2010. szeptember 18., szombat

Misantrophe Mandy: Rendhagyó verssarok

Tudom, volt már videós posztom a héten, de ma sajnos nem volt időm eddig posztolni, így megint egy videót tennék ki. Össze se hasonlítanám az előzővel, mivel ez egy zseniálisan szavalt vers, nem pedig gagyi videoklip.

Nem vagyok oda József Attila költészetéért, de van néhány verse, amit viszont eléggé szeretek, a Nagyon fáj pl. közéjük tartozik. Latinovits Zoltán, a Kossuth-díjas színészkirály előadásában pedig egyszerűen páratlan.

Hallgassátok és borzongjatok bele. Csodálatos.

7 megjegyzés:

  1. Nem tudom. Egy-két verse nagyon tetszik, de a többségre nem tudom azt mondani, hogy érzek vmit, míg olvasom. Orbán Ottónak pl. a legtöbb versével úgy vagyok, hogy olvasás után felkiáltanék, hogy "Basszus, ez zseniális!", József Attila ezt nem tudja kiváltani belőlem valahogy... :D Lehet, hogy még kicsi vagyok hozzá, sok olyat olvastam már életemben, amit félre kellett tennem 1-2 évre vagy még többre és csak utána tudtam értékelni.

    VálaszTörlés
  2. Fúú, én nagyon szeretem. Suliban minden év végén kaptam eddig könyvet, de olyan unalmasakat. Viszont 8. év végén az osztályfőnök egyik saját József Attila kötetét adta nekem, mert tudta, hogy szeretem. Annyira örültem neki.
    Az előadásmód valóban fantasztikus. Teljesen beleéltem magam a szavaiba. Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  3. -Mandy:

    Nekem Ady olyan akit nagyon szeretek! :D

    VálaszTörlés
  4. Kár, hogy Orbán Ottó verseket nem szaval senki, azt úgy szeretném. :D

    Egyébként nagyon örülök, hogy tetszett a vers. :) (Nightmare, nagyon szívesen. ;))

    Ha youtube-on beírjátok a keresőbe, hogy Latinovits Zoltán verset mond, akkor egész sok találatot dob ki. És nem csak József Attilát szavalt, hanem Adyt (Káin, figyelsz? :D) is meg Kosztolányit, Vörösmartyt...

    VálaszTörlés
  5. Érdekes volt. Bár már régen lemondtam a költészetről, mert nem voltam képes teljesen felfogni mit is akartak közölni, elvégre a dolgok, szavak minden embernek mást jelentenek, és leginkább akkor tudjuk megérteni a másik embert ha már jártunk az "ő cipőjében" is.
    Mandy, esetleg szavaljon a Mortem csapata közösen, felváltva (szavanként vagy soronként váltakozva) Orbán Ottó verseket? A végeredmény bizonyára érdekes lenne...

    VálaszTörlés
  6. Hát a szülinapomra simán meglephetnétek valami ilyesmivel, egész meghatódnék. :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: