2010. december 17., péntek

Nyarlathotep: A molyember


Nem szeretnék megint hisztérikus kommenteket(bár mostanában amúgy sem írtok alám semmit így ez a veszély nem fenyeget :D), úgy hogy aki fél bármilyen ízelt lábútól, NE OLVASSON TOVÁBB. Köszönöm.

De térjünk a lényegre, ma egy érdekes urban legendáról lenne szól. 1966. november 12. Clendenini, a Molyember itt tűnik föl először, öt sírásó a szemtanú. Leírásuk szerint egy barna bőrű, 2-3 méter magas, tömzsi testű lény repült el felettük, melynek szemei úgy világítanak mint a pirosan izzó autó lámpák. Három nappal később két fiatal házaspár(Roger és Linda Scarberry Roger és Linda Scarberry, valamint Steve és Mary Mallette) a Point Pleasanttól hét mérföldnyire lévő elhagyatott fegyverraktár területén – amely TNT Terület néven ismert(A létesítmény hét kilométerrel Point Pleasant mellett található, a 10 km2 területű McClintic erdőség területén) – hajtottak keresztül, amikor egy alakot pillantottak meg az út mellett. Elmondásuk szerint esetlenül döcögött a földön. Azonban a lény üldözőbe vette őket, a hajsza több kilométeren keresztül tartott. A leírás egyezett a sírásókéval.

Rengeteg ehhez hasonló esetről számoltak még be. Emellett, a Molyember állítólag megzavarja a különböző elektromos berendezéseket. Többen állították, hogy kapcsolatba lépett velük, közelgő katasztrófákat jósolt meg nekik és feltárta a jövőt, ám ezek a beszámolók meglehetősen ingatag lábakon állnak. Egyesek szerint a teremtménynek köze elehet az Silver Bridge összeomlásához is. A híd 1967 december 15. omlott az Ohio folyóba, rengeteg ember lelte ott halálát. Ezután a Molyember nyomtalanul eltűnt, legalábbis Point Pleasant-ból.

De a világ több pontját észlelték, általában szörnyűségek bekövetkezte előtt.

A lény kilétéről megoszlanak a vélemények, egyesek szerint földönkívülivel van dolgunk, mások azt mondják egy elszabadult kísérlettel állunk szemben. A kriptozoológusok azt gondolják, egy ősi madárfaj példánya lehet, vagy indián legendákból ismert viharmadár. E kérdésre ezidáig nem kaptunk választ.

Film is készült erről, Megszólít az éjszaka címen. Nem rossz alkotás, érdemes megtekinteni.



Személy szerint elképzelhetőnek tartom, hogy a Molyember létezzen. Habár vannak fenntartásaim, elvégre mégis hová tűnik el egy ekkora teremtmény? A föld 70% lakott terület, szóval nem teljesen értem... Szerintetek?

13 megjegyzés:

  1. a hisztérikus kommentet innen azért kapod, mert szent meggyőződésem, hogy ez a jószág nálunk él a lépcsőházban/liftaknában a csupakabrával együtt. [na, itt a megoldás is. : D] megint két hétig öt láncfűrészes bérninjával fogok közlekedni, biztos ami tuti.
    de a második kép cuki.

    VálaszTörlés
  2. Ez a molyember vicces elnevezés. Amikor elolvastam az elejét arra gondoltam: Úristen ez vajon mit csinálhat? Leeszi rólam a ruhát? :D
    Amúgy én már úgy vagyok vele, hogy felőlem akár létezhetnek is, csak engem hagyjanak békén.
    Az elektromos dolgokat meg én is megzavarom, nem kell ahhoz a molyember. :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon egyszerű...a molyember nem más,mint Kerekes Aurél,aki egy hondurasi elmeintézet második emeletéről ugrott ki még a 60-as években...szerencséjére belegabalyodott a függönybe és így tompítva a zuhanást túlélte az esést,azóta szent meggyőződése,hogy neki ez a földi léte...a biztonságot adó függönyt semmi pénzért nem adná le magáról...és betegesen vonzódik egyéb megnyugvást adó ruhadarabokhoz,melyeket boldogan rágcsál csorgó nyállal,infantilis tekintettel... ;)...ha bárki látja,ne bántsa...kínálja meg egy finom sállal...csodálatos boldogságot fog látni az arcán ;)

    VálaszTörlés
  4. Ki tudja? Bármi lehetséges...:)

    VálaszTörlés
  5. Na ez durva, amúgy szerintem tuti vannak ilyen lények és az emberek kísérletezték ki :D

    (Káin)

    VálaszTörlés
  6. Gondolom ez is megszökött valami titkos kutatólaborból vagy direkt engedték ki hogy megtudják milyen munkát végez a terepen:D
    A Chupacabra szintén valami hasonló eredetű dög lehet mert ahol tombolt ott nem messze volt egy szigorúan őrzött katonai létesítmény...

    Amúgy ez a molyember nekem elsőre úgy tűnt mint egy gagyi 70-es évekbeli képregényhős neve XD

    VálaszTörlés
  7. film igazi thrillernek ígérkezik, lehet vasárnap estére be kéne tervezni a megtekintését. Amúgy érdekes lehet egy ilyenféle teremtmény vajon minek is létezhet.
    Amúgy hisztérikus hozzászólásokat akkor fogsz legközelebb kapni szerintem amikor ismét írsz néhány fincsi, cuppogós saját élményt fizikai világon túlmutató dolgokkal kapcsolatban, mert nem hiszem el, hogy veled nem történik semmi ilyesmi mostanság... ;)

    J.D.
    Köszönjük a nagyszerű és ismételten nagyon színesre sikerült magyarázatot :D

    VálaszTörlés
  8. kamupók: ténykedek jobbra balra, ellenben nem minden publikus.

    nyarlat

    VálaszTörlés
  9. kamupók: meg nekem ezek mondhatni hétköznapiak. nem érdekel, ezután a mondat után mennyire gondolsz önhittnek, de tényleg ezt tudom rá mondani. nem kerítek nagy feneket ezeknek, minek? vannak. pont. ha úgy adódik és olyan, az úgyis itt köt ki. és jól félremagyarázhatod :D

    nyarlat

    VálaszTörlés
  10. No de kérlek, a doppelgangert nem magyaráztam félre ;) a többire meg már nem emlékszem :D
    A többieknek ezek a dolgok nem hétköznapiak, ahogyan nekem sem, még. Kíváncsiak vagyunk, ahogyan mindenki ;)

    VálaszTörlés
  11. jó kis film, egyszer láttam kb 1-2 éve, nem volt rossz :)
    de azért megmagyarázhatták volna, hogy ki/mi a Molyember... >.<

    VálaszTörlés
  12. Régen az egyik paranormális jelenségű magazin és beszámolt róla, de akkor sem szeretnék találkozni vele.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: