2010. december 12., vasárnap

Káin: Ím igyen szóla Zarathustra

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRgpk8me6VvFVKmS6HDCjJJLExNSjjNrpjZmw16jaGqjMMnuCAd

Sziasztok!

Ez után elkezdtem írni az okkultista cikket is, de lehet csak holnapra lesz meg. Sajnos elhavazódtam eléggé mert taccsra vágott ez a hét eléggé. Nem is húzom az időt magyarázkodással, elkezdek gépelni XD....

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXj1G-GPvqdnZMW4KQ_GRAS8Sb6Fa6hNjJmFYCNS1tmzuhGWBO

A BARÁT

A remete e-képp gondolkozik:

"Mindig eggyel több van a kelleténél körülöttem. Örökké egyszer egy-idővel kettő lesz belőle!,,

Én és magam folyton szaporán beszélgetünk: hogy is lehetne ellenni egy barát nélkül? A remetének a jó barátja mindig egy harmadik: e harmadik a parafa, mely megakadályozza, hogy a maga kettes lényének beszélgetése a mélységbe ne süllyedjen.

Minden remete lőtt igen sok mélység vagyon, azért vágynak úgy barátra és annak magaslatára. Másokról táplált hitünk árulja el, hogy mi az, amire nézve szeretnénk önmagunkban hinni. A barát utáni vágyunk, ami árulónk.

Gyakran a szeretettel csak az irigységet akarnók átugrani. És gyakran támadunk és ellenséget szerzünk magunknak, hogy eltitkoljuk hogy megtámadhatók vagyunk.

" Légy legalább ellenségem!,, így szól az igazi tisztelet, mely nem mer barátságot kunyerálni.

Ha barátságot akarsz , akarj érte harcolni is és hogy harcolhass, tudj ellenség is lenni. Még a barátban is az ellenséget kell tisztelni. avagy közelíthetsz-e barátodhoz anélkül, hogy pártjára állnál? Barátodban legyen a legjobb ellenséged. Szíves akkor legyen hozzá legközelebb, mikor küzdesz ellene. Nem akarsz barátod előtt ruhát hordani? barátod becsületére váljék, hogy úgy mutatod magad előtte, aminő vagy? De hiszen éppen ezért kíván téged a pokolba!

Aki nem csinál magából titkot, az megbotránkoztat: annyi okotok van a meztelenségtől félni! Igen, ha istenek lennétek a ruhátok miatt röstelkedhetnétek!

Barátod számára nem tudsz eléggé díszes lenni soha: mert te légy neki nyíl és vágy az emberibb ember felé. Nézheted-e a barátodat midőn alszik-hogy megtudd minő az ábrázatja? Mi is máskor a te barátod ábrázatja? A te saját arcod az, durva s tökéletlen tükörben.

Láttad már barátodat alvás közben? Nem ijedtél meg, hogy ilyen a barátod? Oh, barátom, az ember olyas valami, amit le kell gyűrni. A sejtésben s hallgatásban legyen mester a barát: nem kell mindent látni akarnod. Álmod árulja el, hogy barátod mit tesz éberen.

Részvételed is sejtés legyen: előbb azt kell tudnod, vajon barátod óhajt-e részvétet. Talán a megtöretlen szemet, az öröklét pillantását szereti benned. Barátod iránti részvéted kemény héj alá rejtőzzék, törd ki rajta a fogad. Így lesz finomság és édesség magvában.

Tiszta lég, magány, kenyér és gyógyír vagy-é barátod számára? Olyik a maga láncát nem tudja megtörni , mégis megváltója barátjának. Rabszolga vagy? Úgy nem lehetsz barát. Zsarnok vagy? Úgy nem lehetnek barátaid.

A nőben igen soká rejtezett rabszolga és zsarnok. Ezért nem képes még asszony barátságra: csak a szerelmet ismeri. A nő szerelmében igazságtalanság és vakság létezik minden iránt amit nem szeret. És a nőnek tudatos szerelmében is még támadás, villám, éj váltakozik a fénnyel.

A nő még nem képes barátságra, a nő még mindig macska, vagy madár. Vagy a legjobb esetben tehén. A nő még nem való a barátságra, de ugyan mondjátok meg férfiak, közületek, kicsoda való a barátságra?

Iszonyú a ti szegénységetek, s lelki fü9ösvénységetek, oh férfiak! Amennyit ti barátotoknak nyújtotok, annyit én még ellenemnek is adok s még csak szerényebb sem vagyok tőle. Van pajtáskodás: bárha volna barátság!

Ekkép szóla Zarathustra.

FOLYT KÖV.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXj1G-GPvqdnZMW4KQ_GRAS8Sb6Fa6hNjJmFYCNS1tmzuhGWBO

22 megjegyzés:

  1. Hú ez most nagyon tetszett. Mostanában nagyon sokat gondolkozok ezen a barátos témán. Az a probléma hogy már megtaláltam azt a személyt akinek mindent eltudok mondani és satöbbi, de sajnos messze lakik. Ugye neten keresztül meg nem olyan. Viszont azok között akiket minden nap látok nem találok olyat aki lehetne "legjobb barátnő/barát" de nem is akarok olyat keresni.
    Amúgy nem tudom hogy minek írtam ezt le, úgyse érdekel senkit xD

    MSE

    VálaszTörlés
  2. MSE:

    Tévedsz engem érdekel már csak azért is mert egy cipőben járunk barát ügyileg:D
    Nekem is vannak barátaim csak sajnos messze laknak így ritkán tudok velük találkozni és valóban az msn ezt nem tudja igazán helyettesíteni...
    Itt ahol élek meg egy igaz barátom sincsen csak úgynevezett haverok,de ők csak arra jók hogy bulizzon velük az ember többre nem futja tőlük.

    És hogy a cikkhez is szóljak ez a mai adag pl nagyon világos és érthető volt na meg persze tanulságos mint mindig:)

    VálaszTörlés
  3. Ez megint jó lett! =)

    MSE:

    Gyakorlatilag bemásolhattam volna a kommentedet, annyira igaz rám is, amit írtál! :)

    VálaszTörlés
  4. -MSE:

    Na örülök, hogy tetszett, kicsit nekem kezdett unszimpatikus lenni a nagy nőfikázás miatt, de a végén mindenki megkapta a agáét, így már tetszik XD....

    Miért ne érdekelne? Én mondjuk neten tartom a kapcsolatot a legjobb barátommal.

    VálaszTörlés
  5. -Skinny:

    Egy sima egy fordított XD

    -Charlotte:

    ^__^

    VálaszTörlés
  6. Káin:

    Én meglepődtem, hogy ennyire kitért a nőkre, bár néhol lehet, hogy igaza van.

    MSE:

    Látod, mennyi mindenkit érdekel!!! =)

    VálaszTörlés
  7. -Charlotte:

    Amúgy a múltkor is volt egy írása amiben rátért a nőkre. Vagy divat volt akkoriban oltani a nőket, vagy neki volt valami komplexusa. :-/

    VálaszTörlés
  8. Húú nem is gondoltam volna :D akkor együtt sopánkodhatunk. Amúgy jó tudni, hogy ti is így vagytok vele, mert legalább akkor van aki megérti hogy ez milyen szar helyzet. :S

    MSE

    VálaszTörlés
  9. MSE:

    *sűrűn bólogat* Még szép,hogy megértjük...sőt...át is éljük. :(

    VálaszTörlés
  10. Ejjjj :-/ Hát nem könnyű ez a barátság dolog.

    VálaszTörlés
  11. A kommentek között viszont sosem látom, hogy kinek mit jelentenek a cikkekben elhangzott sorok ;)
    Részemről kissé tudathasadásosra sikerült, ugyanis egyszer azt szűrtem ki belő, hogy az ember önmagának legyen legjobb barátja egyszer meg azt, hogy egy külső személy is lehet barát o_o mindegy. Felvetődött a férfi nő között nincs barátság. A nők nem tudnak barátok lenni egymás között. A férfiak meg legfeljebb jó ivócimborák.
    Közben ecseteli, hogy a legjobb barát megmondja az igazat, még akkor is ha fájdalmas. Bajban kitart és mutatja, hogy milyen erős ezáltal is lelket öntve barátjába, hogy "nem olyan súlyos" a helyzet ha Ő sem csügged. Versengés terén pedig a "játék" a fontos nem a győzelem, az élvezete az együtt töltött perceknek (sok ilyen jó barátot vesztettem el, csupán azért mert más irányba vezettek tovább útjaink és a mindennapos érintkezés hiánya és más "egyéb" tényezők közbeszóltak, saját hibám). Olyannak láttuk őket amilyenek voltak...
    [könnyek szöktek a szemembe]

    VálaszTörlés
  12. -Kamupók:

    Nekem az egészből az jött le, hogy a legjobb barátod csak te magad lehetsz :D

    Sajnálom :(

    VálaszTörlés
  13. Nekem a sorokból az jött le,hogy a sok agyalástól elpunnyad a testünk és bedilizünk,ezért a barátokkal bandázni kell,a nőkkel meg testnedveket kell cserélni :DDD...és akkor kicsattanunk a boldogságtól ;)

    VálaszTörlés
  14. Mondjuk egyet tudok veled is érteni J.D :D

    VálaszTörlés
  15. Janezz:

    Neked mindegyikből a nők+a testnedvek jönnek le. :D ^_^ De legalább kicsattansz a boldogságtól!


    Amúgy most elolvastam újra úgy, hogy végre csönd van körülöttem...én nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy mit tart Ő jónak. Talán lesarkítva annyi, hogy vagy saját magaddal barátkozol vagy csak vki olyannal, aki őszinte hozzád és megmondja az igazat, bármiről is legyen szó és nem szépít a barátság kedvéért.Ja és persze te meg légy, aki vagy és viselkedj őszintén. Mondjuk az azért kicsit érdekes, hogy vki olyan lenne(kéne lennie) a Barát(nak), aki belemondja a képünkbe a véleményét, olyat ami esetlegesen bántó+sértő is lehet....vajon akarnánk-e ilyen Barátot??????
    *na most jól elfilóztam*

    Kamupók:

    Igen, ilyen velem is történt :(....talán vigasztaló, vagy esetleg könnyítő lehet, hogy nem csak mi hagytuk el őket, hanem ők is minket. :( *mümü*

    VálaszTörlés
  16. Charlotte:

    Te olyan bájosan adod elő magad,kis cukorkafalat vagy ;)
    Amúgy meg mindenki gondoljon a legjobb barátjára és vesse össze a cikkel,mi jön ki?

    VálaszTörlés
  17. -Charlotte:

    Közbe írtál, ez nem neked ment amúgy ! :D

    Nekem csak ilyen barátaim vannak :D És hidd el jobb mintha mézes-mázoskodnának :D

    VálaszTörlés
  18. ^_^ ^_^ ^_^

    Hát én azt hiszem még keresem azt a bizonyos Barátot. Addig meg mérlegelek és gondolkodok a jelenlegiekkel kapcsolatban....

    Janezz:

    *wíí* :) Ez aranyos volt Tőled. =) *cupp*

    Káin:

    Ja, akkor jó, már néztem, hogy ezt most meg miért kapom. :D :)
    Hát igen elképzelhető, hogy jobbak az ilyen emberkék. ^^ Sőt...biztos. Csak valószínű, hogy szokni kell és be kell látni, hogy jót akar, nem pedig megbántani.

    VálaszTörlés
  19. -Charlotte:

    Ha mindig ócsárol meg leolt egyértelmű, hogy rosszat akar, de ha normálisan közli, hogy nem jó amit csinálok azért hálás vagyok. XD

    VálaszTörlés
  20. Habár sokra tartom Nietzschét, a fenti témában nem adok a véleményére? Hogy miért nem? Azért, mert a nővérébe volt szerelmes, akivel együtt is élt, és emellett antiszociális és súlyos depressziós is volt. És ami még fontosabb: a saját tapasztalataim miatt.

    Habár első ránézésre nem vagyok egy kifejezetten aranyos és szeretni való emberke, mégis vannak olyan barátaim, akikre gondolva rögtön elvetem a fenti bejegyzésben foglaltakat. Hogy milyen emberek mondatják ezt velem?

    Van, akit öt nap eltéréssel születtem ugyanabban a kórházi szobában, és szó szerint együtt húztuk a csattogós lepkét...van, akit rég óta ismertem, de barátként onnantól gondolok rá, miután akkor segített, amikor a legkevésbé vártam volna és a legkevésbé tőle...van, akivel hasonló az érdeklődési körünk és valahogy ő is mindig ott volt, amikor szükségem volt rá, illetve van, aki habár az ellenkező nemhez tartozik (és N szerint ugyebár csak az alantas ösztönök köthetnének össze minket), többet törődött velem (és törődik a mai napig), mint a legtöbb eddigi barátnőm úgy, hogy közben tökéletesen szerelmes a párjába, és akivel olyan szép kapcsolatuk van, amiben én csak reménykedek, hogy valaha is részem lesz. És mindez, amit róluk elmondtam, természetesen igaz visszafelé is...

    Nagyon jó érzés, hogy mindig van kihez fordulnom, ha nem akarok magamba fordulni (és mivel alapvetően társas lény vagyok, nem szokott ilyen lenni). További közös vonás, hogy bármelyikükért gondolkodás nélkül tűzbe mennék...egyszerűen azért, mert megérik.

    Ha jobban belegondolok, néha meg is lepődök, hogy ilyen emberek vesznek körbe, mert alapjáraton azért nem feltétlenül vagyok egy bizalomgerjesztő alak, és a bennem lévő jót azoknak tartogatom, akik tényleg közel állnak hozzám. Plusz, mivel mindegyikükhöz személyes ismeretség köt, ők ismerik az "állati" oldalamat is, tudják milyen vagyok, és néha éppen ezért lepődök meg, hogy mégis kitartanak mellettem ilyen rég óta. Viszont az is igaz, hogy noha a random emberekkel nem foglalkozom, hogy épen mit gondolnak rólam, ha őket egy fél szóval is véletlenül megbántom, vagy akaratomon kívül olyan dolgot teszek, amivel a legkisebb kellemetlenséget is okozom nekik, akkor rögtön a kukába dobom az amúgy nagyon "fejlett" és büszke egómat, és rögtön bocsánatot kérek (nálam ez nagy szó).

    Ami a lényeg, és egy mondatban is összefoglalhatom: én már kaptam annyi jót a barátaimtól, amivel a hátam mögött magabiztosan kijelenthetem, hogy a fenti N-mondatok mögött nem rejtőzik valóság...legalábbis az én világomban.

    VálaszTörlés
  21. Te szerencsés vagy nekem egy barátom sincs :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: