahrenheit


Sziasztok!

Ma is egy játékajánlót hoztam nektek, mert tudom, hogy a Minecraft nem volt nektek elég, így mohóságotokat egy igazán érdekes játékkal fogjuk most csillapítani!

Ez pedig a Fahrenheit nevű játék lesz!



Még tizen-évesen játszottam ezzel a játékkal, és a napokban eszembe jutott milyen jó lenne vele újra játszani! Utána néztem, 2005-ös a játék, azaz 16 éves voltam! :D Tehát ne várjuk a legmodernebb legycsúcsabb grafikájú játékot, de játékélmény szempontjából nem hagyható ki. A játékot kiadták PC-re, Xbox-ra, PlayStation-re meg mindenfélére ami csak létezik. :D

Talán jó páran ismeritek, de lehet valakiknek újdonságot
mondok ezzel a régi beporosodott játékkal! :P

A játék maga egy interaktív film, kimenetele rajtunk áll és a választásainkon. A helyszín a jelen kor New Yorkja, egy fagyos hideg télen. Innen ered a cím is, ugye tudjuk a fahrenheit a hőmérsékleti skála egyik elnevezése. Nos ez a tél viszont nem olyan mint a többi, egyre durvább és durvább lesz, már már lakhatatlanná téve a várost, aminek következtében az emberek délre kezdenek menekülni idővel, egyesek a világ végét látják a lehűlésben, s ezek közben a kiüresedett városban folytatódnak a különös események, amelyeknek mi vagyunk a főszereplői!




A főhősünk Lucas Kane, aki egy jól menő számítógépes cég résztulajdonosa, egyik este beül egy étterembe olvasni gyanútlanul, amikor különös dolog történik vele: úgy érzi nem önmaga, nem tudja irányítani magát, és a mosdóban megöl egy általa ismeretlen férfit. Másnap vérben fekve ébred lakásán, másra nem is emlékszik. Innen indul a játék és ez adja meg az alapunkat: a végére kell járnunk, mi történt azon az éjjel, ki és miért tette ezt vele? Persze a rendőrség nyomoz a gyilkos után, mindig egy lépéssel mögötte haladva, hogy lecsukják őt.

Természetesen ez nem ilyen egyszerű, mint ahogyan azt gondolnánk. A játék pikantériája abban rejlik, hogy mi magunk irányítjuk a rendőrségi nyomozást is! Tehát párhuzamosan vagyunk rablók és pandúrok is! Ezért a saját magunk által hagyott nyomokat kell elemeznünk és úgy tovább vinni a történetet- hiszen ki kell derítenünk mi történt azon az éjjel velünk- hogy ne kapjuk el saját magunkat, csak forró nyomon legyünk! Mindeközben rohamosan zuhan a hőmérséklet, és Lucas-al egyre furcsább dolgok történnek, látomásai vannak és hallucinációk gyötrik, egyre nehezebb a külvilággal elhitetnie hogy minden rendben van vele. Rá kell jönnie, ki az aki irányítja a testét, hogy időnként gyilkosságokat hajtson végre, és időről időre egy kislány jelenik meg a látomásaiban...Az idő pedig egyre fogy, és gyanakszik a rendőrség...(akik mi vagyunk) hiszen a múltban többször is felbukkantak már hasonló gyilkossági esetek.


Tehát a játékban összesen 3 karaktert kell irányítanunk, Lucas-t, akivel a furcsa dolgok történnek, Carla Valentit, aki egy igazán rámenős és maximalista nyomozónő és Tyler Miles nyomozót, aki egy szétszórt feka-zsaru, amikor vele játszunk, mindig funky zene szól. XD Más karaktereket is irányíthatunk néha, és így mindig az ő érdekében az ő szemszögéből láthatjuk a játék menetét. Multiplayer mód nincs benne, viszont akár a párunkkal ketten is játszhatjuk, például egyikünk mindig a rendőröket viszi, míg a másikunk a gyanúsítottat. Persze érdemes mindenkinek sasolni a játékot, mert sokszor egy elejtett szó is nyomra vezethet és mindkét nézőpont viszi előre a történetet folyamatosan!


Az irányítás egy kissé idegesítő, ugyanis sima iránymozgások mellett a küzdelmek ügyességre mennek, ami reflexfeladatokban merül ki. PC-n az egér szükségeltetik, a nyilak és a numerikus billentyűzet. Xbox-on meg gondolom konzolon talán könnyebb lehet. Szóval kissé idegszétszedős a vége felé már az irányítás, de meg lehet szokni és nem okoz problémát a kezdeti bizonytalankodás, ne adjátok fel, bele lehet jönni.


Mint a fenti képen láthatjátok, minden esetben választás elé állít titeket a játék és attól függően mit választotok, úgy alakul a történet. Minél jobb lelki állapotban vagytok, annál több a lehetőségetek, nem csak 2 hanem 4 dolog közül is választhattok. A lelkiállapotunkat hétköznapi dolgokkal javíthatjuk, kosarazhatunk Tyler-rel, gitározhatunk Lucas-sal, kick-box edzésre mehetünk, táncolhatunk, zenét hallgathatunk stb stb....vagy egy jó ötlettel, gondolatmenettel is feldobhatjuk magunkat! Itt a képen épp piktogrammokat láthattok, de sok helyen ezt kulcsszavakkal helyettesítik. A játékhoz készült magyarítás, érdemes azzal játszani hogy értsétek a történéseket, mert rengeteg duma és szöveg lesz benne, mint ahogy említettem ez inkább egy interaktív film, elengedhetetlen, hogy követni tudjátok az eseményeket és tudjátok miről van szó!


Tehát rajtunk áll kiderül-e mi történt azon az éjjel. Mivel mi másodjára játszuk ezt a játékot, én már látom a különbségeket, mennyiben alakultak másképpen a dolgok más választások következtében, mint ahogyan azt előzőekben csináltam. :/ Talán idővel érdemes majd mindenkinek elővenni ezt a játékot, vajon mi lenne ha....? címszóval újra vinni, ugyanis 2-4 kérdésből egyet kérdezhetünk egy egy párbeszéd alatt, és nagyon gyorsan kell döntenünk, sokszor elhalasztjuk a lehetőségeket és így a kérdések információtartamától függően haladunk tovább- sokszor átugorva részeken.


Nem árulhatok el többet a játékról, nem akarom lelőni a poént, azok előtt akikben feléledt a kíváncsiság, kissé hatásvadász de élvezhető játék ez biza mondom én. Fokozatosan bedurvul a történet és egy spirituális gang-bang közepén találjuk majd magunkat. Sajnos függést okoz, és egy-kettőre végigjátszható pár óra alatt.

Kaptok még egy trailer-t a játékról, íme:


...és jó szórakozást hozzá!

4 megjegyzés:

  1. Fú ez jónak tűnik, szerintem leszedem a gépemre, remélem elindul rajta bár gyanúzom újra kéne előtte raknom.

    VálaszTörlés
  2. CPU: Pentium III 800 MHz or faster
    RAM: 256 MB RAM
    VGA: 32 MB Hardware T&L compatible video card
    DX: DirectX 9.0c
    OS: Windows 98SE/ME/2000/XP
    HDD: 2.5 GB free
    Hang: Windows compatible sound card

    mondjuk nekünk win7-es oprendszerünk van, de kis baszakodással arra is jó. Igaz lehet ezért nem volt teljes képernyős, de lehet alapból is ilyen. Másodjára kicsit csalódtam benne, de elvoltunk vele egy ideig.

    Mindegy, egy PIII-son elmegy simán..ez egy régi játék, és a grafikája sem egy hűűűha..inkább a sztorira adtak.

    De van Xboxra is.

    Hát a gépet karban tartani meg folyamatosan kell, ami nem kell töröld a fenébe mindig, legyen az program vagy akármi és akkor nem kell sokszor újraraknod. Időnként érdemes átnézni és kiszelektálni a szemetet.

    VálaszTörlés
  3. -Neo:

    Szoktam de akkor is fosadék asszem másfél éve volt újrarakva :(.

    na letöltöm max nem indul és anyázok egy sort. :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: