2010. december 7., kedd

Darkness: Saját iromány

Ismét itt volnék!:D Ma képtelen vagyok valami érdekes poszttal jelentkezni, ezért egy olyan saját irományomat mutatnám be, amit egy bizonyos zenekar számára írtam. Ami ha megfelel, akkor megzenésítésre kerül. Mondjuk a zene az már kész van, már én hallottam is. És érdekelnének a vélemények. Tegnap vagy tegnap előtt fejeztem be. Bár ez, hogy befejezett, az túlzás. Nálam mindig sokáig érlelődik egy egy iromány. Végleges verziója nincs. Mindig írok hozzá, vagy elveszek, átírom, meg ilyenek. Szóval, bocsánat mindenkitől, aki nem ilyen saját irományokat akar olvasni, hanem érdekes posztokat, de ez most nagyon fontos nekem. Mármint a véleményetek. Még a zenekar sem olvasta ezt, úgyhogy premier.:D Ha már nem tudok zenélni, társak hiányában (óóó, pedig ötletek azok vannak...) akkor olyan közvetett módon szeretnék benne lenni egy bandában, hogy jómagam írom a szövegeket. És még egyszer leírnám, hogy NEM végleges verzió.

Hazug ajkak

Régen ember voltál,
ma csak egy kibaszott lyuk vagy a szívemben.
Nincs remény arra, hogy bárki is könyörögjön érted,
vagy csupán egy csepp vért is áldozzon.
Egy csodás lény voltál,
aki közel állt hozzám,
mesebeli mosollyal és földöntúli ajkakkal.

De ezek az ajkak hazudnak,
nap, mint nap hallom a füleimben
időről időre...

Most ott vagy eltemetve az önsajnálatodba
bizonygatod, hogy még mindig van valami emberi benned.
De én tudom, hogy csak egy kurva vagy,
arannyal borítva...
Tudom, hogy megszeretnél ütni
és a pofámba akarsz nevetni,
(egy kibaszott fekete lyuk vagy a szívemben)

Nem.
Te nem a bájos jövőm vagy,
hanem az undorító múltam...

Az ajkak hazudnak,
nap, mint nap hallom a fülemben
időről időre...

Bazd meg... Kurva... Gyűlöllek

Az ajkak örökké csak hazudnak...

8 megjegyzés:

  1. Szia!
    Hozzátok még sose írtam kommentet bár max. egy hete, hogy olvasom az irományaitok. De mivel írtad, hogy ez a szöveg saját mű úgy döntöttem megosztom veled a véleményem.
    Sajnálom, hogy nem hallom a zenei alapot hozzá, de mégse, így ugyanis van a fejembe egy saját dallam. A lényeg, hogy átérzehető a szöveg tetszik, hogy nem finomítottál, hogy nincs benne cenzúra. Nem tudom, hogy csak úgy írtad vagy valakinek/valakihez szól, de ha én elképzelem a dolgot akkor olyan érzésem van mintha egy rosszfiú beleszeretett volna egy nála is rosszabb lelkű nőszemélybe aki rendesen kibabrált vele. Hazudott neki és most, hogy a jóember levette a szemellenzőt amit a nő rakott rá szabadulna, csak a hölgyike nem szeretné kiengedni a karmaiból és hát ugye ilyenkor a jön a hiszti, a megváltozom, az őszinte leszek, az ígérek fűt fát. Jézusom nő létemre elárulom a kis trükköket amiket előszeretettel vetünk be ha szorul a hurok. Na mindegy. A lényeg, hogy azt hiszem értem a lényeget. Persze lehet, hogy tévedek lehet, hogy nincs benne semmi sajgás.
    Viszont ha a saját fejbeli dallamomra gondolok két helyen is belenyúlnék a szövegedbe.
    Ha nem bánod megosztom, de mivel nem az én művem, nem az én dalom, nem tudom mi a zenei alap csak a saját elképzelésemre hagyatkozok.
    Na szóval az én szövegem így hangozna:

    Nincs remény arra, hogy bárki is könyörögjön,
    vagy csupán egy csepp vért is áldozzon érted.
    Egy csodás lény voltál,
    aki közel állt hozzám,
    mesebeli mosollyal és földöntúli ajkakkal elkábítottál.

    Remélem, hogy nem haragszol meg azért, mert vettem a bátorságot belerondítani az alkotásba egy szó áthelyezésével és egy hozzáadásával.
    Privát vélemény szerint jó lett, és lesz megzenésítve is. Gratulálok hozzá.
    Kesha

    VálaszTörlés
  2. Milyen zenéhez lesz? Amúgy van tippem ki/mi ihlette. :-/

    Ha megvan a zene kirakod majd? Érdekelne a vég kifejlett!

    VálaszTörlés
  3. Rögtön klipet is forgatnak hozzá? :D
    Lehetne egy kicsit hosszabb is és a fejemben két énekhang szólal meg olyan Bariton hangon, nem túl gyors és nem is lassú tempóban, majdnem pop-sláger stílusban, csak élő zenei aláfestéssel nem pedig a "lekevert" gépi zenével...

    VálaszTörlés
  4. oh és evvel mind így vagyunk (-örvend-)

    VálaszTörlés
  5. Bocsánat, hogy csak reagálok a kommentekre, de meló van ezerrel, ráadásul 2 munkahelyen tolom, mert szeretnék minél hamarabb elköltözni innen... És mivel most éjszakás vagyok, reggel nem fekszem le, hanem irány a másik hely.
    Köszönöm a dícséreteket. A történet egyébként a hazugságokról szól. Egy lányról aki csúnyán átkúrta a fejem. Tulakdonképpen róla szólt a múltkori posztom is. Ő a szerelmi bánatom. De van egy másik személy is. Egy srác, akit nagyon jó barátomnak tartottam. Munkatársam egyébként. Ez a második melóhely, ahol eggyütt gályázunk. Egészen a múlt hétig. Ekkorát csalódni emberben még sosem csalódtam... A lényeg az, hogy ezen a világon két embert ölnék meg szívesen, és az egyik ez a "barát..." Az a baj, hogy nem ez volt az első eset, hogy így átvertek a jóhiszeműségem miatt. Hányszor megloptak, átvertek már emiatt. És én mindig újra egyedül maradok és tépem magam, hogy miért én?? Én vagyok a hibás?? De miért??

    Egyébként pont most hallgattam meg a zene végleges verzióját. Nekem nagyon is bejövős. Most a szöveg angolra való fordítása következik. Ha kész lesz akkor majd megmutatom a Mortem népének.:D

    Kesha: semmi gond. Cenzúrázni nem szoktam, azt meghagyom a médiának.:D Az általad leírt részletet elmentettem és ha majd úgy jobban illik a muzsikához, akkor az lesz. Köszönöm a véleményt.

    Kamupók: Nekem is két énekhangon szólal meg ez a szám.

    Káin: ilyen metalcore stílusban lesz. A végeredményre nagyon is kíváncsi vagyok.:D

    És most egy kis off: Nemrégiben felírtam a mosdó falára a Mortem linkjét. Tegnap/ vagy inkább ma hajnalban pedig az egyik főnököcske a Mortem-en böngészett.:D Pont ott mentem el a hátamögött és odapillantottam és mit látok?:D

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Csak egyszer akartam elküldeni.:D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: