2011. szeptember 24., szombat

Káin: Gyönyörű BJD babák

http://bishounen.animehq.hu/bjd/caressvenus-22.jpg

Sziasztok! Nos most nem élve belezésről és csirkebaszásról írok hanem valami szépről :D. Néztem fotókat a neten és valakihez beírták, hogy olyan mint egy BJD baba. Így nem vágtam név szerint mi az , de már sok helyen láttam. Olyan mint a porcelán baba, csak rendesen anime figurák, vagyis anime manga stílusban készült az arcuk és a testük. Mivel nagyon megfogtak és nagyon megtetszettek róluk szeretnék ma írni. Láttam egy kurva szar horrort amit szóra se méltattam volna de abban ezek a babák voltak a középpontban így egy filmajánlót is kaptok majd tőlem, természetesen a horror : japán :D.


Mi az a BJD baba

http://bishounen.animehq.hu/bjd/bjd.jpg

A BJD annyit tesz, hogy: Ball Jointed doll. Ez kb. annyit jelent, hogy: gömb ízületű baba. A legnagyobb márkája a dollfie, az ízületek gömb alakúak és bármilyen irányba hajlíthatóak kb. mint egy igazi embernél. A benne lévő gumizsinórok által meg tudnak állni maguktól, de bármilyen pózban úgy maradnak ahogy hagyjuk. Sőt, egy-egy fiú baba olyan férfi testet kap hogy ihaj :D. A babák akár a 80 centit is elérhetik, sőt lehet a testeket és a fejeket cserélni, külön-külön rendelni. A babáknak sok helyen punci és kuki is van, nem tudom ehhez milyen perverzió szükséges, de mivel japánból ered nem csodálkozom. A testekhez különböző kézfejek is járnak kézmozdulatokkal. A szemek üvegből vannak, azok is cserélhetőek és mivel kopaszok, parókát is lehet venni nekik :D.

http://bishounen.animehq.hu/bjd/williams.jpg http://bishounen.animehq.hu/bjd/genji.jpg http://bishounen.animehq.hu/bjd/cv1.jpg

1999-ben találták ki őket, Volks nevű babagyár elkészítette a superdollfie-t, 57 centi magasak voltak és anime jelleggel bírtak. 2002-ben egy dél koreai cég is elkezdte a BJD babákat gyártani, így rengeteg ilyen cég született. A babák iszonyat drágák, egy baba 300-800 amcsi dolcsiig terjed=100.000 ft körül mozog. De Volks babafej volt már 2 millió japán jen is.

http://bishounen.animehq.hu/bjd/caressvenus-20.jpg

Miért van ez a cirkusz? Mindegyik baba egyedi megrendelés alapján készül, kézzel festik, anyaguk: speciális műgyantából készült. Kb. 2-3 kg-t is elérheti a súlyuk. Vannak olcsóbb babák is, testrészeként lehet megvenni őket XD (omg).

http://bishounen.animehq.hu/bjd/dm1.jpg

Sokan ezeket gyűjtik, fotózási témának használják, sminkelik őket, fodrászolják, ruhákat készítenek nekik, van aki meg élettársként tekint rájuk. Sokan pedig kedvenc mese manga karakterüket keltik életre velük. Lehet különböző sminkelést is kérni rájuk, piercingeket, bútorokat, méretarányos használati tárgyakat.

http://bishounen.animehq.hu/bjd/caressvenus-23.jpg

Kicsit elgondolkodtam milyen szép lenne egy ilyen baba de addig kéne amíg meg nem vettem. Ha fiatalabb lennék tuti nagyon rá lettem volna kattanva, pózoltam volna vele, gyűjtöttem volna ruhákat, hajakat stb. De most ennyi idősen inkább egy csöcsre vagy új tetkókra költök. XD

még kis kukija is van :D

http://bishounen.animehq.hu/bjd/dollmore-01.jpg

Hol lehet venni?

http://www.bjdcollectasy.com/wp-content/uploads/2009/11/o001.jpg

Rengeteg cég lett mert igen jó pénz van benne, a legtöbb koreai cég. Itt van pár link amit a Bishounen Paradise oldalán találtam (meg ez a cikk egyik forrása is). Mo-n szokás szerint nem lehet kapni (miért, itt mit lehet? XD) így rendelni tudtok csak. Nyáron és Karácsonykor eventek vannak amikor akciósan lehet venni őket, innen:

Buddy Doll
http://bishounen.animehq.hu/bjd/soom-02.jpg

Érdekességek még

1.) A BJD-k alapanyaga poliuretán gyanta, azaz egy speciális műgyantaféle. Sokkal strapabíróbb, jobb minőségű anyag, mint a hagyományos babák esetében.

2. ) A műgyanta az idő múlásával enyhén besárgul, ez a természetes velejárója. Megakadályozni nem lehet (még akkor sem, ha üveg alatt óvjuk a babát), de a sárgulás mértéke és gyorsasága mérsékelhető. Veszélyforrás a direkt napfény (ezért a babákat nem szabad hosszabb ideig direkt napfény hatásának kitenni), az UV sugárzás és a forróság. A fehér bőrű (french resin) és sötét bőrű (tanned) babák gyorsabban sárgulnak, a hagyományos színűek lassabban (természetesen ez években mérhető, nem hetekben!). Ma már léteznek speciális UV védő lakkok, amik védik a babát a napon, ezek hatékonyságáról megoszlanak a vélemények.

3. ) A babák sminkje és testfestése nem tart örökké, ebben is hasonlítanak a valódi emberre. A babacégeknél megrendelt makeup (ha vigyázunk rá!) egy-két évig fennmaradhat ugyan, mivel egy speciális lakkal is rögzítik a festéket, de idővel lekopik és újra kell sminkelni. Épp ezért a BJD-k arcát lehetőleg sose érintsük meg! Helyette lehet simizni a haját, a fülét, a kezét, de az arcát hagyjuk érintetlenül, mert a kezünkön található zsír a faceupot tönkreteheti. A vízzel is óvatosan bánjunk, mert hasonló eredményt érhetünk el. Fontos! Ne kezdjünk neki mi önállóan a sminknek anélkül, hogy alaposabban utána olvastunk a témának! A BJD-k festéséhez különleges alapanyagokra van szükség, a hagyományos sminkszerek tönkreteszik a műgyantát és örökre elbúcsúzhatunk a babától. Ugyancsak veszélyesek a filctollak és egyéb alkoholtartalmú tollak is! Íme itt egy részletes leírás egy BJD fej festéséről. Ja, és még egy megjegyzés: A BJD-k körmét ne fessük hagyományos körömlakkal!

http://farm4.static.flickr.com/3302/3650169990_eb991956f3.jpg

4.) A BJD-k az esetek nagy részében egy hatalmas dobozban érkeznek, amit alaposan kibélelnek paplannal, buborékfóliával és a babát is múmiaként rögzítik benne. Külön tortúra kiszabadítani szegénykét a kötelékeiből, és az ember utána szembesül a ténnyel: imádottja anyaszült meztelenül, kopaszon és nem az előre kiválasztott szemekkel tekint rá zavartan vissza. A BJD-k parókáját a babatulajdonosnak kell feltennie a babára (nem árt valamivel rögzíteni is, hogy ne jöjjön le könnyedén), a szemeit pedig a fejtetőn keresztül lehet kivenni és cserélni az általunk kiválasztottra (mert általában random akryl szemekkel érkeznek). Ez sokaknak elsőre bizonyára félelmetesen hangzik, de aki BJD tulajdonos, hamar megszokja és napi rutinná válik . Így viszont lehetőségünk van arra, hogy akár több tucatnyi gyönyörű paróka közül válogassunk, és a babánk egyik nap tengerkék, a másik nap vörös szemekkel tekinthessen ránk.

5.) Ha BJD tulajdonos leszel, az alábbiakra előbb-utóbb szükséged lesz:

- Mr. Clean Magic Eraser - Ha a BJD koszos/piszkos lesz, és már a mosogatószeres langyos víz sem segít, nos, akkor ezzel lehet tisztítani. Csodákra képes. Szárazon sima tisztításra, nedvesen a baba sminkjének eltávolítására is lehet használni.

- Mr. Super Clear - Egy speciális spray az elkészült makeup vagy testfestés rögzítésére. Az MSC csak szabadban használható, ajánlott maszkot használni hozzá! Létezik matt és fényes változata is, sőt, az UV fényvisszaverő változatát (UV Cut) sokan használják a babák általános védelmére a nap ellen (nem tudni, milyen eredménnyel).

- UHU Tac gyurmaragasztó - A babák szemének belső rögzítésére. A szemek belülről könnyedén kivehetők és cserélhetőek, ez a gyurma fogja meg és tartja őket a helyükön.

- Paróka sampon és kondicionáló. Elméletben bármilyen emberi sampon vagy folyékony szappan is megteszi, de jobban járunk a parókákra készült változatokkal. Nem árt begyűjteni valamilyen paróka rögzítőt sem (pl. hasonlót), hogy ne jöjjön le könnyedén.

http://bishounen.animehq.hu/bjd/soom-09.jpg

A babák eredetileg Görögországra és Rómára vezethetőek vissza, ahol agyagból készültek gömb ízületű babák, később a 20. században tértek vissza a németek és franciák által akik úgynevezett gömb ízületű bisque babákat alkottak. 1930-as években Hans Belmer készített babákat akiket fotózáshoz alkalmazott, ez ihlette meg végül a keleti haverjainkat . :D

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/d4/Balljointed_bisque_head_doll.jpg/220px-Balljointed_bisque_head_doll.jpg

Külföldön nagyobb rajongótábort tudhat magáénak ez a szubkultúrákhoz kötődő hobbi, mint itthon, de újszerűségének köszönhetően exponenciálisan növekedni látszik a „babázók” száma. Főleg az internetes fórumokon léphetnek kapcsolatba egymással a készítők, de számos kiállítást rendeztek már Amerikában és Japánban is. Közösségi oldalaikon szoktak pályázatokat, versenyeket is hirdetni, a nyeremény akár egy baba is lehet.Magyarországon mivel mindenki csóró(kivétel aki nem) alig ismert hobbi még, szóval nem mostanában fog ide beszivárogni az egyszer biztos, de pár mákosabb csajnak már van ilyen. Komolyan kicsit irigykedem is, nem arra hogy ilyen babájuk van hanem ennyi fölösleges pénzük (nekik nyilván nem az mert ezt szeretik) , ebből már egy egész jó kis plasztikai műtétet lehetne rajtam végezni X'D... ~oké bekussolok~.

http://www.bjdcollectasy.com/wp-content/uploads/2009/12/NBB2.jpg

Sajnos sok magyar cikkben éreztem a rosszindulatú élt, hogy ez pazarlás meg milyen drága, nos ez a mi országunk tükre, mert japánban elég sok mindnekinek van és lehet nekik meg se kottyan vagy kb annyira mint nekünk egy 30-40ezres tárgy.

-Érdekes linkek:


-Magyar fórum BJD babákról

-Cikk magyar babagyűjtőkről

Nos remélem érdekesnek tartottátok a cikket, nekem nagyon tetszenek a babák, akit érdekel egy horror ami természetesen japán és ezekről a babákról szól az nézze meg a : The Doll master című horrort. :D Nem lesz félelmetes de tele van ezekkel a babákkal és valamilyen szinten bemutatja azt a fanatizmust is ami már-már beteg ami ezeket babákat övezi(lesz egy nő aki szerelmes a babájába).
http://www.bjdcollectasy.com/wp-content/uploads/2010/12/1f65_female_body.jpg

Nos remélem érdekesnek találtátok én már mondhatni tájékozott lettem erről a témáról, jó volt utána nézni szép volt a szememnek! ^__^

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek!!!
    De ez a sok macera velük nekem kicsit sok. Ami viszont zavaró az a sárgulás. Ilyen drága, márkás, szép babák ne sárguljanak. :D Köszi a cikket Hercegnő! :)

    VálaszTörlés
  2. -Kallisto:

    basszus én is ahogy keresgéltem tűnt fel mennyi baj van velük O__O

    Szívesen! ^^

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: