2011. szeptember 16., péntek

"kamupók": Az ember eredete

Ez a posztom azért készül, hogy utána járjak az emberiség fejlődésének. Ugyanis olvastam egy újságban egy olyan teóriát ami szerint a homo sapiens sapiens, vagyis a ma is élő "értelmes" emberek feltehetően nem csak 30-40 ezer évvel ezelőtt jelentek meg a Föld bolygón, hanem sokkal régebb óta vannak jelen, mint azt a Darwini evolúcióból következtettek rá.



Amikor Darwin megalkotta az elméletét a lineáris fejlődést vette alapul, vagyis az "anyagra" alapozta az elméletét. Lévén szó akkor tájt kevés ismeret állt rendelkezésére az embereknek, nem is okolható ezért. A többi űrt és hiányosságot pedig az emberi képzelet erő töltötte ki. Nincs ez másként a mostani emberekkel sem. Amit nem tudunk azt a saját tapasztalatainkból vett "masszából" egészítjük ki. Viszont az Internetnek köszönhetően a hírek gyorsabban képesek terjedni, mint a régebbi korokban. Ennek köszönhetően jut el az emberekhez a hír, hogy olyan leletek kerültek napvilágra amik megdönteni látszik a 20. század elfogadott és tényként kezelt Világképét az emberiség fejlődését illetően. Ugyanis nem többet állítanak a leletekről, minthogy a "majom emberekkel" együtt éltek, egy időben a mostani modern kori emberek felmenői. Vagyis két külön fajról beszélhetünk amikor az Australopithecus-ról vagy a mai emberről és azok előtt létezett őseiről beszélünk - bár, hogy a majmoktól származik az emberiség és az őseiként tekint ezekre a lényekre az emberi faj csupán a a tudomány fantazmagóriája, ugyanis ahogy sokan már felhozták cáfolatként, hogy nincs meg a kapocs a két faj között mégis tényként kezeli a tényekre roppantul odafigyelő tudomány - szóval erről beszélek amikor kiegészítésről, fantáziáról van szó és ha valami nem a tudomány képviselőinek szájíze szerint alakul, akkor egyszerűen képtelenségnek, hihetetlennek, állítanak be legyen szó bármiről is. Nem áll tőlük távol a lejárató kampány és a strucc politika sem. Az "emberi-tudomány" képviselői valami oknál fogva többnek képzelik saját szakágukat és bármi ami azok "kiegészítésére" szolgálna, de nem állja meg helyét világképükben, mert felborítaná rendszerüket attól teljesen elzárkóznak. Olyanok, mintha egy buborékból tekintenének a "Világra", de ez képtelenség. A "Világ" részesei ők is és ezért nem lehetnek a "Világ" független szemlélői sem, pedig erre törekszenek...

Természetesen nem hibáztatható ezért senki és ne vegye sértésnek a fentebb leírtakat, ugyanis minden ember ilyen, nem kell jártasnak lennie a tudományban... emberek vagyunk mindannyian és szűk látókörűek, nehéz "bővíteni" életterünket, nehezen változunk, szeretjük azt ha mindent kontroll alatt tartunk... pedig a Világ változik, benne mi is. Leginkább a bizonytalanságtól való félelem az ami nem engedi nyitni az embereket a Világ felé...

Tehát, az ásatások során előkerültek olyan leletek amik a Homo erectus és társaival (Homo sapiens, neandervölgyi ember - amit már a homo sapiens-ek közé sorolnak, mivel rosszul lett összerakva a csontváza, stb. , cro-magnon-i előember ) egy időben léteztek a majmokhoz közelebb álló fél-állati lényekkel. A természettudósok ezeket a leleteket azzal magyarázzák, hogy biztosan a földmozgásoknak köszönhetően egymásba csúsztak bizonyos földtörténeti rétegek...

Másik tény, hogy a különböző előembereket csupán az agyuk térfogata szerint rendezték fejlődési sorrendbe, ami megint csak a természettudósok lineáris fejlődési séma elméletére hajaz, de a valóságban a különféle elnevezésű felegyenesedett emberek maradványai lényegében nem különböznek a ma élő emberek csontvázától, sőt ma is találni olyan embereket akiknek agyi kapacitása nem több a homo erectuse-nál (pigmeusok). Az előreugró szemöldökcsontot is a fejlődésben lévő embernek tudták be, holott Ausztrália őslakóinak is ilyen a homlokzatuk például. Tehát csupán egy faj különbözőségéről lehetett szó akkortájt is, pont mint napjainkban.

A természettudomány darwinista képviselői az ember elődeinek külön válását a közös fejlődési vonaltól 2 millió évre teszik. Csakhogy a közös ős hiányában nem bizonyított ez a tézisük sem, valamint értesüléseim szerint találtak még ennél is régebbi leleteket, pontosabban lábnyomokat, amik 2 lábon járó egyedektől származtak és kb. 3,6 millió év távlatából maradtak vissza vulkáni hamuban. Ez volna a laetoli lábnyom, amit 1979-ben Mary Leakey fedezett fel. Viszont a természettudósok számára el nem ismert bizonyítéknak számít mivel nem fér bele a kereteibe az általuk elfogadott világképbe. De van még rengeteg eset amiknek publikálását, bizonyítékait egyszerűen leállították/eltüntették/megsemmisítették. De vajon milyen okból is?

Egy kicsit gondolkodni kezdtem ezen és már-már egy bizonyos fokon túlmutat az emberi korlátoltságon és szűklátókörűségen. Már feltételezhető az, hogy nem csak az önteltségből fakadó, hanem egészen más megfontolásból tussoltak el esetek, amiknek ezek csupán töredékeit képezik a nagy kirakósnak amiről már régebbi cikkekben is említettem. A Igazság egy kép, ami darabjaira hullott (ahány ember, annyiféle...) és aki szeretné megismerni annak bizony mindenbe bele kell (m)ártania magát, ha meg óhajtja csodálni ezt az "alkotást". Ilyen például az összes, természettudomány által el nem ismert, meg nem magyarázott jelenség...

Florentio Ameghino, egy tekintélyes argentín paleontológus 1887-ben néhány kőszerszámot, emlősállatok törött csontjait, egy emberi csigolyát, és tűz nyomait találta egy Pliocén-kori (id. 5,332 millió évvel kezdődött és 2,588 millió évvel ezelőtt ért véget...) képződményben Monte Hermosonál, Argentínában.

Természetesen támadták ezt a felfedezést, ezért Carlos Amegino, Florentino bátyja újabb nyomozásokba kezdett Miramarban, Buenos Aires déli részén. Itt talált egy sorozat kőszerszámot, ezen belül bolákat (a dél-amerikai indiánok kövekkel vagy ólomgolyókkal ellátott fogókötele) és tűz nyomait. Geológusok egy bizottsága megerősítette, hogy a szerszámok a Chapadmalalan képződményben voltak, amelyet a modern geológusok három-ötmillió évesnek datálnak. Miramarban Carlos egy Pliocén-korabeli kivált dél-amerikai emlős, a toxodon combcsontjából származó kőnyílhegyet is talált.

Valamint az érdekesség kedvéért ide ollózok nektek egy esetet amikor szó szerint eltüntettek és megsemmisítettek szándékosan "bizonyítékokat".

"Az 50-es évek elején Thomas E. Lee, a National Museum of Canada (a Kanadai Nemzeti Múzeum) munkatársa Sheguiandahban (a Manitulin szigeten, a Huron-tó északi részén) jégkori lerakódásokba ágyazódott, fejlett kőszerszámokat talált. John Sanford, a Wayne State University (Wayne Állami Egyetem) geológusa azt állította, hogy ezeknek a szerszámoknak a legrégibb példányai legalább hatvanötezer, de lehet, hogy százhuszontötezer évesek is megvannak. Azok számára, akik ragaszkodnak az észak-amerikai őstörténet hagyományos nézeteihez, ezek a korok elfogadhatatlanok voltak.
Thomas E. Lee elmondja, hogy mi történt ezután: “A helyszín felfedezőjét, Leet elüldözték állami hivatalából, a publikációk kiadása leállt, több kiemelkedő szerző elferdítette a tényeket. Leletek tonnái a Kanadai Nemzeti Múzeum raktáraiban tűntek el. A nemzeti múzeum igazgatóját, aki visszautasította, hogy kirúgja a felfedezőt, s aki egy monográfiát akart írni a lelőhelyről, kirúgták, és száműzetésbe küldték. Magasabb szintről nyomást gyakoroltak azért, hogy megszerezhessék azt a hat sheguiandah-i darabot, amelyek még nem kerültek lakat alá. A helyszínből turistaüdülőt csináltak. Sheguiandah kikényszerítette volna annak a kínos dolognak a belátását, hogy a Bráhmanok nem tudtak mindent. Ez arra kényszerítette volna a kutatókat, hogy az üggyel kapcsolatos majdnem minden könyvet írjanak újra. Ezt el kellett pusztítani. El is elpusztították."
Lényegében most csak ennyit szerettem volna megvizslatni. Valahogy nem vagyok formában, vagy csak annyi, hogy nagyon terebélyes és szerte ágazó is egyben ez a téma.

Néhány forrás ami rendelkezésemre állt:

(nagyon örülnék ha egy spanyolul olvasni tudó olvasónk az utolsóként olvasottaknak utána tudna nézni mivel sajnos én nem értek spanyolul és a Florentino Ameghino és bátyja történetének és felfedezéseinek, így nem tudtam utána járni, így csak a "szájról-szájra" hagyomány útján tudtam tovább adni nektek)

- Tiltott régészet
- Laetoni lábnyom
- Harun Yahya - Az Evolúciós Csalás c. könyvének interaktív változata
- Várkonyi Nándor - Az elveszett paradicsom
- Rezervátum

Tessék ezekből lehet csipegetni. Ezen kívül még rápillantottam jó pár oldalra, ezért is készült ilyen lassan el az iromány... meg eredetileg az Élet virágáról szerettem volna írni, meg az emberi óriásokról, stb. de így alakult...

7 megjegyzés:

  1. Jó cikk lett, még ha nem is értek vele egyet. Először is: ha a darwinista szemlélet rossz, akkor melyik a jó? Másodszor pedig: attól, hogy valami fent van az interneten, még nem feltétlenül igaz.

    Azért ne felejtsük el, hogy Darwin nem a levegőből szerezte a munkásságát, és nem is úgy, hogy felment a egy hegyre, és ott a semmiből jöttek a gondolatai. Kurva sokat dolgozott és nagyon jó megfigyelő volt.

    És mint mindig, amikor ez a téma előkerül, most is oda lyukadunk ki, hogy oké, lehet szidni a tudományt, de a tudományos elméletek a gyakorlat próbái alatt csiszolódnak, és a legkevésbé sem csak gondolati síkon működnek.

    VálaszTörlés
  2. Ez még mindig csak ELMÉLET ami nincs teljesen bizonyítva. Csak ez a legjobb , legkézzelfoghatóbb ötlet amit az ember elfogadott, én pl nem.

    VálaszTörlés
  3. Belekukkantottam egy előadásba, amiben egy korunkbeli srác beszélt az emberiség kulturális fejlődéséről. Művészet, vallás, tudomány. Ez a három képezte az alapját valamikor a fejlődésnek. Sajnos a tudomány külön vált ettől a hármasságtól és saját útjain bolyong... ugyan erre a sorsra jutott mind a művészet, mind a vallás, felbomlott ez a hármasság, ami egy régi világ szilárd alapját, erkölcsét, fejlettségi szintjét képezte valamikor és messze a mai társadalom szint fölé emelt nem egy kultúrát.
    Sajnos ennek vége szakad de hiszem, hogy még lesz ilyen korszaka az emberiségnek, amikor ismét szárnyalni fog.
    A tudománynak nincs hite, ezért nyughatatlan; a vallásnak nincs bizonyítéka, ezért megfoghatatlan; a művészet pedig független, ezért olyan, mint egy csatamező - mindenki a beállítottságának megfelelően vélekedik róla.

    A tudományt ha nem is, de a képviselőit érdemes szidni. A tudomány nem tehet arról, hogy olyanok képviselik, akik törtetőek, haszonlesők, stb.
    A tudományok határa a fizikai világ, a vallás határa pedig azon túl kezdődik, a művészet, pedig ahogyan megragadjuk őket, ahogyan formába öntjük a tapasztaltakat, elképzelteket. A vallás képviselői között is ugyan annyi korlátolt ember képviselteti magát, mint a tudományban.

    Szerencsére egyre több olyan ember van, aki a 3 ágat ismét egyesíteni kívánja és munkásságával szeretné bizonyítani, hogy magát a kultúrát képviseli. Szeretem a tudományokat, mert az elméleti leképződést mutatja be ha például az emberi testről van szó, hogy az elme, hogyan önti formába azt amit elgondolt, ez már maga a művészi kivitelezés. Nagyon sokat segít abban, hogy az emberek mindennapjait megkönnyítse, leginkább fizikai világunkban (távolsági járművek, étel termelés, készítés, stb.). De az, hogy csak az egyik, vagy csak a másik létezzen, ezt nem fogadom el...
    [Amúgy 'G' ugyan ez a helyzet az írott irodalommal is... nem minden igaz amit papírra vet az ember, csak van akit a jó szándék vezérel és van akit a profit vagy egyéb más sötét szándék]

    Káin:
    Az Ameghino fivérek kutatásai viszont elég érdekesnek hangzanak, ha találok valakit aki le tudná fordítani a spanyol verziót,talán még inkább kézzelfoghatóbb lesz, hogy már nagyon régóta lakja értelmes ember a Földet és nem közös ősök a majom emberekkel...

    VálaszTörlés
  4. Ezzel az a baj, hogy egyszerre nem lehetsz mindhárom ágban elég penge, a polihisztorok kora már régen letűnt. (nem azért, mert nem lennének erre fogékony emberek, hanem pusztán a felhalmozódott ismeretanyag félelmetes nagysága miatt)

    Aki meg mindenhez csak kicsit ért, azt hívjuk szakbarbárnak.

    VálaszTörlés
  5. Nem bonyolítani, hanem egyszerűsíteni szeretném a dolgokat. Túl sok a fölösleges ismeret anyag. Akára hova teszi be a lábát a tudomány, mindig egy végtelen ciklusba botlik, ami sosem ér véget, de hajthatatlanul küzd, hogy a végére érjen, generációkon át, addig amíg el nem felejti, hogy miért is indult "útnak" , mit is keresett, végül a mai csürhéhez hasonlókkal telik meg egy nemes eszme, be nem látva értelmetlenségét a "küldetésüknek", hanem új eszmék lesznek uralkodók, amik önzőek és dicstelenek. Nem ismernek határokat, képmutatók és egoisták (ki nem az?) és a "tudomány" nevére esküsznek és dicsőítik, holott csupán saját gyarlóságukat táplálják belőle. Csak kevés az aki igazán tiszta szívvel és fejjel cselekszik, számukra küldetés, inkább vallás (mivel a vallás valójában, hit) a tudomány, melyet tisztelnek és becsülnek és ahogyan előadják az már művészet.

    Remélem érthető. A három egymást támasztja alá, egymás pillérei, egymást építik. Szétválaszthatatlanok. Az az igazán hiteles, aki mindet képviseli egyszerre. Lehet az egy tanár, aki remek előadásokat ad, nagyon tájékozott a maga területén, de nem fél beismerni hiányosságait, a korlátokat, elmondani miben hisz, de felhívja a figyelmet, hogy ezt ne vegye készpénznek senki. Az ilyen ember nem hinném, hogy szakbarbár...
    A művészet mindenben ott található, lényegében körbe vesz bennünket, nem csak festészet, szobrászat, regények, stb. -ből áll. Hanem magából az életből (egy kávés csésze, egy klaviatúra, formák, színek, hangok... minden).

    VálaszTörlés
  6. Pontosan mit értesz "tudomány" alatt? És kik a művelői? Kivetni valót találsz abban, hogy a genetikus próbálja feltérképezni örökítőanyagunk rejtett mélységeit, és az ebből táplálkozó génsebészetben, amivel egyszer talán mesterségesen ugyan, de egy magasabb szintre léphetünk? Mi baj van a fizikussal, aki az anyag legapróbb léptékben történő viselkedését vizsgálja több kilométer hosszú részecskegyorsítókban? Miért lenézendő az, hogy azt teszik, amihez értenek és amit szeretnek, és ebből közben a társadalomnak és en bloc az egész emberiségnek haszna van? Persze, vannak köztük nagyképű faszok, de némelyikük azért letett már ezt-azt az asztalra.

    A művészet tényleg nagyon fontos, ez teszi élhetőbbé a világunkat, de szerintem semmi köze a másik kettőhöz. Olyan, mint a kaja: kell és kész.

    VálaszTörlés
  7. Amit nem értesz, már önmaga minden művészet. Előadás mód, külalak, jó hangzás... minden művészet.
    Pontosan arra utaltam amit fentebb írtál tudomány alatt, csak sajnos manapság a legtöbbjük olyan eredményt hangoztat amit megfizetnek, nincs hitük, ezért megvásárolhatóak. Akinek van hite abban amit csinál, az csóró marad és csupán az elméletek mellett marad, mivel nem talál támogatókat, hogy alátámassza téziseit. Így működik a rendszer. Amit a gének manipulálásával végeznek, nem biztos, hogy az emberiség javát szolgálja, mivel a gyógyszer gyártó cégek szponzorálják (akik profitra hajtanak és a gazdagoknak kínálják "hasznos", "tünetmentes" termékeiket/gyártmányaikat). De a fizikával is ugyan ez a helyzet. Mivel nem vagyok fizikus ezért nem tudom, hogy mit is akarnak megtalálni, talán a teleportációra hajtanak, fekete lyuk által üzemeltetett energia forrásra, de az őszinte kíváncsiság biztosan nem elég a támogatóknak... nem hiába Svájcban készült el a remekmű.
    Itt egy ellenpélda: Hallottál már az instant vérkészítményről? Egyetlen egy alkalommal szerepelt a magyar híradókban és azóta sem hallottam róla semmit. Egy Magyar orvos professzor fejlesztette ki. Külföldről már akkor is érdeklődtek a cucc iránt, de a doktor kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak és kizárólag Magyarország szerezheti meg a készítéséhez szükséges eljárást. Gondolom azóta is várakozik az úr a Magyar Állam felkérésére, a külföldi államok pedig arra, hogy lejárjon a szabadalmi védelme ennek a találmánynak... köszönjük...

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: