2011. november 23., szerda

Evelyn: Filmajánló(k)

Sziasztok! Megérkeztem a heti(?) filmajánlóval. Az első ugyan nem tartozik a horror/thriller kategóriába, de elég furcsa hátterű történet. Ami engem megfogott az maga a dinamikusság és  feszültség, ami a film elejétől a végéig érezhető.



HANNA - GYILKOS TERMÉSZET
 

"Hanna  egyszerű kamaszlánynak látszik. De olyan erős, gyors, ravasz és kitartó, mint egy profi zsoldos katona. Apja, a CIA egykori ügynöke  az északi sarkkörön túl, Finnország néptelen tundráin nevelte fel. Amikor a férfi úgy érzi, hogy a lány felkészült, visszaküldi a civilizált világba, és egy feladatot bíz rá.
Hanna egy számára teljesen ismeretlen közegbe kerül, amit eddig csak könyvekből ismert. Nyomában a kegyetlen ügynökökkel, és egy titokzatos nővel a lány egyre közelebb kerül kitűzött célpontjához. Ám eközben egyre többet kénytelen megtudni saját életéről és múltjáról. Pedig, aki eleget tud a múltjáról, az megpróbálja kikövetkeztetni a jövőjét is: és ott vár a legújabb, legnagyobb meglepetés."

REKVIEM EGY ÁLOMÉRT
Bizonyára már sokan láttátok, de úgy éreztem, megérdemel egy bejegyzést, és bizony ez sem horror/thriller, engem mégis ez taszított leginkább félelembe és "depresszióba". Nekem lelki trauma volt, és hihetetlen, hogy milyen sokkot és letargiát hozott, mégis ez az egyik kedvenc filmem. SZÓVAL, AKI MÉG NEM LÁTTA, TESSÉK MEGNÉZNI. Drogosokról szól egyébként, na meg arról, mire képesek az emberek bizonyos dolgokért. : )
  
"Harry Goldfarb egyetlen pénzszerzési lehetősége, hogy rendszeresen eladja anyja tévéjét, akinek a TV nézés élete egyetlen értelme és legfőbb szórakozása. A pénz heroinra kell, a TV pedig azért jó üzlet, mert Harry anyja úgyis mindig visszavásárolja. Harry édesanyja, Sara egy más világról álmodik. Mindent megtesz azért, hogy bekerülhessen kedvenc TV show-jába. Úgy érzi, ezt egyetlen úton érheti el, ha lefogy, és így fel tudja venni a "piros ruhát". Az egyetlen ruhát, amelyben megjelenhet a TV képernyőjén. Fanatikus fogyókúrába kezd, egy gyógyszer segítségével, melyet orvosa írt fel neki. A gyógyszer kezdetben fantasztikus hatással van Sara-ra. Fogyni kezd, feltöltődik, teli lesz energiával és most már egészen bizonyos abban, hogy bekerül a TV show-ba. Aztán elkezdődnek a hallucinációk... Az orvos által felírt gyógyszer gyakorlatilag ugyanolyan kemény drog, mint a heroin."

Kellemes időtöltést mindenkinek!

8 megjegyzés:

  1. nem baszogatásból, de én szívesebben olvasnám a cikkíró saját gondolatait, nem pedig 2 db, ctrl c + ctrl v-vel idézett 5 soros "kritikát"
    bocsi :\

    VálaszTörlés
  2. Sis:
    ...sajnos jogos. Saját élmények alapján lesz egy ajánló ajánló...

    VálaszTörlés
  3. Hát van ilyen, lehet nem akart most cikket írni csak régen írt és szeretett volna valamit, csak sok a dolga/fáradt stb. De reméljük a kövi nem ilyen lesz! Amúgy építő kritika volt nem baszogatás! :)

    VálaszTörlés
  4. tényleg nem annak szántam, mert imádok filmkritikákat olvasni és tök jó, hogy van ilyen rovat is a blogon, ugyanis sohasem tudom mit nézzek :)

    VálaszTörlés
  5. Sajnos tényleg időhiányban szenvedek, ezért nem írtam tele saját élménnyel, s valószínűleg csak elkapkodott spoilerekkel teli kritikát írtam volna. :) Amint több időm lesz, igyekszem majd írni.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: