2010. december 11., szombat

Radirpók: Adolf Hitler művészete




Mivel többen kértétek, ezennel a kis bajszos diktátort és művészetét vesszük górcső alá!


Hogy KI is volt Adolf Hitler, azt most nem részletezem mert mindenki tudja.Ő volt az a német/bocs : osztrák! / diktátor akinek a nevéhez tapad a "nácizmus",a "fasizmus" fogalma., aki zsidók ,romák, melegek, elmebetegek és modern festők millióit irtatta ki bestiális gázkamráiban.
A fajgyűlölet keresztapja, az emberi kegyetlenség ördögi megtestesítője.

Ám volt neki egy másik arca is. Sokak "szobafestőként" bélyegzik meg holott erről szó sem volt. Ugyanis: festőművésznek készült! Ráadásul tehetségesnek. Mert, bár sok ellenzője "dilettánsnak" meg "kontárnak" nevezi, szerintem mindezt csak Hitler SZEMÉLYE miatti gyűlöletből mondják - ha nem tudnák hogy X képet ő festette, elismerést aratna vele!

2-X felvételizett a Bécsi képzőművészeti akadémiára ám mind a kétszer elutasították. Mégpedig azzal a kifogással hogy "nem tud térben festeni". Pedig -szerintem!- pont ez volt az erőssége, képei nagyon is térben vannak és plasztikusak.

Megjegyzem, hogy az elutasító igazgató zsidó volt....tán már itt megalapozódott későbbi zsidógyűlölete. Továbbá diktatórikus művészeti szabályai meg bizonyos stílusok elleni ellenszenve is innen eredhetett tudat alatt - egyfajta bosszúból az érvényesülő alkotók iránt!

Hitler az elutasítás és sikertelenség után az utcán árult saját készítette képeslapokat , hajléktalan-és munkásszállókon lakott . Más szakmát nem is keresett magának... Művészeti sikertelensége egyenes utat adott neki politikai "karrierjéhez"...

(talán hagyni kellett volna, hogy alkotói ambícióit kiélhesse és hivatásos festőművész válhasson belőle. Kevesebb veszteségbe került volna az emberiségnek- s a művészvilágnak is!) Többet nem hinném hogy írhatnék róla, illetve minden más amit írhatnék már színtiszta politika lenne. Nézzetek utána, én csak a művészeti részét akarom itt bemutatni.
Íme pár alkotás a Führertől:










12 megjegyzés:

  1. Megtudná valaki mondani miért hordott ilyen bajuszt ez az ürge?Ez valami stílus volt akkoriban?Komolyan érdekel...

    Az jut eszembe milyen sokszínű az elme...az egyik pillanatban lelövünk valakit,aztán csendéletet festünk...ebből is látszik,hogy bármelyik mézes-mázas ember belsejében ott csücsül a gyilkos...akár a sarki virágárús néni is lehet szemezős-belezős.....:DD

    VálaszTörlés
  2. Ezer köszönet ezért a cikkért ^^
    Azt viszont nem értem hogy a zsidó igazgató miért küldte őt el melegebb éghajlatra amikor még Hitler egyáltalán nem is volt benne a politikai életben! Ahhoz pedig egyáltalán nem kell szakembernek lennünk hogy lássuk mennyire tehetséges művész volt.

    Kár hogy a politikai pályát választotta...

    VálaszTörlés
  3. Janezz:

    Pontosan! Akkoriban ez menőnek számított úgy mint ma a fültágító vagy a festett haj:D
    Mellesleg dédapámnak is ilyen bajsza volt igaz neki egész életében XD

    VálaszTörlés
  4. Skinny:

    dédapa...jesszus...akkor ez már Hitler idejében retro divatnak számított...:))

    VálaszTörlés
  5. Nos,a bajuszt állitólag csak "imidzsből" találta ki,hogy legyen valami ismertetőjele.De nem tudni biztosan...
    A zsidó igazgató nem politikai okok miatt küldte el.Miért?-ki tudja! Előfordul hogy bennfentesek vagy pénzesebbek jutnak be s tehetségesek kiesnek.
    Csak Hitler ezt nagyon a szivére vette.....
    Amúgy nem hiába tettem őt is be,hisz elmebeteg alkotókról irok. Hogy Hitler nem volt komplett az szerintem egyértelmű.
    Szerintem zseni volt- élő példája hogy milyen az ha az ember negativ vagy pozitiv erők közt választhat. S a rossz útra lép...
    Hitler a negativot hozta ki magából. Mindenkinek van választása.
    Az is lehet hogy eszköz volt a sors kezében.....ahogyan Jézusra mondják hogy "megváltó" volt, ő meg a "büntető".
    Az ártatlanok meg- ki tudja?-lehet a karmájuknak kellett letudni ezeket a kinokat.
    Másként- csak úgy ,terv nélkül!- túl felesleges és hiábavaló lenne az egész és ilyen céltalan pusztitást nem tudnék be egy amúgy profin megtervezett világnak.
    Ahhoz túl rémes volt....hogy önmcélú legyen és hiába halt meg annyi ártatlan áldozat!

    VálaszTörlés
  6. Radírpók: Teljes mértékben egyetértek! Mindenkinek van egy sorsa amit előbb utóbb beteljesít legyen ez akár büntető vagy áldozat szerep;)
    Egyébként a művészek nagy része nem épelméjű és erre jó példa a te cikksorozatod is:D

    VálaszTörlés
  7. Ha festeni nem is, de rajzolni szerettem és tudtam is, csak nem embereket. Leginkább épületeket, tárgyakat, csak akkoriban nem volt jó a szemmértékem, így valamit mindig sikerült elnagyolnom vagy lekicsinyítenem. Leginkább az emberi arc rajzolásakor. Tudod, amikor elképzelsz valamit és nem úgy sikerül... szóval mivel nekem nem tetszettek a rajzaim ezért fel is adtam. De lehet, hogy velem is rosszul jártak az aske-nácik... akarom mondani az aske-nazik ;) majd kiderül mi lesz a "cserebogárból"

    VálaszTörlés
  8. Ezt nem is tudtam róla. Nem semmi milyen képeket festet. Inkább ezzel kellett volna foglalkoznia , mint embereket öletnie... De ez így marad sajnos.

    Köszi a cikket érdekes volt.

    VálaszTörlés
  9. Jaj nagyon jó cikk volt! tetszett! Nem tudom ki az a buta fasz aki azt hiszi hogy szobafestő volt O__O

    VálaszTörlés
  10. Káin:

    Hogy ki? Kb az emberiség 80%-a kérlek alássan XD

    VálaszTörlés
  11. -Skinny:

    ~szégyenében sírva fakad~

    XD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: