2011. november 18., péntek

"kamupók": Sambhala legendája


Nem is tudom miért, de én leginkább az ókori legendákat szeretem a legjobban. Eredetileg a Szibilla levelekről szerettem volna írni, de nem tudnék több információt felvonultatni, mint amit a magyar google vagy egy másik oldal kínál ebben a tekintetben. Azt hiszem az ókort azért szerettem meg mert rengeteg igazságot és spirituális tanítást, tanítót és spirituális ösvényeket találunk az emberiségnek ezen korszakában. A görög bölcsek akik Ázsiába jártak tanulni és saját megvilágosodás ösvényeket alakítottak ki és a többiek.


Szóval választásom Sambhala legendájára esett. Nos ez a téma is megihletett már pár embert köztük James Redfield-et (Sambhala titka) is.

A régi bölcsek szerint létezik egy hely, ahol az ég és a föld találkozik. Tibeti és mongol lámák ősidők óta emlegetnek egy bizonyos Sambhalát, ám ezt a helyet hiába is keresnénk a térképen, nem találnánk.

A modern tudósok véleménye megoszlik arról, valóban létezett-e az a földi paradicsom, amelyet a hagyományok emlegetnek. Egyesek a fantázia szüleményének tartják, mások viszont valamelyik közép-ázsiai történelmi királysággal azonosítják. Mindazt, amit a helyéről tudunk, egy tibeti legenda foglalja össze, amely Sambhalát az "északi nyugalom helyének nevezi, ami arra utal, hogy a mitikus birodalom valahol Tibettől északra található. Ezt támasztják alá az indiai hagyományok is miszerint a Himalájától északra van egy Kalapa nevű hely, ahol tökéletes emberek élnek.

A legenda szerint Buddhát Sambhalában avatták be a kálacsakra (az Idő Kereke) tanaiba, melyek asztronómiát, asztrológiát és egyéb kozmikus elméleteket tartalmaznak. A rejtett hely - azt beszélték - egy völgy mélyén búvik meg, s óriási hófödte hegycsúcsok ölelik körül. Megközelítését egy tó vagy kiszáradt tómeder nehezíti, s csupán egy keskeny hágón vagy barlangon keresztül vezet oda út. A lámák szentül állítják, hogy Sambhalába nem juthat el minden vándor - csak az, aki meghívást kapott.

Ha feltételezzük, hogy ez a mitikus birodalom valóban létezik, akkor valószínűleg a Kína nyugati felében húzódó hatalmas területen kell keresnünk, melynek ma Hszincsiang Ujgur a neve. Itt, a kunlun, a Tien-san és az Altaj hegyláncai között több szélfútta medencét találunk, amelyek 3000 évvel ezelőtt virágzó városi civilizációknak adtak otthont. Egyes tudósok szerint Sambhala mítosza azokból az elképzelésekből eredeztethető, hogy az Altaj hegység valaha a sámánok lakhelye volt.

A hagyományok szerint Sambhala lakói maguk gyógyították minden betegségüket, olvasni tudtak mások gondolataiban, megjósolták a jövőt és akár 100 évig is éltek. Királyuk állítólag meglepően fejlett technikákat ismert. Valami üvegtükör - akárcsak ma egy zárt láncú televíziós rendszer - lehetővé tette, hogy igen messzire ellásson, sőt egy speciális lencse segítségével egy égre nyíló ablakon át más bolygók lakóinak életét tanulmányozta. "Kőlovai, melyeket a szél energiája hajtott", a léghajóra emlékeztetnek.

Tibeti jövendőmondók szerint Sambhalának 32 királya lesz, s mindegyikük 100 esztendeig uralkodik. Az első az i.e. VI. században, Buddha életében volt hatalmon, az utolsó pedig hatalmas seregével majd győzelmet arat a gonosz erői felett és meghozza az aranykort az egész földkerekségnek. Akkor oldódik majd meg Sambhala rejtélye is.

James Redfield története ennél bővebben taglalja vagy inkább írja le ezt a legendát. Az író elképzelése szerint ezt a helyet azért nem képesek felfedezni a modern technikákkal a hétköznapi emberek, mert a rezgésszintje magasabb, mint a Föld többi pontjának, az ott élő emberekkel együtt. A magas rezgésszintnek köszönhetően az ott élő emberek nem betegszenek meg, ez annak köszönhető, hogy a betegségek alacsony rezgésszinteknél jelentkeznek a hasonló a hasonló elvén működve. A jövő társadalmában is, ami ismét egy magas spirituális és tudati szinttel fog rendelkezni, szintén nem fognak jelen lenni a most ismert betegségek pontosan a fentebb leírtak miatt. Visszatérve Sambhala népére, az ott élők magasabb tudati szintjüknek köszönhetően a "véletlenekre" tudatosan figyelnek és képesek értelmezni, életüket és az energiákat irányítani. Technikailag fejlettebbek, tudatilag kreálják tárgyaikat, épületeiket, ruházatukat (ez kissé már túlzásnak tűnik számomra is és tudomásom szerint kissé másként lesz, mint a könyvben), valamint tudati energiájuk erősítésére használnak eszközöket is. Kerületekre van osztva és kívülről befelé haladva erősödnek az emberek képességei.

Különböző épületek, templomok vannak a legbelsőbb részekben ahonnan az emberek mindennapjait figyelik és segítik őket intuitív képességeik erősítésével méghozzá energiát küldve a kiszemelt célpontnak/célpontoknak. Természetesen gondolati úton kommunikálnak másokkal azok akik a legbelsőbb kerületekben vannak. Valamint a szexualitás is másként lakul, ugyanis csak akkor lépnek ilyen formában kapcsolatba egymással, amikor gyermeket szeretnének. Mindenki látja az aurákat és a leszülető lelkeket is, magát a fogantatást is és a gyermeket is aki benne van az anyában.

Ennyi talán elég is lesz.

9 megjegyzés:

  1. jaj ez tetszett kicsit Lemuria meg az ehhez hasonló legendák jutottak az eszembe .D

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon bírom ezeket a legendákat. Nyilván bőven van még felderítetlen terület a bolygón, kíváncsi vagyok, hogy például a google nem publikált térképei miket mutatnának:D

    "tudomásom szerint kissé másként lesz, mint a könyvben"
    Hogy lesz?

    VálaszTörlés
  3. Szeretem az ilyeneket, bár szerintem az összes spirituális tanítás, és gyakorlatilag minden, ami a fejlődésünkhöz vezetett, az ókori Egyiptomból indult ki.

    VálaszTörlés
  4. Olvastam olyat, hogy már az ókori Mezopotámiában létezhetett villanykörte és az egyiptomi papok is ismerték, sőt használták az elektromosságot. Amikor ezt elmondtam volt osztálytársaimnak, akkor persze kiröhögtek.:)

    VálaszTörlés
  5. -Húsbavájó:

    Az osztálytársaid pöcsök én is olvastam erről valami edényeket galvanizáltak vagy már nem is tudom mi volt, de tudom hogy tudtak elektromosságot csinálni ez Egyiptommal foglakozó könyvben volt benne.

    VálaszTörlés
  6. A Spektrum készített egy műsort ami több részre lett lebontva, azt hiszem a googlenak a videó portálján található meg, de lehet a youtube-on is fent vannak. Azt hiszem 6 részből áll és nem egy elnyomó társadalmat hanem egy spirituálisan fejlett ember központú társadalmat mutat be. Ha emlékezetem nem csal, akkor az elektromosságon kívül a kövek mozgatása volt még egy nagy rejtély. Nos egy nagyon régen látott műsorban - ahol szintén megemlítették az ókori villanykörtét - szó volt egy olyan rendszerről ahol lebegtetésről esett szó, valamilyen különleges eredetű kövek segítségével, amihez felhasználták az általuk is ismert és használt elektromosságot (de rég volt már, nem is emlékszem rá igazán).

    VálaszTörlés
  7. Hogy susmus érdeklődését is kielégítsem, tudomásom szerint a nagyon távoli jövőben (amikorra már a porhüvelyünk több mint 200 éve "tönkrement"), olyan eszközöket és használati tárgyakat fognak készíteni, amik sosem használódnak el, sőt nem lesz magántulajdon sem :D hanem mindenki a közös lerakatokból fogja az eszközeit beszerezni...

    VálaszTörlés
  8. Hát igen, a gimiben nem volt könnyű az tuti!:)

    -kamupók:

    Amik régóta foglalkoztatnak azok a vimáják. Ezek a hindu mitológiában szereplő, repülő harcigépek voltak, amiket a "pilóták" pszichikusan működtettek -legalábbis a legendák szerint.

    VálaszTörlés
  9. Nos igen a vimáják... a Hihetetlen magazinban olvastam róluk pár hónapja, de egyszerűen a neten nem tudtam utánanézni, mert nem találtam egyetlen olyan forrást sem amiben szerepeltek volna. Sőt a Hihetetlen magazin cikk írója szándékosan vagy véletlenül inkább dezinformálta az olvasókat vagy csak a művek azon részére nem sikerült még rábukkannom, amikben szerepeltek, de ígérem utána olvasok könyvtárban mivel más lehetőségem nem igen akad...
    Amúgy van sok más oldal amik többek között ezekkel is foglalkoznak...

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: