2010. szeptember 20., hétfő

"kamupók": Kisebbségek


(romák)

Ma egy érdekes témát fogok boncolgatni természetesen politikai vonatkozólag. A politikában miféle szerepet játszanak a kisebbségi csoportok. A fejlett civilizációkban, gondoljunk nyugat-európára, észak-Amerikára vagy olyan országokra ahol fejlett az infrastruktúra, kiépült csatorna rendszerek vannak és amit még el tudunk képzelni. Nos, ezeken a helyeken (tisztelet a kivételnek) a kisebbségi népcsoportok (vagy akár vallási felekezetek) általában nem örvendenek nagy népszerűségnek. Ennek leginkább politikai okai vannak. Felmerül bennetek a kérdés, hogy pontosan miért is?

(csángók)

A válasz magától értetődik. Az emberek a maguktól eltérőeket elkerülik önszántukból, tartanak bizonyos távolságot tőlük, mert különböző dolgokat feltételeznek egymásról az emberek, okkal vagy ok nélkül. Adnak mások véleményére és egyszerűbb általánosítani, mint külön-külön megkülönböztetni egyes példányokat. Főleg a falka/csorda(ha már sokunk inkább birka, mint sem ragadozó állat) szellem miatt is szoktunk ilyen ellentmondásos helyzetekbe kerülni ahol tudjuk, hogy a többségnek nincs igaza, de mégis velük tartunk egyéb okokból kifolyólag probléma forrást jelentene kilógni a tömegből (akár a többiek rosszallása, ellenszenve, áldozat szerepébe kerülésének lehetősége, stb.). Ezen kívül a politika a kisebbségeknek a mindennapi éltben sokkal több és nagyobb szerepet talált ki, mint sem képzelnétek csupán egy rövid átgondolásra lenne szüksége a "többségnek", hogy végül megoldódjon a tolerancia kérdése.


(feketék)

Kis hazánkban a cigányok vannak ilyen helyzetben, de akár kerülhettek volna más etnikumok vagy felekezetek is az ő bőrükbe valamiért rájuk esett a választás. Ők lettek ledegradálva, számkivetett sorba kényszerítve és még sok minden, az U.S -ben pedig a rabszolgának használt fekete bőrűek kerültek ebbe a helyzetbe (gyanítom, hogy az indiánok kerültek volna a helyükbe, ha túlélték volna akár többen is észak-Amerika meghódítását).

A lényeg, hogy a kisebbségek évszázadok óta a politikusok és a nagyhatalmak - akik a politikusok fölött állnak- játékszerei, eszközei a hatalom megszerzésének és megtartásának.

1, funkciójuk a hatalomhoz jutáshoz segíti a politikusokat. Aki megkeni a helyi vajdát vagy az éppen aktuális vezetőket (külföldön nem tudom, hogy vannak-e ilyenek a vallási felekezeteket leszámítva) az máris egy fix, erős és nagy mennyiségű szavazó bázishoz jut. Ennyit a demokráciáról...

2, a következő funkciójuk több rétegre bontható. Leginkább a szegénységben való tengődésük miatt jutnak oda ahova. Az egyik ilyen példa az "olcsó" munkaerő. Bizony a más helyről toborzott munkások bére alacsonyabb, mint a helyieké így lejjebb szorítják a munka béreket a szegénység felé tolva a többieket is. Mivel az "olcsó" munkaerő még így is többet keres otthon maradt "testvéreinél" nagyon nem fogja érdekelni, hogy a helyiek miért is pikkelnek rá. Ezt hívjuk munkaerő vándorlásnak. Köszönjük EU. Így is olcsóbbá lehet tenni az árucikkeket és ki lehet szorítani a piacról a helyi termelőket. Köszönjük EU. Manapság már nem elégednek meg ezzel, hanem tovább fejlesztik. Nem elég az olcsó munkaerő, hanem állami támogatást kapnak ezek a cégek és így még olcsóbban képesek előállítani termékeiket, mivel nincsenek már VÁMOK az országok között ezért könnyen átvihetik a termékeiket a szegényebb sorban élő országokba (tudjátok a kettős állampolgárság megadásánál is az MSZP a munkaerő szabad áramlásával fenyegetett négy évvel ezelőtt, köszönjük MSZP). Remélem eddig érthető.

- Ugyan úgy a szegénység rovására írható a bűnözői életforma. Bizony és ha elhíresül valakiről, hogy bűnöző akkor a többieket is megbélyegzik. Bizony ilyen intoleráns az emberi faj ( többek mesélték, hogy az osztrákoknál több üzletbe is kirakták a táblákat magyarul felírva rá, hogy "Magyarok ne lopjatok!", még anno a híradó is lehozta, az emberiség egymást bélyegzi meg).
Szóval az ilyen kisebbségben élő, megbélyegzett emberek nehezen vagy egyáltalán nem kapnak munkát. Marad a bűnözés.

3, funkció ami az előző bűnözői életformából nő ki. Az amortizáció. Ahol tudjuk, hogy bűnözői hajlamú emberek laknak vagy rossz a közbiztonság, ott érdekes módon az ingatlan és a telek árak lecsökkennek. De elég ha csak annyit tudnak a közemberek mint nálunk, hogy cigány lakta a település, máris nem fog oda költözni senki tisztességes ember, mert félnek egymástól az emberek. Az más dolog, hogy egy rossz szót nem hallott felőlük senki, de mi már csak ilyenek vagyunk.

4, funkciójuk az elterelés. Az emberek a kisebbséggel vannak elfoglalva. A média csatornáin keresztül ezeket a problémákat vetítik az emberek felé. Sajnálatos és vérlázító eseteket közvetítve. Helyeslően bólogatunk vagy éppen tiltakozunk némely eset ellen. Szóval amíg az emberek, az emberekért lévő érdek csoportok és más szervezetek ezekkel vannak elfoglalva, addig a háttérben a valódi hatalom birtokosai csendben sunnyognak és teszik a dolgukat, amit már előre elterveztek. Csalások, sikkasztások, csúszópénzek és még sok minden ami belefér.

Konklúzió:

Mivel magán személy nem fektet be rossz közbiztonságú helybe, hát majd a bankok befektetnek, rajtuk keresztül vagy párhuzamosan a nagytőkés befektetők. A rossz közbiztonság nem jelent gondot. Ugyanis addig míg nincs a nagytőkések kezében egy-egy terület addig nem adnak parancsot a közbenjáró szerveknek, hogy tegyenek valamit az ügy rendeződésének érdekében. Nem egy példa értékű eset történt, amikor a kisebbségieket arrébb költöztették, kilakoltatták vagy más módon elűzték, kirekesztették. A befektetők pedig helyre állíttatták a közbiztonságot, most, hogy megoldódtak a "problémák" (amit saját maguk generáltak...) az ingatlanok, telkek értéke megnőtt így tovább értékesíthetőek lettek amire csoda módon akad jelentkező és puff egy csapásra irodaházakat, telephelyeket meg lakónegyedeket, ne adj Isten kacsalábon forgó palotákat emeltek/emelnek azokon a helyeken.


(megvezetett fehérek)

Ebből áll a mai biznisz. Azok akiket szándékosan elhanyagoltak, a segítségükkel felkapaszkodtak és most hálátlan módon félre állítanak ez a sors vár rájuk. Amíg a buta fehérek és a "többiek" egymást szidják és harcolnak addig körbe se néznek, hogy az orrukba mélyesztett karika láncait ugyan ki is rángatja ( "Az orruknál fogva vezetik őket"). Remélem eléggé tanulságos volt ez a levezetés.

1 megjegyzés:

  1. Nekem ez a cikk nagyon tetszett, nem is értem miért nem kapott több kommentet. Tényleg a cigányokat pénzelik, hogy szavazzanak, kibaszott undorító az egész.

    Ingyen sör meg sült kolbász és a többségen lévő buta paraszt takarodik szavazni... Utálom a politikát.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: