2010. június 30., szerda

neo.Crysis: OMFG

Volt egy kevéske időm és úgy gondoltam kedveskedek nektek
és hoztam egy kis agypusztító finomságot!


Boldogtalan? Magányos?
Ronda és ocsmány?
Büdös és igénytelen?
Nem talál megértő és szerető társra
?
Nem ért az udvarláshoz és félénk?



MÉG VAN REMÉNY ÖNNEK IS!

Hisz nemtől, kortól függetlenül, mindenki megtalálhatja élete szerelmét!


..akárcsak Jack.

Ismerjük ma meg Jacket és kedvesét valamint
köszöntsük őt a 75. születésnapján!

Boldog szülinapot JACK előre is!

UPDATE: Utólag vettem észre, hogy mindenhol JACK-et írtam, miközben k*rvára JAKE a neve :D:D:D Jake the Alligator Man.. nem javítom ki azért se, lássátok milyen gyagyás vagyok..:P)


Jack szuperjól néz ki. Minden nap sportol és egészségesen él. Csak úgy tapadnak rá a nők! Long Beach leghíresebb lakója, nevezetesen a Marsh Free Museum-ban tengeti mindennapjait, és soha sem unatkozik!


Hogy mi volt a legutóbbi kalandja?

Bizony bizony, Jack feleséget keresett! Szegénykém olyan magányos volt, senki sem porolta le őt, csak állt parlagon. Viszont szerencsés nőszemélyek megkaparinthatták maguknak Jack társaságát, ugyanis egy verseny keretében bárki elnyerhette (vagy utána elnyelhette) Jack megkeseredett szívét! Hogy mik voltak Jack elvárásai?

1. betöltött 18 életév
2. barátkozz meg Jack létével
3. Klasszikus Pin Up öltözék
4. valamilyen cirkuszi mutatvány
5. olyan előadással előállni, amivel Jack-et el lehet csábítani
6. báj és személyiség
7. indoklás-miért lenne a legjobb menyasszonya Jack-nek

Gyerünk hölgyek! Máris lehet készülődni, jelentkezni!
( csak vicceltem-Jack már elkelt)

És hogy mi volt a főnyeremény?

Hát persze, hogy Jack társasága! Meg egy kosár Jack-ereklye no meg limitált kiadású Jack-es tükörakasztó, és 2 szenvedélyes éjszaka Long Beach-en Jackkel! A házassági szerződéssel együtt persze jár a hírnév, a közismertség és egy rockabilly ruhákat gyártó áruházlánc termékeit is reklámozhatta az illető!

Lássuk hát a jelentkező hölgyeket,
akiknek szíve már csak a hősszerelmes Jack-ért dobog!


Hűűha-ez ám a szerencsés fickó!

Nos igen. A hölgyek küzdöttek, vetélkedtek
Jack gyönyörű csillogó szerelmes szempáráért és meg is találta a szerelmet!

GRATULÁLJUNK NEKIK!

Kedvese Becky Lee nyilatkozatában kijelentette, hogy Jack számára az igazi és hátborzongató férfi! ^^ Nos szemmel láthatóan Becky egész jól érzi magát szerelme mellett!


Ezen a fotóm éppen elruccantak egy közeli szórakozóhelyre táncolni!
Becky nagyon kipirult a táncban, míg Jack szívja a fogát a számla miatt!

Itt épp egy romantikus sétán kapta le őket fotósunk!
Beckyn Jack-es póló van, hogy kifejezze szerelme felé még inkább végtelen imádatát,
míg Jack még mindig a fogát szívja a múltkori számla miatt!

Itt ezen a képen Beckyt láthatjuk, amint éppen elalél a hírtől, hogy ezen a képen nem barackvirág színű, hanem piros bikini kellene hogy rajta legyen!
Háttérben természetesen hokedlin Jack fotója befigyel.

Itt éppen lerobbant az automobil, és Becky csábosan hívogatja férjurát az utastérből kereket cserélni, de Jack nem éri el az ajtót, hogy kinyithassa azt, sőt az autórádiót sem, amiből egy idegesítő Joe Cracker szám üvölt épp.

Nos már csak arról nem esett szó, hogy ki is valójában Jack, ez az eszményi férfiállat! Sajnos nem sok infót találtam róla, de állítólagosan ő tényleg egy élő ember volt (jaja valószínűleg) és cirkuszosokkal járta a vidéket, mint Jack the Alligator Man! Azaz félig ember, félig alligátor volt a manus. Ennél semmi sem hangozhatna erotikusabban szerintem, rá is gerjedt rendesen ez a Becky Lee nevezetű...

Bár ki tudja. Egy hallgatag, kicsit csúnyácska de gazdag férj..nem pofázik, nem üt meg, nem erőszakoskodik, nem jön haza részegen, nem csal meg és akkora a bankszámlája, hogy akár szeretőket is tarthatsz, abba sem fog beleszólni-lévén mert nem tud beszélni, és mert úgy sem tudja aláírni a válási papírokat! Gyereket se fog csinálni Beckynek, vagyis remélem nem, mert abból nem sok jó sülne ki, pl egy félig medve disznó ember, akarom mondani félig alligátor-ember-pinup fatty-hát nem is tudom.


:)

Idén már negyedjére fogják megrendezni Jack szülinapi buliján az autóshowt-minden bizonnyal mert Jack oda lehet az autókért, hiszen nincs is kellemesebb érzés, amikor a kiszáradt, mumifikálódott szarus-tüskés farkaddal lenyomod lassan és finoman a gázpedált-hmm nincs is ennél férfiasabb érzés!

Persze Becky bájai mellett huncut Jack félrekacsintgat néha, mivel a szép autókhoz szép nők is dukálnak.

Lássuk, Jack hogyan ünnepli a szülinapját!
Gyertek, menjünk együtt! ^^

Állati nagy party lesz, ott lesz dídzsétiesztó meg tibibácsi meg a tokiohotel is!- Na jó ők sajnos nem lesznek ott, csak autók meg nők!


A képen lehet látni, Jack odavan a magas nőkért, Becky majd egy másfél fejjel magasabb a többieknél! (ez csak tipp, azoknak akik még pályáznak rá-180 alatt semmiképp ne!) Jack a maga kis kb. 1 méterével (hosszában) marmagasság vagy 20 cm xD max Becky bokáját nyaldoshatná-már ha élne szegény. Így max Becky tudja magához dörzsölgetni a kis mazsolás testet! ^^

És ha mindez nem lenne elég, csak legyünk tisztában azzal, hogy Jack-re egész iparágak szakosodtak, úgymint a bigyulagyártó cégek, amik minden haszontalan dolgokat gyártanak róla, úgymint pólók, felvarrók, izék-és bizék, hogy mindenütt velünk lehessen dekoratív személye!

Én személy szerint egy felfújhatós
Jack the Alligator Man szexbábut szeretnék! ^^
(elképzeli ahogy áramvonalasan orsószerűen és spirálisan csavarodnak egymás végtagjaiba kapaszkodva a Kék Lagúna vízesése alatti tóban-háttérben Brooke Shields nyers darálthússal dobálja kiéhezett kidogozott testünket)

(KATT cikkek a világ minden részéről)
Remélem tetszett és
megint valami újat láttatok itt nálunk, például arról,
hogy az emberi idiotizmus határtalan-bizonyáám!
xD

NEHOGY ROSSZAT ÁLMODJATOK GYEREKEK!
..én pl feleségül akarok venni egy hónapos döglött lazacot egy fél száraz parizeres zsömlével!

Káin: Sorozatgyilkosok XVI.

Üdv minden kedves cikksorozat rajongónak, ma is eljöttem hozzátok egy beteg elmével. Van kikből válogatni. Ma 4 emberen gondolkodtam és ez a 3 történet közül lesz valaki (volt egy gyilkos pár köztük) akit jobban kivesézek (ja, ha rövid a története akkor legyen 2)...
  • Robert 'Bob' Berdella – 6 ember meggyilkolásáért ítélték el, de valószínűleg másokat is megkínzott, megölte, majd feldarabolta őket.

  • Kenneth Bianchi – Ő és unokatestvére (Angelo Buono) voltak a hillside-i fojtogatók.

  • William Bonin – Másképpen The Freeway Killer ("Az autópályás gyilkos"). 14 fiatal férfi megerőszakolása és meggyilkolása miatt kivégezték.
Nekem személy szerint Berdella és Bonin érdekes. A két idióta fojtogató annyira nem fogott meg. Akivel kezdünk pedig nem más mint:

ROBERT ANDREW BOB BERDELLA:

A férfi Január 1949 31-én született és 1992 Október 8-án halt meg. Amerikai sorozatgyilkos volt, Kansasban lakott. 6 férfit erőszakolt , kínzott és ölt meg 1984 és 87 között.

Fiatal korában beíratták a Kansasi művészsuliba , ez idő alatt kapott egy felfüggesztetett börtönbüntetést mert amfetaminokkal kereskedett. Később LSD és marihuána birtoklásáért ítélték el, de a vádakat bizonyíték hiányában ejtették. Charlotte-ban vett magának egy házat 1969-ben, ez volt a bűneinek a fő színtere. Nyitott egy boltot Bob bizarr bazára néven és ott dolgozott.

Berdella első letartóztatása 1988 április 4.-én volt, mikor egyik áldozata meztelenül elszökött a házából. Amúgy egy hétig kínozta a férfit, aki a második emeletről vetette le magát ruha nélkül, hogy megszabaduljon Bobtól. (Ez a Bob akkor tudott valamit :D) Ez előtt már másik 6-ot megkínzott rég , elrabolta őket . Kínzásait az általa készített polaroid képek bizonyították, ezek azóta is a rendőrség tulajdonában vannak.

Még azzal mert mentegetőzni, hogy sokszor próbált áldozatainak segíteni azzal (igazi kis tündér, nem? ) hogy antibiotikumokat adott nekik, de szerintem ezzel csak megpróbálta tovább életben tartani őket, hogy hosszabban kínozhassa szerencsétleneket. Sőt egyik áldozata szemét kivésta azért, hogy lássa ő miket csinál. :D A hátsó udvarában ásta el a koponyákat, a testeket pedig feldarabolta és kidobta a szemétbe. Ezek a testek sosem kerültek elő, de valahol a szeméttelep alján rohadhatnak.


Pár hónappal a letartóztatása előtt Bob nagyon részeg volt és egy ember felajánlotta neki, hogy haza viszi a bárból. Az út alatt Berdella elkezdte mesélni neki az általa elkövetett kínzásokat, de senki sem vette komolyan , csak részeg hablatyolásnak vették. Azt állította hogy a Collector című film inspirálta őt a bűntetteire mikor még tini volt. (Egy fiatal nőt rabolnak el benne és börtönöznek be).

-Áldozatok:

Jerry Howell20July 5, 1984
Robert Sheldon18April 19, 1984
Mark Wallace20June 22, 1985
James Ferris20September 26, 1985
Todd Stoops21June 17, 1986
Larry Pearson20July 9, 1987

Érdekes még, hogy a bizarr bazárban rengeteg okkult tárgyat árult. Egy death metál banda írt egy számot is róla. Halála nagyon érdekes, az után halt meg szívrohamban, hogy a miniszterelnöknek írt egy levelet amiben azt taglalja, hogy az őrök direkt nem adják neki oda a szívgyógyszereit. A halálát soha sem vizsgálták ki és a családját sem értesítették, szerintem jól tették amit tettek, nem sajnálom hogy megdöglött. A következő alkalommal írok majd nektek Boninról, ő azért nem kerül sorra ma mert iszonyatosan hosszú cikket kéne lefordítanom és arra már nincs idő. :-/

Káin: Étterem ajánló

Nos mivel a múltkor is nagy érdeklődést láttam a cikkem iránt, ma is megosztom veletek az egyik kedvencemet. Most is egy olyan étteremmel fogtok megismerkedni, hogy ha kifizettek X összeget 3 órán át zabálhattok (ami kb. lehetetlen). De most nem egzotikus ételekkel ismerkedhettek meg, hanem minden olyannal ami szem szájnak ingere! (Bár nekem a sushi is, de láttam annyira nem jött be, így mutatok egyet amit mindenki szeretni fog!)

TRÓFEA ÉTTEREM

Ha szeretnétek egy nagyon igényes étteremben enni megfizethető áron, 3 órán át ingyen borozni, sörözni és még sorolhatnám, akkor ez a hely nektek szól. Legalább 15-20 féle leves és főétel található, 30-40 hideg ínyencség, 20 féle saláta, mindig változó kínálattal rendelkező gyümölcsök, zöldségek és desszertek és ha ez nem lenne elég, van tatárbeatsteak és vagy 7 féle hal, steak, grillzöldség, grillsajt amit ott frissen helyben sütnek ki nektek. Szülinapokat is szoktak rendezni, akkor ingyen ajándék tortát kapnak a vendégek (ilyenkor foglalni kell asztalt és mondani, hogy szülinap lesz).

Az étteremből Mo-n 6 féle létezik és kiszállítással és rendezvényszervezéssel is foglalkoznak. Tehát egy nagyobb esküvő, szülinap vagy munkahelyi partynak kitűnő helyként szolgál. Erről az oldalról tudjátok kiválasztani az éttermet ahova menni szeretnétek és onnantól az étterem külön oldalára navigál titeket!

Belépés

Én az újbudaiba szoktam járni, ahol a következő a szitu:

"Meghatározott összegért korlátlanul fogyaszthat több mint 100 féle ételből és a következő italokból: száraz és édes pezsgő, folyóbor, csapolt sör, szénsavas és szénsavmentes üdítőitalok, ásványvíz és kávé!,,

A gyerekeknek 150 centis magasságig 50% kedvezményt adnak, hétfőtől péntekig ebéd időben 3000 ft/fő, vacsora időben 4000 ft/fő. A legjobb az az egészben hogy mivel hatalmas forgalmuk van, nincs olyan hogy romlott vagy másnapos kaját rakjanak ki, látjátok amint elfogy az étel és gőzölögve hozzák ki a frissen elkészült kaját. Remélem megnézitek és jól fogtok lakni, mutatok pár képet a helyről:



-Update: Elfelejtettem írni, hogy melegétkezési utalványt elfogadnak!

2010. június 29., kedd

Káin: Zeneajánló

Nos mivel hetek óta csak a Balkánt nyomom nem kínozlak tovább titeket (pedig van még pár előadó a tarsolyomban XD) így jön egy kis... nem, nem rock, nem metál .... hanem: elektronika! ~sátáni kacaj~ Nyugi nem tuc-tuc lesz hanem alternatívabb és brutálisabb, lassan már történelem a csapat neve. Szerintem mindenki hallott már 1-2 számot tőlük, a mai zenei előadónk nem más mint a :

THE PRODIGY

Hát igen. A fiúk nem éppen szépléleknek néznek ki és a zenéjük iszonyatosan színes palettán mozog. A stílusuk igencsak behatárolhatatlan mivel kb mindenféle zene elemet bele tesznek a munkájukba, de ettől lesz megunhatatlan. Én már 10 éves korom óta hallgatom, mert anno apám nyomatta a kocsijában :D. Bármilyen stílusú is voltam ők voltak azok akiket mindig tiszta szívvel tudtam hallgatni, szóval nekem ők nagyon fontosak és egyediek is.

Az együttes Brit és elektronikus zenét játszik . A 90-es évek végén alakultak meg, Több, mint 20 millió lemezt adtak el világszerte, ami az elektronikus zenei műfajban egyedülálló. A stílusukban keveredik a : rave, hardcore techno és az industrial, sőt alternatív rock big beat és punk is hallható benne. A nevük változó, Prodigy és The prodigy-ként is ismerjük őket, mindkét név megállja a helyét, a rövidítés azért kellett hogy elférjen a borítón. :D

A pályafutásuk egy 10 számos demóval kezdődött, Roland W-30 szintin nyomták (ó isteneeeem XD) Essex-ben. A Prodigy - „csoda(gyerek)” - nevet Liam választotta, állítólag első szintetizátora, a Moog Prodigy után. A Prodigy első nyilvános fellépése (Howlett mellett Keith Flint és Leeroy Thornhill mint táncosok szerepeltek) egy londoni klubban, a Labyrinth Club-ban volt. A "Charly"-t hat hónappal később adták ki és óriási siker lett a rave kedvelők körében, a UK Singles Chart listán 3. helyig jutott, ezzel a nagy nyilvánosság elé juttatva a csapatot.

A Charly-t (ami szlengesített változata a kokainnak) követte az első nagylemezük, az Experience, ami a brit rave történetében szinte azonnali klasszikussá vált.Ekkorra már elkönyvelték a Prodigy-t kissé „gyerekes” zenét játszó bandának, a rave viszont formálódott: keményebb, durvább lett. 1933-ban Howlett névtelenül kiadott egy fehér bakelitlemezt, amin csak a titokzatos Eartbound I felirat volt. Hipnotikus, kemény hangzása tetszett az underground közösségnek. A korábban a Prodigy-t a komolytalan fellépéséért kritizálók meglepődtek, amikor Howlett bejelentette: a kiadvány mögött ő áll. Ezután hivatalosan is megjelent a lemez, immár One Love címmel, és az angol listán 8. helyig jutott.

A kezdetben underground (pszichedelikus, jungle, rave hatásokkal teli) tánczenét játszó Prodigy-re először az underground rave-sek figyeltek fel a 90-es évek elején, és azóta hihetetlenül népszerűvé, világszerte ismerté váltak. A csapat tudatosan kerülte a médiaszerepléseket, nem fogadták el a meghívásokat a tévéműsorokba, megpróbáltak háttérben maradni. Az elkövetkező években az MTV részéről erős támogatást kaptak a videóik, ez nagymértékben növelte a Prodigy népszerűségét. Keith Flint 95-ben a 120 Minutes című MTV show egyik részében elvállalta a műsorvezetői posztot.

A Firestarter 96-ban jött, ekkor láthattuk az új, vad, punkfrizurás Keith Flint-et először, és ebben a számban hallatta először énekesként a hangját. A dal segített betörni az amerikai, és egyéb tengerentúli piacokra, Angliában pedig listavezető lett. Utána kiadták a Breathe-t, amely szintén hasonló kirobbanó sikert ért el, és ugyanúgy első lett a slágerlistán (ez személy szerint a kedvencem) . A Breathe videó klipje egyéb iránt díjakat nyert.

A Fat of the Land hasonlóan is egy mérföldkövet jelentett a csapat, és egyben az egész elektromos műfaj történetében. Egyszerű dallamokkal és eltorzított, punkos vokálokkal tűzdelve, az album visszatért a földet rengető ritmusokhoz, amik annyira jellemzőek a Prodigy-re. Egyúttal bebetonozta a banda vezető helyét a hard dance műfajban, immár nemcsak a brit, hanem az amerikai listát is vezetve. A banda többet szerepelt a nyilvánosság előtt (népszerűségüket többek között annak tulajdonították, hogy „elkezdtek olyan intenzíven koncertezni, akár egy rockzenekar”), és kialakította az ún. „electronic punks” image-et.

2002-ben, egy turnézás és lemezfelvétel miatti hosszabb szünet után megjelent a Baby's Got a Temper kislemez, amelyet kritikusan fogadtak. A dalt Keith Flint saját zenekara, a Flint írta, és szerepet kapott benne Jim Davies is. Howlett volt a producer. A banda ismét vállalta a kétes megítélést, a Rohypnol nevű szerre hivatkoznak a szövegben, de nem tiszta, hogy dicsérik, vagy negatív fényben tüntetik fel. Ugyanebben az évben a Q magazin felvette a Prodigy-t az ”50 banda, akiket halálod előtt látnod kell” listára .

A Prodigy-t nehezen lehet besorolni egy adott műfajba, mivel az évek alatt jelentős változáson ment keresztül a zenéjük, minden nagylemezük más. A kezdeti pszichedelikus rave korszaktól a No Good ipari döngölésén át, a rock-beütéssel rendelkező Their Law-n át a punkos számokig, mint a Fuel My Fire, egészen az Invaders Must Die c. album szelídebb-populárisabb irányba hajló, az „éneklés”-ről alkotott hagyományos képzeteket is kielégítő(!) néhány kezdő daláig, ez a Prodigy folyamatosan fejlődött, és meglepő dolgokat hozott.Elektronikus zenét játszó rockzenekarként lehet leginkább jellemezni, ami kicsit hülyén hangzik :D.

-Érdekesség:

Zenéjük nem egy videojátékban mozifilmben szerepelt, pl: Need for speedben is hallható. De pl 1-es BMW kampányához is használtak őket, A Voodoo People (Pendulum Remix) a Playstation2-es videojátékban, a Juiced 2-ben szól. A The Fat of the Land albumról a Firestarter a Wipeout 2007 játékban, a Mindfields a Mátrixban, és a Funky Shit az Event Horizon végén a stáblista alatt hallható. A Voodoo People és a One Love a Hackers, Wasabi és Dobermann c. filmekben szól. 2006-ban a Spitfire a szólt CSI: Las Vegas egyik részében és az Xbox360-as szimulátorban, a Forza Motorsport 2-ben, továbbá a Wax és a The Unborn című filmekben. A Breathe a FLIP gördeszkás cég "Sorry" című videójában, és a profi pankrátor Al Snow bevonuló zenéjeként volt hallható. Horrora akadva 2 és Charlie angyalaiban is felcsendülnek, de volt már nem egy fókusz riportban is!!! (Igen tényleg! XD)

-Jelenlegi tagok:

-Megjelent lemezek:
-EP
-Myspace

-Official oldal

És most, hogy nagyjából átrágtuk őket, had mutassam be pár nagyon beteg kedvencemet! Sok ismerős dallam fog ma itt elhangzani, ne ítéljetek egy számról sem, mert mindegyik iszonyatosan más stílus és más fajta!



Breathe the pressure
Come play my game Ill test ya
Psychosomatic addict insane
Breathe the pressure
Come play my game Ill test ya
Psycho-somatic addict insane

Come play my game
Inhale, inhale, youre the victim
Come play my game
Exhale, exhale, exhale

(Something like Like a fool or Microphone)

Breathe with me

Breathe the pressure
Come play my game Ill test ya
Psychosomatic addict insane
Breathe the pressure
Come play my game Ill test ya
Psycho-somatic addict insane

Come play my game
Inhale, inhale, youre the victim
Come play my game
Exhale, exhale, exhale

Come breathe with me
Breathe with me



Most jöjjön 2 Nagyon Old és nagyon nagy király!!!!!





Új kedvencek:





It’s an Omen

It’s an Omen
It’s an Omen

Now!
The writing’s on the wall
It won’t go away
It’s an Omen
You just run, an automation
Now!
The writing’s on the wall
It won’t go away
It’s an Omen
It’s an Omen
It’s an Omen

Now!
The writing’s on the wall
It won’t go away
It’s an Omen
You just run, an automation
Now!

Now!

Now!
The writing’s on the wall
It won’t go away
It’s an Omen
You just run, an automation
Now!
The writing’s on the wall
It won’t go away
It’s an Omen
It’s an Omen
It’s an Omen

Now!
It’s an Omen
Now! Now! Now! Now!



Take me to the
Take me to the (hospital)
Take me to the (hospital)
Take me to the hospital

Ta-ta-take me to the hospital
Ta-ta-take me to the hospital
Ta-ta-take me to the hospital
Ta-ta-take me to the hospital

[Reggae Chipmunk]

Push up your hand if you're lovin' my style
Push up your hand if you're lovin' my style
Push up your hand if you're lovin' my style
(I say) your god damn hand up, I say
Push up your hand if you're lovin' my style
Push up your hand if you're lovin' my style
Push up your hand if you're lovin' my style
(I say) your god damn hand up, I say

Along came a spider
He was creepy like dracula
He spoke like he was a friend
So I came with adrenaline

Hold it

Welcome to the scene of the crash
Welcome to the scene of the crash

Ta-ta-take me to the hospital
Ta-ta-take me to the hospital
Ta-ta-take me to the hospital
Ta-ta-take me to the

[Reggae Chipmunk]

Push up your hand if you're lovin' my style
Push up your hand if you're lovin' my style
Push up your hand if you're lovin' my style
(I say) your god damn hand up, I say
Push up your hand if you're lovin' my style
Push up your hand if you're lovin' my style
Push up your hand if you're lovin' my style
(I say) your god damn hand up, I say

Crash
Crash

Welcome to the scene of the crash
Welcome to the scene of the crash

Ta-ta-take me to the hospital
Ta-ta-take me to the hospital
Ta-ta-take me to the hospital
Ta-ta-take me to the
És az örök kedvencem!



És zárásul a betiltott klip



Remélem végighallgattátok mert mindegyik nagyon egyedi darab! Örök kedvenceim maradnak és imádom őket!

Kaedrin: A fibrodiszplázia

Sziasztok!

Visszatértem, rendben vagyok, és ahogy visszaolvastam a cikkeket és kommenteket, az igényeiteket figyelembe véve egy ritka betegséget mutatnék be ez alkalommal.

Egy nagyon ritka és megdöbbentő betegségről lesz szó. A betegség neve Fibrodysplasia Ossificans Progressiva (FOP). Jelenleg a világon 600 betegről tudnak az orvosok, de valós számukat úgy 2000-2500 körülire teszik. A folyamatot, aminek során a test inai és ízületei lényegében csonttá alakulnak át, egy génhiba okozza.

Általános jellemzés

Születésekor a FOP-os gyermek teljesen egészségesnek tűnik, eltekintve a lábujjak bizonyos mértékű deformitásától, amely azonban más veleszületett szindrómára is utalhat.

Néhány hónapos vagy éves korban, általában valamilyen sérülés hatására gyakran fájdalmatlan dudor jelenik meg rendszerint a tarkó alatt, a nyakon, vagy a váll alatt, ami gyakorlatilag csontszövet. Ezekről a csontokról megállapították, hogy embrionális kötő-és porcszövet eredetűek, illetve azt is, hogy a normál csontokra jellemző törés, összeforrás, csontritkulás is teljesen ugyanúgy megy bennük is végbe. A mintegy másodlagos csontvázat létrehozó merev csontszövetek köré izomrostok, ízületek és inak záródnak, ami által a korábban mozgatható tagok - akár egy éjszaka leforgása alatt - mozdulatlanná válhatnak.A folyamat a nyaktól lefelé és hátulról a hasi oldal felé egyre több izmot bénít meg. Az idő előrehaladtával a betegek általában álló vagy ülő pózba merevednek, így a betegség harmincéves kor környékén már nagyon erős mozgáskorlátozottsággal jár. A szívizom, a gyomor és belek izmai, a rekeszizom, az arc és szemmozgató izmok nem érintettek. A középfül elcsontosodása halláskárosodást, a rágóizmok elcsontosodása szájzárat okoz. A betegek várható átlagéletkora mintegy 45 év ( a legidősebb FOP beteg, akiről tudnak 55 éves). A halál általában a táplálékfelvétel ellehetőtlenedéséhez illetve különböző légzési problémákhoz köthető. A betegség lefolyása eléggé kiszámíthatatlan, nem mindig azonosítható, mi lobbanthat fel egy újabb csontosodási folyamatot.

A betegség mechanizmusa és oka

Lényegében arról van szó, hogy az izom-vagy kötőszöveti sérülést követő szöveti regeneráció folyamán a már differenciálódott kötőszöveti sejtek csontsejtekké alakulnak át. Két orvos töretlen kutatómunkájának során fény derült a FOP okára.

Frederik Kaplan és Michael Zasloff szövevényes kutatási folyamat során kiderítette, hogy a betegség a 2. kromoszómán keletkező, ritka pontmutáció eredménye.Az embrionális és regenerációs csontformálódás szabályozásáért felelős fehérjék egyikének szerkezetét kódoló gén hibás génváltozatáról van szó. Még azt is pontosan lehet tudni, hogy az összesen 509 aminosav hosszúságú fehérje génjében a 206. aminosav kódjánál van a hiba. Ez a fehérje pedig aztán a védekező fehérvérsejtek által részt vesz a sérülés regenerálásában, azonban ott csontsejteket hoz létre. Ez a felfedezés egy tizenöt éves kutatómunka eredménye volt,s jobban rávezette a kutatókat a hívatlan csontok kifejlődésének és az anyaméhben való embrionális csontfejlődésnek a hasonlóságaira. Az azonban még továbbra is kérdéses, hogy pontosan mi kapcsolja be a hibás mechanizmust, és hogy miért figyelhetőek meg szünetek a betegség lefolyásában. Nem teljesen világos továbbá az őssejtekkel való kapcsolat. Jelenleg a betegség gyógyíthatatlan, ám Dr.Kaplan azt ígéri, még az ő életében meglesz a gyógyszer. Addig a legnagyobb reménnyel a csontképződést gátló gyógyszerek kecsegtetnek.

Nehézségek

A FOP-pal kapcsolatos legnagyobb probléma talán az, hogy nagyon kicsi az esély arra, hogy helyesen diagnosztizálják. Megesett, hogy az orvosok csontdaganatként azonosították a növekvő csont okozta dudort, és vállból amputálták a kisgyermek karját, amit a FOP csak lényegesen lassabban bénított volna meg. De már egy biopszia vagy egy izomba adott injekció is nagy veszélyeket rejthet magában, és nehéz döntés elé állíthatja a kezelőorvosokat. További nehézséget jelent, hogy a betegség annyira ritka, hogy "nem éri meg" vele foglalkozni. Így hiába akad néhány lelkes orvos, a kutatások hatalmas költségeit maguk a betegek és családjaik teremtik elő. Ezenkívül programokat, találkozókat szerveznek, hogy ügyük nagyobb figyelmet kapjon.


Harry csontváza

A kór egyik leghíresebb áldozata, Harry Eastlack Philadelphiában született az 1930-as évek elején. Egészségesen jött a világra. Izmai tíz éves korában kezdtek fokozatosan elcsontosodni, így később már csak állni vagy feküdni tudott. Szája nyithatatlanná vált, csak ajkai maradtak mozgathatók. Számtalan cikk jelent meg róla, ma is sokat segít azoknak, akik többet akarnak tudni betegségéről; csontváza ugyanis, amit még életében kutatási célokra ajánlott föl, a philadelphiai Mutter Múzeumban a különleges anatómiai jelenségek szemléltetését szolgálja, számtalan kongresszuson is bemutatták. Harry 1973-ban, 39 évesen halt meg tüdőgyulladásban.

A legutóbbi Káin szavai-ban az előítéletekről volt szó. Az hogy valaki kifestve, extrém öltözetben lép az utcára, saját döntés. Persze, jogos elvárás, hogy hagyják békén. Gondoljatok bele akkor, hogy akinek veleszületett betegsége miatt valamilyen torzulást szenved el a teste, és erről ő ráadásul nem tehet, ő még inkább elvárhatná, hogy ne tegyenek rá megjegyzéseket, és ne bámulják! Ahogy így különféle riportokból "megismertem" különféle bajokkal élőket, azt szűrtem le, hogy azzal senki sem tesz jót, ha sajnálja ezeket az embereket. Nem sajnálatra, nem szánalomra vágynak, csak normális viselkedést várnának el szerintem.

Meg az olyan kijelentések, hogy jobb lenne nekik holtan, nem helyén való, hiszen sok esetben ők jobban meglátják az élet szépségeit, mint egészséges társaik. Na csak még ennyit akartam az előítéletekhez.

Köszönöm a figyelmet!

-Nemzetközi FOP szervezet: http://www.ifopa.org/

-Német oldal: http://www.fop-ev.de/

Káin: Extrém lányok, ruha, smink,haj III.

Nos ma is jön egy szép adag extrém csajos kép, most zömével a suicide girlökből válogattam nektek! Remélem tetszeni fognak, a nagyobb méretért kattintsatok a képekre!













Ezeket is ajánljuk: