2010. szeptember 15., szerda

Káin: Sorozatgyilkosok

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/HEAD_Wuornos.jpg

Sziasztok! Ismét helyben vagyunk kedvenc sorozatunkkal, remélem mindenki várta már. :) Mivel általában meleg férfiak az elkövetők próbálok érdekesebb gyilkosokat hozni nektek, a mai egy nő lesz. Nem is húzom az időt bele vágok a cikkbe, dőljetek hát hátra és élvezzétek :Đ.

AILEEN WUORNOS

"Nem érzem szükségét, hogy éljek, ez a világ nem jelent számomra semmit."

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/book1.jpg

Aileen Wuornos (Aileen Carol Pittman, Rochester, Michigan, 1956. február 29. – Florida, 2002. október 9.) amerikai sorozatgyilkos volt, akit Florida államban 1992-ben injekció általi halálra ítéltek. Összesen ötször ítélték jogerősen halálra. Wuornos beismerte, hogy megölt hét férfit, akik molesztálták, bántották és meg akarták erőszakolni, amikor prostituáltként dolgozott. 2002. október 9-én injekcióval végezték ki, ami nagyon jelentős, hiszen nőket csak ritka esetekben szoktak!

Aileen Carol Wuornos Michigan megyében, Rochesterben született Leo Arthur Pittman és Dian Kathleen Wuornos második gyermekeként. Az anyai nagyszülei finn szálakra vezethetők vissza. Pittman, akit ő soha nem ismert meg, gyerekeket molesztált, ezért Kansas-ben ült börtönben, míg Michigan-ben elmegyógyintézetben volt.

1969. január 30-án, Kansas-ben, a Kansas State Penitentiary börtönben halt meg, felakasztotta magát. Wuornos anyja, Dian 15 éves volt, amikor hozzáment Pittmanhez, 1954. június 3-án. A házasságukból két gyermek született: 1955-ben Keith, majd 1956-ban Aileen. Kevesebb, mint két évig tartott a házasságuk, amikor Dian és Pittman elváltak. Dian 1960-ban elhagyta a két gyermeket, akik az anyai nagyszülőkhöz, "Lauri" Jacob Wuornos-höz és ("Britta") Aileen Moilanen-hez kerültek. Lauri és Britta törvényesen is adoptálták a gyerekeket, majd a michigan-i Troy-beli házukba költöztek, ahol a két gyereket sajátjaikkal együtt nevelték.

Wuornos azt állította, hogy nagyapja szexuálisan molesztálta, nagyanyja pedig alkoholista volt. Sue Russell könyvében, a Lethal Intent-ben azt írja, hogy a nagyapa többször is övvel korbácsolta meg a fiatal lányt. 12 évesen Aileen és bátyja Keith rájöttek, hogy Britta és Lauri valójában a nagyszüleik, nem "biológiai" szüleik. Aileen azt állította, hogy több szex-partnere is volt, beleértve a bátyját is. 14 éves volt, mikor teherbe esett. 1971. március 23-án hozta világra fiúgyermekét Detroitban, egy otthonban. Családja eldobta magától, az otthonból kiközösítették: saját lábára kellett állnia. Aileen gyermekét később adoptálták.

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/lee79.jpg

Britta Wuornos 1971. júliusában halt meg (hivatalosan májelégtelenség miatt, de Dian azt állította, hogy Lauri gyilkolta meg). Nagyanyja halála után Aileent és bátyját bíróságra vitték. A lány ekkor kezdett el prostituáltként dolgozni, az iskolából kirúgták. 1974. májusában felvette a Sandra Kretsch álnevet. Jefferson Államban, Coloradóban börtönbe került ittas vezetésért, rendbontásért, illetve egy 22-es kaliberű pisztoly elsütése miatt. A bíróságon nem jelent meg, elszökött a városból.

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/lastresort.jpg

1976-ban Wuornos stoppal eljutott Floridába, ahol megismerkedett a jacht-klub elnökével, a 76 éves Lewis Gratz Fell-el. Ugyanebben az évben összeházasodtak, amiről a helyi újságok is beszámoltak. Ennek ellenére Wuornos folytatta rossz életmódját, és a saját bárjaikban rendezett botrányokat, amiért ismét börtönbe került, de visszakönyörögte magát Fell-hez, aki kihozta a fogdából.

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/husband.jpg

Visszatért Michiganbe. 1976. július 13-án letartóztatták Antrim megyében a rend megzavarásáért, illetve egy bár pultosának bántalmazásáért (betörte a fejét XD). Szintén ekkor kapták el ittas vezetésért is, amiért $105-os büntetést kapott. Július 17-én a bátyja, Keith meghalt torokrákban, Aileen pedig $10 000-t kapott az életbiztosításából. Wuornos és Fell szintén ekkor, július 21-én váltak el, hat hét házasság után. Augusztus 4-én kifizette a $105-os büntetést, a maradék pénzt pedig mindössze két hónap alatt elköltötte; a kocsit pedig, amit kapott, később összetörte.

1981. május. 20-án Wuornos-t fegyveres rablásért tartózatták le, Edgewater-ben (Florida). Emiatt 1982. május. 4-én börtönbüntetésre ítélték, és 1983. június. 30-án engedték ki. 1984. május. 1-jén csekk-hamísításért ítélték el Key West-ben. 1985. november. 30-án Pasco megyében pisztoly és lőszer rablásban volt gyanúsított. Ekkoriban a Lori Christine Grody nevet használta, melyet a Michigan-ben élő nagynénjétől/testvérétől (nagyszülei lánya) "kölcsönzött". 1985 decemberében a floridai közlekedésrendészet beidézte "Lori Grody"-t (Wuornos) érvényes jogosítvány nélküli vezetésért.

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/pic.jpg

1986. január. 4-én letartóztatták Miamiban autórablásért, letartóztatással szembeni ellenállásért, és hamis információval való akadályozásért. A Miami rendőrség egy .38-as revolvert, és egy doboz lőszert talált a lopott autóban. Ezután Wournos a Susan Blahovec nevet használta, akit Jefferson megyében gyorshajtásért megbüntettek. Pár nappal a jeffersoni eset után találkozott Wournus a 24 éves Tyria Moore-ral a Daytona bárban. Moore egy motelben dolgozott szobalányként, de otthagyta az állását, és ezután Wournos prostitúcióból tartotta el magukat.

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/dawnandaileen.jpg

Motelről motelre jártak, és néha egy régi csűrben aludtak. 1987 júliusában Daytona Beach-en kérdezték ki Moore-t és Susan Blahovec-et azzal a gyanúval, hogy Wournos leütött egy férfit egy sörösüveggel. Ugyanezen év december 18-án a floridai közlekedésrendészet beidézte Wournos-t több államot érintő vezetési engedély nélküli vezetésért. 1988. március. 12-én Wournos, Cammie Marsh Greene álnéven, zaklatással megvádolt egy Daytona Beach-i buszsofőrt. A rendőrségnek elmondta, hogy a férfi veszekedés betuszkolta őt a buszba. Moore tanúként volt kihallgatva az ügyben. 1988. július. 23-án Moore és Wournos (Susan Blahovec néven) feljelentette a főbérlőjüket, hogy feldúlta a lakásukat. A férfi azt nyilatkozta, hogy ők az engedélye nélkül kitépték a szőnyegét és barnára festették a falat. 1989-ben Wournos töltetlen fegyverrel utazgatott, bárokban és kamionos pihenőhelyeken dolgozott. Ebben az időben komoly anyagi problémáik voltak.

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/weapon.jpg

Áldozatok

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/cell.jpg

Wuornos első áldozata egy bolt tulajdonos, Richard Mallory volt, Palm Harborban (Florida), 1989. november 30-án, akit korábban nemi erőszakért már elítéltek. Wuornos azt állította, hogy önvédelem volt. A további hat áldozatból ötöt találtak meg.

Azonosított áldozatai:

  • David Spears, 1990. június 1.
  • Charles Carskaddon, 1990. június 6.
  • Peter Siems, 1990. július 4. (autóját megtalálták, de holttestét nem)
  • Troy Burress, 1990. augusztus 4.
  • Dick Humphreys, 1990. szeptember 12.
  • Walter Jeno (Gino) Antonio, 1990. november 19.
http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/court13.jpg

Wournos-t akkor sikerült azonosítani, amikor ő és Moore balesetet szenvedtek az egyik áldozat autójával. Járókelőktől kértek segítséget, bár Wournos komolyabban megsérült, elmenekült a helyszínről. Fantomképeiket a televízióban is bemutatták. Moore-t lenyomozták Pennsylvania-ban, aki nővéréhez ment. A rendőrség felajánlotta, hogy amennyiben Wournos ellen tanúskodik, védettséget kap. Moore beleegyezett. Biztosítottak számára egy motelszobát Floridában. Levelet írt Aileennak, aki őrizetben volt becsületsértés miatt. Számos telefonhívás után, és miután Tyria öngyilkossággal fenyegetőzött Aileen azt mondta:

„Azt teszed, amit tenned kellett. Nem hagyom, hogy börtönbe menj. Ha vallomást kell tennem, megteszem.”

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/lee11.jpeg

Ebben az évben, január. 16-án, vallomást tett. Elmondta, hogy önvédelemből ölte meg Mallory-t, aki megerőszakolta. 1992 januárjában ítélték el gyilkosság vádjával.

A letartóztatását követő heteken belül Wuornos szeretője, Tyria Moore ügyvédet fogadott, hogy eladja a szerzői jogokat. Wuornos életéről több könyvet is írtak, valamint több filmet is készítettek és televíziós show-ban is bemutatták. Aileen-t pontatlanul az „első női sorozatgyilkosnak” hívták.

Azt állította minden gyilkosság csupán önvédelem volt. Mindegyik áldozata megerőszakolta őt. Már régebben is rengetegszer megerőszakolták, és elege lett ebből. Végül börtönbe került. Itt fogadta őt örökbe a 44 éves Arlene Pralle és férje, 1991. november 22-én.

A tárgyalás 1992. január 14-én kezdődött meg. 27-én a bíróság meghozta az ítéletet, Wuornost bűnösnek találták emberölésben. Ennek hallatára a nő kifakadt:

„Ártatlan vagyok, megerőszakoltak! Remélem egyszer magát is meg fogják! Amerika szemétládái!”

Hamarosan nem csak egyet, hanem az összes gyilkosságot sikerült rábizonyítaniuk.

2002. október 9-én, szerdán, délelőtt 9:47-kor Aileen Wuornost méreginjekcióval kivégezték hat férfi meggyilkolása miatt. Ő volt a második női elítélt, akit 1976 óta Floridában kivégeztek. Utolsó interjút pár nappal kivégzése előtt egy brit producer, Nick Broomfield készíthetett vele.

Idézetek

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/lee2.jpg

„Ártatlan vagyok, megerőszakoltak! Remélem egyszer magát is meg fogják! Amerika szemétládái!”

„Volt egy életem… ezt most fel akarom adni, mert gyilkoltam, megérdemlem a halált.”

„Sorozatgyilkos vagyok. Újra ölnék.”

„Megöltem azokat az embereket. Megöltem őket, majd kiraboltam.”

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/lee52.jpg

Nos remélem tetszett nektek a cikk, ne feledjétek a kívánságláda azért van hogy kívánjatok, sőt az összes szerkesztő adatlapján látható mailcímeket is használjátok, ha a kedvencetektől szeretnétek cikket kérni! Bátran írjatok, bármilyen undorító vagy botrányos téma is jöhet!

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Wuornos/kepek/lee76.jpg

21 megjegyzés:

  1. Róla már hallottam, (gondolom, többek között) A rém c. film szól az életéről, Charlize Theron főszereplésével. Nem tudom, mit gondoljak róla... Ha tényleg igaz, hogy molesztálták és azokat az embereket ölte meg, akik megerőszakolták, akkor nem tudom sajnálni az áldozatokat. Később viszont azt mondta, hogy ki is rabolta őket meg hogy újra ölne - gondolom, olyanokat is, akik nem erőszakolták meg. Ezek után ki tudja, mi az igazság... :-/

    VálaszTörlés
  2. Szerintem ez a nő már gyermekkorában sem lehetett teljesen komplett, persze önhibáján kívül. Csak meg kell nézni a családját. Ebből fakadhat a rossz életmód, rablások, testi sértések.
    Azt viszont nem tudom, hogy valóban az összes áldozata megerőszakolta-e. Ha igen, akkor egyszerűen nem tudom elítélni a tetteiért. Én is megvédtem volna magam. Ha meg csak hazudott, hát szerintem az addigi élete elég nagy büntetés volt már neki, a halál nem a legrosszabb, amit átélhetett. 14 évesen gyereket szülni. Nagypapája megerőszakolta. Az arcát elnézve igencsak zavart elmeállapot. Fasza kis élet.

    VálaszTörlés
  3. -Mandy:

    Hátnem tudom, vad ha egy nőt ennyiszer erőszakolnak meg az életében, szerintem hazudott. :-/

    -Nightmare:

    Hát igen, szerintem sem volt normális. Ha valóban megerőszakoltál jól tette amit tett de szerintem egy nőt ennyiszer nem erőszakolhatnak meg így...

    VálaszTörlés
  4. Milyen hülyén fogalmaztam xD "a halál nem a legrosszabb, amit átélhetett"
    A halált hogy lehet átélni?
    Hmm, még jó, hogy hiszek a reinkarnációban, és így nem érzem totál hülyének magam ezért a mondatért. xD

    VálaszTörlés
  5. Kár, hogy nincs meg az interjú amit vele készítettek. :(

    Kis barátnője miatt bukott le és ő miatta is vallott. Ezután a kis dög eladta a jogokat, többé nem is beszéltek. Ennyit erről, hogy az ember önfeláldozó legyen és szeressen valakit...

    VálaszTörlés
  6. -Nightmare:



    -Kallisto:

    Hát sajna nem találtam :-/

    VálaszTörlés
  7. Azok a képek önmagukért beszélnek igaz fiatalon egész csinos volt!
    Vele is az a helyzet mint a többi ilyennel azaz szar gyerekkor,molesztálták és alapból hajlamos volt a gyilkolásra.
    Egy nőből ki sem nézné az ember hogy férfiak fejét töri be vagy hogy fosztogat:D
    Ha tényleg igaz a sztori és az áldozatai lealázták akkor jól tette,de nekem az a mondat kicsit sántít ahol elmondja szívesen ölne:/

    VálaszTörlés
  8. -Skinny:

    Jaja ncsak lelakta magát, vagy inkább őt az őrület :D.

    Lehet úgy értette hogy azokat akik vele tették...

    VálaszTörlés
  9. Tényleg megint a családi háttérnél kezdődtek a bajok.... Basszus ezen múlik egy élet. A legkülönösebb az, hogy megerőszakolták és mégis prosti lett. Olyan mintha akkor már mindegy lett volna neki, hogy mi történik a testével. :-s

    "Nem érzem szükségét, hogy éljek, ez a világ nem jelent számomra semmit." Nálam eléggé célba talált ez a mondat. :S

    VálaszTörlés
  10. Többieket nem ismétlem, de 91ben örökbe fogadták...he? Erre mi szükség volt?

    Madame C.

    VálaszTörlés
  11. Káin:

    Logikus? O_O Hát nem tudom...bár asszem tényleg mindegy volt neki. :-s

    VálaszTörlés
  12. -Charlotte:

    Ha egy nőnek eltiporják a nőiességét, szerintem simán elmehet kurvának mert a szexualitás szentsége eltipródik, másik esetben tartózkodik a szextől. (szerintem)

    VálaszTörlés
  13. Káin:

    Igazából én is arra gondoltam , hogyha vkit megerőszakolnak, akkor valószínűleg az életben nem fog önszántából szexelni.Ezért lepett meg, hogy ő inkább, hogyismondjam átesett a ló túloldalára szóval abból élt. :-s

    VálaszTörlés
  14. -Charlotte:

    Lehet abból fakad, hogy mivel megszentségtelenítették értékesíthetővé vált számára az ami neki nem jelent semmit. Mármint ő kiégett ezen a téren és pénz kellett és nihilista érzelmekkel adta el a testét.

    VálaszTörlés
  15. Káin:

    Igen valószínűleg pontosan ez volt a helyzet.:-s

    VálaszTörlés
  16. Valahol mégis egy teljesen korrekt nő volt, leszámítva a botlásait :) Amúgy meg rém ijesztőek a beillesztett videóból kivágott képek. Szegénynek alapjáraton kalóz zászló feje volt :D RIP

    VálaszTörlés
  17. Róla én is olvastam már Torrente Del Bosco könyvében, Mary és Norma Bellről is írhatnál! :) Hasonlóan érdekes...

    VálaszTörlés
  18. -Névtelen: Hú azt hiszem róluk is írtam már., Anno voltam ráállva a sorozatgyilkosokra de nagyon sok cikket írtam róluk, érdemes megnézni mindet! :3

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: